Amazonok és gladiátorok (2001)



Megnéztél minden sorozatot? Nincs mit csinálni, de szivesen néznél valami könnyűt? Esetleg pár (nem is pici) cici is jöhet? Akkor az Amazonok és gladiátorok pont jó lesz. Az IMDB-n 3.8-at kapott, amiben lehet valami, de azért egészen tűrhető kosztümös valami kerekedett belőle.

A római tábornok csapata megöli Serena édesanyját, kurvát csinálnak a nővéréből, őt pedig eladják elöbb egy táncoslányokat foglalkoztató embernek, majd egy szenátornak. Miután Serena végez a szenátorral, egy amazon elviszi őket a táborukhoz, és megkezdődik a kiképzésük…

Innentől szerintem már sejthető, hogy merre fog tartani a sztori. Annyira kellemes látványvilág, hogy a hajnali 3-kor kezdődő filmet hajlandó voltam végignézni. Egy esős szombat délután, amikor amúgy se lehet mást csinálni, egy jó ital mellett kiváló.

ezagyerek
írta
2006. 08. 30. 22:26
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “Amazonok és gladiátorok (2001)” bejegyzéshez

  1. Viccelsz te csak gyerek…
    Ha már ennyire unatkozunk, akkor eljött a vég. Talán inkább egy könyv, esetleg egy film amit 1000x láttunk, de JÓ vagy ha cici kell ott a pornó. Ezt meg felejtsük el!

    IMDB rulez

  2. Nekem nagy a tűréshatárom filmek terén, de ezt háromszori nekifutásra sem sikerült végignéznem, a szép nők ellenére sem. Bocs “ez a gyerek” de szerintem ez egy borzasztó film.
    Persze izlések és pofonok :)

  3. de gustibus et coloribus… :) de amúgy teljesen meg tudlak érteni titeket. amit nem értek, hogy én miért tudtam végignézni. ha moziba mentem volna, és ott látom, bizonyára a kardomba dőlök, de így – a körülmények szokatlan összejátszásával – máshogy alakult.

  4. Válasz “Kába kő”-nek és “31570”-nek:
    Én azt hiszem tudom, hogy te, “31570” nick miért tudtad ezt a filmet végignézni. Elsőre talán igaza lehetne “Kába kő”-nek, hogy ebben a filmben sok a borzalom — már maga az is, hogy Serena anyjának kegyetlen megöletése a tábornok által, Serena és barátnője rabszolgának kétszeri eladatása, Serena nővérének szajhává lealacsonyítása, a tábornok általi sok mészárlás, stb. — , azonban a film nem lenne egész, ha nem tudná megmutatni a rabszolgaságból a kiutat.

    Csakhogy az amazon táborvezetőnő, Ione váratlanul a legjobbkor előkerül, és kimenti Serenát és Brianát a rabszolgaságból, majd pedig jól védett táborukba szökteti meg őket, ahol a kitűnő kiképzés mellett biztos védelmet, meleg élelmezést, meleg ruházatot és kitűnő fegyverzetet garantál nekik, ha belépnek a csapatba és elfogadják a szabályait. A lányok erre rögtön boldogan lépnek be a csapatba, és elfogadják a szabályokat, mert vonzza őket az amazontábor emberséges, szeretetteljes légköre, védelmet biztosító szabályai, és az hogy a táborvezetőnő szinte “második anyjukként” védelmezi őket.

    Amikor Ione közli a két lánnyal a szabályokat, azok rögtön megtetszenek nekik, mert látják a szabályokon, hogy azok őket védik. (Ha gyanús vagy rájuk veszélyesnek ítélt férfiakat látnak, akkor megölhetik őket; ha a táborból kilépnek, akkor azt mindig több amazon társaságában tegyék hogy erősebben védettek lehessenek; ha megesküdnek arra hogy ők is megvédik majd amazon társnőiket, akkor baj esetén akár az egész csapat azonnali védelmére is számíthatnak;.) Ione először megengedi nekik, hogy szabad nőkként önállóan kezdhessenek új életet, de amikor egy pillanattal később meglátja az arcukon az egyedülléttől és az újabb római fogság lehetőségétől való rejtett félelmüket, akkor rögtön felajánlja nekik, hogyha félnek egyedül új életet kezdeni, akkor nem kell itthagyniuk az amazontábort, hanem ehelyett azonnal csatlakozhatnak az amazontábor csapatához. Briana erre örömmel válaszol mindkettőjük nevében: “Maradunk!!! ;-)”; erre válaszképpen Ione azt feleli, nekik, hogy: “Rendben, beveszünk a csapattagok közé titeket, de mivel már késő estére jár, most menjetek aludni és pihenni, mert holnap kezdődik a kiképzés!! ;-)”.

    Ugyanakkor a film élesen szembeállítja velük a római tisztségviselők jellemtelenségét és aljasságát az amazonoknak azzal a segítőkész és önfeláldozó viselkedésformájával, amellyel Ione menti meg Serenát és Brianát a rabszolgaság poklából, vagy amellyel Serena menti meg a harci gyakorlatozáson bajbajutott Gretchen életét. Erre a római–amazon ellentét-szembeállításra a legjobb példa az, amikor Crassiusnak levelet hoznak a császártól, és ő arra a kérdésre, hogy “Mit kaptál Nagyuram, valami jó hírt talán?”, azzal válaszol, hogy gonosz tréfából ráfogatja Dariusra Galloval a tőrt (“Gallo, öld meg Dariust!”… ..), majd egy pillanattal később rögtön visszavonja “csak viccből” meghozott “döntését” (.. …”Ne, ne, Gallo, nehogy már megöljed, csak tréfáltam!”), egy “röpke kis” pillanatra halálra rémítve ezzel az általa nem kedvelt Dariust, ami mindennél jobban bizonyítja Crassiusról azt, hogy bármikor képes az emberei életét akár “játékból” vagy akárcsak egy rossz “tréfából” is kockára tenni, vagy akár végleg elsöpörtetni.

    Ionénak és amazoncsapatának az erkölcsi tartása akkor csúcsosodik ki, amikor a római Crassiussal és testőrségével szemben csaknem teljesen magára maradt két új amazonnak, Serenának és Brianának egy-két napon belül a segítségére siet a teljes amazonseregével, mert látja, hogy egy egész seregnyi testőrséggel szemben csak egy teljes amazoncsapatnak lehet esélye, és mert Crassius kiiktatásával az amazonokat fenyegető római veszélyt is sok időre a háttérbe lehet szorítani.
    Végül a csapat segítségével — akik az íjászokkal végeznek — Serenának sikerül végeznie Crassiussal: méltó büntetésképpen Serena többszörösen megsebesíti a tábornokból lett kormányzót, és legvégül el is vágja Crassius torkát.

    A film legvégén Serena levonja a rómaiaknak a tanulságot, hogy “Ha még egyszer meghallom, hogy rabszolgákat vagy amazonokat bántalmaztok, vagy ha nőket bántalmaztok, akkor visszajövök, és mind egy szálig megöllek benneteket!!!”, majd az amazoncsapat magával viszi az arénából frissen kiszabadított nőket és gladiátorokat, akik ezt követően hálaképpen a legjobb barátaik lesznek.

    A film üzenete az, hogy kitartással és összefogással a legborzalmasabb zsarnoki rémuralmat is le lehet — és le is kell — győzni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.