22 hozzászólás a “A Jurassic World CGI már most fejlődött, előnyére?” bejegyzéshez

  1. Csak én látom úgy, hogy a 2. gifen, az egyik dínő egyszerűen csak úgy eltűnik? :D Jobb alul, amikor elindul lefelé.

    Egyébként mindenképpen javított a dolgon. :)

  2. Valaki elmagyarázná, hogy miért tűnik ennyivel hamisabbnak a 2015-ös CGI az 1994-eshez képest?

    Túl gyorsan mozog alapból a kamera?
    Más képkocka-mennyiséggel vették fel a filmet és emiatt a képminőség is más?
    Túlságosan széles a nagytotál, amit felvesznek és nehezebb kivitelezni a tömegjeleneteket/távolodó tárgyakat?
    A teli napsütéses napszak miatt?

    …Vagy csak szimplán “hülyék ülnek a számítógép mögött”?

  3. Neurózis: Az eredeti JP-ban kb. 10 percnyi CGI volt, és volt idejük-pénzük szépen alaposan kidolgozni. Ez a film tökig van tömve CGI-jal és nyilván nem tudnak mindent fotorealisztikusan kidolgozni (vö. akármelyik film mostanában, amiben szarásig volt CGI).

    Amúgy, csak én látom úgy, hogy nem “jobb” lett a CGI, csak más? Főleg az első .gifen, más a háttér, meg a lény világítása, de a minőség nem változott.

  4. Azta a rohadt! A dínómadár tényleg eltűnik a betonba csapódva :DDD Nagyon gyenge még így is szvsz!

  5. jobban megnézve, szerintem nem tűnik el, csak elrepül jobbra, a kamera pedig megy tovább előre. amúgy nem változott túl sokat a minősége, csak lecseréltek ezt-azt, meg más lett a világítás.

  6. Semmivel sem jobb vagy rosszabb, csak mas. Mindkettö valtozatban van jo is meg rossz is, de nem tudnam kiemelni, hogy az egyik jobb lenne.

    Az elsö gifröl beszelek termeszetesen. A masodikhoz csak hozzaadtak a repülö izeket.

  7. Így 1 képkockát nézve még jobban rajzfilmnek néz ki. Olyan mintha egy szépen megfestett koncept artot nézne az ember.

  8. Még mindig gyenge a cgi, túlzottan elüt a környezettől.
    Az meg, hogy pár jelenetet fullra átvettek az első részből, no comment…

  9. A CGI kilógáshoz már hozzá szoktam. Nem is fog érdekelni ha minden más rendben lesz.

  10. “Valaki elmagyarázná, hogy miért tűnik ennyivel hamisabbnak a 2015-ös CGI az 1994-eshez képest?”
    Szemüveg! Egyszerűen bemagyarázod magadnak.

  11. Tudom, hogy le leszek hurrogva de szerintem ez a “fullra átvettek az előző filmből” nagyon gáz. Arra nem gondolt senki, hogy esetleg tisztelgés az első rész előtt nem pedig elfogyott az ötletük? Na mindegy én várom.

  12. Hozzászoktunk a régi filmek képi világához, meg a szűrőkhöz, amit akkor előszeretettel, manapság egyre ritkábban használnak. Nekem a GotG nyitó jelenetének a szűrője volt rendkívül zavaró, aztán második megnézésre már nem volt annyira kirívó. Más a technika, változik minden. Engem speciel nem annyira zavar egy itt-ott kilógó CGI, mint mikor egyértelműen látod, hogy az ott egy bábu, a természetellenes mozgásával, és a gumi anyagával.

  13. Azt nem tudom észrevettétek-e, hogy a felső képnél az előtérben levő mobiltelefon kijelzőjét is megváltoztatták. Az mekkora már!!!

  14. sterling : nem, mindenkinek az jutott eszébe, hogy remakeltek és loptak, hogy megint pénzt csináljanak belőle

  15. Nem lett jobb a CGI, csak más. Szerintem is botrányosan rossz a CGI minősége a 93-as eredetihez képest, és az is igaz, hogy abban elképesztően kevés CGI jelenet volt, mégis volt rá 2 évük! A mai blockbusterekben nagyon ritka, ha van olyan snitt, amiben nincs CGI. Szóval egyrészt ezért lett szarabb, mert iszonyat sok melót kell elvégezni kevesebb idő alatt. Másrészt meg ez eléggé rendezője válogatja, hogy mennyire szőrszálhasogató az effektsnittekkel. Lásd James Cameron pl. És igen, a 2. gifen eredetileg nem voltak madarak, most vannak.

  16. Az eltűnő dínómadár, biztosan szintén genetikaliag volt felturbózva és megkapta a teleportálás képességét. Probléma megoldva. :)

    Én csak arra leszek kíváncsi, hogy 1 szuperdinó miatt miért hülyöl meg többi?

    Remélem nem hoznak be valami “közös tudat” hülyeséget.

  17. Nem hülyül itt meg semmilyen dínó…a ragadozókat biztonságos magáncellákban őrzik. Látszik az óriás krokodil medencéjének a szélén is hogy ne tudjon csak úgy a nézők közé mászni. A repülő dinókat is ketrecben tartják. Inkább az érdekel miért szabadulnak ki.

  18. Senkinek nem tűnt fel, hogy kivették a sokak által megköpködött vasútvonalat a háttérből? :)

  19. Ha mégegyszer leírja valaki, hogy “dínómadár” vagy “repülő dínó”, elsírom magam. Voltak dinoszauruszok és pteroszauruszok, utóbbiak voltak a repülő hüllők. Dinoszauruszok nem repültek, basszus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.