Féltél a Bárányok hallgatnakon?

De most komolyan. Tegnap nagyon untam magam miközben vagy egy órát kellett elütnöm, szóval végül vettem egy cinema-t, és van benne ez a Hannibal ébredése írás, ami előtt áttekintik a doktor eddigi vásznas szereplését. És hát megint az jutott eszembe, hogy az egyedüli thriller, amin biztosan nem féltem, pedig mindenhol úgy éltetik. Nem azt mondom, hogy rossz a film, félre ne értsetek, de akkor sem félelmetes.

A hannibal könyv meg jobb volt mint a film, de az sem az izgalom miatt. Na, most már tényleg meg kéne néznem a Mann féle Manhuntert.

human
írta
2007. 03. 09. 15:21
megjelenés
23
hozzászolás


23 hozzászólás a “Féltél a Bárányok hallgatnakon?” bejegyzéshez

  1. :) hát nagyszerű. végre egy ember, aki hasonlóképp gondolja…mi épp egy hete beszélgettünk erről és jól lehurrogtak, hogy hogy lehetséges, hogy én nem féltem alatta. szerintem sem volt félelmetes.
    ettől független jó film, de egyáltalán nem paráztam alatta.
    nálam az alaphorror (sci-fi) (a mai napig rettegek – de tényleg!- ha megnézem) az az Alien trilógia.

  2. Sztem se félelmetes. Inkább olyan kis feszültséggel teli borzongatós, de azért szeressük.
    Igaz, ennyi erővel a Hetedik jobb film, azon jobban borzongtam, kicsit szerintem betegebb is volt, meg a vége ugye klasszikus b+olós.
    Az új Hannibal meg szerintem max. köszönőviszonyban van a régiekkel, a címszereplő nevét kivéve nem sok hasonlóság van, esetleg gasztronómiai vonalon.
    Felejtős.

  3. azért a “borzongatós” az nem ugyanaz mint a félelmetes..
    szerintem azért félelmetes film, de nekem az über, az egy régi fekete-fehér drakula film..

  4. félni nem féltem én sem, csak az végén sötétbencsajfejekörültapogatózós effect na az… nem félelmetes, de annál betegebb és bizarrabb jelenetet még életemben nem láttam

  5. Épp a héten szedtem le egy packet, bepótoltam a Vörös Sárkányt ami szerintem elég lapos volt, hangulat nélküli. Ma megnéztem megint a Hannibal, még mindig bejövős holnap pedig
    Bárányok hallgatnak lesz terítéken egy kis agyvelő mellett mert azt csak “féligodanézősen” láttam.
    Ezt a rókabőrt is megkell azért nézni, de csak itthon. Nem várok tőle sokat igy talán tetszeni is fog.
    Amugy ami a legjobb a filmekben, az Hopkins magyar hangja. Imádom.

  6. Mann Manhunterét sem a resszketés miatt kell megnézned mert attól sem fogsz, hsnem a tipikus Mann-i feeling miatt. Olyan bőralámászó stilus és még napok érzed az izét a szemedben…

  7. Nem a film félelmetes, hanem dr. Lecter.
    Pölö: “Felkészült Pembry őrmester?”
    A film “csak” sokkoló néhány helyen.

    “Érzem a pinád szagát!”

  8. inkább nyomasztó, lebilincselő, átható, semmitn félelmetes. nincsenek is benne nagyon parajelenetek, mondjuk a sötétben játszódó befejzés azért odatesz rendesen. :)

  9. nem, tényleg nem félelmetes.
    viszont unalmas se…
    a hannibalt egyenesen ridley scott ácsolta össze – nyammi! :)

    a bárányok hallgatnak könyvváltozatát egyenesen ronggyá olvastam már és még nem bírtam megunni. a másik 2 részen csak azért nem látszik a fokozott használat, mer azok már keménykötésűek.

  10. Én sem féltem, de jó film. A Manhunter nekem egyáltalán nem tetszett, a Vörös sárkány sokkal jobb. Az Alienen viszont én is féltem, amikor 15 évesen először láttam.

  11. Utálom a horrorfilmeket, de a Hannibált szeretem. So érdekes, de nem félelmetes.
    Ami viszont a könyveket illeti, az mind nagyon jó. Tán még a filmrészeket is verik, ami mondjuk a Vörös Sárkány esetében nem oly nehéz…

  12. Annyira szeretek erre az oldalra járni, főleg hogy 90% százalékát ilyenek teszik ki, “Féltél a bárányok hallgatnakon ?”
    Nem lehet ezeket egy fórumban megbeszélni és értelmes cikkeket kirakni ?
    Én meg tegnap nagyon untam magam, ettem egy banánt és megnéztem a Cannibal Holocaustot, érdekel valakit ?:)
    Persze a te oldalad, én nem szólók bele :) (amúgy a filmes kritikáid tetszenek, a Running Scared-et miattad néztem meg :))

  13. Én soha nem értettem ezt a Bárányok hallganak éltetést. Jó Hannibal karaktere az ultrakúl, de a filmek nem különösebben emlékezetesek.

  14. Valamiért mindenki a sötétben tapogatózást írta a Bárányok végéről, de ami előtte játszódik le pár másodperccel, az az emlékezetes. Azt másolták azóta számtalanszor, és az ilyen jelenetek miatt van lebilincselő hangulata a filmnek.
    Természetesen az “ajtón kopogós” jelenetről van szó, amikor nem tudjuk, hogy a rendőrök, vagy Jodie melyik ház ajtaján kopog, ki fog ajtót nyitni :-)

  15. A Bárányok hallgatnak alapfilm, azt akkor is látni kell, ha nem vagy horror/thriller rajongó. A mai horrorokhoz képest biztos nem ijesztő, de én spec nem is szeretem az olyan horrorokat, ahol csak értelmetlenül beleznek. A Bárányok hallgatnak ilyen szempontból baromi jó film, nem a gyomrodra hat, hanem az agyadra – bár az is igaz, hogy nem árt egy kis rákészülés, egy hepi nap után azért senki ne nézze meg :)
    A Mann-féle embervadász nekem nagyon nem tetszett, de ráfogható arra, hogy régi film, teljesen más eszköztárral dolgoztak, mint ma. A Vörös Sárkány sokkal jobb, beteg is persze, a Hannibal viszont nem egy nagy dobás, könyvben meg egyenesen végigszenvedni tudtam csak. (Bár a filmnek mindenképpen előnye, hogy a könyv sok sallangját kihagyja, nagy hátránya viszont, hogy a befejezése a könyvétől eltér…)
    Köszi, hogy idáig olvastad :)))

  16. fiatalabb koromban, amikor még VHSen láttam akkor féltem.
    most újranézve már sem
    de a hangulata magával ragadó

  17. A bárányok hallgatnak nem horror, hogy félni kelljen rajta, hanem egy izgalmas érdekfeszítő thriller, zseniális alakításokkal. Ugyanilyen a vörös sárkány is. A többi nem, a hannibalban is csak hopkins jó.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.