Howl’s Moving Castle

Sofi és Howl
A Howl’s Moving Castle az a film amit úgy jellemeznék, hogy színtiszta varázslat. Olyan film, hogy a stáblista végigpörgése után is bambultam kicsit a fekete képet tegnap éjjel amikor néztem. Na persze ezen valójában nincs nagy meglepődni való, mivel Miyazaki már bizonyította párszor, hogy hatalmas animéket tud összedobni, és tette ezúttal is. Ne nézzétek meg a trailert, nem is linkelem!

Akkor lássuk miről szól: Sofit, a fiatal tündéri kisasszonyt miután 2 katonától megmenti Howl elvarázsolja a Witch of the Waste, akinek Howl szivére fáj a foga, de szó szerint. A varázslat által Sofi egy 90 éves öregasszony lesz, és a film arról szól miképp töri meg az átkot egy háborúterhes időben. Semmi mást nem árulok el, csodálkozzatok csak rá mindenre szép sorban ti is mennyire gyönyörű és magávalragadó mozi, igazi toplistás idén.

A legfontosabb, ha még nem láttál annyi animét (én sem láttam olyan sokat) az, hogy túllépj az “ez csak rajzfilm” című butus gondolaton, mert nem csak az. Szerintem eléggé megható film, méghozzá a jó fajtából. Az értékelésem egy 10/10, belehallgattam az angol hangba és inkább eredeti hangon +felirat ajánlott.

Mondtam már hogy varázslat és megnézed? Persze hogy mondtam, ha kijön itthon akkor megvevős kategória. Tetszett ez a film, a Chihirót meg már láttad? A következő pótolni valód akkor a Mononoke-hime. A Laputa is ajánlott, de először mindenképp a Mononokét.

human
írta
2005. 11. 23. 02:48
megjelenés
1
hozzászolás


Egy hozzászólás a(z) “Howl’s Moving Castle” bejegyzéshez

  1. A vándorló palota valóban egy csodaszép mese. A legüdítőbb benne, hogy nincs tele olyan lapos, seggrepacsis meg hasraesős poénokkal, mint manapság az amcsi 3D-sek; a szeretetről szól és mégsem nyálas, nem énekelnek benne folyton, mint a Disney-kben, és mindezek ellenére mégis jó, egyszerűen fantasztikus. Teljesen más, mint egy európai vagy amerikai mese, és ez jó, igazán csodás élmény egy ilyen színvonalas animét megnézni a manapság látható rajzfilmek között.
    Egyébként ne csak a Laputát, a Chihirót, meg a Mononoke Hime-t nézzétek meg, hanem a Totoro-t, a Porco Rosso-t és a Nausicaa-t is, még a Gedo Senki-t is tudom ajánlani, ami ugyebár a legújabb a Ghibli Studio-tól, csak azt sajna nem Miyazaki bácsi rendezte, hanem a fia, ami kicsit ront a színvonalon, de a rajzok ugyanolyan szépek. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.