2005 legszarabb filmje

a 4 főbb szerpelő kivágva a poszterről
Lassan újra írogatok ide is ne aggódjatok, rögtön 2005 legszarabb filmjével kezdeném. Persze most biztosan felszisszentél, hogy ja tuti xyz az, az annyira szar volt, mittomén, de nem. A legszarabb film tavalyról a Supercross (legalábbis amit láttam). Teljesen moziba szánták, 1621 vásznon utatták be, és az első hétvégén 1,3 milliót hozott, ami iszonyatosan kevés. Na nem a bevétele miatt tartom a legszarabbnak tavalyról.

A lényeg, amit a készítők nem tudtak, vagy nem voltak képesek megvalósítani: ha csinálsz egy motoros filmet, akkor a motoros jeleneteknél 1. lássunk sok dolgot, még ha kézikamera is, 2. legyen sebességérzet, vagy jelen esetben terep érzet. Ha ezt a kettőt jól csinálod, akkor már csak pár jó csaj kell (szigorúan popkornmozi recept ugye) meg mondjuk legalább egy szimpatikusabb szereplő. A forgatókönyv nem kell hogy nagy dobás legyen, még akár a supercross forgatókönyve is elmenne, ha a recept többi alapanyaga stimmelne.

Történet amúgy: két tesó, gyerekkoruk óta motoroznak, de medencét polgári foglalkozásuk medencetisztító, egy kissebb versenyen kiszúrja őket egy nagyobb csapat, de csak az egyiket veszi fel. A másik is talál támogatót, és a tesója ellen indul valami nagyobb versenyen bla bla bla… Szóval igen, nem egy nagy dobás, és sajnos a többi összetevő sem stimmel, egyedül a csajok. A két főszereplő srác iszonyat béna, de azt elképzelni sem tudod mennyire. A motoros jelenetek, meg talán ha 2 van ami jó.

Végső értékelésem egy 2/10, csak azért nem egy, mert hát na leírtam már mi az egyedüli pozitívum. Ha nem akarsz kidobni, nem is, ha nem akarod életed végéig bánni ezen film megnézését akkor messze kerüld. Ami durva, hogy HD trailer is van belőle, sok jó filmtől meg a 240p-t is sajnálják. Ja ha megnézed a trailert akkor láttad a filmet.

human
írta
2006. 01. 13. 12:29
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.