Hullámtörők (The Guardian)

Ha megkérdeznéd miért is vállaltam be a Hullámtörőket, nem tudnék ésszerű indokot mondani, hisz már láttuk ezerszer a sztorit. A nagyon-nagy hős (ezúttal vízimentő) egy bevetés során elveszti az egész csapatát, aztán amíg ezen túlteszi magát addig az újoncokat kell kiképeznie.

Kevin Costner és Ashton Kutcher vízimentő felszerelésben

Tipikus ugye? A kemény életre nevelő kiképző, és a fiatal újonc, akinek valami történt a múltjában ami miatt pont az életmentést választotta élete céljának. Nagyon durva kiképzés, barátság meg minden. Hajjaj, joggal ásítasz. Ezt még meg is fejelik több mint két óra játékidővel! A balgák. Aztán meg még egy nem túl jól sikerült szerelmi szálat is bedobtak a közösbe, na jó, kettőt, de az egyik csak halvány.

Sorozatnézők sok ismerős arccal találkozhatnak a film megnézésekor, azon kívül, hogy Kevin Costner térne vissza az élők közé a filmmel, és Ashton Kutcher próbálja bemutatni, hogy tud színészkedni (nem tud igazán, főleg az érzelmes jeleneteken hasal) meg hogy akcióhősnek is jó lenne, de nem. Ezen kívül Dulé Hill (WW, Psych) meg House volt felesége, meg a Carnivale-ből a pap. Aztán ennyi hirtelen.

A lényeg: a vízimentők élete nehéz, meg a munkájuk is.

Hullámtörők értékelés

5/10. Nem mondom, hogy unatkoztam, de mivel túl hosszú a témához képest, így a hat pontot már nem adhatom ki neki. Ha 20 perccel előbb fejezik be, akkor most hat pont virítana ott. A zene is teljesen átlagos volt, pár “kemény” kiképzős dallal.

12 hozzászólás a “Hullámtörők (The Guardian)” bejegyzéshez

  1. Ma láttam, Kevin Costnert én jó színésznek tartom, sajnos a Waterworld betette neki anno a kaput és egy ideig nyomta a buktákat sorra, de aztán kisköltségvetésű filmekben magára találta úgy ahogy, örülök ennek. Sajnos ez a film nem lett túl jó. 50 %

  2. Azt hiszem Ashton Kutcher napjaink legpocsékabb színésze…Costner meg lazán kirázta a lelkisérült, korosdó, faszagyerek amerikait. A fényképezés tetszett egyedül. Semmi más. Az öt pont szerintem teljesen reális.

  3. Kellett a hely a gépen, ezért inkább ezt a filmet választottam vasárnap estére…olyan szempontból jól tettem, hogy már az első cd megtekintése után töröltem azt…nem volt rossz, de a végére kicsit be is aludtam! Nem volt rossz, de éppen jó sem! Az boztos, hogy lerágott csont és inkább Costner és a látvány miatt néztem meg, de egyik sem jött be…Aston meg vhogy absz.nem volt sztem alkalmas a szerepre! kár érte

  4. Szerintem nagyon jó film volt. /Csak Costner miatt néztem meg/ Kucher is jól játszott, volt mondanivalója, jó volt a zene, és a képek.

  5. “majd tv”-ben nézős volt, ma jött el az ideje, ha már adta az hbo
    sztem nem volt rossz, kicsit men of honoros, de costner megszokott játéka mellett tetszett kutcher alakítása is, nálam elérte a 7/10-et

  6. Az HBO-n néztem meg ezt a filmet és nagyon tetszett!
    Kevin Costner miatt fordult figyelmem a Hullámtörők felé. Ezelőtt még csak nem is hallottam a filmről. Nekem tetszett a mester és tanítványa fonal. Szerintem mindkét színész jól alakított. Én leginkább azt hiányoltam, hogy Randall túl hamar észheztért ahhoz képest mekkora sokk és trauma érte. Erre fordíthattak volna nagyobb hangsúlyt.
    (Spoiler!!!-Aki még nem látta a filmet csak saját felelősségre olvassa tovább… :) )
    Az hogy a végén Randall önfeláldozóan meghal, hogy Jake túlélje, elég váratlanul ért. Én egy hepi endesebb filmre számítottam. Jó oké dráma, de akkor is…
    Már tök elképzeltem:
    Jake és Ben közösen mentenek meg sok-sok életet, majd Ben miután helyrejött lelkileg és lerótta halott társai előtt a kegyeletét, visszavonul és Jake viszi tovább Ben szellemét a vizimentésben…
    (Amit sokakkal ellentétben nem tudok a Baywatch-hoz hasonlítani. Mikor Kevin Costner alakítását néztem valahogy eszembe sem jutott David Hasselhoff-fal párhuzamba vonni az alakítást és a sztorit. Ég és föld a kettő! ;) )

    Szóval én 10/7-et adnék a filmre.

  7. Én vizimentős vagyok, és ugymond “tanítófilmként” is adják ezt a filmet, mert ez az egyetlen amibe nem Baywatch szerű baromságokat mutatnak, hanem valódi dolgokat, és az egyetlen film amit felvállanak a mentősök is, h ez igen, ez végre nem nagy csöcsü és agyongyúrt hülye szinészekkel teli film. mellesleg, ha valaki teszem azt lerakja a tanfolyamot ebből, és végignézi a filmet, és át tudja érezni, akkor nem fog ásítozni rajta. nálunk volt aki könnyezett, és többek között nekem is kijött a könnyem, pedig hidd el nem vagy(ok)unk egy olyan sírós fajta^^ szóval, mielőtt olyan unalmasranak, v ien leírónak mutatnád be a filmet, azelőtt esetleg csinálhatnál másvalamit is, mert ha én is egésznap mozifilmeket bámulnék képzeld nekem is egy csomó unalmas lenne, a filmel pedig nincs semmi gond, az más dolog h nem értetted meg a filmet ^^

  8. örülök h csak személyeskedve ment a véleményalkotás, nem pedig simán a filmről írtál jókat ellenvéleményként.

  9. Látványos, küzdős, klassz film.
    Aki szereti a helikoptereket, a szép tájakat, tudja, mit jelent küzdeni (akár egy célért, akár az egyéni sportok terén), az kedvelni fogja a filmet.

    A kiképzés tényleg kemény volt, ennyit úszni, bámulatos.
    Teljesen feltöltött energiával. (erre a szintre persze el kell jutni, hogy át tudja érezni az ember)

    Még az érzelmek is helyet kaptak a történet során.

    Véleményem szerintem nem minden esetben csak a színészt kell nézni, hanem azt, hogy mit akar a film mondani a nézőnek, mire akarja “tanítani”.

    (A dolgokat csak az tudja értékelni, akinek valami köze van / volt hozzá.)

  10. Véleményem szerint hihetetlenül klassz film!
    Nemcsak, hogy jó színészek játszanak, de kiválóan vetíti elénk a valóságot! A vízi mentők és az összes többi hasonló foglalkozást végző emberek munkája nagyon nehéz, hatalmas felelősséggel jár, ezáltal hihetetlenül leterhelő! Munkájuk megbecsülést érdemel!
    A színészek szerintem kihozták magukból a maximálisat, hatalmasat alakítottak! A színtiszta valóságot eljátszani a legnehezebb!
    A film célja szerintem az, hogy tudassák a nézőkkel, bajba jutni, a bajba jutottakért!
    “Hogy mások élhessenek!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.