Tisztán meg Izolda


Direkt nem és Izolda, mégpedig azért, mert + jellel van a cím, mert szerintük úgy laza és fiatalcsalogató. A filmről nem sok mondható el, csak azokat akarom figyelmeztetni akik ténylegesen baszós-kardos filmre vágynak, hogy inkább nézzenek újra valami beváltat a témában, mert ez nem az. Ez csak romantikus, icicipi harccal, ami még el is van cseszve.

Azt értem, hogy PG-13, vagyis itthon 12-es korhatárral megy, így a kard nem lehet véres meg semmi, de ennyire gagyi légkardozást rég láttam. A film legharcosabb jelenete az volt, amikor a kis Trisztán fakarddal lenyomott 3 másik kölköt. Ez asszem sokat elárul.

A történetet lássuk röviden: Anglia ekkor még Írország bitche, miközben Trisztán apja megpróbálja egyesíteni törzseit, de nem jön be, lemészárolják, viszont Trisztán megússza, ekkor fogadja be Marke. Az Ír uralkodó tovább mesterkedik azon, hogy ne jöjjön össze a szövetség, a lényeg hogy az egyik harcban Trisztán lebénul, de a társai azt hiszik halott, így sebesülten gyorsan csónakra rakják, és királyi temetést rendeznek neki, azaz egő csónakon a tengerre bízzák. És Írországban ér partot, ahol Izolda, az ottani király lánya talál rá, és jól felápolja, meg beleszeret. A többit meg sosem tudjátok meg.

Viszont pár dolgot megtudtam a sötét középkorról, meg a főszereplő csávóról. Az egyik, hogy Marke mindig 3-4-5 napos borostásan tudott virítani, egyszer sem épp teljes csupasz állal és ugye ollóval annyira rövidre nem lehet vágni. Tehát a középkorban volt ilyen gépezet, a másik, hogy Írország uralkodója mennyire béna volt már, és az ír hadsereg, csapásmérő erő, kb 50 fő volt, tőlük fostak. Hogy a főszereplőről mit tudtam meg? Biztos jó teste van, de arra nem izgulok fel, viszont színészkedni azt nem tud. Ugyanazt az unott kifejezéstelen arcot vágta folyamatosan, csak néha a szemébe ment valami könnycsepp.

Egy 3/10, de ha megnézitek a figyelmeztetésem ellenére is, akkor én meghalok. Ez most olyan középkori hősszerelmes beszólás volt, hogy megmagyarázzam a poént, bár még így is csak azok értik akik látták a filmet, a többiek meg egyszerűen ne nézzék meg.

5 hozzászólás a “Tisztán meg Izolda” bejegyzéshez

  1. megkérdezhetem milyen gyakran jársz moziba? persze nem muszály válaszolnod:)
    egyébként a film tényleg nem egy nagy szám, engem kísértetiesen emlékeztetett a mennyei királyságra, amiről szintén ugyanilyen a véleményem.

  2. nekem kritizálnom kell ezt a… zizét a Filmkultúrának, mer rámsózták, na (nem tudok rá jobb szót, mert filmnek olyan pocsék volt, h jobb, ha a többi filmet nem sértem meg azzal, h egy kategóriába sorolom velük).

    írtam már 3 oldal tömény pocskondiát róla, több nem jön ki belőlem, pedig telnie kéne a karakterszámnak nagyon…

    szegény Bédier forog az ő sírjában, egyetemben a keltákkal, akik nálam szenttehenek, és most meg vagyon az ő mítoszkincsük gyalázva itt az ámerikánusok által.

    legszebb öröm a káröröm, h más is utálja ezt a filmet:)

    üdv : Z

  3. Ne azt nézzétek, hogy hogyan volt megrendezve a film, hanem h mi az üzenete a ma élő embernek! és ha egy kicsit odafigyeltek, akkor nagyobb értékeket fedeztek fel, mint egy American Pie-féle filmben…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.