Túl darkos a Max Payne

Lol, a Dark Knightot átengedő MPAA ezúttal bekeményített, és elsőre R besorolást adott a Max Paynenek. A rendező John Moore kicsit kiborult, mert szerinte semmivel sem sötétebb a filmje mint a lovag kalandja volt. Amúgy nyilván az R-t nem vállalhatják üzletileg. Eleve úgy forgatták, hogy PG-13, szóval nem nagyon 16+ a cucc, így inkább vágnak rajta egy picit még, és kérik az újraértékelést. Amúgy azért sötét hangulatú a film, mert olyan a játék, és ezt így kijelentette a készítő csávó. Ez jó hír, a vágás nem annyira.

A szomorú, hogy a rendező nincs oda az unrated kiadásokért, szóval előfordulhatna az is, hogy dvd-n sem látjuk a full verziót. Szerencsére ebbe a stúdiónak is lesz beleszólása és mivel az unrated cuccok jobban fogynak, így csak lesz valami.

human
írta
2008. 09. 08. 03:27
megjelenés
62
hozzászolás


62 hozzászólás a “Túl darkos a Max Payne” bejegyzéshez

  1. Ez rossz hír, Imédkozunk az Unrated verzióért.
    Ráadásul szinkronosan jön idehaza, ennyi csapást…

  2. Hát…az még elment volna, hogy szinkronos meg hogy a bemutatót is eltolták, de így hogy meg is lesz vágva…
    Na mind1 meglátjuk. Lehet, hogy mindezek ellenére is jó lesz.

  3. figyeljetek, még két év, és csak ilyen teletubbies the movie szintű filmek mennek csak majd a moziban
    hooray

  4. Ha ez így folytatódik akkor még 20 év és csak kb. Teletubbies-t fognak adni a mozikban…

    MPAA Suxx!

  5. Még ez semmi, ha bekerül MOra, és azt mondja ORTT vagy valaki, hogy így is túl sötét és vágjunk még rajta?
    Mert emlékszem, hogy ezt szereti csinálni. Pl az itthoni TV-s Hazafi verzióban senkit sem láttam meghalni, csak egyik percben áll, másikban fekszik a földön. (pedig ott mikor a tomahawk meg az ágyúgolyó eltalálja az embereket az egyik legjobb jelenet, erre meg kivágják)

  6. TV-ben mindent kivágnak pofátlanul, (és baromi bénán) szinte értelmetlen 11 előtt leülni filmet nézni.
    Ez a mozis megoldás is szörnyű, egyszerűen nem értem, hogy van az, hogy egy nyakkendős testület összeül, és arcátlanul tönkreteszi egy teljes stáb fél éves, egy éves munkáját. Persze a rendező mit tehet, újravág mert a stúdiónak kell a pénz, ugye. Fura világ lett ez.

  7. Miert kell ezen annyira fosni? A Wanted is R besorolasu volt, megis szepen hozott a konyhara. Mivel a celkozonseg szerintem nagyjabol ugyanaz, a Max Paynet is hagyhattak volna…John Moore bekaphatja!

    Ez nem veletlenul Michael Moore tesoja?:)

  8. Én sem értem minek kell betojni az R-től (esetleg $ $ $ ?), amúgy meg (igen tudom ez a vesszőparipám, de..) ha a Wanted-et leforgatták volna az eredeti story szerint akkor moziban be se mutathatták volna az tuti, mert lelógott volna a “skáláról”. ;)

  9. a retkes pénzsóvár k. anyjukat mostmár! felháborító, amit mostanában művelnek a filmekkel. ráadásul ezt is ~1hónappal a bemutató előtt kezdik újravagdosni. nem tudom, hogy kik az MPAA tagjai, de úgy képzelem, hogy vén f*szok és aggódó anyukák gyülekezete lehet…

  10. pont most néztem meg sp muvit :D:D:D

    amúgy hírhez .. sajnálatos .. főleg, hogy ugye most jön ki .. remélem alkotnak valami jót és nem krják el.

    remélem a szinkron jó lesz .. mert ha nem gyilkolok

  11. hát ez az! Az egyetlen para az, hogy az újravágás miatt a film lesz gyengébb. Csupán ennyi, és ez pont elég. Anno a Transformers-t is újra kellett vágni, aminek meg is lett az eredménye. Hatalmas élményrombolás lesz megnézni majd a bövített kiadást és rádöbbenni, hogy miröl is maradtunk le.

  12. Ha a PG13 miatt vacakra vágják a filmet, akkor szerintem a közönség reakciója lesz R besorolású.

  13. “The Motion Picture Association of America gave The Dark Knight a PG-13 rating and basically sucked Warner Bros.’ cock.”
    Hehe. Ez jó. Az MPAA-ról meg eddig is köztudott volt, hogy álszent idióták szóval nem vagyok meglepve.

  14. Azt ne feljtsétek el, hogya Wanted itthon nem volt népszerü sose mint képregény sőt (de nem akarok óriási blődséget se írni) talán nagyon az USA-n kivül se. Míg a Max Payne-t nagy részt gyerekek tolták számítógépen a világ minden pontján és pont ezt a réteget kizárni a moziból egy 16 év feletti besorolással butaság lenne. Persze ez csak magánvélemény.

  15. A Max Payne 4-5 éves játék, az akkori 10-12 évesek mára kicsit idősebbek. :) De ez már csak szőrszálhasogatás.

  16. Az első rész 2001ben jött ki, a második 2003ban. És tekintve, hogy mind a két rész felnőtteknek szóló besorolást kapott így azért a főleg 10-12 éves gyerekek kitétellel is erősen vitatkoznék.

  17. Ha elmondanám h mennyi 16-18 éves besorolásu játékkal játszanak a 10 évesek , akkor lehet sokan csodálkoznának :) Elárulom mégis. Az összessel. Amúgy az sem elképzelhetetlen h valaki nme a Max Payne 1. től játszik hanem mondjuk a 3 tól ésa akkor máris felesleges számolgatni ;)

  18. Amúgy én meg nagyon várom. Tetszenek ezek a darkos filmek, de egyre inkább rá kell jöjjek, hogy a film címe mellett az F betűt kell keresni nem az SZ-t.

  19. Persze, de a játékosok jelentős része nem a 10-12 éves kategória hanem inkább 14-18 éves. Meg rengeteg a 18 év feletti játékos is. Ettől függetlenül engem sose zavart, hogy PG-13 lesz a Max Payne hiszen a játék legnagyobb erőssége nem a repkedő végtagok és fröcsögő vér volt hanem az iszonyú sötét hangulat amit árasztott. És ezt PG-13al is lehet hozni /Dark Knight ugye/. Illetve eddig lehetett, úgy látszik újabban már ez is tilos.

  20. a Max Payne film eddig nagyon igéretesnek tünik. erre most jól megvágják ezt is. gratulálok…

  21. Srácok, ez a rendező (a fantasztikus Ómen-remake, és a hihetetlenül csavaros Behind Enemy Lines direktora!) eleve pg13-ra készítette a filmet.
    Szerintem az ő járókeretbe hegesztett kurva anyját, nem pedig az MPAA-ét.

  22. Hát ezaz, semmi értelme nem lenne R-ként kiadniuk mert annak kevés lenne a film. Ennek ellenére érdekelne a darkosabb verzió :)

  23. Kiskis, ha neked a stúdió azt mondja csinálj PG-13as filmet akkor te vagy PG-13as filmet csinálsz vagy keresnek a helyedre egy olyan rendezőt aki majd megteszi…

  24. …elszomorító ez a helyzet…
    …így talán nagyobb a felelősség a készítőkön ,hogy PG-13 besorolással mozikba szánt filmjeiknek ne legyen gagyi a minősége…(vagy most valami nagy baromságot írtam)

  25. Jo, en ezt most nem ertem. Ha vki erre elmegy az jo esellyel a jatek miatt lesz. Az akkori legfiatalabb MP jatekosok -hozzam hasonloan- sztem a 18-20 ev koruli korosztalybol kerulnek ki, ergo R besorolas nem nagy akadaly. Aki meg a jatekot nem ismeri, annak szvsz eleve joval kisebb elmeny a film (jo tudom, h le leszek ugatva, h ez baromsag, de akkorsenem). Azt sem szabadna elfelejteni a szajbaszexualt kiadonak, h a jatekok is kifejezetten a felnott korosztalyt celoztak meg. Bar a story elsosorban noiros volt, ettol fuggetlenul igen kemeny tortenetek voltak, verrel, hullakkal, lemeszarolt csaladdal etc. Az R meg egy ilyen film eseteben nem hiszem, h komoly akadalyozo tenyezo.
    Ahogy irtam a multkori MPAA besorolasos postban is, tovabbra sem ertem miert fosnak tole ennyire a kiadok. En kb. tuti csinalnek egy NC-17es filmet, mar a kategoria is hatalmas onreklam lenne sztem. Mekkora kultklasszikusok vannak mar ebben a kategoriaban, gondoljunk csak a Pink flamingosra, ami nehany 100 szazalekban visszahozta a kemeny 12000$os keszitesi koltsegeket.
    Egy szonak is egy a vege: Unrated Payne. Koszonjuk elore is.

  26. Szerintem is van reklámozási lehetőség abban ha valaki csinálna az nc-17 akciófilmet. oké, nem 100 milliósat, de pl a Running Scared 15 millából készült, szóval ennyi pénzből is lehet fasza filmet csinálni, és akkor simán forgalmazni nc-17 besorolással.

    Viszont azokat nem értem meg akik a játékra hivatkoznak. Ha csak azok mennének el a filmre akik játszottak a max paynevel akkor bukás lenne (ezt még midnig nem fogta fel itt pár ember). Ez itt film akar lenni, ezért vettek fel sztárt, ezért reklámozzák és ezért forgalmazzák. Kellenek a nézők. Az megint más kérdés, hogy milyen korosztályra céloznak. A Wanteddel nem céloztak a tinikre, alapvetően így készült a film, siker lett. Itt pg-13nak tervezték, felesleges lenne R-be menniük ha nem olyannak forgatták, csak az MPAA kiakadt mittomén 3-4 jeleneten. Ennek ellenére megnéznénk majd azt a 3-4 jelenetet teljes valójában, de valszeg a moziváltozat nem emiatt lesz rossz ha rossz lesz.

  27. Hitmanből is olyan jelentéktelen részeket vágtak ki a moziban, aztán megnéztem a vágatlan verziót és simán elfértek volna azok is a moziba sztem, semmi hej de durva nem volt…de tény hogy a max payne nem az esztelen mészárlásról és a vér fröcsögésről szól, ettől függetlenül ugyanolyan jó lesz sztem.

  28. Mondjuk ne csodálkozzunk, hogy ma egy nagyobbacska filmnek min 100 millió dodó a költségvetése ha mondjuk 2-3 főszereplő elvisz 50 60 misit. Nem a pénz a lényeg, kell, hogy jók legyenek az effektek stb, de lehet jó filmet csinálni kisebb színészekkel kevesebb pénzből.

  29. Jah bocs az offért ezt Human hozzászólásához írtam. Nekem a Hitman is tetszett nem volt az rossz film, szerintem ezzel sem lesz probléma.

  30. Haha, “vágnak rajta egy kicsit” persze… magyarul összes akciójelenet ugrik, majd talán lesz egykét lövöldözés áldozatok, ellenfelek nélkül. XD nem baj kapunk majd jó kis beszélgetős részeket.

  31. Lehet h buta a kérdésem, de feldobom.

    Ad1. Ha a besorolás miatt, KIVÁGNAK bizonyos részeket, akkor azok egyszer már benne voltak a filmben. (remélem bírtok követni :D)
    Ad2. Ha az elveteműltebb korosztály számára akarnak filmet csinálni, akkor bennehagyják a cuccosabb jeleneteket. Ezeket hívhatjuk akár UNRATED verziónak is.

    Akkor felteszem az eszement kérdésemet! Mi a rákért nem kezdenek el EGYBŐL két verziót futtatni, egy PG13-t meg az Unrated-et? Sokkal többe nem kerülhet – az előnyeit meg mindenki találja ki.

  32. Nem éretek hozzá (bevallom), de ha minden igaz akkor a mozik nem biztos, hogy mindkettő verziót megvennék ami a duplakiadás miatt veszteség lenne. Persze ez csak szerintem…

  33. a kivágott jeleneteket majd berakják a dvd extra features cuccai közé, nem fognak egyszerre két verziót forgalmazni, ebben biztos lehetsz.

  34. dimitrij: igen ennyi erővel nem kéne semmit beletenni a moziverzióba, majd benne lesz a DVD extrafjúcsörében. ;)

    Tehát ha félreérthető voltam, még1x: ha már úgyis előbb kész van az “R” verzió, mint a “PG13”, és szeretnék mind a két célközönséget MÉG A MOZINAK megszerezni a forgalmazók (tehát nem DVD-fogyasztókra koncentrálni), akkor miért nem teszik ezt?!

    nullpoint: igen, lehet igazad van, és nem éri meg 2 verziót venniük a méregdrága kópiákból.

    Akkor a kérdésem: maga a kópia olyan irgalmatlan drága (mint fizikális egység), vagy maga a jog, hogy azt a filmet forgalmazhatod?

  35. dimitrij: mert? dierhadból is forgalmazzák külön az unratedet dvdn, már hogyne forgalmaznák! Moziba nyilván nem lesz kétféle verzióban, de ez nem is volt kérdés, a dvd-n viszont mindenkit lefednek, az anyukát aki megveszi vágva, a srácot aki csak unratedben meg minden.

  36. Nincs semmiféle R verzió! PG-13 verzió van amivel szívózik az MPAA. Ha kijönnének vele R-ként akkor a megnézés utáni reakció a következő lenne:”Mi volt ezen R?”…

  37. Tudom ez nem idetartozik de nemtudjátok hogy a max payne-ből van könyv adaptáció? Mert ha jól tudom sam lake találta ki az egész sztorit és jáccotta el az első részben max-et.Nemírt egy könyvet esetleg?

  38. human: félreértettél, a mozifilmről beszéltem, kevéssé valószínű, hogy két variáció menjen egyszerre a mozikban…

    a dvd más kérdés, egyértelmű, abban egyetértünk.

  39. Félig off de tényleg eltolták két héttel a magyar premierjét? SG-n olvastam de ők nem valami megbízhatóak általában.

  40. de az olyan kérdés volt részedről, mintha azt krédeznéd, hogy a tenger vizes-e. Nem fognak moziba két verziót futtatni, majd talán ha elterjed a digitális vetítés mindenhol akkor előfordulhat ilyen, de amíg tekercsek vannak addig annyira felesleges erre rákérdezni mert nem fogna. És kész. Nem éri meg, de megkérdezni sem mert gondolkozni kéne picit előtte.

  41. “a max payne nem az esztelen mészárlásról és a vér fröcsögésről szól, ettől függetlenül ugyanolyan jó lesz sztem.”
    Játszottál a videójátékokkal?XD
    80%-a lövöldözés, és 20% a képregényes noiros történetvezetés te okoska.:)XD
    Egy “pár” embernek el kell hullania a film alatt.:M

  42. Párszor. :) Nem is azt mondtam ne hulljon el párszáz ember de akkor se az eszetlen gyilok tette naggyá a játékot hanem a sötét hangulat. Ha ezt hozza a film akkor nem fog érdekelni, hogy nem fröcsög a vér a mészárlásoknál.

  43. Lehetne a címe mondjuk Pink Payne is, talán úgy majd a BBC leadhatná reggel a ceebees c. műsorban

  44. human: még mielőtt “kész” lenne, azért le ne harapd a fejem h mertem kérdezni, ettől a csepptől nem lett vizesebb a tenger. egyébként köszi a választ, gondolkoztam picit, és soraidból megértettem h a tekercs a drága nem a frencsájz..

  45. ez valami jelentőségteljes pontpontpont volt? A terjesztésnél már nem a jogdíjak a drágák, hanem a logisztika, a tekercsek legyártása a reklám

    Pl ez utóbbi: hogy reklámoznád?

    Az alap veriót uyge úgy hoyg Max payne, a mozifilm blabla

    A vágatlant meg hogy Vágatlanul is? Vagy nézze meg a teljes élményt? Ki menne el a másikra? Egymást oltanák ki a reklámok – ha a mozik bevállalnák, hogy több teremben megy külön besorolással, és az egyiken kevesen vannak.

    És ez még csak a logika rész, ennél biztos sokkal több oka van hogy ilyet nem látni.

  46. Miért oltanák ki?! Egy komolyabb filmnél simán eltudnék képzelni napi egy unrated verziót egy multiplexben. miért ne? már önmagában reklám értékű lenne, h a filmet két verzióban vetítik. arról nem beszélve, h teljes piacot tudnának vele fogni – a tökmagok is látják a filmet, az idősebbek meg megkapják a habot a tortára.

    de ok, ne vitatkozzunk ezen, elfogadom a tekercs drága indokot és belátom h biztos vannak még a háttérben okok ami miatt nem akarják. és kész. ;)

  47. Az a baj, h nem EU piacra gondolnak, hanem USA-sra, ki tudja lehet hogy az emberek jó részének tényleg az unrated kell (felelősségteljes nyakkendős családapák és gondoskodő szülők, túl buzgó jogvédők stb…). Ez majdnem olyan dolog mint a happy end, nekünk néha már igen tele van a t*künk vele, de nekik az kell, azt kapjuk. Most plusz még unrated-ed is kapunk :(
    Egyébként szerintem ha a mozik occsón megkapnák a rated-et is, nem lenne gond a vetítéssel. Olyan a szitu mint szinkronos meg szubos esetén. Mindenki kiválasztja melyikat akarja. 10 eadások után mehetne simán a bloody verzió XD

  48. Persze PG13? 20év múlva teletubby-k a PG13-ban:D! Sztem azt is átraknák a 16os karikához, mert Szexuális jelenet is van benne, mikor örülnek a sikerüknek XDXD!Asszem ez maitt is tiltották be! Mondjuk nem tom hogy fognak egy pörgős akció filmet 13-asra berakni! Jó, lehet hogy dark knight_Nak sikerült, de az mégiscsak Bamtan volt! Ez olyan mint pókembertől elvenni a hálót!áh!

  49. Én 16 vagyok, és az egyik legnagyobb Max Payne rajongó kicsiny hazánkban… Bárcsak érteném, hogy miért kell a “darkosságon” akadékoskodni… Még a végén a gyerek példát vesz Max-ről és lesznek érzései és lelkiismerete?

  50. P*csába mostmár!!! Tököm tele azzal h minden filmet visszavágnak ovis feelingbe.A megtorlót is újranyesik pedig az aztán nem naon van vér nélkül.És a Max Payne-ből mit akarnak csinálni?????Rózsaszín párducos detektívesdit?Mindent elbasznak az újravagdosással aztán meg csodálkoznak itt, h kevés a lé.Hát pont azért mert a jó filmeket is elbasszák és nuku bevétel.Keserű és Darkos, elmére ható hánykolódás, a lélek útvesztőiben,jó sok akcióval fűszerezve!!!!Ez a Max Payne SZÁMOMRA!Basszák meg azok akik újra akarják vágni! Ha enyire gyenge az idegrendszerük meg enyire fosnak a sötétben akkor ne nézzék és kész!(Am nekem a TDK az eszmei üzeneteivel nagyon nagy szórakozást nyújtott és ez az ami a felnőtt nézők számára is elgondolkodtató,és maradandó élmény lehet az akció mellett,szerintem)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.