Egy nap a földön

Akkor harom szineszek kapcsan (meg hangulatban is) kapcsolodo filmrol fogok roviden ertekezni. Igazabol egyik sem ertem miert kapta meg a comdey jelzot is az imdn-n, de hat ok biztosan tudjak akik ezeket kiosztjak. Na jo, talan az elso filmnek adtam volna en is valamennyire (persze lehet, hogy a kifordult humorerzekemmel vagy az enyhe depressziommal van csak baj, es mindegyik film hatartalanul vicces).

A kezdes az In Good Comany, aminek bar van happy is a vegen megsem mondanam, hogy tulzottan csopogne. Igazabol egy szomorkas es csak nehol vicces filmrol van szo. Na persze felmerult a kerdes, hogy ilyen soundtrackel akartak vicces jeleneteket? Valszeg ok sem gondoltak komolytalanul. Ezen kivul meg a vegen kiderul Dennis Quaidrol, hogy egy jo szinesz, mivel itt szo szerint remekelt szerintem. A tortenet roviden annyi, hogy egy nagy mediabirodalom felvasarolja azt a ceget ahol Dan (Quaid) mar jo reg dolgozik, es egy fia lehetne koru csavo kerul fole fonoknek akit mellesleg most hagyott el a felesege. Kozben Dan neje gyerket var meg az idosebb lanya kikezd az uj fonokevel. A pontszamok alapjan annak, hogy ez a tipikus vigjateknak tuno sztori masfele ment el, nem csak en orulok.

A masodik film a Lost in Translation volt (ujranezve), ami Scarlett Johanssonal kapcsolodik az elozohoz. Ha nem mondtam volna akkor most megteszem, szoval szerepel benne, csak kicsit elettelen. Na nem ugy mint ebben, itt inkabb csak maganyos es elveszett, amellett, hogy egy normal bugyiba bujtatott popojanak mutatasaval kezdodik a film. Mondjuk Tokyoban en is szivesen elvesznek es lennek egyedul 1-2 hetig. Namost ez sem tulzottan vigjatek ugye ezt elismerhetjuk, es jobb, hogy nem halljuk mit suttogott Bob a vegen.

A The Life Aquatic with Steve Zissou meg Bill Murrayel kapcsolodik az masodikhoz. Namost erre olyan kritika is szuletett, hogy Bill leghumorosabb filmje. En csak arra lennek kivancsi a kritikus mit nezett. Na mindegy. A tortenet egy jaguarcapa letermeszetfilmezese korul bonyolodik, de van itt minden ami jo, kalozok, becsodoltnek tuno hazassag, a semmibol feltuno felnott fiu (Owen Wilson). En a film vegen elmorzsoltam egy konnycseppet a szemem sarkabol.

human
írta
2005. 06. 24. 13:56
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.