Ha/Ver (Kick-Ass), most szerintem

Mivel Joe már hosszabban kiöntötte a lelkét amikor moziba került a film, így inkább rögtön a mocskos lényegre térek: ez a film odabaszott. Azért 1-2 mondatot még idevetek, mert ennyi nem elég, hiszen rendes korhatár besorolásos szuperhős film született ismét, közben még ütötte is az Iron Man 2 élményt.

Kick-ass írás

Tehát az van, hogy akadnak hibák, néhol kicsit rosszak az arányok, de ülsz és röhögsz, vagy csak tátott szájjal bambulsz a kidolgozott akciójelenetekre (az éjjellátós a legzsenibb). Természetesen el van túlozva, mint a Wantedban, egy kislány legyak 6 felnőttet és hasonlók, de egyszerűen üt. Zúz.

Ok you cunts, let’s see what you can do now.

Tetszett, hogy néhol normális logikával gondolja át az egész kis senkiből szuperhős lesz témát, mint amikor képregénygeekek dumálnak. Fel is rúgja az átlag eredettörténeteket, kikacsintva közben a nézőre, legalábbis Kick-Ass születésénél; közben másik oldalról, Big Daddy-nél pedig beveti őket. Jobban beránt az egész, a sok képtelenség közben is elkezdesz kapcsolódni a szereplőkhöz, így bizony a végére akad pár komolyabb érzelmi töltéssel rendelkező jelenet. Meg pár holy shit is.

Az egy-két negatívumot a “tini élete” részek hozták. Rendben, legyen loser, de valahogy kicsit kizökkentik az embert a kínos helyzetek amibe kerül. Ennek ellenére valahogy úgy pontoznám, hogy FUCKING AWESOME, 9/10. Beváltotta amit ígért, feldobta az embert, nem vette komolyan magát túlzottan, remek filmélmény.

A reklámkampány viszont mellément, akármilyen szórakoztató is volt. Páran nem lehetnek kíváncsiak egy optimista és idealista loser tökös hőssé válására így alapból, pedig ennél bonyolultabb a helyzet. Jobban lett összerakva szerencsére.

Ó igen, még a soundtrackért jár egy hatalmas piros pont. Mindig is imádtam a 28 days laterből azt a bizonyos dalt, erre itt egy olyan akciójelenethez tették be, bazz, meg is kellett újra nézni azt a részt. De máshol is jól választottak zenét, majd meglátjátok.

87 hozzászólás a “Ha/Ver (Kick-Ass), most szerintem” bejegyzéshez

  1. De egyetértek veled! Hatalmas film! 2 nap alatt 2x néztem meg. Teljesen magával rántott, a drámaibb részek megleptek, nem gondoltam volna ilyen kemény lesz. De jó volt ez így nagyon!

  2. Szintén egyetértek! BOO JAH:) Igazából Joe 10/10esével jobban egyet értek, de hát ízlések és pofonok:) Hogy beelőzi-e a star warst? háááát:)

  3. Chloe Moretz steals the show.
    Nagyon kicsit féltem a filmtől, bár olvastam a képregényt, így tudtam mire számíthatok, de a teaserek nem igazán győztek meg, viszont így ez most egyben nagyon rendben volt, mind hangulati, mind összhatás szempontjából rendesen össze volt rakva és még sorolhatnám…

    Nekem itt-ott az élvezeti faktorból levett a cgi, de mivel a film nagyon jó, ez csak kis probléma volt.
    A magyar filmforgalmazóknak üzenem, hogy nyaljanak szalmonellás citromfagyit egész nyáron.

  4. Teljesen egyetértek én is a kritikával,pár napja láttam eddig az év filmje,ha megjön az Inception a 2. lesz,de tényleg nagyon jól össze rakta Matthew Vaughn,gyakorlatilag megcsúfítja,hülyére veszi a többi szuperhősös filmet azzal,hogy itt képességek nélkül lesz hős a srácból,abszúrd az egész és pont ez a jó benne 1-2 ütős jelenetnél a zene is hozzá tesz rendesen a poénokhoz,sokkal eredetibb és hihetőbb ez így mint pl. a pókember,szóval egy részről hihető másrészről meg röhejes állattságokkal van tele amin már csak röhögni lehet…de nagyon.A színészek is rendbenn vannak Nic Cage végre kitesz magáért Chloe Moretz pedig…hát ő mindent visz,Aaron Johnson is jól hozza a looser-t M.Strong meg a nagymenőt.Várjuk a 2. részt.Ez nálam is 9/10

  5. Nagyon bánom, hogy nem moziban néztem (sajnos utóbbi időben egészen rákaptam a mozira, no de inkább ez vigye a pénzt, mint…), de egyszerűen nem tudtam kivárni. Amit vártam, még párszor megnézem tuti, sőt, lehet mindjárt nekiülök.

  6. Én is megnéztem 2x egymás után :D. Amúgy Mark Strong már sokadjára hozta zseniálisan a figuráját.

  7. Én is hozzájutottam tegnap, érdekes nekem nagyon nem tetszett kick ass mint főszereplő, se a színészi játék, se a karakter maga. Én valamivel átlag felettire értékelném a filmet a zenék meg a végén lévő zúzás miatt, de összességében kicsit csalódtam. Túl sok volt benne szerintem a “hülyéskedés”.

  8. 3/10
    az akciójelenetektől többet vártam elég gyengére sikerültek(a doom féle FPS nézetes nightvision jelenetet nem tudom mennyire gondolták komolyan..pff), a történet kiszámítható és nagyon gyenge
    Nicolas Cage egyértelműen csak a pénzért ment bele egy ilyen produkcióba, a karakterét egy mcdonalds krumplisütő is el tudta volna játszani kb. annyira lapos volt
    iszonyat fárasztó volt a film nagy része, szerencsére nem moziban néztem így bele tudtam volna pörgetni de végignéztem..
    angolul néztem, tudok angolul és értem is a poénokat de egy kósza mosolyt sem tudtam kicsikarni magamból, nem véletlenül nem lett túlreklámozva, nem fog megtérülni

  9. Ó. Bárcsak ne láttam volna az utolsó 10percet kb. Simán egy 10/10 addig, de a végén

    SPOILER

    amikor megjelenik a srác az utolsó harcnál… teljesen elkúrta az összhatást.

    Így nálam csak 7.5.

    Zene tényleg nagyon jó volt, én is imádom a 28days later zenéjét.
    Az akció az elég véres volt, nagyon tetszett… mondom, a végét nagyon nagyon elcseszték, egyáltalán nem illett bele.

  10. a looserből hős lesz felállás az egyetlen része a filmnek, ami el lett cseszve, de az rendesen. A kislány elviszi a hátán az egészet, cool, az apja mégcoolabb. A mérleget néhol nem tudták merre billentség, a feelgood pillanatokat néhol rendesen bedöngölik a talajba -de most nem spoilereznék-. Jó kis mozi lett ez, de a felhajtást korántsem érdemelte ki, látatlanban sem, látva sem.

  11. cyberfuker: nem tudom milyen felhajtásról beszélsz. Tényleg ne ítéljétek meg a teljesen rendes kampányt, ami egy ironmanhoz képest alul is maradt, csak mert itt volt róla pár poszt. Miért akartok ennyire nagy felelősséget rámtolni, hogy nem várhatok kiemelten egy filmet mert “úúú nagyon hype” baromsággal jöttök utána örökké. Még rendes víruskampánya sem volt. Csak annyi süthető rá, hogy a képregénygeekeknek tetszett, és eleinte főleg nekik mutogatták ügyesen (tavaly Comic Con).

  12. Nem teljesen értem miről beszélsz :) hype? az, hogy más minek rendez felhajtást, nem nagyon szokott felizgatni. Mindenesetre nagy sikereket nem ért el a film. Ami jó. Idén az egyik legjobb. (blockbuster). Mi a probléma?

  13. best hero movie ever.
    nem tálalok szavakat, régen élveztem ennyire filmet. 11/10.
    zene,karakterek,HANGULAT, szövegek, nincs mit mondanom. ez egy tökéletes film.

  14. cyberfuker: most akkor döntsd el, érdekel-e a felhajtás és nem érdemelte ki a film, vagy nem érdekel a felhajtás de akkor minek teszel rá megjegyzéseket?

  15. 28 weeks -es zene lopás nekem fájt. Trailerbe átvesznek egykét már hallott muzsikát innet onnat oké,de egy alapfilm alap zenéjét minek bedolgozni másikba, nekem nem tetszett. Ennyi erővel egy napszemüveges részhez mehetne a terminator anthem is. Ez a műsor nekem most nem talált be igazán,de nem csak ez miatt.

  16. StormshadoW: Szerintem nem volt rossz, én örültem, hogy hallottam ismét. Ráadásul a jelenetbe is nagyon jól beleillett.

  17. Szerintem nagyon jó volt a film. Nagyon bejöttek az akciójelentek, a sztori jó volt, a zenéken könnyeztem a gyönyörtől. Nekem az is bejött, hogy Davet egy átlagos srácnak állították be, mégis adtak neki a filmben egy eredeti vonást. Ennél jobb filmet a szememben nagyon nehéz csinálni. 9.8672/10

  18. Stryem:A CGI rendben volt csak max annyi látszódik néhány helyen,hogy nem 100-200 millás volt a költségvetés hanem 30 és hogy ennyiből ilyen filmet hoztak ki ilyen minőségben az csöppet sem irritáló.

  19. Te Human, meglestem még egyszer azt a jelenetet, amiről beszélsz, de az nem a 28 nappal későbből a zene… Először én is azt hittem, de vagy egy átdolgozás, vagy egy ihletett score lesz szerintem…

  20. A kiscsaj vitte az egészet. Kick Ass, mint karakter nagyon “el lett felejtve” sz.tem.

  21. spyblat: igen, átdolgozás, de a főtémát érezni. 28 weeksben is átdolgozás volt már, ott is jó volt.

  22. egy ilyen filmnél a cgi-n picsogni annyira gáz. amúgy valóban egy erős 9/10, kíváncsi vagyok, jön-e idén jobb, mindenesetre matt vaughn újabb gigantikus pirospontot érdemel.

  23. Iszonyat jó film. Igen Hit-Girl/Big-Daddy viszi a filmet, de nem kellett volna belőlük több, így volt jó. A Soundtrack meg csodás, kiképzés alatt Ave Maria :)

    “-How do I get a hold of you?
    -Just contact the mayor’s office. He has a special sigalish light on the sky, it’s in a shape of a giant cock.”

  24. itsme: Nicholas Cage csak a pénzért vállalta volna a szerepet? Egy képregényfilmben? Ezt te se gondolod komolyan. Mellesleg látszik is rajta, hogy marhára élvezte.

  25. jaja, amikor képregényfilmben van az tuti nem csak a pénzről szól. Még ha a Ghost Riderről van szó, akkor sem.

  26. “itsme: Nicholas Cage csak a pénzért vállalta volna a szerepet? Egy képregényfilmben? Ezt te se gondolod komolyan. Mellesleg látszik is rajta, hogy marhára élvezte.”

    ezen röhögök percek óta – mármint a pénzes előzményen. a holnapi melómat én is csak a pénzért vállaltam. basszus. hát, mi másért. mint minden filmet. mondjuk szeritem minden színész álma egy kickass filmben (általánosságban) szerepelni. poénból. mert jó móka. lehet, hogy a társaság is, ráadásul még fizetnek is érte.

    más kérdés, hogy sajnos a színészeknek vannak ügynökei, menedzserei, akik tudják, hogy mi nem tesz jót egy színész imidzsének. és szerencsére vannak színészek, akik magasról tesznek arra, mit javasolnak ezek a beosztottak:)

  27. Az írás minden egyes betűjével egyet értek.
    Nálam nem volt várós de így ütött igazán.
    A soundtrack berántott mert iszonyat faszányos lett.
    Fucking Awesome!

    cgit meg szidhatjátok de ha megnézük a ninja assassint akkor ég is föld a különbség a két film között. én azon a filmen akadtam ki nagyon legfőképpen a cgis művértől.
    itt még simán elmegy minden egyes képkocka.

    I’am HA/VER!

  28. Cage nincs gondban a szuperhős szereppel, ősrégen olvastam már olyat is,hogy eljátszotta volna Supermant is. Csak hát aztán nem ő lett.

  29. Hát nem tudom…Nicolas Cage elég nagy comic-fan…mindent megtett azért hogy superman lehessen, résztvett pár castingon, a fiát Kalel-nek hívják. Hát mi a faszért vállal el egy képregényfeldolgozást én sem értem…biztos a hatalmas milliókért..pff. Ez kábé olyan volt neki mint egy nagy buli. Mint mikor Brad Pitt volt a cigány a Snatchben. Nemhiszem hogy megvolt szorulva és azért vállalta el a gombszemű dzsipót.

  30. Jó film volt, kicsit tartottam tőle, de tényleg remek kis filmre sikerült! :)

  31. Ahogy kiraktad a posztot meg is néztem és jobb lett a napom. Vagyis a hetem. Szóval atomk*vajó ez a film.
    ps: A kiscsaj tényleg hihetetlenül nagy!

  32. Nálam is 10/10. Azzal nyert, hogy nem akarta komolyan venni magát, mégis voltak benne drámás részek.
    A leszámolásos zene nálam inkább a Napfény filmzenéjére hajaz, ahhoz hasonlit a leginkább. No meg a jó kis Moriccone az előcsarnokos résznél, az volt a király.

  33. Zenék vannak a 28 nappal későbből, Napfényből, meg a Maréknyi dollárból. Sztem tökéletesen passzolnak a filmbe. Ja, amúgy az év eddigi legjobbja! Ennyi.

  34. Nekem nagyon bejött a film, egyetlen negatívumot tudnék csak megemlíteni, és az bizony Nic Cage. Én egyébként bírom a csávót, és általában értetlenkedni szoktam, amikor szidják, hogy milyen szar. De itt valami borzalmas volt. Tényleg nagyon-nagyon rosszul játszott, a karakterében pedig sokkal több lett volna. Ez van, 8/10.

  35. Én is tegnap néztem meg, egész jó. Remélem a folytatás nem indul úgy, hogy a Kick-Ass gyerek is nagy nindzsa lett közben :D
    (nem kicsit meglepődtem, amikor szétszabdaltak mindenkit, azt hittem nem lesz ilyen gyilkolós film, csak elpáholnak mindenkit)

  36. Chloe Moretz a(z egyik) legjobb gyerekszínész jelenleg Hálliwúdban…
    A film maga pedig az év eddigi legjobbja… még, ilyet! :)

  37. 2/10 és az a 2 csak az egy poénért járt, amin tudtam nevetni (még mindig, pedig már az előzetesben is benne volt>…it has a shape of a giant cock…)
    Unalmas, unalmas és unalmas. Basszus, ennél azért a régi szuperhős filmek mennyivel jobbak voltak…
    Ócska, többször biztos nem nézem meg.

  38. Itt-ott lehet SPOILER
    Megnéztem…Annyi biztos, ha itt ezen az oldalon nem lett volna róla az átlagosnál több post (direkt nem hypot írtam :P) akkor eszembe se jutott volna megnézni. De megnéztem…hát lényegében nézhető film volt, az alapsztori egész jó, hogy próbálja magát egy síma akciófilmnek eladni, de mégis szuperhős film…amúgy ebben engem az zavart, hogy a kislány meg a faterja…lényegében tényleg egy szuperhős…hiszen karcolás nélkül lenyomnak egy fél városnyi embert…(az megint más, hogy a végén meghal az öreg…) Számomra nem volt poénos a film, sehol sem “nevettem”, illetve látványosnak sem nevezhető, sőt…tudomtudom kis költségvetésű film stb…
    Szal így sztem egy olyan 6/10. Az újranézési faktor pedig 0.

  39. nemigaz hogy csak most veszem észre ezt a cikket de sebaj sztem simán megvan 9/10 JÓ a film:D SPOLIER!a Gatling meg csak ráadás

  40. Hali!
    Kollégáim 99%-a azt sem tudja mi ez, nem is hallottak róla, nulla reklámja volt, csak a filmkockák, mint mi tudjuk…
    A forgalmazó meg kapja be!
    10/10

  41. Gyorsan megnéztem én is, ha már a haverok is dicsekedtek vele, hogy mennyire jó, és osztom a véleményüket, hatalmas film. A két John Murphy átdolgozás (28 days later és Sunshine) azokban a jelenetekben ahol felcsendültek, hát nem találtam szavakat, annyira ütöttek. Többször nézős film, az már most biztos :)

  42. Prodigy-s és 28 nappal később zenénél én is visszanéztem vagy háromszor :D

    Egyébként kellemes csalódás volt a film, sztárolták, de mind addig nem hittem benne, míg meg nem néztem.

  43. !!!SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER!!!

    Pozitívumok:

    1. Hit-Girl. Minden jelenete odab__zott.
    2. Big Daddy mészárlása.
    3. Mark Strong szájából: “Mom, I want to set up a party Kick Ass with my friends!” Haha!
    4. Zene.
    5. Volt pár új (és átírt) jelenet a képregényhez képest, mint például Big Daddy halála (kib__zott jó megoldás volt) vagy Hit-Girl suliszerkós jelenete.

    Negatívumok:

    1. Yin-Yang: voltak viszont olyan részek, amiket kár volt kihagyni (átírni).
    2. CGI.
    3. Hol volt a brutalitás és az abszurdum, mely annyira jellemezte a képregényt?
    4. A vége. MI A F__Z VOLT EZ?

    Sokkal inkább egy hosszabb klipként tudnám elképzelni, mint így, mozifilmként.

    Összegzés: semmi extra, 5/10.

  44. Hát én egész másra számítottam, egy laza szétröhögős, popcornt vártam, de ez bazzeg nagyon durván leszegezett. Sztem különben ez egy komoly film. És csak ugy hasított a rideg realitás. Pont ezért éri el rendkívül a célját, ezért érzem bele magam a szereplők bőrébe.
    INNENTŐL SPOILEREK IS
    A zene egyértelműen csillagos ötös. Hit Girl és Big Daddy is ott van a szeren. De nekem Kickass is abszolút fölélt velük. A sötét infrakamerás rész zseniális, és nagyon durván drámaira is sikerült. Én utoljára ien megindító részeket ien típusú filmben a TDK-ban láttam…
    De a legnagyobb pirospont akkor is a rendezőjé, hisz a film teli van állati jó megoldásokkal.
    Nekem abszolút túl tett a hype-on, nem vártam ennyit tőle.
    Negatívumként csak pár minor marhaság (a fejjel lefelé zuhanó szuperhős mért háttal érkezik a taxiba…; vagy amikor hit girl-ék kinn big daddyvel gyakorolni, és mellbe lövik hitgirlt, a golyóálló mellény feletti kabát mért nem lyukad ki…) de tán több iet nem is tudok; és ezek kicsit sem húzzák le a filmet
    9/10 simán

  45. Nekem tetszett, egyetértek Human szavaival, jól voltak elegyítve a popcorn elemek, az underground comic mondanivalóval. Kicsit komolykodós, kicsit popcornos, de mindenképpen székbeszögezős. Nekem nem volt unalmas, és bizony a zuzós jelenteket vissza is néztem :) Nálam jobb, mint a Vasember 2, de talán azért mert véresebb. A CGI nem tökéletes… de örülni kell ennyi vérnek is, legalább nem környezetszennyező festékpatront használtak :)

  46. SPOILER

    Evokkal értek egyet, van egy-két dolog a filmben amire jobban oda kellett volna figyelni, de ezek nem rontanak a filmen. Big Daddy volt benne a kedvenc, már majdnem sírtam amikor meghalt. Hihetetlen jó film amúgy, többször újranézős. A vége miatt nekem is 9/10, amúgy szuper úgy ahogy van!

  47. Húúúha, úgy látom én valami más fajta KickAss-t láttam, mert amit én szenvedtem végig az irtó fos volt… Egy lúzer tini, béna jelenetek tömkelege, nulla érdekesség, unalom a köbön. Imádom a képregény filmeket, de ez valami borzalom volt… 10/3

  48. szerintem jó film volt. akciódús, helyenként elég véres, a kiscsaj végig odab**ot tényleg. szerintem nem volt “lúzer tini, béna jelenetek tömkelege”. max 1-2 jelenet, az még belefér. érdekes is volt szerintem mert nem látunk mindennap olyan szuperhősös filmet ahol nincs szuperképessége a hősnek. A színészi játék a filmben szerintem nem nagy szám, cage sosem volt a kedvencem, de ez a film jó hangulatából nem vett el. a zene jó volt, mindenhol illett a jelenetekhez… a cgi elég szar volt a jet-pack es jelenetnél, a többinél nem szembetűnő, de egy ilyen filmnél nem is a cgi a fontos. végig meg volt a feeling, nem fogom újranézni de azért jó volt.

  49. Bunyókat már párszor(sokszor) újranéztem, iszonyat jók. A film többi része is fasza, még biztos újranézem.

  50. 8/10,talán újranézős valamikor, SPOILERBASZOKJELEZNI a végét KickAss és a rakétavető elrontja.
    Az OST viszont 10/10,remek összeállítás

  51. Ezen hol lehetett nagyokat röhögni azt nem tudom….ez inkább dráma mint vígjáték(vagy nem is tudom minek nevezzem).Alapvetően teljesen másra számítottam(szétröhögöm az agyam ökörködés),de köze nincs hozzá.

    Spoiler!!!!

    Az amikor épp Kick-ass meg Big Daddyt ütötték és Kick-ass haverja a a csajjal volt elfoglalva,az kibaszott ízléstelen volt.(mert sajnos nekem az nem vicces ha épp kínoznak egy embert,közben egy kiszámítható poén jön olyan szituációban amikor totál nem oda való -ha ezzel akarták “enyhíteni” a film légkörét akkor ..fail)

    Spoiler vége!!

    Cgi harmatgyenge,ilyen tüzeket kábé mostani PCés játékokban látok(ami ugye nem film).
    De összeségében nem lehet kihagyni,mert ritkán látni ilyen, nincs jobb szó rá:jó minőségű filmet.
    De nem számítsatok vígjátékra,mert rohadtul nem az!

  52. nekünk szétzúzta az agyunkat, így nem érdemes hibákat keresni, persze voltak, de Ti már mind leírtátok. 9\10

    beszólás mindent vitt: That’s What’s up! :D

  53. Én nem nagyon találtam negatívumot, legfeljebb az elején azt a néhány bénázós tini poént (bytheway a tanárnő mellei állatok :D). Na jó, a végét máshogy is lehetett volna, de ez sem volt így annyira gáz. Nic Cage pedig nem kapott olyan szerepet, hogy akkorát alakíthatott volna.

    Igazából jól fel lett építve a film. Az akciórészeken szétestem (jobban, mint az IM2-n). Rengeteg jó gyakás volt benne és a zenéket kegyetlenül eltalálták (a jelenetekhez is nagyon passzoltak).

    Haveri körben nálam sem volt ismert, és tényleg nem kapott nagy kapmányt – kivéve itt, így szerencsére nekem sem maradt ki – 9/10

  54. // off. az iron man 2 ben inkább az arcozás volt a lényeg, ami ment is downey-nak. szerintem nem ütötte az ironman élményt :)

  55. Ez valami hatalmasat utott. Tegnap baratnommel neztuk meg, ma meg megnezetem egyik baratommal, mert ez a film kotelezo szerintem. Elotte en is csak itt hallottam rola, de human filmes izlese altalaban szinkronban van az enyemmel, ugyhogy gondoltam, beprobalom. Ma egesz nap melohelyen a film OST-je duruzsolt a fulemben, azt is nagyon eltalaltak. Csak ajanlani tudom mindenkinek. 10/10 reszemrol.

  56. nekem nagyon tetszett a film.. szerintem az év legjobb filme
    gyorsan lekaptam OST-jét mert a zene is nagyon el lett találva.. Hát mit mondjak csak szuperlativuszokba lehet beszélni erről a filmről

  57. marhára tetszett, zenék is jók voltak, sztori is über volt, itt-ott jót mosolyogtam a jelenet-zene kombinációján, ja és a végénél én is vakartam a fejemet: wtf was this?
    Erre:Chloe Moretz steals the show.
    írok egy +1-et, akármennyire is voltak néha képtelen jelenetei, mindent vitt. szal ez must have

  58. Megnéztem a filmet és hát szerintem ezt csak az tudja élvezni igazán aki a képregényben is otthon van.
    Csak ismételni tudnám amit Zaion írt pár posttal korábban. A tini srác bénázik bezzeg az óvodás kislány(tudom, hogy nem óvodás ebbe nem kell belekötni) meg szétzúz mindenkit. Gagyi. Klissés. Mese, filmes környezetbe ültetve. 3/10 Egy percét nem élveztem úgy igazán.

  59. Megnéztem a filmet, és azt kell, hogy mondjam, nálam filmélményben holtversenyben van a TDK-val. Persze, a két film nem igazán összemérhető, de mégis, a Kick-Ass iszonyat jó film. Én megadom neki a 10/10-et…That was fuckin’ awesome:D

  60. “Megnéztem a filmet és hát szerintem ezt csak az tudja élvezni igazán aki a képregényben is otthon van.”

    ezt cáfolom Sir_saal, én aztán nem vagyok otthon semmilyen képregényben, nem is szeretem a képregény filmeket (a Sin Cityn kívül nem is láttam egyet sem ami tetszett volna), de ez ütött. simán újranézős.

  61. Az eddigi legcoolabb és legjobb szuperhősös film, kicseszettül ütős soundtrack-kel és kettő olyan jelenettel, hogy más filmek a két kezüket is összetehetnék érte!

    SPOILER!!!

    Az a két jelenet pedig az amikor Big Daddy a 28 nappal később soundtrackjére gyak, a másik pedig, amikor Hit Girl a Sunshine zenére szabadítja ki őket. Uram Isten de király volt már ez a film!

    10/10 Kérdés nélkül!

  62. nagyon tetszett a film, néhoz még izgultam is de SPOILER a jetpack jelent fájt SPOILER OFF

  63. nem hiszem el h van ilyen film. végre megcsinálták.

    bazooka?, bazooka?! :) 10/10

  64. Kegyetlen nagy ez a film, igazán Kick-Ass!

    Tartottam tőle hogy nagyon gagyi lesz, de nem! Ütős lett sőt oda..sz! :O
    Tegnap láttam először, ma pedig másodszor, és lehet hogy megnézem 3x is. :)

    Nagyon jól össze van rakva, hangulatos, pörgős, jól megkomponált akciójelenetek, egy kis humorral vegyítve, a zene pedig nagyon feldobja az egészet, egyszóval cool!

    Ja és Hit-Girl miatt 10/10! :D

  65. Nemrég megnéztem moziban az Iron Man 2-t és tegnap pedig itthon a Kick/Ass-t. Nálam ez a film így is sokkal jobban ütött mint a Bádogember 2. Direkt nem néztem trailert így nem is tudtam, hogy mire számítsak de magasan az elvárásaim felett teljesített. És hát a soundtrack az tényleg zseniális.
    Nagyon jó írás Human, amivel teljesen egyetértek. Nálam a film 9/10.

  66. SPOILER

    hát amikor hit-girl besétál a hotelbe az EPIC :D

    nálam simán 10/9

    várjuk a folytatást

  67. úgy néz ki megosztja a nézőközönséget… nekem túlságosan gyerekes volt összeségében, amin nem segített az időnként visszaköszönő mértéktelen brutalitás. Pedig szerintem jó a sztori, a csavarok, nincs üresjárat, és mégsem fogott meg. gyenge 7/10

  68. Dráma volt izomból. A legkonkrétabb zene pedig nem a 28 Days laterből van benne, hanem minden idők legkomolyabb sci-fi alkotásából, a Sunshineból. Escaping the Icarus 2, ha valakit érdekelne.

  69. Egyetértek NBZ-vel:

    Az a “bizonyos” jelent és a Sunshine téma együtt oda..sz.
    A zene nagyszerűen kidomborítja a jelenet drámaiságát.

    Az egyik legjobb jelenet a filmben, amit legalább 150x néztem végig annyira üt.

  70. Nekem nagyon tetszett, zúzós, poénos, tipikusan az a film, amit a haverjaiddal ökörködve akarsz megnézni. Nagyon tetszettek azok a részek, amikor egy-egy klisét törnek össze pl:

    !!!SPOILER!!!

    Amikor Dave át akar ugrani a másik házra… Egy pillanatig azt hiszi az emgber, hogy még sikerülni is fog neki erre meghátrál, hát az nagyon nagy volt:D Amugy egyedül az nem tetszett benne, hogy a vége teljesen más volt, mint a képregénynek, Big Daddy vallomása pedig benne sem volt… A végével az volt a gondom, hogy tényleg “szuperhős” lesz Kick-Ass és a bazookával kinyírja D’Amicot, míg a képregényben pont az a lényeg, hogy Dave végképp nem akar embert ölni, egyszer fog lőfegyvert, és akkor is csak golyón lövi D’Amicot (akit a képregényben nem így hívnak de most nem jut eszembe a neve). Oh és Dave nem jön össze Katie-vel. Sőt, miután bevallja neki, hogy nem meleg, és végig ő volt kickass, a csaj megvereti a pasijáva, és még egy képet is küld Dave-nek amin konkrétan lesz.opja a pasiját. A képregényben az jobban tetszett, hogy a realitás határain belül maradtak (végülis ez a témája az egésznek nem?) A jet-pack, meg a rakétavető már túl ireálissá tették nekem, de ennek ellenére jó film lett. Oh és kedvenc részek:
    Testőr: Don’t worry boss, we’ve got everything uder control. *felveszi a bazookát*
    Chris/Red Mist: U-Under control? You’re grabbin’ a f***ing bazooka, you dumbass!

    You’re gonna be fine, babydoll!

    *srác befut a gyorsbüfébe* Hey! There’s a dude dressed like a superhero and everything who’s fighting a bunch of guys…It’s fuckin’ awesome!

    “Gengszter” kijön vécéről, meglátja hit girlt és elővesz a pillangókést, erre hit-girl: Hey I’ve got one of those!

    Who.. Sold… You.. Our.. Coke?

    Amugy jól sejtem, hogy a Taxi Driver-ben lévő monológot próbálgatja Dave a tükör előtt? (Are you talking to me?)

    Kicsit hosszúra sikeredett, de muszály volt leírnom a véleményemet. A vége miatt (és néhány [számomra] érthetetlen változtatás miatt) nekem csak 8/10. (De nálam az átlagos az 5/10)

  71. Én tegnap este néztem meg, részben az itt olvasottak, részben baráti javaslat hatására.
    Nagyon érdekes film. Egy csomószor összenéztünk az öcsémmel, hogy vattafakk…
    A CGI-n és néhány lopott (de legalább jól működő) zenén kívül csak annyi kivetnivalót találtam, ami sok amerikai filmben tipikus (még ha pont ez részben angol is): szerintük ha egy szép lányra/jóképű fiúra szemüveget teszünk, akkor csúnya. Nekem nem működött Aaron Johnson, mint “balek, geeg, szerencsétlen gyerek”, mert akkora lányok kedvence kinézetű, mint egy ház. Maximum amikor felvette a zöld ruhát.
    De amúgy jó film, és mostantól nem jut eszembe viccesebb, mint nézni, ahogy egy cuki kislány levérengz egy rakat maffiózót.

  72. Hááát, ez ott volt rendesen!!!

    Humoros, véres, de mégis drámai képregényfilm. Nagyon ütött!
    A soundtrack meg még vágott rajta egyet, annyira fasza!
    És még a képregényt sem kell ahhoz ismerni, hogy letaglózzon, megy neki csuklóból.
    És csak megjegyzem: nem az akciójelenetek adják a film velejét, sokkal, de sokkal több ez néhány véres-pörgős képkockától…

  73. Ááááááh….ez a film:D Úristen :D látni kell :D 10/10. csak szar a magyar cím…

  74. Igen kellemeset csalodtam. Vegig vigyorogtam az egeszet.
    Ha az idei kepregenyek is lesznek ilyen jok, nagyon jo evunk lesz :)
    9/10 siman

  75. Én ma néztem meg. Előtte gyorsan lenyomtam a képregényt. Nos, a képregény brutálisabb és szerintem jobb is, a legtöbb jelenet át lett írva, de talán nem is baj, így simán olvasható a képregény is, és nézhető a film is egymás után.

    Szóval akkor a film: Nekem több átírt jelenet (illetve sztori részlet) sem tetszett:

    SPOILER!!! Például a végén a Jet Pack és a Bazooka, hát izé.. na..
    SPOILER VÉGE

    A zenék tényleg nagyon jók (1-2 tracktől eltekintve), a harci jelenetek ütősek, Hit-Girl mindent visz! Egyszerűen zseni a kiscsaj! Nic Cage nagy kedvencem, imádom a régi filmjeit, de itt sajnos azt kell mondjam, elég gyenge volt. Bár Hit-Girl mellett nem is csoda :)
    Viszont a lényeg, hogy a hangulata nagyon ott van, én is kikerekedett szemekkel és nagy vigyorral néztem a harci jeleneteket, egyszerűen awesome na :)

    Nem hibátlan, de abszolút szórakoztató bad-ass, illetve kick-ass movie ;)
    8/10 és várjuk a folytatást ;)

  76. Ez végülis jó. Mondjuk a harcjeleneteknél, főleg azoknál amikor a kiscsaj volt, néha elfogott az a “najó még mit nem” érzés.

    A másik pedíg, hogy rengeteg benne a CG. Amit én kifejezetten negatívumként fogok fel egy filmben. Szerintem annál jobb egy film látványvilága, minél valódibb, és kevesebb benne a számítógépes belebuzulás, és ha van is akkoris kibbaszott quality.

    De ezokat leszámítva tetszett. Olyan 7/10. Esetleg 8/10, ha a túl sok béna CG-t nem számítjuk bele a pontozásba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.