16 Blocks avagy F**k the truth

Ha az igazságra teszel is magasról, Bruce-szal számolnod kell. Már nagyon sokszor lenyomta a rosszakat, de azok nem tanulnak. Ezúttal is egy lepukkant zsaru, akinek élete legrosszabb két órája kezdődik 8 után nem sokkal.

Bruce puskával Mos Def meg rémülten az utcán

Ha ezt a filmet választod, nem kell nagy dolgokra számítani, csak egy szűk házakban, tömött utcákon játszódó jó kis feszes akciófilmmel. Bár ez nem volt brutális, de kezd feltámadni az akciófilmekbe vetett hitem. 100 perces, csak egy hangyányi időhúzással, és sokunk kedvenc flashback megoldásával kezdődik. Mostanában az MI:3 kezdődött hasonlóan.

Ja a történet ezúttal sem valami nagy dolog: Jack Mosley iszonyat másnapossággal megtámogatva az utolsó utáni percben bekap még egy munkát, egy rabot kell átszállítania a 16 blocknyira (a cím) levő bíróságra vagy hova. Az alábbi dolgok esnek útba: az egyik legszebb első akció, háztetők, kínai negyed, kommandósok. Van itt minden, na és persze rosszfiú zsaruk, akik nem tanultak eleget Vic Mackeytől, és különben is a másnapos Bruce-szal kezdtek.

Én dobok neki egy 7/10-et, és igen, Mos Def ezúttal rendesen az ember agyára tud menni. Olyan mintha végig be lett volna szívva. Ford Prefectnek akkor is marhajó volt, de ide valami más színesbőrű kellett volna.

human
írta
2006. 06. 01. 20:55
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “16 Blocks avagy F**k the truth” bejegyzéshez

  1. ez a Mos Def gyerek alapjáraton ilyen, vagy rájátszott? annyi biztos hogy idegesítő volt ezerrel, de nem őrajta múlt hogy nekem nem jött be a film

    egyébként ha már akciófilm hiány: running scared-et néztél már? bár ott nincs meg ez a 90-es évek akciómozija feeling, meg kis thriller-krimi hatás is bejátszik, de ettől függetlenül igen jó darab.

  2. Látom kábé mindenki ugyanaz érzi, amit én ezzel a filmmel kapcsolatban. A főproblémám azon kívül, hogy a téma lerágott csont, nekem is Mos Def iszonyatos vinnyogása volt. Úgy küldtem volna neki egy heccsátot, vagy nyakát törtem volna Fisher bácsi módjára. Amúgy ez a korrupt zsaru nem korrupt zsaru témában voltak jó filmek. Ha sztori is kell: Nincs Alku (személyes kedvenc), ha sztori annyira nem fontos csak az eskön, akkor Támadás a 13as körzet ellen (2005).
    Ez most jóval gyengébb és unalmasabb produkció, ugyanakkor szétfikázni sem lehet. Továbbra is 6/10 :)

  3. nem volt rossz, olyan 1x nézős mozi, egyszer mindenképp, de többször nem igazán…

    Jaj az a Die hard 3, annál nincs jobb BW film…

    amúgy írták hogy idén 8 filmben fog játszani vagy szerepelni, nos lassan itt az év fele, és edig ez az első vagy ez a 8-as szám erősen kamu? ha igen akkor mikben fogmég játszani?

  4. Az utolsó cserkész a legjobb Bruce akciófilm szerintem. Dieharból meg a kettes.

  5. Az utolsó cserkész tényleg jó, de nálam a Hudson Hawk űbereli. Ha már a Die Hard 2-3-t dícsértétek, nekem pont az első jött be legjobban :)

  6. akkor pótoltam hiányosságom meg is néztem Utolsó cserkészt, pár oerc rémlett belőle tv-ből de azért az egész nem…

    jó film, de nálam még mindig nem übereli a Die Hard 3-t, ott jobb az akció és a fordulat, itt inkább a hatalmas beszólások a jók, persze itt is van tipikus Bruce Willis, amikor emg egy ütéssel kinyírta beszartam a röhögéstől:D

  7. Szia!
    Ne haragudj, hogy így ismeretlenül a segítségedet kérem, de ha Te szeretnél mondjuk egy héten belül szerezni egy nagy posztert, amin Paul Newman van, vagy esetleg A nagy balhé plakátját, hol kezdenéd el keresni? Nekem nem nagyon van ötletem…

  8. hát nemtom fiúk-lányok nekem már kezd herótom lenni a kötelező ripacskodó afro társaktól és itt végre nem az volt az érzésem hogy “jajj már megint egy Eddie Murphy pótlék” sztem igenis teljesen jó volt Mos Def és nem kellett hallgatni a mostanság már tényleg ideegsítő Chris Rock/Tucker dumáját….

  9. Pótoltam. Tetszett, bár voltak benne tipikus amcsi fordulatok, így pl. a torta beígérés erősen sejtette a film végkifejletét. Eddie figurája meg valszeg azért volt idegesítő, mert ilyenre írták. BW még mindig állat, várom a Die Hard 5-öt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.