Lucky Number Slevin avagy Fuck, shit, Jesus

Lucy Liu és Josh Hartnett egy virágtapétás fal előtt
Na ezaz, az utóbbi évek legjobb bosszúfilmje lenne, ha a kelet nem gyártana filmeket, de mivel gyárt így csak az utóbbi évek legjobb amerikai bosszúfilmje. Ez mondjuk nem olyan brutális mint például az Oldboy (ha már a keletet emelgettem), hanem inkább stílusos. Azért amikor gyilkolás van akkor itt sem spórolnak.

A történetről elég is annyi, hogy bosszúfilm ami azon alapul, hogy Slevint összetéveszti két nagyágyú gengszter egy bizonyos Markkal. Inkább nézzük a részleteket, amik miatt esetleg felkapja az ember a fejét a filmre, ha nem hiszi el nekem, hogy kurvajó.

Ez pedig a sztárparádé lenne. Azon gyorsan túltesszük magunkat, hogy Josh Hartnett a főszereplő (mint a rendező előző filmjében, a Wicker Parkban, ami nekem tulajdonképpen tetszett) mivel ezúttal egész jól játszik meg amúgy is a többiek kárpótolnak. Morgan Freeman a The Boss szerepében, aki elvesztette a fiát. Aztán ott van a bérgyilkos GoodKat szerepében Bruce Willis, akinek el kell inténzi a Rabbi fiát (– Why do they call him The Rabbi? – Because he’s a rabbi.). És a végére hagytam Lucy Liu-t, aki ez alkalommal tök aranyos volt. Általában olyna közönbös nekem a filmekben, de most tényleg jó volt.

A zene is stimmel a műhöz, és a végén a JR – Kansas City Shuffle meg valami fantasztikus. Komolyan, már csak azért nézi az ember a végefőcímet amíg megy. A megvalósítás is példás. Én egy 8/10-et kiadok rá, és ajánlom nektek megnézésre.

Ez a betegség meg milyen lehet már, ami Slevinnek van? (bár azt írják ilyen nincs)

The character “Slevin” in the film Lucky Number Slevin told another character that Ataraxia was a disorder which caused him to be incapable of worry. However, it is not a known disorder. Slevin claimed that the “disorder” was a “condition characterized by freedom from worry or any other preoccupation”.

7 hozzászólás a “Lucky Number Slevin avagy Fuck, shit, Jesus” bejegyzéshez

  1. Az a resz, ahol a “photo of Smith” c. szam megy kulonosen fasza, pillanatkepek, stb. Allat.

  2. Ez az a fajta film aminek a felénél kínosan mocorogsz, hogy akkor ez most mi a f@sz akar lenni?
    Aztán a végén ülsz és tátod a szád, hogy ahhaaaaa.
    Szóval egy valóban jól összerakott bosszúmozi.
    Egyetlen negatívuma Josh Hartnett .
    Ez a srác nem elég laza, eléggé műmájer volt azokban a részekben ahol Ő volt a vicces gyerek még a legnagyobb bajban is.
    Egy Woody Harelson született kópé, róla sűt, hogy egy mókamatyi.
    Ellenben Josh ezt megpróbálja eljátszani, de Ő nem ilyen és ezt látjuk.
    Szóval neki annyira nem állt jól a szerep, de ez egy aprócsak pont a film erényei mellett.

  3. Nekem ez jobban tetszett, mint mondjuk az oldboy, bár közel se lepődtem meg annyira a végén. Viszont ez sokkal szórakoztatóbb volt, Lucy Liu pedig milyen király már.

  4. Nekem azért tetszett Josh Hartnett, mert tényleg elhitette velem, hogy egy szerencsétlen farok, aki tök véletlenül került ebbe az egészbe.

    Ez most megint egy olyan film, amit féltek, hogy a kritikusok lehúzzák a francba, és csak unatkozó, kóla szürcsölő (vagy Hartnett képére masztizó) tizenévesek ülnek be rá – pedig attól sokkal jobb és többet érdemel.
    És a zene tényleg iszonyatosan jó …. csak egyelőre megszerezni nem sikerült :((

  5. Nekem nagyon bejött! Bár a végén én sem lepődtem meg annyira!
    Josh Hartnett tényleg nem volt a legjob választás erre a szerepre!
    Jahh és hát igen Bruce Willis ismét nagyot alakított! Azt játszotta amit már tőle jól megszoktunk!

  6. Na végre megnéztem :)

    érdemes volt eddig várnom, számomra simán az év egyik filmje,
    és Josh jó volt szvsz, de Bruce ütött inkább!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.