Egy korszak vége?

Elég közhelyes a cím, de boingénak hála most olvastam egy cikket, hogy a blockbusterek bevételei csökkennek, miköben az előállításuk egyre többe kerül. A tendenciáról beszél. Az emberek nem fogyasztanak kevesebb filmet, csak egyre jobban válogatnak. Pont mint a zenével, kötve hiszem, hogy a kalózkodás veti vissza az egészet, csak egyszerűen máshova megy a pénz, annyira sok film és zene van. Indie zenekarokra, mozi helyett dvd-re, és a család úgy olcsóbban nézi meg mintha elmegy moziba, a várakozást meg kibírják.

A “slágerek” nem tarolnak akkorát. A cikk itt van amúgy.

Nem arról van szó, hogy az emberek nem néznek filmeket és nem hallgatnak zenét, hanem arról, hogy különböző filmeket néznek és különböző zenét hallgatnak – már nem követjük a csordát ugyanazokhoz a populáris dolgokhoz mint régen

Pár ilyen bukott film, amitől sokkal több bevételt vártak, főleg ha megnézzük mennyit pénzt raktak bele: Mennyei királyság, Island, Stealth (tavaly majdnem legrosszabb filmje). Nem az számít, hogy behozta-e a befektetett pénzt, mert azt mindegyik megtette, talán Stealth nem, hanem hogy mennyi hasznot termelt.

Érdemes amúgy megnézni a másik oldalt is, míg az Island 126 millóba került elkészítésileg és 210 körül hozott világszinten, addig például egy Saw 2 az 4 millóból készült és 122 milliót hozott (még van pár kis költségvetésű pénztárnál taroló horror persze). Wedding Crashers 40 millóból készült és 200 milliót hozott. a 40 éves szűz 26 millióból készült és 175-öt. Na ide megy a pénz.

human
írta
2006. 02. 07. 14:46
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.