Elizabethtown

A két főszereplő, Orlando Bloom, Kirsten Dunst

Jobbkor nem is nézehettem volna az új Cameron Crowe művet, mint most hétvégén. Annyira ilyen hangulatban voltam, hogy nem tudom lepontozni. Annak ellenére sem, hogy vannak erősen és neccesen csöpögő jelenetek. Ilyen nincs, erre is csak Crowe képes, hogy kettő általam egyáltalán nem szeretett főszereplővel forgat egy olyan filmet, ami tetszik.

Drew (Orlando Bloom) épp hatalmasat bukott az életében, mármint hatalmasat, erre még az apja is meghal, és a temetésének ügyében Elizabethtownba kell utaznia, ahol mindenki más lakik. Hogy a furcsa környezet ne legyen elég, még az odafelé úton össze is ismerkedik Claire-rel (Kirsten Dunst), akivel aztán később egy hosszú, de tényleg hosszú telefonbeszélgetéssel egymásba gabalyodnak. Nagyjából ennyi a film. Van pár mosolygós rész, pár hangulatos rész, és pár kicsit elkapokodott.

Ami miatt jó a film, a túl sok necces jelenet ellenére is, az a soundtrack, olyan számokkal amik populárisak és fülbemászók. Na igen, Crowe film. A soundtrack nélkül egy 4-5/10 lenne a film, de vele egy 7/10 legalább. Pedig tavaly láttuk a hasonló Régi környéket (Garden State), ami nem profin volt csöpögős, hanem olyan kis szerethető naivan. Ez a film annál iparosabb munka, de nagyon passzolt a hétvégi hangulatomhoz. Viszont az Elizabethtown dvd borító csak szerintem rossz?

human
írta
2006. 02. 13. 23:14
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “Elizabethtown” bejegyzéshez

  1. Szerintem is nagyon jó film. Bár nem Crowe legjobbja, de a második. Ahogy mondtad Human, a csöpögös részeket leszámítva tényleg nagyon megindító történet volt ez. Mikor megnéztem, olyan érzésem volt, hogy bárcsak velem történt volna meg ez a story. A soundtrack is egy csoda.

  2. Nekem mondjuk jó néhány apróság miatt nagyon tetszett, noha az életben azért nincs ilyen. :)

  3. most néztem meg, nekem tetszett, nem tudom megmondani miért, de volt egy sajátos hangulata, és a végén a road trip, nyilván mindenki azt akarja egyszer…(rögtön az elején nekem is beugrott a garden state, bár nem a téma, hanem a kezdő képsorok miatt.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.