Miami Vice


Michel Mann megőrült, ennyiben össze is lehet foglalni a filmet, ja meg az is kéne hozzá, hogy ez nem a Bad Boys 2 (de nem is a Miami Vice lazasága), akármit is sugallt a trailer, ezt annál komolyabban gondolta, és húú szentségtörés, de ez akár egy jó film is lehetett volna. Hogy miért nem lett az?

Mert Mann megőrült. Az egészet DV kamerával nyomta, ami ugye teljesen ratyivá tette a jelenetek többségét. Nem, nem az akciót végezte ki, hanem az összes többi jelenetet. És ez szomorú, nézed a filmet és sírni támad kedved, amikor látod, hogy ide-oda mennyi pénzt öltek, és csak egy jó kis kamera kellett volna hozzá. Igen, nem családi videót akarok nézni (na jó, még nincs minden családnak jobb minőségű dv-je) kurvasok pénzből készítve. Nincs mozifilm hatás.

Szóval az egészet kivégezte a kamerával, amit meg esetleg meghagyott volna apró hangulatot, arról meg a szinkronstáb gondoskodott. Rohadt kiváncsi leszek a dvd-re, mert egyszerűen nem hiszem el, hogy a zenék meg a háttérzajok ennyire nulla halkak voltak.

Amúgy rohadt üres a film, és kegyetlen meg sötét. A végefelé a sötétkék égbolt, szinte nulla bútoros tengerparti ház, a pálmafákat fújja a szél, az még így dv kamerával is rendben volt. Amivel még nem volt gond, szerintem, azok az akciók. Komolyan, milyen durva hangja volt már a fegyvereknek, és amikor a brutálpuskával szétkövik a kocsit, vagy amikor a shutgunnal arat Foxx, huhú.

És kivételesen a jó öreg Jamie Foxx sem nyitotta ki a bicskát, pedig ugye tudjuk, hogy amint megkapta az oscart a Ray-ért teljesen elszállt magától, és full sztárallűrökkel jött elő, meg a forgatást is otthagyta a végefelé. Colin Farrell meg ugye a Scrubs vendégszereplése óta kihúzta magát mindenféle utálós listáról.

Szóval mert Mann megőrült ezért én csak 5/10-et tudok kiadni, ha ezt rendes filmre veszi most akár még egy 8/10 is lehetne, de nem lesz. Szerintem a beépülős sztori klisés volt de nagyon megfelelt, színészek is akadtak a műben, a csaj is szép volt. Miért kellett elbaszni? Na jöhetnek a kövek.

Amúgy anyagilag bukta, és hát a reklámkampányt elnézve, a posztereket meg trailereket tisztára vicces, hogy ilyen “valós” akciófilm lett belőle. A soundtrackra meg az in the air feldolgozása nem kellett volna.

human
írta
2006. 08. 29. 00:01
megjelenés
23
hozzászolás


23 hozzászólás a “Miami Vice” bejegyzéshez

  1. Az ázsiai csajra gondolsz? sztem az eléggé nulla volt. A film meg tényleg elég tré volt, bár volt benne egy coolság. Igazából még jónak is nevezném a filmet, de rájöttem, hogy Michael Mann egy fasz. Minderre az Exites interju alapján jöttem rá. Aki felismer egy M16-ost, az csak bré lehet. Mi ez a gyerekes vonzodás a kemény legényekhez? Minden filmje erről a szar témáról szól.
    Ez a kamera meg néhol elég hangulatos volt, néhol meg tényleg nagyon tré. Mintha egy dokumentumfilemt vetitettek volna

  2. Nekem tetszett.
    Mann kézjegye rajta van a filmen, van aki csípi van aki nem.
    Én szeretem Mann filmjeit.
    Volt egy borongós hangulata a filmnek, az akciók a realisztikusságuk miatt überelhetetlenek. Sokkal sokkolóbb mint egy 8 kameraállásból felvett hihetetlen nagy robbanás vagy egy agyonszámítgéptrükközött dinó vs gorilla harc.
    A kézi kamerás dolog vagy zavar vagy nem.
    Scorsese is használta sokat anno és ettől olyan a dolog mintha te is részese lennél.
    Valakinek vagy bejön vagy nem.
    Nekem bejött.
    Ami nem tiszta, hogy mitől Miami Vice, mert bármilyen más néven futhatott volna a film, nem veszitett volna semmit az értékéből.

  3. Nem DV, hanem HD, azér az nem ugyanaz. És bár tényleg ratyi volt sokszor a kép, máshogy nem tudta volna megoldani, pl a képen látható dolgot is (sötét van és mégis látszik az ég.) Valamit valamiért. A Collateralban még a sötétet meg a kameramozgást nem tudta megoldani, most meg a belsőket. Pedig Dion Beebe mindkettő.

  4. laci mondta jól, olyan dokumentumfilmes volt. mint utána az utca. szerintem ez nyírta ki a filmet. collateral kurvajó votl dvdn, mondjuk lehet még ez is nő majd ott a szememben. ugye colalteralban is kiszúrhatók azok a felvételek, de ott még nem azok voltak többségben, érzésre.

    yeta: hát ryan közlegényben is partraszálltak kézikamerával mégsem ilyen volt a kép ;)

  5. laci: nem az ázsiai csajra gondoltam, hanem a kurvára a diszkós jelenetnél, aki kiszáll a kocsiból :D

  6. de a nappai jeleneteknél is ugyanazt használta mann, és nem ryan közlegényes kézikamerázás volt

  7. Mert akkor azt mondhattuk volna, hogy úúúú, majmolja Spielberget.
    Így meg nem mondhatjuk:-)

  8. Hát nem tom de az akciók jók voltak, ami az egészet illeti mert ugye nem részleteiért szeretek egy filmet(kivétel persze mindig van), de így el*szni egy filmet, a trailer után azt hittem majd pörög a story de hát csak cammog. Nem tetszett ennyi. Ha a Transformerst is így csinálja Mann, megnyúvasztom!

  9. “Colin Farrell meg ugye a Scrubs vendégszereplése óta kihúzta magát mindenféle utálós listáról.” haha, ez igen jó duma :DD

  10. Eredeti nyelven neztem meg, es nekem tetszett. A zene, hangok kulonosen, a speedboat gurgulazo hangja, a fegyverek.. hmm.. kedvem tamadt vizirendornek menni Miamiba, ahol ugye a legdurvabb rendorsegi motorcsonakok vannak, hogy lepest tudjanak tartani a csempeszekkel :)

    Szoval a hangulat az nagyon ott volt, az hogy sotet, komor, az eredetileg talan nem volt ennyire szandekos – ugyanis harom hurrikan is kesleltette a forgatasokat. Lehet ez is kozrejatszott.

    Foxx meg egy nagy se@@fej, olvassatok el mit irnak a forgatasrol:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Miami_Vice_%28film%29#Difficulties_during_production
    …szoval atment Paris Hilton-ba.. ami egy nagy darab fekatol eleg vicces..vagy inkabb szanalmas, Oscar, tehetseg(?) ide vagy oda.

  11. “pedig ugye tudjuk, hogy amint megkapta az oscart a Ray-ért teljesen elszállt magától, és full sztárallűrökkel jött elő, meg a forgatást is otthagyta a végefelé”

  12. Ez sajnos egy kataszrófa volt.
    Beszéltek itt az akciórészekről, ami tényleg oké volt, csak sajnos a film egy tizedét tette ki, pedig ez elvben egy akciófilm volt…
    A kamerázás nekem bejött, eléggé ott éreztem magam a helyszíneken.
    A kínai csaj a film felétől nekem egy jó pár beállításnál Jackie Chant juttatta az eszembe, aki meg ugye nem egy női szépség… :P
    A legjobban az fáj, h jó is lehettett volna a film, de sajnos egy nem tudom milyen okból megvalósított lávsztori lett ez is a felétől, aminek semmi értelme nem volt. Mann nagyon ráment erre az emberi kapcsolatok kuszasága témára, ami a Szemtől szembenben remekül működött, a Collateral-ban csak szimplán jó volt, de itt kifejezetten gagyi. Nem értem.

  13. Én is valami nagyon cool-t akartam látni, aztán valahogy mintha elhagyták volna a forgatókönyvet, gyorsan találtak egy másikat és azt folytatták. Elvarratlan szálak garmadája. A kamerázás, ami nagyon jó arányban volt a Collateralban, itt óriási túlzásokba ment át. Miamiban sose süt a nap? Csak este van, akkor meg állandóan dörög meg villámlik.

  14. Ácsi. Nem csak a HandyCamből van digitális… Ne keverjük a kettőt.
    Tudtommal normál, nagy, csak éppen digitálisan rögzítő (professzionális, mozifilm-felvételhez kifejlesztett Thomson) kamerával dolgoztak. Mann talán a Collateral óta ezzel kísérletezik. Sajnos tényleg messze nem tökéletes még, de ugye ha nincs aki próbálkozna vele, akkor sose fog ez a technika kigyógyulni a gyerekbetegségeiből.

  15. csak imbolygott veszettül mindig. a kamera amit hazsnált durva, kár h tényleg olyan dokumentumfilmes hatás, viszont pl az éjszakai jelenetekhez sem kellett kurva költséges világítást vinnie, mégis 135-150 millió körül van amibe a film került

  16. Igen-igen, pont azon dolgoznak, hogy az egyéb költségeket letornásszák. Mert amíg még gyerekcipőben jár a technika, addig hiába spórolnak egy csomót a vágásokon, ha közben más utómunka meg elviszi a megspórolt pénzt.

  17. Kissé későn reagálok a postra. De kiváncsi voltam a véleményetekre, ezért visszakerestem.
    Háát… én nem ezt vártam ettől a filmtől. Ha nem a Miami Vice nevet adták volna, akkor még elment volna, de igy??
    Hol van az a jó kis zene? Hol van Don Johnson elegáns lazasága, és a fehér Boss öltönyei?? Jamie Foxx kinézete meg vicc volt, vonalzóval egyenesre vágott haj, csemege-szakáll…
    Mitől Miami Vice ez? A kézi kamera az nekem sem tetszett, és ezek az akciójelenetek még a 90-es években is égők lettek volna. Időpocsékolás volt ezt a filmet megnézni.

  18. Erre a filmre 5-öst adni?
    Egy sznob pöcs vagy,nézzél Bergmant abban nincs kézikamerázás.
    Mann csinálja a “legszebb”filmeket,érti a dolgát,a suttyók meg lehúzzák…vicces.

  19. azért bírom, hogy a többi Mann film éltetéséig már nem jutottál el. Ez van, a Vice nem jött be, ettől nyilván rögtön sznob pöcs vagyok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.