Volver

Penelopé Cruz

Nem lep meg, hogy díjakat zsebel be a film, mert tényleg jól sikerült. A Művész moziból kifelé jövet persze egy idősebb asszony és egy fiatal pár is nemtetszését fejezte ki, és nem tartották valószinűnek, hogy még egy Almodóvarra beülnek. Ő bajuk, nem?

A nők irányítanak mindent. A férfi(ak) isznak, gyerekeket erőszakolnak és meghalnak. Nos ebben az érdekes világban feltűnik Raimunda és Soledad rég elhunyt édesanyja szelleme, hogy a bocsánatukat kérje, és segítsen nekik. A babona pedig jó kifogás a szellemeknek, hogy köztünk éljenek.

Dicséretre méltó a játék, dicséretre méltó Penelopé kinézete, és dicséretre méltó, hogy a filmben feltették neki azt a kérdést, ami kezdetekttől fogva foglalkoztatott: “Neked mindig ekkora volt a melled?”

Nem kezdek olyan körmondatokba, hogy a szinésznők gyönyörűen átadták Almodóvar gondolatait, és a kamera kezelés olyan karakteresen és finoman mutatta be a történetet…, mert nem az én asztalom. Szerintem ezt a filmet meg kell nézni, de nem hiszem, hogy mindenkinek tetszeni fog. A sznoboknak biztosan :).

S ha már itt tartunk, a film elötti előzetesek között szerepelt Lars von Trier Európája, ami “hamarosan a mozikban”, pedig 1991-es film. Ettől függetlenül ha megérkezne, javaslom, hogy azt is nézzétek majd meg.

ezagyerek
írta
2006. 09. 16. 14:57
megjelenés
3
hozzászolás


3 hozzászólás a “Volver” bejegyzéshez

  1. nekem is nagyon tetszett a film, habár nincs összehasonlitási alapom a többi almodovar filmmel, de hamarosan bepotolom:)

  2. Nem csalás, nem ámítás, tényleg jön az Európa még két filmjével egyetemben, A bűn lélektanával és talán a Járvánnyal. ;-)

  3. és nekem is nagyon teccett. sajnos nálam a Rossz nevelést nem ütötte, mint Almodóvar film, de ettől eltekintve igazán kellemes filmélmény volt(attól eltekintve, hogy egy csoport köcsög végigröhögte az egész filmet, ráadásul azon fennakadva, hogy Irene szellent…csak gratulálni tudok, komolyan. közben meg azon ment a találgatás h a film milyen nyelvű. fúj.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.