A sziklák szeme (The Hills Have Eyes)

Na ilyen egy jobb fajta darabolós horror film. Nem szaroznak sokat a mélyvízzel, elég gyorsan bedobnak minket. Micsoda képzavar, hiszen a sivatagban megy az aprítás.

A sziklák szeme - és a baltás csaj

Lakókocsival utazó család eltéved, és a semmi közepén levő benzinkutas útmutatást ad, meg beszél egy rövidebb útról. Persze, hogy azon indulnak el, de egy látszólag defekt miatt gyrosan elakadnak. Aztán a család két férfi (az egyik a kapitány a MOnk-ból) tagja elindul segítséget keresni, a nőket és gyerekeket hátrahagyják, és éjszakára el is szabadul a pokol.

Bizony, a közelben végzett nukleáris robbantási tesztek miatt mutálódott emberek elkezdik írtani őket. Ki találta ki, melyik lesz az első szerpelő aki elhullik? Itt tényleg nincs lacafaca, fröcsög a vér, hullanak az emberek, és a megsemmisíthetetlen szemüveg is a képbe kerül. A legdurvább ellenség bodycount számlálót sokáig egy kutya vezeti, de erre a szemüveges már tényleg bebipul, “mi az, hogy egy németjuhász az ultimate gyilkos?” és elkezdi ő is osztani.

A sziklák szeme értékelés

Részemről ennek jár a 7/10, hiszen egy teljesen normális vérengzést sikerült a vászonra vinni. Hú de szétszórt lett ez az írás, holnapra majd megpróbálom összekapni magam.

human
írta
2007. 02. 20. 21:33
megjelenés
18
hozzászolás


18 hozzászólás a “A sziklák szeme (The Hills Have Eyes)” bejegyzéshez

  1. És már jön a folytatás. Nem rosszak ezek a desert-horrorok. Még sincsenek a remake-kek kárhozatra ítélve???

  2. Ez a film valóban nem volt rossz. Ha pedig jó remake-ről van szó, vigyázó szemetek Rob Zombie készülő Halloween-jére vessétek!

  3. na azér tegyünk már igazságot…
    azt a bizonyos ‘egyik férfit’ legelsősorban nem a Monkból kéne ismerni, hiszen ő volt az, aki hátracsapva a tökeit pózolt a tükör előtt és mondta, hogy “Would you fuck me? I’d fuck me. I’d fuck me hard.”
    goodbye hooorseeeees…

  4. Akkor egy ellenvélemény:

    Én eddig sem tartottam túl sokra Aja-t ( tudom, tudom, hogy ez egy reM’ke), s a véleményem most sem változott. Az mondjuk kétségtelen, hogy a fröcsögéssel nincs túl sok gond. A Mirrors-t (Kiefer Sutherland-del) azért még bepróbálom, de egy ReM’ke halmozó rendezőtől nem sokat várok, wheels….

    Fiedel-ék miatt dobom meg a rate-t, mondjuk 4/10 – ilyen, amikor a zene hozzátesz 2 pontot a filmhez…

  5. Ebben a muviban kellemesen csalódtam mikor kijöttem a moziból anno.
    A képi világ nagyon ott van, a hangulata a filmnek. 10/7-re osztályoznám én is.

  6. 10/8, de csak a kutya miatt, anélkül 10/6.
    ez van.

    lehet találgatni, milyen fajtájú kutyám van vajon :)

  7. Szerintem a tavalyi év legjobb horrorja , a Slither mellett. Az éjszakai lakókocsis hatalmas. Aja előző filmje a Magasfeszültség, egy nagy kalap ***, de ezzel sikerült valami jót is csinálnia. A szemüveges ficak meg jól átmegy Rambóba.

  8. Nekem is nagyon jól esett, az első remake horror ami tetszett (egymás után háromszor néztem meg :)
    Játékos jóság az egész:
    -fallout hangulat
    -C&C-s kutyuli
    -a prince of persia leglátványosabb fegyvere

  9. Egyetértek én is, jó kis mozi.
    Bár anno én úgy ültem le elé, hogy tuti szar lesz, de kellemeset csalódtam.
    Most viszont pont ezért félek a 2-től, mert azt meg már várom és tuti koppani fogok…

  10. Nekem csak az volt a bajom, hogy nem tudtam azonosulni a főszereplővel. hülyén hangzik egy horror filmnél tudom, de valami olyasmire gondolok, hogy az irtóhadjáratközben beszolók a vászonnak/monitornak/tévének, hogy írcsadőketvazze!, kendszétatetveket! meg ilyesmiket. Szóval szemüveges barátunk kertvárosi aktakukacból való ramboiddá válása bennem nem okozott katarktikus érzéseket, bár ugye drámai háttér adott volt.

    Tudom nem Shakespear dráma hanem ticsung horror, de én szeretek beszélgetni a filmmel/szereplővel, illetve tanácsokat adni, mert akkor tudom, hogy jó film, mert beleéltem magam ; )

    Az egyetlen szereplő akinek drukkoltam és végig izgultam érte az a kutyi. Ha már említve lett a Fallout, akkor Dogmeat inkább mint C&C kutyái :D .

  11. hát ez ritka nagy baromság volt… az öreg ravkós rendőrt két perc alatt kicsinálják, a szemüveges boltos gyerek meg egyedül lealáz mindenkit….

  12. Nekem is a halálosztó családapa szerepével volt gond. Mindenesetre valószínű a film alapján hogy farmon nőtt fel, amilyen jól bánik azzal a baltával…:)
    Arra leszek még kiváncsi, hogyha egy szétvert fejű, lábán alig álló, lelki depresszióban lévő, szemüvege nélkül nem látó(bár ez ugye nem gond, hiszen a látottak alapján titánium ötvözetböl készült) családapa egy baseball-ütővel kiirtja a fél falut, akkor mi bajuk eshet egy állig felfegyverzett, különlegesen kiképzett elit osztagnak…

  13. na ez most nagyon jól jött. végig izgultam az egészet, pedig az elején csak fél szemmel figyelgettem, de odavonzott. mondjuk jobb lett volna, ha kicsit hűebbek a kezdő képsorokhoz és a fegyver nem kerül elő, de azért el van nézve.
    a kutya nem semmi volt tényleg. hogy honnan került elő újra a práz a végére… :-)
    a srácnak pedig erőt adott a gyűrű. hehe

  14. en amugyis felek minden ilyen filmtol, de ez kiweteles nyomot hagyott bennem:)).
    a film alatt a felelemtol majdnem sirtam….8-|
    es kezdetben egy nagy hulyesegnek gondoltam.
    az is,de jo a kigondolas:D

  15. én imádom a horrorfilmeket 7 éves koromban néztem meg az első horrort a tesóm haverjeival.(A kört) és most 12 éves vok azóta rengeted horrort láttam de ez különösen tetszett az a legjobb,hogy mindíg olyan éjjeli 2 körül adják a HBO-n és mivel nyáriszünetvan megnéztem. Fú naon nagyot ütött király volt hogy semmi felesleges nincs benne,csak annyi amennyi muszály.Amikor vége lett kimentem inni és észrevettem hogy remeg a kezem.:D én 8/10 is adnék rá

  16. A legdurvább jelenet nekem a vízfejű srác megjelenése a tolószékbe.Áhhh kész voltam…undor:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.