Syriana

Clooney egy felrobbant de még égő autó mellett
Eszméletlen, kicsit unalmas és száraz persze, de valami rohadt jó film a Sziriána. Komolyan azt hittétek, nem megyek el az első héten, egy olyan trailer után amitől az agyam eldobtam annó? Most így megtekintés után, bár a trailerben sokkal pörgősebb filmet sugallnak, de egy percet sem bánok amit a moziban töltöttem.

Erről van szó gyerekek, a film az olajról szól, 3 főbb szálon hihetetlen színészekkel. Ez a Clooney meg ahogy öregszik úgy lesz egyre jobb. Igazából a történetről semmit nem lehet mondani, azt viszont most elmondom nektek, hogy a port leírása olyan bődületes baromság, hogy hangosan felnevettem. Na jó, a közel kelet, káosz, és a hidegháború vége stimmel. Pont az a jó a filmben, hogy minden összefügg, mégis konkrétan csak pillanatokra érintik egymást az egymás mellett futó szálak. Tényleg ekkora szarban vagyunk, mint eza film mutatja? Ilyet írt valaki imdb-n, hogy a hatalom valahogy sosem az átlagember érdekeit szolgálja manaság, és most láthatjuk hogyan. Hát ezaz.

A kapitalizmus a pazarlásra épül.

Az értékelés 9/10 a részemről, de csak olyanoknak ajánlom akik bírják, hogy nem százezerrel pörög a dráma, mégis feszültek a jelenetek. Szeretem az olyan filmeket amik után kijövök és nem rajtuk gondolkozom mivel már azért tudni ezeket, csak úgy sétálok például a mammuttól kaszásdűlőig (2 óra).

Viszont a mozit kicsit had anyázzam már, Mammut, ötös terem, a hang többször megbicsaklott, a felirat vagy 5 percig elvolt csúszva (és mégcsak nem is angolul beszélő résznél, kurvaélet, ja és halk volt, de nagyon. Csodálkoznak, hogy kinn a dvdrip és az emberek inkább azt nézik? A székek kényelmesek így kettő csillag jár a mozinak a tízből.

human
írta
2006. 03. 01. 09:50
megjelenés
5
hozzászolás


5 hozzászólás a “Syriana” bejegyzéshez

  1. Most néztem meg. Nem volt semmi extra, eleinte nagyon lassan indult be nekem a film, a végére jobb lett… A történet végkifejlete kilogikázható, senki alakítása nem volt kiemelten említésre méltó (Retekklubb helyett azért megérte 1x megnézni. Nálam: 5/10).

  2. Nekem is be kellene pótolnom, hiszen ha jól emlékszem oscaros volt a film, és meg is van a polcon valahol. És még csak 1 komment ment.

  3. Most ment a retekklubon. Nagyszerű film!
    A színészi munka kiváló. A témavezetés teljesen reális.
    Ma kb. ennyit lehet tudni a minket körülvevő felszín alatti valóságról.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.