The Break-up (Szakíts, ha bírsz)

Vince Vaughn piros melegítőben és Jennifer Anniston farmerban
Nem is tudom hol kezdjem. Első nap egy ilyen filmre beülni, de annyira nincs más és annyira mozizhatnékom volt. Azt hiszem ott kezdem, hogy aki a magyar címet kitalálta azt állítsák a falhoz, kössék be a szemét és végezzék ki. The Break Up ugye az angol, ami annyit tesz, hogy “A Szakítás” ami teljesen illik a filmre, erre magyar cím “Szakíts, ha bírsz”. Szakítok baszod. És még le lettem sznobozva, hogy angol címeket írok legtöbbször.

A film amúgy egy épphogy közepes durranás, és max a vége javít kicsit az összképen. Nyilván közben is akad pár poén, de annyira nem mondható vígjátéknak, meg jólesően mosolyogtatónak sem, mivel mégiscsak egy szakításról szól. Szóval romantikus film, ne kerteljünk. És az egészről a poolasztal tehet, szegény, meg a San Andreas. De ennyire ne rohanjunk előre, mi?

Gary Grobowski (Vince Vaughn) jóbarátjával (Jon Favreau, Swingers) egy mecset megy ki élvezni nyugodtan ordibálva, erre nem belefut Brooke Meyers-be (Jennifer Aniston)? Hát de, és rögtön rá is hajt és sikerül is neki mivel nagy dumás. A meccsekre amúgy nem jár sok csaj. Szóval itt van egy kis ugrás az időben, és bang szakítanak egyszer csak, mert Gary mosogatás helyett San Andreassal játszik. Ilyenek ezek a pasik. Na több dolgot már nem árulok el.

Jennifer nem szép, ez van. Aki viszont mindig jó vásznon az Jason Bateman, meg Jon Favreau, aki viszont nem mindig, de a klasszikus Swingersben az volt. A film pedig mint mondtam egy 5/10, és soha többet ne lássam. Egy másik filmet is megnéztem a héten, de arról majd legközelebb.

human
írta
2006. 06. 30. 00:32
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “The Break-up (Szakíts, ha bírsz)” bejegyzéshez

  1. Hát ja, Jennifer azért tényleg szép. És én sztem megnézem, mert ő van benne, meg a srác is jó szokott néha lenni. Bár nem mondom hogy jó lesz, meg még nem láttam.

  2. Haligali

    Tegnap én is megnéztem, hát kb nekem is ez a véleményem. Jennifer itt tényleg jól néz ki, talán egy kicsit túlságosan barna:)

  3. elég sok nő szép nekem, de jennifert ki nem állhatom, van valami az arcával meg a hangjával ami miatt ellenszenves

  4. Jennifer Anistonnak tényleg az arcával van vmi fura, túl szögletes azt hiszem..
    A villamoson ülve a mozifelé az Eltakarítónő és a Szakíts, ha bírsz között vacillálva végül az utóbbi mellett döntöttem, az ok Vince Vaughn. A film biztosított bő másfél órányi szórakozást, a mozi pedig egy hűs termet. Természetesen nincs mély világmegváltás és nem is nagyon van min elgondolkodni utána. A hasizmokra sem lesz túl megterhelő, nekem két alkalommal azért sikerült nevetni. De egy jó film élménnyel távoztam és ez a lényeg.

  5. Nekem inkább angelina jolie az ellenszenves, bár túlságosan nem foglalkozom a dologgal. Csak az idegesit, hogy mindenki szerint annyira gyönyörű nő, pedig inkább ronda. Jennifer anistont most meg azért szapulják a nők lapja cafen, hogy miután a világ legjobb pasijának, Brad pittnek a felesége volt, most a világ második legjobb pasijával jár (Vince vaughn)

  6. Human! A kutyaúristenit, én is utálom Julia Roberts körbeérő száját! :D
    Amúgy viszont nemtom mi a bajod ezzel a magyar címmel. Te is nagyon jól tudod hogy az angol szövegeket nem lehet szórul-szóra lefordítani mert hülyén hangzik és sokszor ez a filmcímeknél is igaz. Elismerem, általában szar a magyarítás, de szerintem ez egész korrekt!
    Na!

  7. Julia Roberts szája kit nem kerget ki a világból? :) Hihetetlen, hogy van olyan ember aki szépnek találja őt.

  8. Tökre nem ide tartozik, de aki még nem látta a True romance-t az nézze meg:) Én még csak most néztem meg és egész dzsí. Tarantinot én nem csípem annyira (bár lehet hogy csak azért mert sznob vagyok, hah), de ez tényleg tökjó, igaz ő csak a forgatókönyvet írta, a rendező Tony Scott volt. De bocs, ez nem az én blogom.

  9. és arról senki nem nyilatkozik, hogy vince vaughn mennyire el van hízva? :) szegény jennifer… :D

  10. én spec birom Jen-4, de Human legalább meg tudta indokolni a nemszeretmségét

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.