Verdák (Cars)


Azt hiszem ez volt az utolsó Pixar film amire az első héten elmentem. Tudom, hogy most már a 2. hét van, de egyszerűen nem volt kedvem írni róla, annyira semmilyen volt.

Ez a giccs már nekem túl sok. Anno az Incredibles sem nyűgözött le, igazából a Finding Nemo volt az ami tetszett legutóbb a Pixaréktól. Az egészben közrejátszhat az is, hogy lassan minden hónapban jön valami animációs, és a most szóba került filmben sem erős a történet a megszokott animáció minőség mellett. Mert hát azért nyilván agyonverik a téglatest ujjú oroszlánt a Madagaszkárból.

A történetről meg, nem is tagadják, hogy egy az egyben a Doc Hollywood lenyúlása, csak versenyautóval a főszerepben egy orvos helyett. Igen, az az a Michael J. Fox film, amikor közmunkára ítélik egy kisvárosban.

Nekem egy 5/10 lett a vége, és én nem javaslom. Persze ez alkalommal tuti ne higgyetek nekem, mivel a fél net agyonélteti a filmet, meg dobálják a 10/10-et fogalom nélkül.

human
írta
2006. 06. 26. 09:41
megjelenés
17
hozzászolás


17 hozzászólás a “Verdák (Cars)” bejegyzéshez

  1. nemtom, sztem hihetlenék jobbak voltak mint némó féle sírásrívás (én azt nem bírtam) persze eredeti hanggal kell ezeket nézni, mert azé mégis csak , szvsz :)

    na ezt még nem próbáltam, de ami késik az múlik :)

  2. Jézusom!
    A hihetelen család gyenge közepes volt, a Nemo meg nagyon gyenge. Lehetne akár izlésbeli különbség is a sorrend fordított felállítása (persze nem az), de a magyar címek helyett angol alkalmazása felesleges arcoskodás.
    Meglepő módon ezek az animációs filmek aféle “sit-com”-ok, régiesen mondva “kaland-vígjátékok”, bonyolult (“erős”) történetvezetést számonkérni rajtuk annyi értelme van, mint egy Chaplin filmen. Meg hát ugye – első sorban – gyerekeknek készül.
    Az általad említett sorból a Verdák (felőlem nevezhetjük Carsnak is :))) magasan kiemelkedik, éppen a vígjátéki elemek “jobban sikerültsége” miatt. Már persze szerintem.

  3. ha egyszer az angol neveket jegyzem meg (meg vannak olyan magyar címek amiket leírni is bűn, bár nem itt de pl. The Way of the Gun azaz a Hullahegyek fenegyerek)

    az angol címekkel ellentétben a “(persze nem az)” viszont arcoskodás, mivel egyértelműen ízlésbeli különbségről van szó ezen filmek kapcsán.

    jézusom!

  4. toy story 1o/1o
    toy story 2 1o/9
    a bug’s life 1o/8
    monsters inc 1o/8
    finding nemo 1o/1o
    the incredibles 1o/1o
    cars 1o/szerda

  5. Elöször is ezek gyerekmesék nem huszon/harmincéves addiktoknak készültek. Másodszor meg még mindig a Pixar az egyetlen, akinek egy filmje se bukott meg (se anyagilag, se kritikailag) Én szeretem öket.

  6. Ma néztem meg, gondoltam aranyos lesz, a doc hollywood is egész jó volt a maga idejében.
    Hááát, lehet, hogy Én öregszem, de nekem már nagyon nem jönnek be a pixar filmek.
    Bezzeg a Keeping Mum(Eltekarítónő) az év egyik legkellemesebb meglepetése volt számomra, de ez már más téma.

  7. Nem azért mondom, de csináljatok jobbat!!
    A Verdák és a Némó is két igazán jó film.
    Nekem nagyon tetszett mind a kettő!!
    10/10 simán!!

  8. Hellcsi!
    a “Verdák” című film tök klasz.
    Hiába hogy lány vagyok.
    (a kedvenc szereplőm: Selly)

  9. “Azt hiszem ez volt az utolsó Pixar film amire az első héten elmentem.”

    :D És jött Wall-E.

    Amúgy szerintem se egy erős Pixar film, viszont éjszaka az országút meseszép lett. nem véletlen ezt a jelzőt használom :D

  10. Kicsit késve, de most olvastam el a kritikát: szerintem teljen igazad van human, én majdnem bealudtam a filmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.