The Hunger Games

A filmnek az a baja, ami rengeteg könyvadaptációt sújt: felmondja a tananyagot. A bemutató körüli kibeszélő jó alapozás lehet az alábbiakhoz, mert végül én is megnéztem azért.

Katniss a Hunger Gamesben

Minden hibája ellenére is tartom, hogy a könyvek remek ponyvák, viszont a filmet készítőknek bátrabbnak kellett volna lenni. Ők a film-film készítése helyett inkább úgy döntöttek, hogy az olvasókat fogják kiszolgálni. Meg is lett az eredménye, hiszen baromi hosszú lett és még így is hiányoznak belőle dolgok. Ami ebben a legviccesebb, hogy olyasmiket is kivágtak, amikről a szereplők beszélnek utána, elég csak a “tudom, hogy azt mondta ne mutasd ki az erősségedet” mondatra gondolni Katniss szájából, amit baromira nem mondott ám előtte senki.

Nem tagadom, nehéz helyzetben voltak a forgatókönyvet írók, hiszen amit adaptáltak az szinte végig egy 16 éves lány belső monológja. Ők szerencsére kihagyták a narrálást, viszont így sok információt, amikre ugye Katniss, a főszereplő visszaemlékszik, azt máshogy kellett bemutatniuk. Néhol ötletesen oldották ezt meg, például az elnök figuráját hangsúlyosabbra vették a könyvsorozat első kötetével szemben, viszont ez nem volt elég. Azért nem, mert közben a film jelleg veszett el.

A film azzal indít, hogy egy lepusztult faluszerűséget mutat, amint épp kiválasztanak két gyereket a viadalra. Később megtudjuk, hogy mindez egy TV-show, amivel a RómaKapitólium emlékezteti az elnyomásban levő 12 körzetét, hogy hol a helyük. Na meg az is kiderül, hogy csak 1 gyerek maradhat életben, méghozzá úgy, hogy mind a 24 összecsapásából ő kerül ki élve. Beeresztik őket az arénába aztán… Nagyjából ennyi amit tudni kell előre, a többi legyen meglepetés.

Őszintén szólva szórakoztatott a könyvfelmondás, mivel olvastam az éhezők viadalát. A casting remekül sikerült, kivéve a fantasztikus nevű Peeta, a fiatal színészek mindent beleadta. Azért Sutherland a film végén egy nézéssel többet tudott mondani, mint ők több cselekedettel és vért izzadva, de hát ez a rutin.

Ilyen szempontból egy negatívum volt szerintem, a folyamatosan mozgó kamera. Nem is arra gondolok, hogy a vérengzést nem mutatták rendesen, hiszen az várható volt, de hogy előtte is minden pöcsöm apróságnál rángatták, az valami katasztrófa. Lassan rá kéne ébredniük, hogy ez nem minden filmnek áll jól. Itt nem volt helye. Ehhez még külön vicces az is, hogy az arénában direkt mutatják a rögzített kamerákat, erre amikor a szereplőket látjuk, akkor mégis olyan, mintha valami BKV járműre rögzítették volna egy mozdulatlan fa helyett. Ha már dokumentarista szerűséget akartak, akkor simán belefért volna, hogy a rögzített kamerák képét kapjuk a harcról. Egy vérengzés távolról és a többi.

Igazából a kamera témából pont jól oda tudok kanyarodni, hogy miképp lehetett volna jobb a film. Egyrészt a könyv szerkezetét fel kellett volna rúgni, és a flashforward megoldáshoz nyúlni, az már az elején felpezsdítette volna a vért. Pl ha onnan indítanak, hogy Katniss mászkál az erdőben, megpihen, de egy hatalmas tűz menekülésre készteti, jön pár lánggolyó és vágás, látjuk a 12. körzetben kimenni vadászni az erdőbe. Hogy került a tűzhöz? Majd kiderül.

A másik pedig, hogy amikor a “valóságshow” részben van, akkor tényleg úgy mutatják, mintha egy tévéműsor lenne. Néhol használták is ezt a szerkezetet, amikor olyan információt akartak a nézővel megosztani, amit ugye Katniss tud az emlékei alapján, de nekünk fogalmunk sincs és nem beszélnek róla a szereplő amúgy. Ilyenkor kivágnak a műsorvezetőkre a filmben, hogy “ez a méh azért veszélyes mert..” Ezt kellett volna jobban integrálni, nagyon jól elsülhetett volna.

Viszont mindezek ellenére azt sem tudom vitatni, hogy a számok egyelőre a könyvfelmondást igazolják, a negatív kritikák pedig azt, hogy aki nem olvasta az nem élvezte annyira. A Hunger Games így is hatalmasat kaszált odakinn, a folytatásai pedig még többet fognak valószínűleg, viszont lehetett volna jobb.

40 hozzászólás a “The Hunger Games” bejegyzéshez

  1. “előtte is minden pöcsöm apróságnál rángatták,”

    a fővárosban nem, ott sima volt minden.

  2. én (nem olvasva a könyvet,trailert nem néztem) látatlanba,egy fayin kis vérengzős mozit vártam,ahol majd a csajnak kijön a vadász oldala.több csapda,hentelés stb.na meg a többi karakterből is mutathattak volna még valamit. de amúgy rendbe volt a film,popcornos estnek jó volt.

  3. Nem volt nagy szám. Lorenzo Lamasnak volt az ősidőkből egy ilyen összeengednek egy csapatot, aztán éld túl palikám akármilye, aztán Stone Coldnak is volt egy ilyen valóságshowiasított vacakja, meg ugye a Deathrace filmek is hasonlók, most pedig a mai tini trendre lett ráhúzva ez a klisé. Most a tizenévesekkel adják el ugyanezt a változatosság kedvéért. Egy pozitivum van csupán: a főszereplő lány cuki babaarca. Amugy nulla shit.

  4. Van itt valaki, aki meg tudja mondani, hogy vajon a Hunger Game, vagy a Twilight a jobb adaptáció-e?

    Tényleg őszintén kíváncsi vagyok, már csak azért is mert a nagy hype miatt én ugyan elkezdtem olvasni a Twilightot, csak az első száz oldal után bevágtam a sarokba (mert egy káros attitűddel megírt rakás szar az egész, ezt mint általában műértő és olvasott ember állítom, de ez ne zavarjon senkit a véleményekre kíváncsi vagyok). A Hunger Game első kötetét még el tudtam olvasni és az se nyűgözött le (naiv, szinte gyerekes egyszerűséggel megírt és néhol egészen fantáziátlan kötet, de legalább cselekménygazdag), a folytatásokkal meg már inkább nem is fárasztottam magam.

    A Hunger Game-t én speciel nem tartom rossz adaptációnak, tényleg lehetett volna komolyabb a férfi “főszereplők” egyszerűen pocsékak, Lawrence valódi tehetsége margóján kénytelen eljátszani a szerepet, a többit Human jól foglalta össze.

    A Twilight esetében már nehezebb a dolgom a könyvet is utáltam (pedig a jobb vámpírirodalmat szeretem!), de azt mondom Kristen Stewart illett a főszerepre, na nem a virtuóz alakítása miatt, csak a könyv főalakja maga is ilyen tompa, Pattinson “szépsége” (mert jelleme az nincs se a könyvben, se a filmben!) viszont már rohadt fakó Edwardhoz.

    Azt a vitát most hagyjuk, hogy a két történet tűz és víz, ezt én is leveszem. A rajongók tekintetében pedig gyakran észreveszem, hogy a két tábor sok mindenben összeér.

    Ezért vagyok kíváncsi arra, tud-e valaki egy ilyen értő összehasonlítást írni, hogy vajon melyik a jobb feldolgozás?

  5. Olvastam a könyveket is, és nagyon nem tudok egyet érteni a “inkább úgy döntöttek, hogy az olvasókat fogják kiszolgálni” résszel. Illetve ez túlzás, mert lehet ez volt a céljuk, de sztem nagyon mellé lőttek. Ilyen pocsék adaptációt régen láttam.

  6. Én olvastam a köteteket, de se a film, sem a könyvek nem jöttek igazán be. Valahogy nem tudtam azonosulni Katnip karakterével (nem csak azért, mert ő nőnemű… ;-)), inkább a szereplő logikátlansága, idegesítő döntései rúgták el nálam a pöttyöst. Igazából nálam Peeta volt a film főszereplője, sokkal szimpatikusabb karakter. Nem spoilerezek, de ha követik a könyvet, akkor ebből sem lesz Harry Potter…

  7. Én olvastam a könyvet, ami szerintem borzalmas. Már az ajánlóból amikor a twilight írója megmondja, hogy nem tudtam letenni akkor tudtam, hogy egy twilight szintű valami lesz az egészből, és igazam is volt, de hála istennek a film megpróbálta ezeket a hülyeségeket kikúrálni.

    Spoiler-e? nem tudom.

    Twilight: Van egy csaj, aki veszélyes környezetbe kerül, ott találkozik egy másik fiúval, majd van mégegy fiú, és végig azon kínlódik hogy most éppen kibe szerelmes.

    Hunger games: Van egy csaj, aki veszélyes környezetbe kerül, ott találkozik egy másik fiúval, majd van mégegy fiú, és végig azon kínlódik hogy most éppen kibe szerelmes. DRÁMA húúú.

    Azáltal, hogy beletették az elnököt és a társalgását azzal a játék mester izével, beletették hogy a többi körzet hogyan reagál a hírekre, hogy a főszereplők mestere vagy kicsuda hogyan keveri a szállakat hátulról ezek mind segítettek abban, hogy ezt a twilight szintű baromságokat mind kitörölje a filmből amik a könyvben voltak.

    A kamerarázás meg tényleg egy taplóság legszívesebben minden filmből kitörölném.

  8. szpojleres mókus mondá:
    “Twilight: Van egy csaj, aki veszélyes környezetbe kerül, ott találkozik egy másik fiúval, majd van mégegy fiú, és végig azon kínlódik hogy most éppen kibe szerelmes.

    Hunger games: Van egy csaj, aki veszélyes környezetbe kerül, ott találkozik egy másik fiúval, majd van mégegy fiú, és végig azon kínlódik hogy most éppen kibe szerelmes. DRÁMA húúú.

    Azáltal, hogy beletették az elnököt és a társalgását azzal a játék mester izével, beletették hogy a többi körzet hogyan reagál a hírekre, hogy a főszereplők mestere vagy kicsuda hogyan keveri a szállakat hátulról ezek mind segítettek abban, hogy ezt a twilight szintű baromságokat mind kitörölje a filmből amik a könyvben voltak.”

    Azért tartom butaságnak amit írtál mert ennyi erővel minden egyes könyv egyről szól (ami igaz is szerelmi történeteknél mi is van??? A szerelmes pár probálj megingatni a család/tt jegyezném meg ezalatt vmilyen nagyobb csoportot is ide értek/- harmadik fél vagy sok esetben mindkettő. De Ilyenek a sci-fi regények is nagyon nagy az átfedés, DE ami a legfontosabb h melyikben van meg az a plusz amiért is sokkal kiemelkedőbb, maradandóbb.
    Ja És ha a feldolgozást nézzük a Huger Games, sokkal sokkal élvezhetőbb (hibái ellenére) mint az Alkonyat sorozat első része(de Most komolyan szerintetek az nézehtő film?? amikor először láttam azt hittem h vmi olyan filmet láttok ahol a haverok összeálltak és csináltak egy ZS-kategóriás filmet)

  9. Amekkora lelkesedéssel kezdtem megnézni a könyvek ismeretében, ugyanakkora csalódással fejeztem be. Sajnos ez így nagyon nem jött át nekem. Természetesen a többi filmet is meg fogom nézni, de erre pénzt már tuti nem fogok kiadni. Marad az ncore mozi.

  10. nem értem mi a baj azzal, ha könyvhű, vagy “felmondja a tananyagot” A Watchmennél is ez volt a gond. De hát ezért hívják adaptációnak nem? Ez lenne a lényege, a vászonra vitelnek, nem az, hogy átvariálják, ahogy a képregényhősökkel is szokták. Azok is azért rosszak, mert nem hagyják meg bennük azt, ami az eredetibe megvan.

  11. Én nem olvastam a könyvet, nem érdekel, nem is fogom.
    A filmet nagyon nem akartam megnézni, mert utálom az ilyen adaptációkat… ennek ellenére nekem kifejezetten tetszett. Magam is meglepődtem. Egy hatalmas negatívum, hogy az akció részekből SEMMIT NEM LEHETETT LÁTNI. Ha bátrabbak lettek volna.

    “hogy csak 1 gyerek maradhat életben, méghozzá úgy, hogy mind a 24 összecsapásából ő kerül ki élve”

    Ezt csak én nem értem?

  12. szpojleres mókus
    “akkor tudtam, hogy egy twilight szintű valami lesz az egészből, és igazam is volt”

    ESETLEGES SPOILEREK (Alkonyat-könyvek, Éhezők Viadala-könyvek)
    Nananana, azért vigyázzunk, mielőtt ilyeneket mondunk… Szerintem legalábbis össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Még februárban olvastam el az első könyvet, és meglepődtem rajta, mert a Harry Potter óta ez volt az első könyv, ami ennyire lekötött, és izgalmasnak találtam. Biztos, hogy ugyanazt a könyvet olvastuk? Mert sem Az Éhezők Viadala, sem a Futótűz, sem A kiválasztott nem arról szól, hogy Katniss őrlődik a két fiú között. Kb. a könyvek 10%-a szól erről. A többi pedig a hatalom megdöntéséről szól, a lázadásról, a viadalokról, a kegyetlenségről. Van bennük mélység. Ezekben van csúcspont, akció, ellenben a Twilight-tal, ami teljesen lagymatag, nyálas befejezéssel végződik, csata sehol. A kiválasztottban pedig ott van 100 csavar, durva halálok, és egy normális, egyáltalán nem nyálas befejezés.
    Egy lapon sem lehet említeni az Alkonyat-szériát ezzel.
    A filmről annyit, hogy sokkal könyvhűbb, mint pl. a Harry Potter-filmek. Én, mint aki már olvasta előtte, teljesen élveztem. A végén mondjuk a Katniss-Peeta párbeszédnél néztem egy nagyot, de ettől eltekintve baromi jó volt a film. Még egyedül Ruta halála nem feküdt nagyon, meg se tudom mondani, mi volt a bajom azzal a jelenettel, de valahogy arra számítottam, hogy durvább lesz.
    Persze 100%osan megértem, hogy annak, aki nem olvasta a könyvet, nem tetszett (meg annak, akinek a könyv se tetszett).

  13. én először a filmet láttam, és aztán kezdtem olvasni a könyveket, de nekem alapvetően nagyon tetszett a film már úgy külön is. jó, hogy a könyv részletgazdagabb, de ez mindig így van, és szerintem alapvetően sikerült egy érdekes, látványos, izgalmas filmet csinálniuk, és ezzel elég rendesen be is etettek a könyvekre.

    a könyv alapvetően idegesítőbb volt olyan szempontból, hogy katnisst egy péklapáttal kellett volna tarkón ütni kb minden oldalon, viszont ott a filmnél ott a kamerakezelés, ami, ha nem a leghátsó sorban ülünk, instant hányás. ez egy nehéz kérdés.

    kelemen a kapitóliumban tényleg nem rángatták? nekem határozottan rémlett, hogy a bevonulásnál is volt valami (meg félpercenként váltottak kamerát), de ezekszerint rosszul emlékszem? (ha úgy van, ahogy mondod, és vizuális eszköz volt, mondjuk akkoris fájt azért a fejemnek meg a szememnek a végére :))

  14. “a könyv alapvetően idegesítőbb volt olyan szempontból, hogy katnisst egy péklapáttal kellett volna tarkón ütni kb minden oldalon”

    Na ezt nem tudtam ilyen szépen kifejezni! :D Isten vagy!

  15. szpojler mókus:
    “Már az ajánlóból amikor a twilight írója megmondja, hogy nem tudtam letenni akkor tudtam, hogy egy twilight szintű valami lesz az egészből, és igazam is volt.”

    Ő, nem.
    Twilight = 90% értelmetlen őrlődés két csávó között Hunger games = 5% örlődés, és fricska pl. a Twilightnak, ahogy Katniss tkp lesz@rja Peetát. Emellett 95% használható, még ha nem is újszerű cselekmény. Ifjúsági irodalomnak nem rossz, csak ahhoz kicsit véres.

  16. Hááát, nem volt rossz, de nem is volt túl jó.

    Az epilepsziás kameramozgás tényleg idegesítő és fölösleges. Viszont nekem pont Lawrence alakítása nem tetszik, egyébként sem kedvelem őt, és ezen ez a film sem tudott változtatni. De ahhoz képest, hogy milyen egyéb színésznőkre gondoltak még (pl. Emma Roberts), messze ő volt a legjobb választás… Hutcherson-nal nekem nem volt semmi bajom, ebben a filmben szerencsére nem úgy néz ki, mint egy jenki Harry Potter. :D Sutherland egy istenség. Tucci showman-je is bejött. Harrelson túléléséről szívesen bevágtam volna pár Zombieland-es jelentet. XD

    Nekem hatalmas pozitív csalódás volt a könyvekkel szemben, hogy a filmben a főhősnő szerencsére nem csipákol annyit az ostoba, idegesítő, tipikus hülye p*csa szerelmi őrlődéséről. :D Valahol 6-7 pont között mozog nálam összeségében.

  17. Kövezzetek meg de nekem tetszett ez a film. Nem is értem miért említik egyesek a Twilight-al egy lapon. Szerintem mérföldekkel jobb volt. Persze ettől még nem kimagasló, de mint az előbb írtam láttam már 100szor szarabb filmeket is.

  18. Hehe, pont tegnap este néztem meg. Nem volt rossz.

    SPOILEREK

    A kamera rángatás furcsa mód nem zavart, pedig nem szeretem. Az elején észrevehető volt, de utána fel sem tűnt.
    Kicsit hosszú volt, és helyenként úgy éreztem mintha kimaradtam volna pár dolog magyarázatából az olvasókhoz képest. Leginkább a világ háttere hiányzott, hogy mitől olyan hú de menő a Körzetekkel szemben a Kapitólium a pár rohamrendőrével, mikor azokon túl láthatóan csak plázaszövkevények hadából állt. Látszott, hogy nagy az életszínvonal különbség, de nem derült ki mitől annyira felsőbbrendűek, mikor a körzetek látják el őket mindennel. Az emlékeztető videó két mondata erre nekem kevés volt, (pl. a Serenityben is csak bemondják, de ott talán 3-al több mondatban és sokkal érthetőbb is, meg legalább mutatnak pár katonát.)
    A bemutató során össze spoilereztem magam, mert annyira nem érdekelt a film, hogy zavarjon az ilyesmi, de valamit félre érthettem, mert én totáli lázadást vártam befejezésnek.
    A fekete kiscsaj halála után ezt erősítette az ő körzetében kialakult balhá, de végül elég hamar lenyomták, aztán hőseink is csak szépen hazavonatoztak a csini rucijaikban. Ez nekem elég erőtlenre sikerült. Oké, a show rendezőjét kihúzták a következő műsorról, meg Sutherland keményen nézett, aztán ennyiel le is tudták. Nem volt kellően kihangsúlyozva, hogy itt most aztán nagyon nem sikerült elzárva tartani a remény lángját, ami aztán rendesen fel lobbant. Nem volt érezhető a srácok győzelmének a hatása. Talán helytelenül, de én egy “évadvégi” über cliffhangert vártam, és helyette csak egy sima lezárást kaptam.
    Az öregek jól hozták a figuráikat, de Lawrencere sem lehet panasz.

  19. Mikor olvasgattam az első véleményeket a filmről eléggé megijedtem az ilyeneken hogy : ” The New Twilight” és társai. Gondoltam ha ebbe a kategóriába esik meg sem nézem. Tegnap úgy néztem meg a filmet, hogy se egy trailert nem láttam se egy könyvet nem olvastam, de nekem nagyon tetszett. Köze nincs a Tájnyálhoz. 1-2 jelenetnél nekem is feltűnt, hogy olyasmiről beszélnek amiről szó se volt, de hátha kapunk kivágott jeleneteket.

  20. könyvet nem olvastam, a film nem lett szörnyű, kicsit vontatottnak éreztem az elejét
    igaz nem is vártam tőle semmit
    twilight-ozás viszont igazságtalan, a fiatal szereplőkön kívül semmi hasonlóság nincs

  21. Én nem olvastam a könyveket, de a film nekem nagyon bejött, sajnálom, hogy nem mentem el rá moziba.

  22. Pont tegnap néztem meg a filmet és annyira bejött,hogy rögtön be is szerzem a könyveket.
    A főszereplő csajt valami hihetetlenül gyorsan megkedveltem.Ehhez még jött a film jó ritmusa és már el is repült az idő,én meg néztem volna tovább.
    A következő részt már moziban nézem a könyvek ismeretében.

  23. Hát ez a film nekem nem igazán tetszett. Súlytalan és unalmas volt. Nem értettem igazán a motivációkat, a “történelmi” háttér teljesen elveszett. A könyvet nem olvastam, lehet, hogy az ottani háttérinformációk birtokában élvezhetőbb.

    Érdekes mindenesetre, hogy a twilight-ot emlegeti majdnem mindenki, a battle royale-ról meg szó sem esik… Holott nevezhetnénk ezt a filmet a japán klasszikus (ami szintén könyvből forgott) jobban gyerekekre hangolt remake-jének. Akinek nem volt elég pörgős, véres és kielégítő a film, annak feltétlen ajánlott a battle royale megtekintése!

  24. juj ettől a kamerarángatástól egy kicsit elbizonytalanodtam. fejfájdítóan ront a filmnézésen, vagy amolyan j.j. abrams star trek-esen “csak akkor látom ha erre figyelek” módon?

  25. brianaspirin: Ez az idegesítő fajta rángatás, olyan “akkor sem látsz semmit, ha figyelsz”. Szerencsére főleg csak az akciójelenetek közben rángatják, az meg úgyse sok van…

  26. Érdekes volt, nagyon vártam a filmet, moziba nem járok, mert egyszerűen nem szeretem az embereket, ott meg vannak :D Tehát itthon néztem meg, megvártam a normális minőséget és hajrá. A könyvet nem olvastam, bemutató alapján nekem úgy tűnt, hogy ez valami más lehet, mint a többi film, valami új. Eltelt x perc, megnéztem, hogy mennyi is lehet az az idő ami alatt a filmben semmi érdemi nem történt, ez az idő szinte kereken egy óra volt, egy órát ültem, néztem a filmet és nem történt benne közben semmi. A film egészére értve már, nem történt benne semmi kicsit is meglepő, semmi váratlan fordulat, semmi karakterfejlődés, karakterek normális ismertetésének hiánya. Nem izgultam a szereplőkért, nem voltak megoldhatatlan problémák. Látvány minimális volt, harc szinte alig. És így ültem végig a több, mint két órát. Azóta minden ismerősömet megkérek, hogy nézze meg a filmet, mert lehet, hogy én vagyok tudatlan és az én személyes problémám az, hogy néha azt vettem észre, hogy a filmre már csak bambulok és máshol jár az eszem, mert a film unalmas volt… Sajnálom, pedig nagyon vártam.

  27. SPOILER

    A könyv nekem bejött, és egyáltalán nem zavart a kb 20 oldalnyi őrlődés azon, hogy mégis mit érez a két srác iránt. mivel maga könyv meg 400 oldal, szóval annyi bőven megbocsájtható, főleg, hogy ez nem is olyan idegesítő módon történik.

    A film nem nyűgözött le, de esti popcornnak megfelelő. volt amúgy tényleg pár olyan rész amit nem értettem volna könyv nélkül, mert előtte nem esett róla szó filmben. pár változtatás történt ami kicsit idegesített, ilyen például a szerelmi vallomásra épített taktika, ami a könyvben azért volt jó, mert közben a közönség látta Katniss reakcióját. bár ha ugyanolyan semmitmondó céklafejet vágott volna Lawrence kisasszony a közönség előtt is akkor jobb is ha nem történt így. Akkor a 11es körzet és Ruta szála sem volt teljes, mert így csak azért sajnáltam kislányt mert olyan kicsi volt. És akkor már csak a 21 mutáns farkasra vártam, és mit kaptam…
    a színészekkel nem volt bajom. mondjuk a Hemsworth gyerekről, mindig valami puma vagy valami ilyesmi állat jut az eszembe, de ez már csak az én bajom.

  28. buscafe két szava mindent elmondott
    inkább nézzétek emg a bettle royale (2000) c. filmet, az egészet onnan koppintotta az írónő, majd megspékelte egy kis menekülő ember fílinggel, s ez a szánalom lett belőle

    nem nézhetetlen, de tele van rengeteg hibával
    pl. mi a fenének ismételgetik és rágják számba ugyanazon jelenetet 3x is a film folyamán, ráadásul először alig 5p-cel az után, h már láttam?
    a rendezői változatban vajon 2x fogjuk látni a teljes filmet, így tesz majd ki 480 p-et?

    a színészek között voltak nagyon jók, azonban itt lerítt róluk a “mi a francot keresek én itt, jah megvan, kell a pénz” életérzés

    a karakterek felületesek és kidolgozatlanok
    ha a könyvben is ilyen, akkor az is szánalmas, de ha nem, akkor sem venném kézbe, a film pont elég volt

    még egy: a legszánalmasabb az egészben az volt, amikor a sztorit suzanne collins tök eredetinek akarta eladni, h ő sosem hallott sem a menekülő emberről, sem a battle royalee-ról. Na persze…. ahhoz képest, hogy “nem ismerte” őket, nem sok eredeti ötlettel tudott előrukkolni.

    Csak azt tudom mondani mint a twilight esetében, akinek tetszik, az fogyassza. De klasszikus sem a könyvből, sem a filmből nem lesz (többek közt a fentebb felsorolt érvek miatt).

    BATURO ROWAIARU FOREVER!

  29. mondjuk a battle royale film szerintem borzalmas és nézhetetlen volt, a könyv viszont nagyszerű, bár sokkal kidolgozottabb, az éhezők viadala meg egy ponyva amit pár óra alatt végig is olvashatsz, ettől függetlenül szerintem szórakoztató.

  30. Baromi nagy film, kiváló színészgárdával, remek zenével. Nem olvastam a könyvet, de a film hatalmas kedvenc. Nem tud senki meggyőzni, hogy ez rossz. Mert nekem sosem lesz az.

  31. “Hétköznapi történetek”
    Hát nem vártam sokat,megnéztem barátnővel,azt mondta twilight-szerű. Én mivel az egész twilightból 10mp-et láttam,így kimaradtam mind a rajongásból,mind az utálat cunamiból, így csak annyit tudtam leszűrni a filmből,hogy sz.r . Nem is térnék ki semmire,voltak nem annyira borzasztó pillanatok,de az egész súlytalan,UNALMAS,olykor nevetséges.
    De tegnap láttam 30 percet a twilightból(első rész),csak kíváncsiságból,de sztem hasonló szint.
    Azért nem írom,hogy nem ajánlom,mert sokaknak tetszett a környzetemből is,bár nekik a a hangover is tetszett. na mind1 :D

  32. Nem olvastam a könyvet, ennek ellenére kifejezetten tetszett a film. Valahogy magába szívott ez a világ, annyira, hogy ezt a (utólag tényleg idegesítő) kameramozgást észre se vettem. Ez a Pite (Peeta) gyerek tényleg idegesítő volt. A csajszival nem volt gondomon, jól játszotta az amazont. Várom a folytatást…

  33. ezzel a filmmel az a baj, hogy üvölt róla, hogy tiniknek készült. nem a gimis korosztályt akarom megsérteni, ez csak egy megállapítás.

    tinivilág tiniproblémái, súlytalan moralizálás, lav, kötelező és fél órával előre megjósolható dráma. nem erőltették meg magukat. erre mondanák a régi tanárok, hogy “többre képes”. mert ebből a világból azért elég merész filmet is összehozhattak volna.

    ha a könyv is ilyen, akkor bocs, azt nem olvastam.

  34. most estem túl rajta,és tetszett
    és ha nem is nézem hetente újra,annyit már elértek h már keressem a könyvet és várjak folytatásra h milyen következmények várhatók (mondjuk ha könyv formába is bejön nem csak filmként akkor úgyis onnan hamarabb tudom meg)

  35. Nekem tetszett az a bizarr jövőkép, amit ábrázoltak, és annak atmoszférája. Egyedüli probléma, hogy egyszerűen nem volt benne feszültség! Egyszerű, mint egy bot. Tetszeni tetszett, de ettől jóval több potenciál volt benne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.