Paprika trailer

Bár a zene a trailer felétől nekem már túl gáz, de a képek gyerekek, a képek valami fantasztikusak. Ezt bizony látni kell. Aeon kollega ejtett már róla nem kevés szót, amikor látta. Álom és valóság, kezembe a dvd-t, amcsiban meg mostanában mutatják be gondolom, ha már kijött a full HD-s új trailer.

Paprika – trailer

human
írta
2007. 03. 01. 22:16
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “Paprika trailer” bejegyzéshez

  1. Sok, na és? :D
    Remélem valami normális haza forgalmazóhoz kerül (Odeon lenne a legjobb), de valszeg inkább a Columbia/Tristar-nál fog kikötni…

  2. Váó, ez nem gyenge. Érdekes a trailerben bevágott idézet, miszerint a nyugati animációs filmek még mindig csak főleg gyerekeket céloznak. Amerikában már ciki, ha nem 3D, keleten meg senkit nem fog vissza a 2D, sőt… Paprika forever

  3. Láttam a filmet anno a feszkón. A vetítés előtt kiállt a japán vendégzsűritag (asszem a Madhouse-tól), és mondott pár szót a filmről, nevezetesen hogy ne próbáljuk megérteni a film minden részletét, ne próbáljunk racionalitást erőltetni bele, hanem inkább legyünk nyitottak és “érezzük” a filmet. És valóban, lehet, Aeon kollegának túl zsúfoltnak meg bonyolultnak tűnt, de ha az ember leül, és hagyja, hogy beáramoljon a film belé, katartikus élményben lesz része. És még jó sokszor újranézhető, mint általában az animék, lehet majd róla a rétegeket fejtegetni. Amúgy nekem a 90 perccel sem volt bajom, pont ez a zsenialitása az egésznek, hogy adnak egy zanzásított valamit, amitől eldobod az agyad, aztán évekig eltart, mire megfejted – vagyis inkább feldolgozod (lsd. GitS ugyanez, nincs 80 perc a film).
    9/10

  4. ez a tréler odaver keményen.
    lehet, hogy nagy a hype minden hazánkba hivatalosan elért anime körül, de asszem az eddig felhozatalra nem lehetett panasz.
    legfeljebb annyi, hogy kevés.

  5. Jah, ott voltam én is a premieren az anifesten. A Paprika nagyon nagy élmény volt, és ami különösen tetszett benne, hogy azzal együtt tudott gondolatteli maradni, hogy Kon a saját korábbi, durvább jeleneteket is felvonultató stílusától (Perfect Blue, Paranoia Agent) jócskán visszavett benne és töményen a meseszerűre, az álomszerűre ment rá.
    Még akkor sem zavart, hogyha a Paprikában Kon sokat lop korábbi önmagától; az ötlete éa elemei nagyrészt összeollózhatók a Paranoia Agent-ből….

    Örülök, hogy megtalálja az útját a kommersz felé a film. Nálam tavaly keményen benne volt az animációs top5-ben :)

  6. es igen, a masik varva vart tetel a gedo senki volna, a klasszik Miyazakis vonulatbol, meg ha nem is egeszen az.

    az ujvilagi animacio pedig monnyon le, most azonnal ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.