300

Az egyik legjobban várt filmje nem váltja meg a világot, de hát ki várta ezt tőle? Pár nagyon elborult rajongó. A trailer egyetlen dolgot sugallt, itt zúzás lesz, brutális látvány, ropog a popkorn a szánkban majd és a vér fogja megízesíteni. Perverz kép, mi? még mindig közelébe sem ér pár lénynek a filmben.

300

Először is a teljes pozitívumokkal kezdem, a látvány oda és vissza csap. Gondolom sok kép egyenesen a képregény beállításaiból (az alábbi felvételek is bizonyítják (1, 2, 3)), de teljesen ennyire durvára számítottam. Az év első igazán kickass bunyója is ebben van, amikor a fura mellkasú óriást szabadon engedik, és összecsap a spártaival. Persze a többi csata is lélegzetállító, még ha volt olyan jelenet amit csak azért zavartak szerintem le gyorsan, hogy az se maradjon ki a képregényből.

Komolyan mondom nektek, ez a Frank Miller, vagy a film rendezője, hát ez nagy perverz. Egyszerűen imádja a groteszk formákat, az orákulum rész, hát az majdnem elfordulós volt. Nem szeretem ha nőket így aláznak meg. Az viszont elismerem, hogy művészetileg nagyon egyben volt a látványvilág, egyik lény sem lógott ki túlzottan.

És akkor pár negatívum is azért: azt nem rovom fel, hogy alig volt duma, de azért pár helyen a “történetmesélő” helyett lehetett volna tényleges párbeszéd. Az otthoni helyzet, hát finoman szólva is faék volt és időhúzás érzés. Ettől még a királyné tetszett, ki is ez a csaj? Szóval ez valahogy úgy jobban ütött volna, ha icipicit hosszabb felvezetés, de a csatát már alig szakítják meg, akkor is ha úgy az egy picitmonotonabbnak tűnt volna, mert így meg épp tátjuk a szánkat a vérengzésre, erre a királyné tart egy találkozót aztán irány vissza a csatatér. Nem esett jól.

300

Ami viszont nekem talán a legnagyobb negatívum volt az a zene. Agyba főbe éltetik mindenhol, de talán ha 3 szám akadt (abból az egyik a végefőcím baze) ami olyan tényleg dübörög az adrenalinosra sikerült. No igen, a NIN szám elég magasra tette a lécet azért, de lehet jobban jártak volna ha valami hasonló populárisan indusztrális muzsikát dobtak volna alá.

300 – értékelés

Egy 7/10 a részemről, korrekt szandálos pop-corn film, büntető látvánnyal, és a kelleténél icipicit több otthoni jelenettel (Spártában szerintem nem is a gyengéket szűrték ki születés után, hanem azokat akiken látták, hogy szűrös lesz a mellkasa, haha). Egy két változtatással azért most tényleg új korszakot írnánk.

Mozi negatívumok meg: ice tea már nincs üvegesen csak pohárban (why oh why?).. és ennyi. Heltai Olgának nem sok szöveg jutott és bár párat valszeg meg lehetett volna oldani máshogy, jobban, de azért most nem írt új filmet, az bizos. Az meg milyen, hogy feltűnt a Napfény szinkronos előzetese (coming soon itthon is, tényleg, legközelebb azon találkozunk?) és az addig folyamatosan mögöttem dumálók teljesen elhallgattak. Erről jut eszembe, be kéne szerezni olyan széket itthonra, csak a padlóhoz rögzítés nem tetszik egyelőre.

human
írta
2007. 03. 22. 18:36
megjelenés
110
hozzászolás


110 hozzászólás a “300” bejegyzéshez

  1. Biztos utálnak már páran, de csak meg kell jegyeznem, hogy hát akkor ez a 7 pont csalódás lehet. Hiszen mindenkit már hetek óta ez éltet

  2. ó, teljesen egyetértek. nálam 7.6/10. az időhúzós részekért nagyon kár, de a csatáknál majdnem szívrohamot kaptam. látvány, látvány, hangulat.

  3. Spártában szerintem nem is a gyengéket szűrték ki születés után, hanem azokat akiken látták, hogy szűrös lesz a mellkasa

    ez mekkora beszólás :), én holnap megyek moziban, mert a környéken a mozi bezárt vazzeg (Nagykanizsa, most egy HMPLX mozihoz buszozhatok 1 órát oda meg mégegyet vissza… 50ezres városban bezárjon egy HMPLX, áááá, akkoris elmegyek erre a filmre, utolsó film mait moziban láttam az a gyűrűk ura 3 volt :D

  4. Röviden: jó film volt. Nem túlzott elvárásokkal ültem be a moziba, s lehet, hogy jól jártam. Ez egy igazán tökös, férfias film. Vannak hibái is persze. Engem zavart, hogy Xerxész 2,5 méteres néger kosaras volt; a baltakezű szörnyet, rinocéroszt, elefántot is kihagyhatták volna; ja és a CGI vér béna volt.
    Az én értékelésem 85%.

  5. Nálam 9/10. Nagy gyengém a heróikus és nönfeláldozó témák. :P Illetve elvárások nélkül néztem meg úgy, hogy egyetlen előzetest álltam csak.
    Az rohadt nagy jelent, ahogy ott áll 300 Arnold és elindulnak. Tényleg tiszta terminátor sereg. Illetve jók a kis poénok is. Királyné az nem jött be, a jóscsaj annál inkább. :D

  6. “Otromba, ostoba állatok, a perzsa hullák pedig igen csúszósak.”
    Pontosan sajnos nem emlékszem már rá ;)

  7. 8/10 nalam! Hatalmas volt, szerintem. Latvany, es minden ami ehhez tartozik. tiszta matrix es max payne :) a sztori meg nem kellett, jo volt ez anelkul is, viszont ami negativum nalam, az a spartai toltelek resz, viszont a kiralynonek es az orakulumnak szep “mellei” vannak. (en kerek elnezest) :)

  8. “Ettől még a királyné tetszett, ki is ez a csaj?”

    az új sarah connnor:) hell, yeah

  9. A történet egyszerű, a karakterek másfél dimenziósak, a párbeszédek gyengék (kivéve, amikor a morbid humor jutott szerephez), az otthoni szál felesleges (bár a királynőt bírtam). Ezeket leszámítva nagyon tetszett. Pontszámot inkább nem mondok, mert úgyis elfogult vagyok. Jövő héten ismét irány a mozi. :-)

    “Spártában szerintem nem is a gyengéket szűrték ki születés után, hanem azokat akiken látták, hogy szűrös lesz a mellkasa, haha”

    :-DDDDD

  10. az imdb-n lassan, de biztosan megy ki a top250-ből :(

    maradok a 4-nél, bevált:) de csak ismétlem magam.

  11. Le is szedem és kivágom belőle a spártai jeleneteket, egyből 10/10-es film lesz :D

  12. vááá. 10-es. en erre szamitotta, semmi tobbre. es ezt maximalisan teljesitette. vizualis orgia, csoda. hetvegen azthiszem ujra :)

  13. 8/10, de csak mert megvan a képregény is és viszonylag korrekt átirata.
    Egy szó O-D-A-B-A-S-Z-O-T-T.

    Akinek nem, az ne aggódjon, nemsokára kiesnek a tejfogai, és rájön hogy sok minden van a világon amit eddig nem értett, vagy a másik véglet, akik már a csontfogaiknak is búcsút mondtak, és a nőkröl is már csak rébuszokban beszélnek, nos töődjenek bele, ez a film már nem nekik készült hanek az őket váltó generáció vizuális igényeit elégíti ki.

    Jah, és aki egyik kategóriába sem esik bele, annak irány a Tajgetosz, ott lesz társasága.

  14. Na megjöttem én is a moziból. Jóóó lett ez béláim! :)

    Nem úgy a körítés :/
    Elején Sunshine bemutató alatt nézőtársaink helyüket keresgélve még felvilágosították egymást a jobb illetve bal kezük közti különbségekről.
    Mögöttem idióta csajszi meg végigröhögte az egészet, szerintem valami Kőagy őrnagyra vehetett jegyet, csak elnézte a termet… :s
    Na meg a felirat. Az csak egy dolog, hogy Helgát megint elkapta a költői láz, de 2007-ben kezdhetnének leszokni a világos háttér-fehér felirat témáról, ritka idegesítő tud lenni. Nem úgy Xerxész hangja, hát az teljesen rendben volt, csak úgy mint a film összességében. 7/10.

  15. Human: a királynő nem más, mint Lena Headey, őt a Gilliam féle Grimm-ben láthattad…

  16. Kicsit túlzott elvárásokkal ültem be rá, de azért a 8/10-et megkapja.

    Nemtom, nekem tetszett a zene, egyedül ott basztam el, hogy már egy hete azt hallgattam, mikor megnéztem a filmet. Így néhány fontosabb pillanat már kevésbé volt hangsúlyos, sajnos.. Viszont a látvány tényleg letaglózótt, az elkövetkező hetekben legalább egyszer tuti befigyel még. :) Szerintem imdb-n bent marad a 250-ben, még 20-30e szavazat és nagyjából kialakul a vége, 235-245 közé tippelem. (Azt rühellem, mikor vki nem annyit ad, amennyit érez, hanem csak a végeredményt akarja befolyásolni.. :S kultúrsznobok..) A DVD pedig ‘must have’, ha egyszer leárazzák. :D

  17. Hát nekem tuti HD-ban lesz meg, és akkor nézem meg újra. Úgy lesz igazán teljes az élmény.

  18. Én is sztem tul nagy elvárásokkal ültem és kb úgy vagyok mint Human tlán 7.5-öt is adnék.
    A poénos jelenetek faszák voltak, pl az almaevős.
    Viszont Westendbe 2230kor a nagy terem tele volt, melegem is volt kicsit, kabáttartó vagy ruhatár jo lenne.

    Na ja a DVD az lofasz minőség én is már várom belőle a HD-t

  19. 5,000001 / 10

    Nekem nem tetszett. Tucatfilm, látványtól meg nem vagyok elájulva. Jó, átlagnál valamivel jobb. (vagy csak túl nagyok voltak az elvárásaim, hogy így mindenki világmegváltó megafilmnek harangozta be?)

  20. Én elmentem a moziba, hogy megnézzem a 300 című, Frank Miller rajzolta képregény filmadaptációját. Sztem odab@52077, és 9/10.
    Ha történelmórán nézzük, akkor 4/10 lett volna, de nem az volt.
    A látvány és a zúzás vonzott a moziba (MOM 1-es terme dugig) és nem csalódtam.

  21. Szerintem nagyon nagy film, engem a spártai részek sem zavartak, tetszett, ahogy fölnagyították / kiélesítették, hogy milyennek kell lennie egy spártai katonának.
    Iszonyatosan tetszett, a falanx, a formaváltás ahogy más típusú ellenfél jött (lovasrohamnál 3szög) Nagyon jó volt hogy megpróbálták nyomatékosítani, hogy “1000 nép” támad.
    Örültem neki, hogy vannak benne “monsterek”, kicsit sem próbálták meg reálisra csinálni a dolgot.
    És szar ezt mondani, de szerintem a mozi rontott az élményen. Úgyértem, hogy ahol néztem nem volt elég tűhegyes a kép, a hangok pedig nem úgy jöttek át ahogy azt én szerettem volna. Otthon kivetítőn szerintem zúzósabb lesz.
    Szerintem ennek kell lennie valahol egy Director’s Cut-nak. Na nekem az kell HD-ben. :)
    A felirat szerintem borzalmas volt, csak akkor olvastam, ha nem tudtam valamit lefordítani magamban.

    Nálam 9 / 10 mert ugy éreztem hiányoznak belőle jelenetek.

  22. Sziasztok, megtaláltam az iwiw-en Heltai Olgát :) Szőke lány tehát alapból nem lepődök meg semmin.
    Mivel pont egy általa fordított filmet láttam gondoltam írok neki, megkérdeztem h ő e az a bizonyos Heltai Olga, és megkértem ha igen akkor hagyja abba amit csinál :)

    Kevés esélyt látok rá, h hatottam rá. De legalább megpróbáltam.

  23. Nem tudja valaki véletlenül annak a számnak a címét, ami a vihar alatt ment, amikor elsüllyednek a perzsa hajók? Az (is) nagyon jó volt.

  24. Ephialtes, live forever!
    7/10 nálam is, de ettől független azt kell, hogy mondjam kurván tetszett:)
    elolvastam mindenkit eddig, nem tudom, hogy volt-e csaj eddig aki nyilatkozott…hát most így női szemmel…
    végre egy film ahol én nézhetek férfiakat szemérmetlenül:)) – de ettől független azt gondolom, hogy a pasik is megkapták a magukét…
    az első fél órával voltak egyébként nekem komoly gondjaim, nehéz volt átállni a jelen idős mesélésre és a tőmondatos beszélgetésekre (jó-jó képregény).
    a látvány zseniális végig, a karakterek pedig…hát …megkérdezném frank millert, hogy ezek hogyan pattannak ki az agyából (lsd. palloskezű ember…wháááá..rémálmaimba se)
    a zene…azért megszerzem és meghallgatom otthon is. aztán majd döntök..:)
    azért attól a mai napig lúdbőrözik a kezem, ha arra gondolok, hogy aztakurva 300!!!! ember időszámításunk előtt sokkal képes volt egy ilyen teljesítményre…

  25. Laudemona: azt a 300 embert azért nem kell komolyan venni. A történelmi hűség nem a film erőssége. Nem is ezért szeretjük.
    Otthoni részekkel nem volt gond, szerintem, kellett néha egy kis szusszanás.
    Olga munkássága fel sem tűnt, leszoktam róla, ráadásul itt nem baj, ha időnként egy két szót nem értesz, csak a mondat értelmét…
    Szerintem a képi világa simán veri a SinCity-ét. Egyszerűen rulez!
    Negatívum: a búzamező a végén, mekkora Gladiátor nyúlás már? Azért nagyon kár volt. ráadául az ellentét is nagyon kilógott: ott csak a faszi éli túl, itt meg a nő és a gyermek. Ráadásul mi ez a f*szság, hogy itt mindenkinek csak egy gyereke lehet?
    A búzamező nagyon fájt, na.
    Az is fucsa volt egy kicsit, hogy Xerxész mekkora egy DragQueen volt már?! Az Angyalbárban tuti sztár lenne. :D
    Az mekkora: Ha egy csapat vén buzi nemet mondott, mi sem hódolhatunk be, bocs.
    7.5/10

  26. tök mindegy nem a szám számít. szarok a történelmi hűségre, akkor is ott volt egy – a perzsa sereghez képest maréknyi katona – és vmiért – bár tudta, hogy belefog halni – ott maradt. szerintem ez akkor is tiszteletreméltó. nem véletlenül tudunk róluk, nemde?
    a búzamezővel egyetértek maximálisan. gladiátor után úgy tűnik kötelező.

  27. :)

    A Boratot nem könnyű lefordítani, nem lehet szó szerint visszaadni a poénokat, lehet, hogy elszálltam kicsit. A Predakon “film idézetes” fórumódon viszont sokat idéznek a filmjeimből: Blöff, Austin Powers, Terminátor, South Park stb. Ez miért van? Egyébként te fordítottál már filmet? Megnézném. Csak ennyit akartam még, részemről téma lezárva.

  28. A képregényben nem voltak szörnyek/torzszülöttek a perzsáknál, még orrszarvú sem, ha jól emlékszem.

    Csak azért mondtam DVD-t, mert még nemigazán van HD-lejátszóm.. :P (nem is lesz egy ideig)

    OFF: tud vki vmit arról, hogy mikor kezdik el építeni az IMAX mozit a Plazánál (ha még nem kezdték el)?

  29. hat akarki akarmit mond, a sunshine elozetese NEVETSEGES. nem veletlenul rohogott rajt nalunk a fel mozi.

    Olgacskarol meg annyit: “This is where they die” = “Itt halunk meg”

    amugy nem vartam tul sokat a filmrol, de tetszett, eyecandy mesterfokon, de a vege tul volt erzelgositve.

  30. Én is beültem a tegnapi premierre, előtte direkt nem hallgattam meg a filmzenét, sőt még bátran le is hordtam egy haveromat, aki azzal verte a mellkasát, hogy neki már mióta megvan egy krézikamerás, francia nyelvű(bruhahhhauaha) filmfelvétel, mondtam neki facsiga….A film végén amikor felálltam, őszintén szólva csalódott voltam egy pöttyett, mer’ többet vártam.Ma reggelre viszont “beért a gyümölcs”! Nekem egy kicsit tú mács volt a nagy szövegelés, frídomozás miegymás, sok volt a hátországi matiné is, de a csaták, APÁM attól gyűlt meg csak a vér a tö(majdnem végigírtam, bocs:)).A CGI vér nekem durván adta (igaz hogy nem maradt meg a “szomjas görög földön” egy csepp sem, sem spártai csupasz mellkasra nem freccsent belőle), ettől lett igazán képregényes, a látvány.Ennyi levágott végtagot a Csillagközi Invázió óta nem láttam (aki lát abban egy egész hullát,az ügyi:))Az üvöltözés,odamondások-ilyesmik-taroltak. Nem kell mellreszívni szerintem azt sem, hogy a perzsák összekaparták a világ négy szögletéből az összes gnómot, azt sem, hogy nem volt történelemhű, bár végre nem volt minden lovon nyereg kr.e480-ban (lásd árkádiai főspan), ez a film NEM történelemlecke akart lenni, hanem képregényadaptáció.Igaz hogy volt benne fogtöméses Leonidas, de mondjuk szuvas volt neki (bár ez sem állja meg a helyét, mer’ őseinknek nem volt ám szuvas foga, de nem ám…..A fogszuvasodásra hajlamosító gén a középkori pestisjárvány idején dúsult fel, ugyanis aki valamennyire is rezisztens volt a járvánnyal szemben, azzal a génnel kapcsoltan öröklődött a fogdzsuvára hajlamosító gén is.Valamit-valamiért.Bocs az ide nem illő részért)…. A búzás rész szerintem is gány volt, de ez van…Szigorúan megvásárolandó (eksönösen:)) DVD-n!Azért ez volt a hőskora a világnak, amikor még nem az döntött, kinek van több nagy piros gombja, hanem hogy “ki mihez ért”.
    “Tonight, we dine in hell!”

  31. Miért nem lehet torrentet belinkelni ?

    Elviszi a filmbuzi írójóit a BSA ?

    Nem értem ….miért kell ennyire parázni? …
    Jaj trackerek nevét ne, meg magyar oldalakét ne írj ,mert elvisz a krampusz …

  32. mert nem akarom hogy mit honnan töltsünk le és melyik a legjobb verzió kommentekkel legyen tele az összes filmnél a hozzászólás. semmi köze nincs a legál-e a torrentezés vagy nem kérdéshez.

  33. Te melyik moziban voltal? Mi a Duna Plazaban neztuk meg. Engem zavart, hogy orditott a film. Effekteknel meg element. Jo erzes mikor remeg a szek alattam mikor megindul a sereg. Viszont zenenel mar fajt a fulem :(
    A film amugy jo volt, de nem neznem meg ujra moziban.

  34. 8,5/10
    Jó kis dirr-durr film volt, a látványvilág leírhatatlan, és utólag itthon átnézve totál egy az egyben a képregény. Aki meg sír, hogy Xerxész miért volt 2,5 m megnyugtatom h a képregénybe is akkora. Az orrszarvú nem volt túlzás… csak a kinyírása :)
    Elefántok rendben. Az a rákkezű… najó az télleg gáz volt :D
    Az áruló meg mekkora Gollam-utánérzés már ….

    Nemtom miért divat kb. fél éve szidni Heltai Olgát… lassan már kezd rohadt unalmas lenni, hagyjátok már abba… ha nem teccik ne olvasd a feliratot bazdmeg.
    A világos háttér – világos felirat miatt viszont tehetnek 1 szívességet.

    A Sunshine tréler alatt meg nem azért lett mindenki hirtelen kussba, mert bármennyire is vágta mi ez a film, hanem me ráismert a Rekviem 1 álomért zenére….. ien egyszerű.

  35. Nem értem a fiatal kollégákat!
    én ugyan csak holnap szándékszom megnézni a filmet,de azért jó pár példa akadt a történelemben,amikor kevés számú, halálraszánt ember (nem mindig katona!!!)képes volt feltartóztatni nagy létszámú ellenséget.
    csak néhány példa:
    Maszada várának védelme,amely 2 évig tartott s a védők -miután a rómaiak 400 méter magas szerpentint építettek a várfalakhoz- látván nincs semmi esélyük a védelemre az utolsó emberig kollektív öngyilkosságot követtek el,h ne jussanak sem ők,sem gyermekei rabszolgasorba
    Eger vár ostroma
    Szigetvár
    Komáromi vár védelme Klapka György által
    a breszti erőd védelme
    először 1939-ben a lengyelek védték a németektől ,akik végül a szovjetekkel együtt foglalták el,majd a történelem iróniájaként 1941 nyarán ,amikor a kb.4000 fős szovjet védők az első két napon 90%-os veszteséget szenvedtek s a maradék 400 ember több mint 6 hétig védte az erődöt úgy hogy teljesen el voltak vágva a főseregtől s semminemű utánpótlásuk(élelem,víz,lőszer) nem volt. Az utolsó emberig ellenálltak s a németek csak úgy tudták megtörni őket,h az elfoglalt városban összefogott nőket s gyermekeket toltak maguk előtt élő védőpajzsként.

    és még folytathatnám

    ez persze semmit sem von le a spártai sereg hőstettéből

  36. 10/10
    Azt kaptam, amit vártam és élveztem minden percét! Most már boldogan halok meg!:)

    Ez pedig az önjelölt szakértőknek, történeszeknek üzenném (nem inge…)
    Orrszarvú, Dhalsimra hajazó Xerxész, egyéb gnómok, stb. Hol itt a történelmi hűség?!
    1. ez egy FILM, 2. angolul beszélnek benne és nem görögül. Ha hitelességet akarsz ott vannak Mel Gibson agyszüleményei, vagy David Attembourgh.
    A szó, amit kerestek az a: stilizál.
    Ez nem egy történelemóra, hanem egy látványos és szórakoztató mese. Egy legenda, egy népmese elbeszélése – a technikai fejlettségnek köszönhetően nem tábortűznél, hanem filmen. Ami ráadásul Frank Miller hasonlóan túlstilizált képregényén (és nem a történelem könyveken) alapul. A perzsa sereg “teremtményei” szimbolikusak.
    A politikai szál meg a köcsög amcsiknak kellett, akik azt sem tudják hol van görögország.
    És ha a politika és csata részek egymást követték volna akkor meg az lett volna a baj.
    Sin City=film noir Frank Miller módra. 300=történelmi film Frank Miller módra.
    A suliban légy okos, a moziban kuss!

  37. Megnéztem én is bizony. Juhuu. Izmos felsőtestek állnak ellen a perzsa haderővel, azon belül is a kissé buzisan ábrázolt Xerxéx-el szemben. Cselszövés, árulás , küzdelem, csata. Ha nem tudnánk, hogy képregényből készült, akkor is lenne gyanúm rá, hogy az. Csak azokban van olyan, hogy egyik pillanatban még gyorsan, ügyesen küzd a másik pillanatban meg már bambán elbukik.
    Na szóval jó film volt, nekem nem voltak elvárásaim ezzel szemben, alapból úgy ültem le, hogy akkor most egy jó látványvilágú közepes filmet nézek meg.
    Hmm, nem lett közepes…
    90 %

  38. Megnéztem mégegyszer, mostmár itthon. Tényleg nem véresek a kigyúrt spártai felsőtestek egyik csatajelenetnél se.

  39. Én Törökországban láttam, két napja (03.21.). Vagyis előbb volt itt a premier, mint otthon? Hmmm…
    Engem is lehengerelt a látvány.
    A szörnyeket azonban nevetségesnek tartottam, a rákkezű hóhéron már nevetni támadt kedvem, Xerxész szeráján hasonlóképpen. A spártaiak a király moralisták, a gonosz állat, bestiális perzsák meg a Középföldéről gyüttek, mi? Amikor a Halhatatlanok egyikéről lekerül a történelmileg különben abszolút hiteles álarc, a fejét mintha Szauron egyik orkjáról szedték volna le. Nem volt pénz a sminkesre, kölcsönkértek inkább?
    Leszögezem, nem tudom, hogy van az eredeti képregényben, ha ugyanígy és hitelesek akartak lenni, akkor sikerült. De kérdem, mi az értelme egy az egyben megfilmesíteni képregénykockákat? A képi világot, hangulatot akarom visszaadni az egy dolog. Miben más ez a film, mint az comics? Félek, csak más formába van öntve…
    A legnagyobb arc, karakter különben a travi perzsa félisten-király!

  40. Senki nem mondta, hogy többet akar nyújtani a képregénynél. Egyébként meg miért ne lenne értelme egy az egyben megfilmesíteni? Úgy tűnik elég sok embernek bejön. :)

  41. Nem vártam tőle sokat, kb annyit teljesitett.
    Látványtól nem értem miért vagytok úgy oda, szerintem nem volt annyira extra. Nem is lehet már újat mutatni. Akciojelenetek se voltak annyira jók. Eleinte még elmentek, de aztán már inkább unalmasak voltak. Nekem egy kicsit hosszu volt :). Ez a sok gnom meg orrszarvus buziság se tetszett nekem.. Mindenesetre nem volt annyira rossz, de a gladiátor 6x jobb volt, igaz nem is ugyanaz a stilus.(De még a harcjelenetek is izgibbek voltak ott.) Már eleve azt nem értettem, hogy miért kell ezt a filmet ennyire várni. Várható volt, hogy az előzetesben minden benne van. Dine in helles szöveg is már fárasztó volt a film végére, előzetesben legalább az fasza volt.
    Azért irtam, hogy ne csak ömlengés legyen a kommentek között.

  42. spektrumon biztos van vmi történelmi gagyi film a csatáról ha valakinek az kell.
    Szerintem kurva jó mozi volt !

  43. én próbáltam magam nagyon hangolni a filmre mert mindenki azt mondta hogy ez húú meg háá és úú meg íííj, nem tom miért de nem úgy jöttem ki a teremből hogy megyek és most azonnal beállok mégegyszer a pénztárhoz a sorba. Nem azt mondom hogy rossz volt, a látvány jó volt, voltak benne jó jelenetek, a különböző szereplők megjelenítése is jó volt, de valahogy nem voltam hanyatt vágódva, úgy összességében. Lehet hogy még egy pici idő múlva elmozdullok egy kicsit a pozitív irányba. De. nem bántam meg, hogy elmentem megnézni

  44. No, én is hasonló érzésekkel jöttem ki a teremből, mint csocs44. De van még egy számomra nagyon zavaró, és szembetűnő negatívum, amiről nem írt eddig senki: a spártai sereg tagjai. Ugyanis ők szinte egytől egyig tipikus britek. Ez azért sztem marha nagy gáz. Legalább próbáltak volna egy kicsit görögös arcvonású embereket keresni, de nem.

  45. Nagy látványfilm, néha ilyen is kell. Leonidász legalább akkora hős, mint Maximus. Az összes híres mondás benne volt, de ez a frídomozás nekem is az agyamra ment, viszont az első csatajelenet, az HUHH. A mozi egy kicsit halk volt, de legalább elég kevesen voltak (Alba Pláza). Filmként tényleg jobban megütött példáúl a Mások élete is, de ez egy mozgó képregény volt gyakorlatilag, és mint olyat nem lehetett elcseszni, világosan látszik rajta, hogy képregény, nem úgy, mint a Sin Cityn.

  46. Nekem bejött, kicsit több, és sűrűbb csatát vártam, de a szokottnál ez is több volt. Gladiátor nyitó csatája tényleg király volt, meg igazibb csata, ez igaz, a Gangs of New York kezdő csatája is nagyon ütött, de (lehet, hogy én vagyok csak ekkora állat) nekem a 300ban is KEVÉS volt a csata…:D
    Az igaz, hogy ami képregényben rettenetesen mozgalmas, az filmben nem biztos, hogy az. A telitett képek, és néhány játék ellenére (amikor háttérben és előtérben zajló perzsa gyilkolás szépen össze volt hangolva) tényleg kicsit egyszerű volt a csata koreográfiája. Nem voltak benne Jackie Chanos virtuózkodások, amikor tényleg megkomponálják, hogy hogy néz az ki, ha valaki 14ember ellen harcol, és a lassít-gyorsít is elvett egy kicsit a harc káoszából.
    Szóval tényleg nem mindig jó, ha nem adnak hozzá olyasmit az adaptációhoz, ami csak filmen működik, vagy ha belassítanak egy képet, hogy megmutassák mennyire ugyanaz, mint a képregény verzió.
    Ezekkel együtt szerintem nagyon jó volt, én biztos meg fogom még nézni sokszor, ahogy sin-cityt is újra tudom nézni 1-2 havonta. Szerintem ez a következő néhány hétben 3-4 megnézést fog megérni, ha lesz rá időm. (sajnos moziba biztos nem fogok eljutni, de rá tettem a kezem egy dvd screenerre)

    Akik a történelmi vonatkozások miatt hőbörögnek:
    A spártai társadalomban tudatosan kikezdték az apa-gyerek kapcsolatokat, a harcosok nem kötődtek saját gyermekeikhez, a gyerekek nevelése tényleges kiképzés volt, csoportokban, vasfegyelem, stb.
    Az asszonyaikhoz végkép nem kötődtek, egyrészt alig látták őket, másrészt a spártai társadalomban a homoszexualitásra nevelték a férfiakat, tudatosan, hogy ezzel is a bajtársi kapcsolatokat erősítsék. Az persze erőt ad, ha tudod, hogyha elbuksz otthon szarul járnak, de ha orrod előtt ömlik a vér a szerelmedből, az gondolom jobban spannolja az embert. Ez problémává is vált, külön fegyelmi kérdést csináltak az utódnemzésből.
    A szabadság eszménye és Spárta köszönőviszonyban sem voltak egymással. Erre az egész katonai eszményre azért volt szükség, mert rettegésben kellett tartaniuk a helótákat, akiket ugye rabszolgaságban tartottak, és egy lázadás elsöpörhette volna a katonai elitet. Úgyhogy ténylegesen a rettenetes túlerő elleni harcra voltak kiképezve.

    Vagyis a 300 és a leletek, források alapján feltételezhető valóság olyan messze vannak egymástól, hogy nem értem mi értelme van azon nyavalyogni, hogy borotvált volt a mellkasuk, vagy vajon miért 3méteres Xerxes… Szerintem itt öldöklésről, macsóról, meg Frank Miller-ről volt szó, és az ott is volt.

  47. “A szabadság eszménye és Spárta köszönőviszonyban sem voltak egymással.”

    es meg csak nem is ez a legjobb az egesz sztoriban, hanem az, hogy King Leonidas strategiai szempontbol teljesen feleslegesen es ertelmetlenul olette halomra embereit, hiszen semmilyen mozgositas nem tortent kozben a hos atheniak es spartaiak reszirul.

    Xerxes az utkozet utan lazan atgazolt Attikan s utana ugyanazzal a lendulettel felegette Athent is ;)

    ha a hos atheniek nem faroklengetos versenyfutassal (olimpia) toltottek volna az idejuket es a spartaiak is megemeltek volna a fenekuket (marathont is lekestek ugyesen), akkor a thermopulai szorost siman megvedhettek volna az egyebkent szarazfoldrol erkezo alig motivalt szedettvetett max ketszazezres perzsa sereggel szemben.

    az egyetlen ertelme a dolognak az volt, hogy ketezerotszaz evvel kesobb keszult rola egy fasza kepregeny+film kombo, bar nem tudom mennyire dijazta volna King Leonidas, ha tudja, hogy egy anyucidriven papucsnak fogjak abrazolni :D

  48. baszott jó volt,bár én a királynő helyében a “nemleszröviddeannálfájdalmasabb” elött hazabasztam volna kisköcsögöt…….

  49. Én már a Sin City-n is anno eldobtam az agyam, de ez a 300 is megvett kilóra… És szerintem rohadtul nem volt semmi baj a “spártai részek”-kel meg a “freedom”-ozással, hát nekem azok után a szózatok után úgy kellett magam összekaparni a földről… 9/10 azért hogy realisták legyünk, de amúgy szerintem mint képregény-adaptáció meg mint film is kib* jó volt. Az már kevésbé hogy az utolsó képsoroknál felkapcsolják már a villanyt és a záró animáció meg stáblista közben mindenki készülődik meg zajong meg…áááá… Az is a film része, hahóó! Ja és nem elég hogy készülődik, feláll előttem a csaj, és csak ott áll és nyújtózkodik kb fél percig… hát azt hittem hátbarúgom. Amúgy én meg a kedvesem voltunk az egyetlenek, akik végignézték a stáblista legvégéig… pussies… szégyen!

    [ps: Sunshine trailer szinkronja negatív tartomány; b*meg hát ki engedte ezt levetíteni????? Bitóra vele! Főszereplő hangjában zérő élet, narrátor meg úgy mondja azt a “hamarosan a mozikban”-t mintha épp a legújabb Disney mesére hívná fel a figyelmünket és nem emberek égtek volna (majdnem?) porrá előzőleg… agyrém].

  50. Nekem csak egy olyan kérdésem lenne, hogy éjféli vetítésekről lehet valamilyen hírlevélen, RSS-en keresztül értesülni vagy bőszen figyelni kell a mozik honlapját?
    Oda kb. mennyivel előtte szokott kikerülni?

  51. Nem-nem! Ami a legvégén van soundtrack, az nem a legelső! Nekem az kell, amikor megy a stáblista és a csaj énekli, hogy alone, shalone..

  52. Még egy kérdés.
    Az odeon.hu-n és a port.hu-n kivül lehet valahonnan magyar feliratos/szinkronos trailereket leszedni?

  53. WTF?? 7 pont, 85%? Hát akkor nektek a Bard Pintyes Trója való. Ez barátaim 15-ös film a tízből, büntet minden eddigi filmet. A csat lassítás és 1x lejátszás pedig szerintem hihetetlenül jól adja, főleg amikor King Leonidas megállítja az egyik ázsiai pecset a pajzsával. A szöveg is ütős, nem kell ide semmi. A narrátornak isten hangja van, megadta az alapot. A torz lényeken ne csodálkozzatok, hisz’ képregény. Summa summarum az évezred filmje.

  54. Komolyan, a csatára ki szólt itt egy rossz szót is? Nem azért 7 pont mert szar a csata, sőt, azért 7 pont mert a csata kibaszott jó.

  55. Mielőtt elveszne beírom mégegyszer:

    Éjféli vetítésekről lehet valamilyen hírlevélen, RSS-en keresztül értesülni vagy bőszen figyelni kell a mozik honlapját?
    Oda kb. mennyivel előtte szokott kikerülni?

    Amúgy nekem nem tetszett s a csaták sem jöttek be, unalmas volt, mert hiába nézett ki jól csak egymást kaszabolták, sok perzsát majd egy spártait, megint sok perzsát s így tovább.
    Nekem hiányzott belőle az egy-egy elleni harcok izgalma, mint amilyet a kiálló mellkasú szörnnyel vívott a Leonidász, az jó volt, több ilyet is kiemelhettek volna, az elefántokat meg orrszarvú szerűséget is pillanatok alatt lerendezték, ezt már a trailerben is láttam.
    A képregényt még nem olvastam, de szerintem lehetett volna jobb is.

  56. Hello mindenkiI
    C14 ez neked szól: utólag könnyű okosnak lenni. Azt tette amit jónak látott és az emberei hűen követték.Ezért lettek hősök. Én szeretem a spártaiakat, királyok. A mocskos árulók meg pusztuljanak. Sajna manapság is hemzseg velük a világ. Mo-nak is kellenének hősök, pláne most.
    Köszönöm a többieknek az értékelést, még több kedvem van megnézni a filmet.
    Tényleg tragédiával végződik a film?

  57. Helo Mindenkinek!
    Nem tudjátok véletlenül, hogy a trailerek alatt játszódó zúzós zenének mi a címe?
    Köszi előre is!

  58. ja, hát igen, a vége animáció önmagában eszméletlen jó volt. ha külön pontoznánk az ilyesmit, akkor az 10/10

  59. a másiknak meg Brand X – Hearts of fire.

    TV spotok: Brand X – Paradise lost és X-Ray Dog – Burning Religion

  60. Hahhha alig ismertem meg Rodrigo Santorot…. hangja is jól le volt pitchelve, a magassága meg föl…. :D (tudjátok, Paulo a Lostból, meg a csávó akibe Laura Linney szerelmes a Love Actuallyban… :D

  61. Nesszmero:
    Leonidas nem meghalni ment oda, csak a perzsa haverok hamarabb erkeztek, mint gondoltak volna, igy aztan igyjaras volt ;)
    vissza meg ugye nem vonulhatott, mert akkor erkolcsi hulla lett volna belole. mas kerdes, hogy ez az o egyeni dicsosege tovabbi ezer gorog harcos eletenek egyebkent teljesen felesleges kioltasaval jart egyutt.

    ezt nevezem en hosiessegnek ;)

  62. Meg tud-e valaki győzni arról, hogy ez nem egy újabb, most kivételesen jól sikerült amerikai propagandafilm? Nekem ez jött le tegnap, ahogy a filmet néztem. A képregényt nem ismerem.

  63. a filmről nem sokat tudok mondani, mindent leírtak már előttem, úgy látom a nagy többségnek bejött a film, nekem is, én is szkeptikusan ültem be, s lám milyen jól tettem, így tudtam kellemeseket csalódni

    viszont:
    Debrecen Plaza-ban néztem, és úgy érzem lassan fel kellene emelni a hangot az ellen amit folytat ez a mozi. Más moziban nemtom mi megy de amit itt csinálnak az lassan botrányos. Elkérik a pénzt, minőséget viszont már úgy érzem nem kapok cserébe. Ezen a filmen “csak” a hang volt csapnivaló(a kép elment), de múltkor a Parfüm esetében a kép is BOTRÁNYOS volt. Ébresztő, 2007ben vagyunk!

  64. csakb: nem hiszem. mi a zúzásra figyeltünk és át tudjuk lépni a többit a szórakozásunk érdekében.

  65. Skapi: a képregényben nem voltak torz lények, legfeljebb elefántok. :)

    Nesszmero: dehogy végződik tragédiával. Leonidaszék legyakják az egész perzsa sereget, és vidáman mennek haza golfozni! :D Persze csak hülyülök, nézd meg és megtudod! Jó szórakozást! :)

    c14: azért akkoriban kicsit más erkölcsi értékeket helyeztek előtérbe. Ami most hülyeségnek tűnik, anno egész jó ötletnek tűnhetett. :)

    csakb: a film a spártában játszódó részek kivételével szinte szó szerint követi az 1998-ban kiadott képregény-minisorozatot, amit egy 1962-es film ihletett. Szal aligha lehet bármi köze a mai politikai helyzethez, legalábbis szándékosan biztosan nem.

  66. Greg:
    ” akkoriban kicsit más erkölcsi értékeket helyeztek előtérbe”

    mint peldaul gyermekgyilkossag, homoszexualitas, verfertozes (Leonidasz felesege a tesvere lanya volt), rabszolgasag, a rabszolgak szabad gyilkolaszasa, verszomj (mig a perzsak nem a verre mentek, addig a spartaiak a (filmbeli) plataeai csataban akit ertek, lemeszaroltak, arulas (Pauszaniasz a plataeai csata gyoztes hadvezere) Xerxes pajtassal pacsizott, nemtom kimaradt-e valami…

    egyszoval a spartaiak egy zart felkommunista katonai diktaturaban eltek, ennek megfelelo “erkolcsi ertekekkel”, barminemu kereskedelem es muveszet nelkul.

    (mikozben a perzsa birodalom egy laza allamszovetseg volt, gyakorlatilag fuggetlen es szabad allamokkal, amely alatt viragzott a kereskedelem es a muveszet, maga volt a mai europai ertelemben vett multikulturalis eszmeny)

    (aztan persze jottek a hellen makedonok es porig egettek az egeszet es mindenkit felkoncoltak asszonyostul, gyerekestul, kecskestul, a filmben ezerszer hangsulyozott freedom jegyeben)

    ebben az ertelemben igazad van ;)

  67. Őszintén szólva ‘erkölcsi’ alatt belső értékeket értettem, nem pedig amiket felsoroltál, de lehet, hogy rossz szót használtam. :) Viszont fontos szó az ‘akkoriban’.

    Szal még mielőtt nagyon elítélnéd ezeket a “barbárokat”, ha jól tudom a gyermekgyilkosság ősi szokás volt, nem hobbiból csinálták, a homoszexualitás teljesen elfogadott volt (feljebb Szombat mintha azt írta volna, hogy erre nevelték a férfiakat), vérfertőzés passz, de gondolom nem lincselték meg őket érte, rabszolgaság is elég általános volt az idő tájt, ha jól tudom (bár nem voltak mindenhol olyan kemények velük, mint Spártában), a vérszomj szerintem egy kicsit erős, az árulásnál pedig kevés általánosabb dolog van a történelemben, nem a spártaiak sajátja. :)

    A többivel szemben nincs ellenvetésem, én is így tudom, csak jobb szeretem a történelmi pártatlanságot (kivéve persze a hazai történelmet). Remélem most már nagyjából egyetértünk. ;)

  68. Bennem csak egy pillanatra vetődött fel a politikai felhang a film kapcsán, de gyorsan elmúlt. :] Klasszikus történet, felesleges belemagyarázni bármit is, viszont tegnap emiatt volt egy hosszas vitám egy fafejű kollégával, aki mindenbe, így ebbe a filmbe is aktuálpolitikát hallucinál bele, és mindenkit le akart beszélni a film megnézéséről. Szerintem ez faszság.

    Amúgy jó kis zúzós popkornmúvi volt, és engem a hátországbeli szál sem zavart nagyon. Nem sajnáltam a jegyre kiadott pénzt.
    És a stáblista végén még azt is feltüntették, hogy a versek Ponori Thewrewk Emil fordításai. :)

  69. Eddig négyszer láttam moziban a filmet, és egyszer sem unatkoztam, még legalább kétszer meg fogom nézni, mert nekem 10/10, és persze, hogy vannak benne erős túlzások, de nekem így is totál korrekt.
    Amúgy a sokszori nézés átka, hogy már egyre több hibát látsz meg a vásznon:)
    A fordításra meg sosem szabad figyelni, én speciel azért imádkoztam, hogy ne szinkronizálják le, akkor megölték volna a filmet.

  70. elnezest, tevedtem, nem felkommunista, hanem teljesen az ;)

    – a termeloeszkozok allami tulajdonban vannak (fold, rabszolgak) gyakorlatilag csak a hasznalati jogat kapjak az egyenlok (spartai harcosok);
    – ez a jog (fold) alanyi jogon jar minden egyenlonek.
    – a termeloeszkozok egyenloen vannak elosztva az egyenlok kozott;
    – a legfelsobb felugyeleti szerv az eforok evente valasztott tanacsa (demokratikus centralizmus), a kiralyok hatalma jelkepes;
    – nem jellemzo a magantulajdon;
    – nincs kulkereskedelem, kulso fizetoeszkozoktol fuggetlen es gazdasagi alap nelkuli fizetoeszkoz (vaspenz);
    – az egyen teljesen alarendelt a kozossegi erdeknek es tokeletesen uniformizalt;

    esatobbiesatobbi ;)

  71. engem sokkal inkabb erdekelne, miert van az, hogy Lena Headey a legtobb kepen Istenno, de a legutobbi kepein bahhh :(

  72. Nah, úgy látszik tévedtem… Iránban újabb néhány száz ember került netközelbe, és a szokásos fanyalgókkal együtt az IMDb-n megdobálták 1 csillagos ratingekkel a filmet (vagy legalábbis nem 7-10 között). Így 8,1-gyel kicsúszott a top250-ből. :( Pedig ott bőven vannak 3000 szavazattal rendelkező 7,9-esek is…

    Ez persze semmit nem von le a film valódi értékéből, de szerintem azért megérdemelte volna.

  73. **szom az irániakba, az bezzeg nem érdekli a filmkészítőket, hogy tegnap megvolt ötödjére is a film, és az a durva, hogy ugyanúgy izgultam még mindig, pedig tudtam, hogy mi jön.
    A mozi (corvin, korda) pedig az első sor kivételével, még mindig full teltházas volt.

  74. Hello mindenki!
    A film nagyon jó volt minden király volt. A történelemből is sokat bele csempésztek a filmbe. Nekem max pont 10/10. Véresek voltak a spártaiak és nem lényeg hogy homik voltak vagy nem. Xerxész és csapata volt a vérengző állat és nem a spártaiak.
    C14: Ha te utálod a demokráciát persze hogy nem érted miért tették a spártaiak azt, amit tettek. Nem a te hibád, csak nagyon a látványra nyomulsz. Lehet hogy ráhúzható a komcsi a spártai államszerkezetre, de szerintem túlzás. És alapból nem 1 királya volt spártának hanem 2. Nem a komonizmus elveivel volt a baj sosem hanem a megvalósításával. Lásd Mo történelme. Az egyenlőséggel nincs baj, ha normális és fegyelmezett emberekről beszélünk. A kapitalizmus szerintem ugyancsak káosz mivel a nagy felfalja a kicsit. Nem beszélhetünk igazi demokráciáról, hanem annak egy gyenge vizójáról amiről lehull a lepel. A nép megint csak eszköz egy láthatatlan háborúban. Persze nem biztos hogy megérted.
    Leonidász meg igenis nagyszerű volt, kár hogy már akkor is voltak sötét emberek, akik önzőek és kapzsik voltak. Ebből kéne kevesebb.

  75. látva a nagy hype-ot a filmmel kapcsolatban, igyekeztem elkerülni. sajnos egy hete belebotlottam véletlenül a trélerébe, ami tényleg odavert rendesen. gondoltam megnézem, lehet mégsem alaptalanul nyomják ennyire.
    ennyire sz*r filmet rég nem láttam. az első fél órában majdnem bealudtam, annyira unalmas és vontatott volt. minimalista, tőmondat dialógusok, béna színészek (leonidász ha kiabálni kezdett olyan volt, mint aki az előbb evett meg egy fél zacskó dunakavicsot, de még nem tudta lenyelni), a spártai díszletek egyszerűen nevetségesek voltak.(hungarocel házak, lepedőre festett háttér). talán pont az nem tetszett, ami olyan sokaknak nagyon, hogy nekem túl képregény szerű volt, szinte láttam a képkockák kereteit meg a szövegbuborékokat (ellenben a sin city-vel). a történelmi hűségbe most nem mennék bele, azzal nem volt gondom, hogy nem minden a könyvek szerint történt, a különböző szörnyek is egész jók voltak, de nekem ez a film szétesik valahogy. nem volt egységes, a különböző részei inkább akadályoznak, mintsem elvinnének magukkal. a mártír hero érzés egy picit megjött a film végére, de ebből a történetből sokkal-sokkal többet ki kellett volna hozni. a látvány mentette meg a mozit attól, hogy felálljak és kijöjjek, de közel sem volt olyan jó, mint egyesek szerint. ebből a filmből lehetne csinálni egy nagyon jó 20 perces videóklippet, de sajnos többet nem ér. mint ahogy a barátom mondta a film után: “ha ezt otthon láttam volna a tv-ben, elnyomom a g*cibe”. kár érte.

  76. Öcsém rémlátó… neked nem lenne szabad filmet nézned… hogy írhatod így egyszerűen hogy sz*r? (He ez sz*r akkor milyen a Trója Beddd Pitivel szerinted?) Ez egyrészt taplóság másrész meg baromira dühítenek az ilyen mindenbe beleokoskodó “filmszakértők”… De sajnos mivel tiszteletben kell tartani mindenki véleményét, ezért elfogadom álláspontodat… neked nem tetszett OK… Meg mondom őszintén ilyen jó filmet nagyon rég láttam, mikor másodszor megnéztem (biztos meg fogom még nézni kb 2x moziban) sokkal több mindenre oda tudtam figyelni mint első alkalommal, mikor azon vettem magam észre hogy mikor is pislogtam utoljára… az effektek nagyszerűen ki vannak dolgozva, a zene rohadtul jó, főleg mikor az ifjú herceget/királyt mutatják, miután visszatér a beavatásáról… az a jelenet irgalmatlanul jóra sikerüli szeritem az a zene és a képi hatás nagyon jó lett még most is kiráz a hideg ha arra a jelenetre gondolok :D Ez egy nagyon jó minőségi mutató számomra… És szerencsére nem ez volt az egyetlen jelenet ami ilyen hatást váltott ki belőlem… Szerintem aki egy ilyen filmről elkapcsolná a TV-t az gondolom a Barátok közt-öt választja helytte… pffff….. de ez már a ti bajotok… Aki pedig politikát akar belekeverni a filmbe az szerintem a Micimackóba is belemagyarázná a kommunizmust… de azt mondom ez is az ti bajotok… Remélem még ez a csapat nagyon sok ilyen képregény adaptációt készít el, az eddigi kettő nagyon tetszett, remélem így lesz a Sin City 2-vel is… 10/10 nálam… ( LOL… Ezt nem tudom szó nélkül hagyni bocsi: “hungarocel házak, lepedőre festett háttér” … a számítőgépes effektek korában? normális vagy? ha megnézed a verkfilmeket akkor te magad is láthatod hogy fel sem voltak építve a házak jórészt, mindegyik digitálisn van odarakva… tTöbbe kerülne hívni egy minőségi grafikust a lepdőkhöz mint amennyiért odamontírozták a háttereket… hungarocel, lepedő… LOOOOL…… )

  77. nos.
    mint említetted, ez az én véleményem volt, mint ahogy a sok dícsérő kritika meg másé felettem amit én nem minősítettem.
    ha neked tetszik egészségedre, nézd meg még 10x, te dolgod.
    én egyrészt azért olvasom itt a bejegyzéseket, hogy új filmekről halljak, másrészt meg azért, mert kíváncsi vagyok mások mit gondolnak a filmekről, mivel gyakran egy trélel alapján nehéz dönteni, hogy az a film megéri-e azt az 1K-t.
    ezért úgy gondoltam hátha valaki más is így van ezzel.
    nem vagyok beleokoskodó filmszakértő, sőt kevesebb filmet nézek mint amit szeretnék, ismétlem, volt egy véleményem a filmről és leírtam.
    a díszlet dolog, (a lepedő és a hungarocell) hasonlat volt. szerintem vacakul nézett ki, nekem akkor ott, nagyon nem odaillőnek tünt, szúrta a szememet. lehet ha megnézném még egyszer, igazat adnék neked. de egy nézés után ez a dolog, film végéig megmaradt, azért írtam le.
    a sin city-t imádtam, rengetegszer megnéztem én is, ettől a filmtől függetlenül ha csinálnak még filmet, valszeg azt is meg fogom nézni. legfeljebb kevesebbet várok el.
    és még valami, a tróján kétszer aludtam el a moziban. :)
    béke.

  78. nos.
    rémlátó… peace :)
    A Sin City király, azt is láttam kb 5x, remélem a 2. rész is legalább olyan jó lesz mint a első. A Trója tényleg ratyi volt altatónak nagyon jó… :D Elnézést a hozzászólásod minősítéséért, csak úgy jött… sorry…
    béke.

  79. Ht igen ez ütös volt föleg a catajelenetek nah az asztán látván volt:D meg ztem az is tök jó volt ahogy néha a Leonidász va ki pofákat vágott ezzel még olyan közelibek éreztem szal sztem elég jó film volt.

  80. Nekem a Gladiátor jobban tetszett. A 300-nál az zavart, hogy olyan nyomott volt a hangulata a green-screen miatt. De tényleg! Hiányzott a természetes fény. No meg a vér…
    Jó jó zúzós film, de a vérre jobban oda kellett volna figyelni, nem kell használni animációt ott, ahol nem szükséges. Engem kifejezetten zavart, hogy a tényleg jól koreografált harcokat hazavágták az animációs vérrel, amitől így még képregényesebb, de van ami csak képreegényben működik. A vér hitelessége, meg a fény hiánya. Igazán ez a kettő zavart, más gond nincs vele. Simán jobb mint a Trója, jók benne az alakítások, Gerard Butler arcát azóta számtalan helyre odaphotoshopozták. A “This is Sparta!” Szállóigévé vált, amit néha én is ordítok. Jó film volt.
    7,5/10

  81. Nálam 10/9 arányt ért el a film. Nagyon izgalmas illetve a hatáselemek is lenyügözőek. Kellően képes a film bemutatni és visszaadni korhüszerüen a Spártai katonához támasztoot követelményeket!
    A csatajelenetek izgalmasan látványosak, ideértve a fény és hangeffekteket is, azaz a zene is érdekes adalékot ad a filmhez :)

    Ami számomra a leginkább.. érdekes volt.. és tennék is egy Jogi ténymegállapítást :XD
    Felhívnám a figyelmet a nyilak végeinek ergonómiai kialakitására. Alakjából adódóan (amely tövétől számítva kifelé elszélesedő) nem felel meg a háborúban megsérültek jogainait rögzítő Genfi egyezményben meghatározottaknak, amely kimondja, “háboruban illetve a hatóság által eszközölt kényszerintézkedések folyamán szerzett sérülések esetén-kivéve az elhalálozás esetét-joga van a mihamarabi egészségügyi ellátáshoz valamint a felgyógyuláshoz. Ehez kell igazodnia a harcban használt fegyvereknek.

    Hát ez a nyilvessző akinek a melcsontjába belemegy, és nem hal meg tőle neaggyisten, kiváncsi lennék hogy huzzák ki:)

  82. sztem nagyon jó ez a film 1 kicsit viszont hihetetlen de ettől még jó film és ajánlom mindenkinek

  83. haaat….9/10 sztem kihagyhattak volna azokat a bena szornyeket…. de a csata meg a tobbi kiraly volt:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.