Touching the Void

hegycsúcs napfelkeltével
Felelmetesen jo volt ez a Zuhanás a Csendbe. Az egesz egy dokumentumfilm szeru valami egy olyan Perui csucs megmaszasarol ami a film vegen elmondottak szerint azota sem sikerult senkinek.

Ketto hegymaszo tele eletenergiaval elhatarozza, hogy meghoditjak a kb. 6300 m magas Siula Grande csucsot. A feljutas kozben is akadnak gondjaik, de a neheze lefelé kovetkezik, mint megtudjuk, a hegymaszobalesetek 80 szazaleka a visszauton tortenik. Ennyit roviden a tortenesekrol.

Es akkor lassuk a megvalositast, ami tele van iszonyat jo kepekkel, es a szineszekkel forgatott rekonstruktalt tortenetet meg-megszakitja az eredeti tortentek átélői, Joe Simpson, Simon Yates és a tábort őrző Richard Hawkingal keszult interjubevagasok. Meg igazabol az egesz filmet ok kommentaljak, es meselik, es ez az összegyúrt valami nagyon jó egyveleget alkot. 8/10. Nem tudom anno januarban jol dontottunk-e Ezzel a gyerekkel aki nem viccel amikor a 80 nap alatt a fold korult valasztottuk moziba menet, bar neki lehet nem tetszett volna ennyire ez a film.

Számomra a hegyek a legszebb dolgok a világon, közelségük a tér érzékelését váltja ki belőlem. A szabadság gyönyörű érzését, amikor elszakadsz a környező életed szorításából.
human
írta
2005. 03. 15. 19:31
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.