Assault on Precinct 13 (remake)

Akkor elmondom mi volt jo A 13. rendőrörs ostroma remakejében. Eloszor is az aprosagok: a felborulo kocsi nem robban fel; a parkolo kocsi sem robban fel 3 pisztolylovestol; a hangtompitos fegyverek hangja tenyleg csak tompitott es nem teljesen hangtalanok, mint altalaban a filmekben (igen, ez all kozelebb a valosaghoz).

Ami meg jo, az par olyan fordulat, ahol teljesen masra szamit az ember. Itt mindenki bekaphatja a golyot a fejebe, de tenyleg, na jo, az ormester nem valoszinu, lassuk be, de a tobbiek bizony igen, es be is kapjak paran. Nincs kegyelem. Kemeny a film, legalabbis az akcio resz (ami ugye a film 60-70%-a). Fejbelovesek, torkonszurasok, 1-1 ben atvett jelenet a die hard 2-ből (jégcsap a szembe), ahogy azt kell egy felnott szorakozast nyujto akciofilmben. Es pont ezek miatt kell felpontoznom a filmet. Mennyi legyen, a Hostagenel tokosebb volt, legyen 8/10, de csak akciofilm rajongoknak.

Es akkor lassuk mi nem jo, nem kell sokat nezelodni mivel az iszonyat bena forgatokonyv az. Ki gondolta hihetonek azt, hogy a kulonleges osztag ennyire szar, hogy a rosszfiuk tenyleg azt hiszik meguszhatjak. Marmint ugy ertem, hogyha megnyerik a hoviharban jatszodo csatat akkor nem kapjak el oket utana.

Ez lenne a remake, ami csak a nevekben es kb 1 jellemvonasban hasonlit az eredetire, ami egy mesteri darab. Roviden a tortenet: elkapjak a nagybunozo Bishopot (Fishburne) akit atszallitanak, de a hoviharban nem tudnak eljutni a celallomasig igy a 13. rendororson kot ki a rabszallitmany. Aztan megjelennek alarcos emberek Bishopert pisztolyjal, de ehhez meg az ormesternek (Ethan Hawke) is lesz par szava. Ennyi. Nem bantam meg a raforditott perceket, de mar biztos eszrevettetek, hogy az akciofilmekkel elnezobb vagyok, foleg ha nem pg-13 besorolasuak.

human
írta
2005. 05. 03. 12:45
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.