Little Miss Sunshine, a tavalyi szerethető mozi

Ez a film úgy szól az életszeretetről, hogy nem a legvidámabb dolgok történnek benne. Így foglalnám össze röviden, akkor is ha nagy hülyeségnek hangzik. És igen – megnézve 2006 leghypeoltabb független filmjét, amit a nép is meg a kritikusok is imádnak – a végén süt egy kicsit a nap.

A Little Miss Sunshine főszereplői beszélgetnek a konyha-asztalnál

Bevallom nektek, hogy a roadmovie-k azok, amiket baromi jó nézni. Mármint ezt tudnak gyártani az amerikaiak, és bár készülnek máshol is ilyenek (nyilván nem MO-n, ahol 1 nap átszelni az országot) mégis nekik megy a legjobban. Na ez egy különösen jól sikerült darab, rengeteg mosolygással, van benne lehúzásúzás, de ami máshol tényleg depressziósan hatna az itt mosolyt csal az ember arcára.

Az első három perc a csodálatos zenével könnyedén beránt, és a végéig nem is ereszt el. A főszereplő amúgy egy teljesen katasztrófa család, amit mégis egyben tart a szeretet. Ugye milyen gáznak hangzik, hogy is írhattam ide? A történet meg annyi, hogy a család legkissebb tagja bejutott a Little Miss Sunshine szépségversenyre, és útra kelnek kocsival, hogy részt is vegyen rajta. Aztán ez az utazás, és a közben történő karakterfejlődés a lényeg.

Igazából szavakkal tök nehéz érzékeltetni, de ez egy nagyon kellemes film. Olyan, hogy most amikor ezt írom, és beugrik egy jelenet, akkor is mosoly kúszik az arcomra. Na ilyen. Mellesleg neked ki volt a kedvenc szereplőd? Nekem a kokós nagypapa.

Little Miss Sunshine értékelés

Asszem egy 8/10 a részemről, és már meg nem tudnám mondani, hogy miért halogattam a megtekintését. Talán mert független filmként akkorát robbant, anyagilag mármint. Nem tudom. Búnuszként meg itt van két posztere: egy, kettő. Igen, direkt nem a kocsi után futós képet választottam felülre képnek.

13 hozzászólás a “Little Miss Sunshine, a tavalyi szerethető mozi” bejegyzéshez

  1. isteni volt ez a film, nagyon tetszett nekem is. szerintem a legdurvább rész egyértelműen a szépségverseny maga… hát hogy néznek ki azok a szerencsétlen kislányok??? nekem a kislány volt a kedvencem egyébként, szerintem óriásit alakít, főleg a végén:)

  2. nagyon rég láttam ien édesbús filmet, sokszor megmosolyogtam rajta, igazi feel good film=) Nekem az egyik kedvenc szereplőm Dwayne volt, bár Őt nem tudom, sokan nem szeretik. Az a jelenet a végén, mikor a végén a stégen állnak Frankkel, azt sztem fantasztikus. A nagyapa meg egyszerűn the best=)

  3. Rohadtjó film, nagypapa rulez meg persze Steve Carell (jó, ö mindig :D). A legjobb jelenet *A* jelent a végén, az akkorát csattant hogy szakadtam a röhögéstöl…

  4. Nekem is tökéletesen ugyan ezek voltak az érzéseim amikor vége lett a filmnek, mint Humannak. Ez egy olyan film amitől napokig jó kedvem lesz mert annyira meg tudja érinteni az arra fogékony embereket. A vége fantasztikus mekkora katarzis. Hihetetlen eltalált film, szurkolok neki a mai Golden Globeon is.

  5. Az utolsó 1 percben csak ültem vigyorogva, aztán még 3-4 percig csak ültem vigyorogva… Napokra ellátja az embert boldogsághormonnal.
    Még most is, ha eszembe jut, ahogy a fináléban betolják a buszt, egyenként bepattannak és közben ugyanaz a zene szól,mint az elején… Bámulatos film.
    A kedvencem pedig Dwayne, főképp mikor kiborul és a lejtőn lerohanva elordítja magát, hogy FFFFFFFÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁKKK!

  6. Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Vicces, kedves és magávalragadó – nagyon eltalált és szerethető szereplőkkel, jellemábrázolásokkal. 5ös!

  7. Nagyon szeretem ezt a filmet, bar elsore nekem sokkal jobban tetszett, mint kesobb, amikor ujraneztem(vagy 3x:))
    Kedvenc szereplo: a Proust-kutato nagybacsi es a srac

  8. Na ez az ami nekem valahogy nem jelentette ugyanazt, mint a többségnek. Különlegesnek különleges, és vicces is, de engem koránt sem töltött el akkora boldogsággal, mint lehetett volna. Számomra a hangulat átérzését megtörte a sok trágárság, bár a szépségverseny tetszett.

  9. hát nemtom, nekem nem nagyon tetszett ez a film, a vége felé már szenvedtem meg tekertem, annyira esetlen. az egyetlen jó rész az, amikor Dwayne [kihagyom a spoilert] bekattan.. kicsit úgy éreztem magam, mintha valami gyenge amerikai vígjátékba illő helyzetekkel próbálnának valami “bölcsességet” átadni, aztán rájöttem, h tényleg erről van szó..

  10. Szerintem fantasztikus a film! Egy igazi társadalomkritika! Először úgy tűnik az egész család hülye…aztán kiderül, h nem ők zavarodotttak, hanem az egész világ degenerált (ahol persze nem találják a helyüket). Sokat nevettem! Tetszett! :)

  11. Tegnap leszedtem, most fejeztük be családdal. Gyönyörű film. egyszerűen csak gyönyörű és zseniális. Az amcsik ilyet is tudnak, és ahogy human írta, ebben verhetetlenek. Steve Carell lassan belép a top3-ba nálam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.