Lord of War

egy kép a filmből amin még ethan hawke is rajta lehet a puszta közepén afrikában
A film bukta, de elég erősen. Szeptemberben mutatták be kinn, 50 millióból készült és a mai napig 31-ot hozott vissza belőle. A közönség nem imádta biztos vagy valami, viszont ez az imdb pontszámán nem látszik, mivel ebben a pillanatban 7.4-en áll. Nem is ez a lényeg, hanem hogy bár a trailer alapján teljesen mást vártam, mivel az előzetesben lazáznak meg robbantgatnak és lőnek, így arra számítottam valami jó kis valóságtól elrugaszkodott akcióthrillert kapok, de nem ez történt, és mégsem csalódás.

A történet középpontjában a Yuri Orlov (Cage) áll természetesen, aki ukrániából került amerikába annó, és csak egy dolgoban jó, mégpedig a fegyverek eladásában. Egy férfinak követnie kell a sorsát és azt csinálni amiben jó, így természetsen fegyverkereskedő lesz belőle. Az első fegyver bizniszed leginkább a szüzességed elvesztéséhez hasonlítható, kommentálja az eseményeketa főszereplő (amúgy végig a film során). Mint mondtam nem akciófilm, alig lőnek, akkor sem Yurira és Vitalyra (Jared Leto, Yuri testvérének szerepében). Az Ethan Hawke által játszott Jack Valentine is keveset szerepel (pedig a trailerben előbb írják Ethan nevét mint Jaredét), mivel mint ügynök akinek Yurira fáj a foga, ritkán kerül az ügyleteit ügyesen intéző bűnöző közelébe. Szóval leginkább a vér nélküli üzletek vannak a középpontban.

Még ha eltekintek a hú de komoly, a nagy álllamok adják el a elgtöbb fegyvert morális tanulságtól, még akkor is egy 7/10-et adok erre a kicsit lassúra sikerült thrillerre, mivel egész egyszerűen bejött.

human
írta
2005. 11. 27. 00:35
megjelenés
4
hozzászolás


4 hozzászólás a “Lord of War” bejegyzéshez

  1. Én igazából nem vártam tőle semmit, mivel csak annyira emlékeztem, hogy nálad olvastam róla valamit, meg ezt osztották meg legtöbben, szóval biztos jó film felkiáltással megnéztem és tetszett. Mondjuk ebben nagy szerepe volt a filmzenének is, ami szerintem nagyon jó.

  2. megnéztem. az eleje történet szempontjából kicsit hiteltelennek tűnik, később is néha. vannak jelenetek, amiket jobban is meg lehetett volna csinálni, ugyanakkor vannak olyan jelenetek, amik nagyon ötletesen, szenzációsan lettek megoldva (pl repülőszétszedős rész). Yuri elbeszélése a film során engem a Casino-ra emlékeztetett (jó pont!).
    a történet egésze számomra sokkoló volt.

    8/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.