Good Night, and Good Luck

a főszereplő
Az a helyzet, hogy tegnap este végül megnéztük a Good night, and Good Luck-ot, és elsőre nem jött a hidegrázás, bár jó filmnek tartottam, de aztán amikor feküdtem éjjel akkor ütött be, hogy ez mennyire aktuális téma (persze nem komcsikkal) jelenleg. A kormányok most is a saját állampolgáraik magánéletébe tolakodtak a terrorra hivatkozva, csak a filmmel ellentétben a a média ha meg is próbálna kiállni, az se jelentene semmit, annyira lejáratták már magukat, erről a film végén is van szó.

Az a helyzet, hogy ez a film erősen rendbenvan. A jelenetekben semmi tipikus kitalálható hatásvadász hollywoodi túlzás, olyan az egész, mintha minimálfilmet néznék. Nem beszélnek feleslegesen, a mondatok ülnek, a főszerepő arckifejezése rohadt jó, és Clooney rendezése is okés, meg az is, hogy ez alkalommal sem osztotta magára a főszerepet (nem is tudta volna mondjuk).

Ami még nagyon bejött az a zene, nincs folyamatos, csak 4-5 jazzszám, és nem fontos párbeszéd van közben, hanem csak hangulat. Ja meg ami még nagyon tetszett, hogy a mostani politikaig korrekt világban készült filmben mindenki cigizett, egyszerűen jó nézni, még ha most nem is dohányzom. Az emberiség része, miért kell kivenni minden filmből. Fuckit.

Nem azt mondom, hogy ennek az oscart, de így 1 nappal a megtekintés után egy 8/10-et simán kiosztok rá. Szerintem amogy hasalni fog magyarorzságon, mert a témája túl amerikai. Az aktualitásra visszatérve, már csak a komédia mesterei mernek beszélni róla, miközben úgy tesznek mintha vicc lenne. Lásd pl. The Daily Show, plusz a Colbert-ben is volt egy a mostani google keresési historyt kérte a kormány botrányra riposzt.

human
írta
2006. 02. 01. 23:22
megjelenés
2
hozzászolás


2 hozzászólás a “Good Night, and Good Luck” bejegyzéshez

  1. ha amerikai lennék és elmultam volna 80 biztos verném rá hogy mekkora film, de igy ……. uristen ilyen unalmas szart már rég láttam. a jazzbetétek fájtak a legjobban. attol mert fekete fehér volt és szépen volt fényképezve (a cigaretta füst tényleg szépen szállt) ja és murray nézése és visszatérö alapmellékszereplök (tényleg a hollandert játszo csávonak a savannah ota volt filmszerepe ?) szoval ezektöl ez még nem lesz jo film. és clooney jobb filmrendezö mint szinész ? (ezt valahol olvastam) :)))) de ennél nagyobb lozungot még nem hallottam e filmmel kapcsolatban. más. tényleg kaphat valaki 2006ban oscart mert letépték a körmét és belemondta kétszer a kamerába hogy kanadai ? (jo nyilván azért kapta mert a másik 4 arcot jelölni sem szabadott volna a dijra)

  2. nem azért jó mert fekete fehér és Sziriána poszt is van.

    Murrow meg egy isten volt. pont.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.