Idei Clint filmek: Flags, Iwo Jima

Csak én vagyok az, akit nem hoznak lázba az új Clint filmek trailerei? Egyszerűen az Iwo Jima trailerét megnézve az jut csak eszembe, hogy ez túl érzelgős lesz. Sokak szerint ez a jobban sikerült darab, ha jól látom.

A Flags Of Our Fathers-ben én még bízom kicsit, hátha utólag hat majd (még nem láttam). Annak meg itt a trailere.

12 hozzászólás a “Idei Clint filmek: Flags, Iwo Jima” bejegyzéshez

  1. Clint jó színész és rendező, ezt aláírom, de néha úgy érzem , hogy néha nincs magánál. A Millió dolláros bébi egy unalmas, kiszámítható alkotás volt, ezért Oscart kapott, kár. De úgy néz ki magukhoz kaptak az amcsik és ezt már nem tették sikerré . Hm , vajon miért? Pedig odavannak meg vissza a hazafias háborús dolgokért általában. Úgy érzem ez a film hasonlít inkább majd az Őrület határán Terence Malick féle háborús drámához, amiben szintén csak a csata jelenetek voltak jók, a többi meg nulla. Ebben is sok lesz a sok hülye duma meg dráma. Lehet nincs igazam, de egyelőre így látom

  2. Hát engem egyik sem hoz túlzottan lázba… Mondjuk egy ilyen filmhez csak ilyen csöpögős, unalmas trailert lehet csinálni, szerintem.
    Amúgy Peter-rel ellentétben, nekem tetszett a Millió Dolláros Bébi.

  3. Szerintem érdekes, hogy gyk. egyidőben mindkét szemben álló fél szemszögéből készül egy film ugyanarról a történetről, ugyanattól a rendezőtől. Ilyen bevezetés után nyilván nem baszós-kardozós filmekre kell számítani, amikben megmentik a szőke Mary-t.

  4. Csakb-nek nagyon igaza van.
    Aki olyan westernt akar nézni, amiben sok a standoff meg a kocsmai bunyó, az ne Clint Eastwood-mozit nézzen (gyk. The Unforgiven). Aki olyan krimit akar nézni, amiben sok a nyomozás meg a gyilkosság, az se Clintet nézzen (Mystic River). Aki olyan háborús filmet akar nézni, amiben sok a csata meg a speciális effektus, az se Clintet nézzen. Nem tudom, ti mit vártok egy olyan rendezőtől, aki elég régen kialakította és védjegyesítette már a stílusát.
    A Flags of Our Fathers sem a Ryan közlegény megmentését akarja ledönteni a trónról. A Letters from Iwo Jima meg végképp nem. Előbbinek például csak töredéke fog Iwo Jima szigetén játszódni. Az viszont tökéletesen lesz rendezve és fényképezve, én már most összepisilem magam a látványvilágtól.
    És igen. “Ebben is sok lesz a sok hülye duma meg dráma.” Ezzel a mondattal szerintem nem a filmet, hanem magad minősíted.

  5. Attól még, hogy valaki lerakott x jó filmet (Unforgiven meg Mystic, mindkettőt imádom a Millió Dollárost is stb..) még simán hidegen hagyhatja a következő film a nézőt. ÉS az Iwoánál ezt érzem, én.

    Többfajta csöpögés létezik, van ami gáz, és van ami végül jól jön ki. Majd meglátjuk ez melyik lesz.

  6. Freevo: be kell szólni mindenképpen?
    Nekem általában bejön Eastwood, sőt, a Mystic River az egyik legjobbja. De a Millió dolláros bébi egy Oscarra gyúrt, lassú, pocsék dráma, kb 15 perc után tudni lehet, hogy ebből mi lesz.
    De visszatérve én nem értem, hogy magamat minősítem. Nem lehet elgondolásom? Nem láttam a filmet, de megnézem biztosan, de egy előre kialakított képem lehet róla.

  7. Hát, ha ezekből valamelyik sikerül, az szerintem csakis a Letters lehet, a Flagsen már a trailerből érződik a túlzott szentimentalizmus, míg a másikkal kapcsolatban nem lehet teljesen egyértelmű következtetéseket levonni.
    Freevo utolsó bekezdésével maradéktalanul egyetértek, bár nekem már a Malick-szidás is nyitotta a zsebemben a bicskát; a Thin Red Line vita nélkül minden idők legjobb háborús filmje – gyönyörű lírai költemény a háború értelmetlenségéről.
    Eastwood korábbi filmjeiről szólva: sajnos az Unforgiven még mindig nem jutott el hozzám, pedig már jó ideje fenem rá a dvdlejátszóm, a Mystic River véleményem szerint nem rossz, de jelentősen túlértékelt (nálam 10/7), a Million Dollar Babyt viszont imádom, mesteri.

  8. Na a Millió dolláros bébi nekem meg az egyik legrosszabb filmélményem volt. És felőlem lehet Neked a Thin Red Line a legjobb háborús film, elfogadom, de nálam nem túl sokat ér. És félreértés ne essék, én szeretem a drámát, de ha nem fog meg akkor mit tehetek.

  9. Peter, ne érts félre, én nem vagyok az a “beszólós fajta”, csak tényleg vannak dolgok, amiktől nekem is nyílik a bicska a zsebemben. Mindenesetre visszavonom a megjegyzésemet (bár szerintem egész kultúráltan vagyok képes sértegetni :)), mivel írtad, hogy nem a drámaisággal, mint olyannal van bajod, hanem ezzel a speciális esettel. Az első kommentedből azért nem ez világlott ki :)
    Érdekes, hogy mennyire megoszlanak a vélemények csak pár ember között is, a Million Dollar Baby például nekem sem tetszett annyira (szerintem is Oscarra gyúrták), mint a másik kettő emlegetett Unforgiven és Mystic River (vagy, ha már itt tartunk, a személyes favoritom, a Perfect World). Ez válasz Humannek is: nekem se tetszett az összes filmje, tudok disztingválni :).

  10. Na a Msytic River pazar, Unforgiven dettó, Perfect World se rossz( Kevin Costnerről meg akár lehetne nyitni egy külön témát)

  11. Clint utóbbi két filmje (Mystic River, Million Dollar Baby) kedvenceim között előkelő helyet foglal el és az Unforgiven is piszokul erős film. A mostani két háborús mozijára már régóta kíváncsi vagyok, bár a Flags of Our Fathers annyira nem keltette fel az érdeklődésemet (azért természetesen megnézem premieren), ellenben a Letters from Iwo Jima trailerét egymás után háromszor meg kellett néznem. Már a két perc alapján úgy tűnik, hogy Clint még mindig képes magát überelni, sőt a korral ő csak egyre inkább nemesedett, idősebb korára egyre jobb filmeket rendez és nem adja alább a szokásos rendkívül magas színvonalnál. A Letters from Iwo Jima képében teljesül(ni fog) egyik titkos álmom, vagyis Clint ázsiai filmet készít. A fényképezésen majdnem összesz*rtam magam, a zenéje is gyönyörű, Ken Watanabe meg már sokszor bizonyított, remek színész, biztos kifogástalanul oldja meg a feladatát. A 300 és a The Fountain mellé gyorsan felsorakozott harmadiknak az általam legjobban várt filmek közé és az is lehet, hogy ezentúl nem lesz majd vita, hogy Spielberg és Mallick közül ki készítette a jobb háborús filmet, mert Clint mindekettejüket lealázza. Én szurkolok neki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.