Napfény (Sunshine)

Ez volt az az eset, amikor kiszáradt szájjal szédelegtem ki a moziból, belöktem egy zenét, szembecsapott az erős napfény, és azt írom most ide, hogy ez a film valami kicseszett jó. Igen, látom, hogy mit lehet lehúzni, hiszen a film kvázi stílust vált az utolsó 20 percben, azaz ott lehet nyomatni anegativitást, de ha egyszer előtte büntet, akkor annyira nem lehet lehúzni. És tulajdonképpen a kamerázást meg egy idegesítő effektet kivéve ott is büntet, de nagyon előre szaladtam.

Napfény - Sunshine - movie

A napunk haldoklik, a földet hó és jég borítja, ezért a tudósok kitalálnak valamit: újraindítjuk a napot. Megszületik az Ikarosz misszió, amit egy Manhattan méretű atomtöltettel szerelnek fel, hogy a robbanással lenyomják a ctrl+alt+del kombinációt. Az első akció kudarcba fullad, és mi itt kapcsolódunk be a történetbe, amikor az Ikarosz 2 már több hónapja úton van, és mindjárt odaér a naphoz (most tartok a film második percénél, nyugi). Na erre épül az egész film, csak hogy ezt is lássuk.

Ami miatt büntet, az pedig a látvány (és a zene). De most komolyan, aki ezt nem nagy-vásznon nézi, az őrült. Egész egyszerűen gyönyörű a nap, amint haldoklik. Persze a küldetés erősen döcög, így jó pár űr jelenet is akad, nagyjából elvileg stimmelnek is (ha elfogadjuk, hogy a jövőben van ilyen pajzs egy hajónak), hiszen elvileg szakértők bevonásával születtek.Btw, a film siteján dumálnak az űr dolgokról , mármint szakemberek. Meg jó pár ilyen hogy készült videó is akad (az alja felé, felül ha jól látom a színészesek vannak), nézzétek meg, szerintem érdekes.

Igazából többet elárulni a filmről már nem is szabad. A színészek egy kivételével teljesen jók, és hát a rendező mégis csak Danny Boyle, számomra itt is belenyúlt a tutiba.

Napfény értékelés

Azt hiszem részemről megy is neki a 8/10, teljesen kiszippantott a világból, annyira óriási volt minden, és annyira porszem az ember.

143 hozzászólás a “Napfény (Sunshine)” bejegyzéshez

  1. hát köszi, erre vártam mielőtt lefoglalom a jegyet, az már biztos volt, az eddigiek alapján, hogy ha érdemes egyáltalán megnézni, akkor csak moziban, alig várom a holnapot, nő létemre űrhajómániás vagyok amúgy is )

  2. Én ennyire értékelném a filmet: 9/10. Most pedig jöhet a

    SPOILER!!

    Én valahogy simán elnéztem a filmnek Pinbacker megjelenését – leginkább a nálam simán 10 pontos Descent utolsó harmadában bekövetkezett váltásához tudnám hasonlítani: mivel 180 fokos fordulatot vett a film menete, egy teljesen váratlan csavart kaptunk, melyet egyesek az előbbi miatt utálnak, mások az utóbbi miatt szeretnek. Persze jó lett volna egy tisztán reális sci-fit kapni, de ha belegondolunk, valamivel ki kellett tölteni az így sem túl hosszú játékidőt, tehát muszáj volt még valamilyen konfliktus-forrást betenni – egy újabb műszaki hiba nagyon erőltetett lett volna, a minden bizonnyal nagyon durva pszichiátriai válogatáson átesett legénység egyik tagja se nagyon golyózhat be, így szerintem ez volt a legjobb választás, már csak a fent említett plusz lökete miatt is. Az más kérdés, hogy szerintem az arcnak a hajóval együtt meg kellett volna halnia, a bombában vívott bunyót (melyet érdekes módon nálam pont az operatőri-vágói munka mentett meg a totális érdektelenségtől) küldtem volna a vágószoba padlójára a végén lévő földi jelenettel együtt. Azért még így is
    SPOILER VÉGE

  3. bocs kicsit beleszerkesztettem a kommented elejébe, mert oldalt a kommentek részen durva votl a spoiler.

  4. Maximálisan egyetértek a fenti véleménnyel, a Sunshine nekem is igen különleges MOZIÉLMÉNY volt. Utoljára a Világok Harcát lestem tátott szájjal és minimális popcornbevitellel. Egyszerűen magába szippantott és még a végefőcím után pár órával se tudtam megszabadulni a film során felgyülemlett feszültségtől. Már a 300-nál is nagyon kapálóztam, hogy azt igenis csak moziban szabad megnézni, a Sunshine-ra ez mégjobban igaz. 19 millió dollárból ilyen látványvilágot, sokszor azt hittem helyben besz*rok. Clint Mansell dallamai a trailerből nehezen hagytak nyugodni, hallani akartam a filmben is, de a filmzene enélkül is nagyszerűen sikerült. A világmegváltás a 300-nál elmaradt, azonban a Sunshine hozta az elvárt szintet és az utóbbi jópár év sci-fi-jeinek trónjára került. 9/10-et adok, aztán egy alvás után még jobb is lehet. Egy biztos, ezt mégegyszer moziban meg fogom nézni.

  5. Na, akkor egy kicsit más vélemény:

    ULTRASPOILERES!

    Életem második legroszabb filmje volt ez, amit moziba néztem(1. a Hegylakó 4 volt…). Imádom a sci-fit, a jövős-űrös cuccokat, tényleg. De ez valahogy egyáltalán nem jött be. Nem sok realitást találtam benne, és nem sok új ötletet, én úgy vettem észre hogy 3 filmből gyurták össze a cuccot: Gömb + Halálhajó + A mag….Ezek külön külön nézhető filmek, sőt a Gömb az egyik kedvencem. Igy egybegyurva egy hulladék volt, tele sablonokkal, és klisékkel. Azt az agyon égett fickót pl. nem értettem, miért kellett belenyomni a filmbe, semmi értelme nem volt, azon kivül, hogy szétb*ta a dokkoló rendszert, hogy a 3 srác egy kicsivel nehezebben jusson vissza a hajójukra. Ha már itt járunk, ez volt a 2. legnagyobb baromság: Az űrben, -273 fokban, kibaszott nagy nyomásban, hogy p*ba nem robbant szét a fejük a nyomáskülönbségtől??? Ott voltak kint kb másfél percig, semmi baja sem lett a srácnak, csak egy kicsit megfagyott a keze, nagyügy….egy fél orával utána vigan lubickolt a vizben.

    SPOILEREK VÉGE

    Na mind1, szoval ezért még pénzt is kértek a pénztárnál, még jo hogy diákkal olcsobb volt vmivel… Egyetlen érkelhető volt számomra: A látvány, na az télleg ott volt a szeren. Csak az a baj, hogy egyedül a látvány az édeskevés, ha maga a történet egy kerek Nulla.
    Nekem 2/10…Bocs a csunya szavakért.

  6. sajnálom hogy csak a spoileres kommentek jönnek,de ez van (azért jelölés nélkül bunkóság..Adm). kösz bruminak a nem spoielrest.

  7. Kedves ***. Választ kapsz a ******* ha megnézed az eggyel ezelötti Sunshine poszt kommentjét. Egyik jótevő belinkelte a NASA válaszát a “miért nem robbanunk szét a légüres térben” kérdésre.

    Mellesleg a Kilencedik kapuval szerintem pont az utolsó öt perc volt a gáz, és ez képes meghatározni egy filmet. Viszont én pont az utolsó 20 perc stílusváltása miatt írtam, hogy nem kéne DVD-n. Kibírtam volna Spawn nélkül.

  8. Nem értem, realitásról beszélni egy sc-finél? Meg úgy egyáltalán egy filmnél? Ki a franc ül be moziba azért hogy a realitásban gyönyörködjön, nem erre találták ki a filmet. Akkor mire? SZÓRAKOZTATNI B**** MEG!! Ha az ember nem tudja elvonatkoztatni a valóságot, és a filmet(ráadásul egy sci-finélt!!!!!!), az inkább nézzen csak dokumentum filmeket. Eszem megáll ezektől hogy “ez kamu” meg “nem reális” szedjétek már össze magatokat!!!!! Ilyen látványvilágnál, és tökéletes feszültségkeltésnél ki a fenét érdekelnek az ilyen apróságok. Jó a szállító 2-nél már én is azt mondtam hogy álljunk meg egy szóra, de azok már téyleg nagyon banális dolgok voltak. Itt viszont szó sincs ilyesmiről. Tökéletesen felépített, kamerázott, és vágott film volt, kerülve a hollywood-i hangvételt. A szinészek közül pedig meglepően jó teljesítményt nyújtott Chris Evans, akit eddig nem bravúros szinészi játékáról ismertünk. Az meg alap hogy Cillian Murphy tökéletesen játszik. 9/10 Simán, csak a néhány idegesítő effekt miatt nem 10-es.
    Ennyi

  9. Tyler:

    azert nem art, ha nem orditoan nagy baromsagok vannak egy filmben, lasd az iszonyat szornyu Mag peldaul. A Firefly a maga eleganciajaval igazan udito szinfolt volt (nincs hang az urben), The Red Planet sem volt rossz (zero g tuz). Nem tudom szavakba onteni, de aki egy kicsit is ismeri a fizikat, annak sokkal gordulekenyebb egy film, ha valamennyire realis.

  10. En kb. 1 hete lattam a moziban, nagy kivetiton, de nem nyugozott le a latvanyt. Unalmas volt, es ertelmetlen. Eszmeletlen csalodas volt a film (nalam versenyben van az ev egyik legrosszabb filmje kategoriaban), egyetlen pozitivum benne az volt, hogy nem nyujtottak el nagyon. A vetites telthazas volt, es film utan kifele jovet majd mindenki karomkodott es szidta a filmet.
    Bar lehet, hogy velem van a baj, es tul sok filmet nezek, tul sokszor jarok moziba. :)

  11. Akkor megsem ez lehet? :)
    Tudom, hogy nem ehhez a filmhez kapcsolodik, de lehet tudni arrol valamit, hogy a Hot Fuzz filmnek mikor lesz magyarorszagi bemutatoja? Es miert van az, hogy Hot Fuzz-t mar honapokkal a Sunshine elott vetitettek Angliaban, Magyarorszagon meg meg hir sincs rola? (Ami mufajaban 10/10 nalam.)

  12. nekem bejott a film, es par dolog kivetelevel a realitassal sem volt kulonosebb bajom

    SPOILEREK JÖNNEK

    (najo, a vegen azert a porgoforgo kockan setalas, a nap gravitaciojanak misztikus nem letezese, es az hogy a pajzs elvesztese utan valahogy csak nem akart a kocka elolvadni pedig addig minden es azonnal es sokkalmesszebbrol).

    SPOILEREK VÉGE

    be kell latni hogy izgalmas tortenetmeseleshez kell engedmenyeket tenni, kulonben minden film dan csogyarban szivo pakisztani vendegmunkasnorol szolna akinek eselye sincs semmire. az realis, amde nem tul izgalmas.
    a film nem valtotta meg a vilagot, de teljesen jo szorakozast nyujtott, es lesz igeny hogy DVD-n illetve szuper orszagos tv ado premier soran tv-ben is megnezzem kesobb ha elem kerul.
    ettol meg ha valakinek nem tetszik az is megeshet (: en meg Mr. Darcy toba ugrasat nezem meg nehezen egyszer is, pedig nagy a rajongotabora (:

  13. Én vasárnap nézem meg a filmet. Mivel a szombathelyi mozik nem voltak képessek ezt a filmet a programjukra rakni, ezért Sopronba kell utaznom. Remélem hogy tényleg jó a film, mert nem minden nap utazok egy órát egy film kedvéért.

  14. És ha annyira tényleg kicseszett jól, meg kiszippantott meg stb, akkor miért csak 8/10?

  15. mert nem szórom a 10/10-eket? a Fountain erősebb volt ennél, annál kevesebbett kellett adni.

  16. Engem csak az alapsztori zavar a filmnél. A Nap nem így fog meghalni. Van még egy-két milliárd jó évünk, aztán éppen, hogy “forró lesz a talpunk alatt a talaj”.
    Ennek ellenére elhiszem, hogy jó film, és meg is fogom nézni, talán jövő héten
    És nem árt, ha egy filmben van realizmus. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy csak az ultraeális filmeket szeretem, sőt.

  17. Persze hogy kell realizmus a filmekbe, de ezt a műfaja válogatja, ráadásul hibaként felróni rohadt nagy hülyeség egy távoli jövőben játszódó fantaszikus filmnél. Ki a fasz tudja tudományosan megalapozva megmondani, hogy hogyan, és mikor fog pl a nap kihülni, ha kihül egyáltalán? Senki. Ez csak egy érdekes alapfelvetés, ami köré felépítettek egy kibaszott jó sci-fit, amiben ráadásul logikusan minden esemény meg van magyarázva, hogy mi miért történik. És általában ha az emberek nem értik akkor belekötnek “ez faszság, ilyen nincs” jóhogy nincs baszd meg, ez csak egy film.
    Pl a James Bond filmekben fel szokták vetni azokat a lehetetlen baromságokat amiből az egész film áll. Nem, pedig az nem az űrben játszódik amiről csak pár ember tud saját tapasztalatot mondani hogy mi hogy történik ott, hanem itt a jelenben, a modern korban. De nem róják fel neki hogy baromság, mert csak egy kibaszott film, ami jól szórakoztattöbb millió embert(bár személy szerint én útálom a James Bond filmeket).
    Vagy ki hiszi el hogy John Mclaine egyedül egy toronyházban megmenti az összes túszt, és kinyírja az összes terroristát egymaga? Ti elhittétek mi, szegény naív ördögök. News Flash: Ilyen nincs! Beszartatok mi? Egy világ dőlt össze, de ne sírjatok AZ IS CSAK EGY FILM!!!!
    Na ennyit mára a filmes realitásról.

  18. Bocs Human, de semmi értelme az értékelésnek… 8/10 stb
    Ez csak a saját véleményem…

  19. valaki: ahogy gondolod, azért vna ott az írás. Én tartom magam nagyjából a skálámhoz, nem “overall aki más pontot az az hülye” egyik pontzsám sem, hanem az hogy szerintem mennyi.

  20. Nem attól jó egy film, hogy reális/nem reális, hanem hogyan adja elő a mondanivalóját, vagyis hogy az hihető -e.

  21. Yo!

    Nekem nagyon tetszett a film. Olyan erzesem volt mintha a regi idok sci-fi filmjeit neztem volna. Tulajdonkeppen sok kozos hasonlosag van a 28napal kesobb cimu filmje es e kozott.(h. milyen barom is az ember)
    David kolyok megintcsak hozta a formajat. Lehet h. a kovetkezo filmje western v. vmi romantikus drama lesz :)))

  22. komolyan szanalmas, amit itt osszeszonokoltok a realitas es az alkotasok kapcsolatarol.

    az irodalomtanaraitok remenyvesztve siratjak a jovonket, ezt jobb, ha tudjatok.

  23. filmnek úgy kell nekifogni hogy elfogadod az “alapvetést”…
    esetünkben hogy ÍGY hal meg nap vagy hogy az aliennek savas a vére, netán léteznek ewok-ok, és rambo tényleg bárkit megöl…..

  24. nem érdekel sír-e az irodalomtanárom, és szánalmas vagyok-e, engem olyan mértékben lenyűgözött a látvány, hogy eszembe nem juttott a történeten gondolkodni a moziban, ahogy zenehallgatás közben sincs bennem kérdőjel, reális-e a dallam amit hallgatok. itthon ugyan már azt játszottuk, hogy a történet melyik eleme, melyik filmben volt már (Armageddon, Event Horizon, The Core és társaik) de nem bírok érte haragudni egyáltalán. az fix, hogy olyan hangulatú képsorokat láttam, amilyeneket azelőtt soha
    ezért az élményért már bőven megérte a mozijegy árát.
    annyira jó volt az “anyag”, hogy én is elszálltam tőle kicsit, simán meg tudtam érteni, hogy P. miért lett olyan amilyen :))

  25. Egyre kíváncsibb vagyok a filmre, kár hogy egyelőre nincs rá időm.. :S

    OFF: cserno2, itthon június 21-étől adják a Hot Fuzz-t

  26. Minden filmjét láttam, ami itthon is elérhető, és nálam abszolute Danny Boyle a favorit, eddig mindegyik 10/10 nálam, így már látatlanban megadom ennek is :)

  27. c14
    Milyen irodalom tanár? Uram isten. Annyira jó hoy vannak ilyen okos emberek a földön, esküszöm. Itt szubjektív vélemények vannak, nem kell senkit szánalmasnak nevezni. Ráadásul, ha már ilyen okosan beírsz, legalább valami magyarázatot is írhatnál, ahelyett hogy oda köpsz egy ilyen hatalmas bölcsességet. Ha már irodalomról van szó, akkor pédának tökéletes hogy a Da Vinci Kód alapfelvetésének mennyi köze van a realitáshoz. Kb úgy semennyi, mégis letehetetlen könyv.(bár én hánytam magától az alapsztoritól, mégis végig olvastam, mert jól van megírva)
    Légyszi ha legközelebb benyögsz valamit akkor valamivel támaszd már alá, SMARTASS!!!
    Köszi!

  28. Na most néztem meg a filmet. Nekem nagyon bejött, sztem hangulatban is eltalálták naon. És bizony kijutott nekem is ebből a nem reális -> nem teccik vitából, mert egy fizikus hallgató barátommal mentem, és ő azt mondta a film felénél már azon gondolkodott, hogy kimegy. Én egyszerűen ezt nem tudom megérteni. Az ilyen filmeknél nem ezt kell figyelni!

  29. Hát lényegében majdnem kijöttem a moziból. Egyáltalán nem éreztem a hangulatot, nem jött át semmi, a csavar a film végén iszonytatóan szar volt és klisés. Unalmas és egyben nevettséges jelenetek voltak benne. Ritkán állok fel a moziban (konrkétan 1x sikerült eddig), de most csak az tartott vissza, hogy rajtam kívül még voltak 4en bent, akik szerint szintén közel nézhetetlen a film. Tehát ez számomra kimeríti a 0/10 kategóriát…

  30. Komolyan néha úgy nem értem az embereket. Miért nem lehet egy filmet csak úgy megnézni, mert tetszett a trailere vagy mert elmehetsz haverokkal vagy barátnővel valahova?
    Az olyan kommentelőket mint pl Mx el tudom képzelni, hogy hetente 4x megy moziba vagy hetente 10 filmet tölt le netről és néz meg mindent és már annyira elege van a filmekből, hogy nem a látvány, vagy az élvezet miatt nézi őket, hanem azért hogy felfedezze a negatív dolgokat benne és utána írjon valami jó kis fikázást.
    Azt nem hiszem el például, hogy megnézted az előzetest, az bejött, és a filmre pedig 0/10-et adsz mert unalmas volt. Nem tudom melyik filmre ülhettetek be, de lehet rossz terembe mentetek be :O

    Én elmegyek havonta 1-2 filmre amit haverok is ajánlanak meg trailer is bejön, megnézem és ha nem volt túl jó, akkor is azt mondom magamnak, hogy nem baj mondjuk a zene vagy akármi jó volt benne, 1 nézést megért már csak a mozifeeling miatt is.

    Na amúgy a Sunshine egy olyan 7/10, szerintem a látvány korrekt volt stb. Mondjuk az Ikaru(o?)s-1 kapitányát sztem nem kellett volna belevonni, az film közepe felén kezdett felcsillanni a remény hogy nem kúrjak el a végét valami szarsággal, aztán mégis :(
    namind1 szerintem egyszer mindenképp érdemes megnézni, sőt sztem 2x is, persze azt már csak itthon :)

  31. Ma láttam moziba, a nézőkön kívül szinte minden klappolt, senki ne hagyja ki szerintem, akit kicsit is vonz a sci-fi/dráma vonal, aki pedig hozzám hasonlóan űr-buzi, annak szinte kötelező, nem vagyunk elkényeztetve mostanság jó sci-fikkel. (De tényleg nem csak ezért jó:)

    Több szót pazarolni nem érdemes, human pozitív kritikáinak hatására úgyis megnézi az ember(rossz szóvicc) a filmeket, ha téma érdekli.

    9/10(moziban!)

  32. Keke:
    Valóban baromi sok filmet láttam már meg még nézek is meg szóval vannak elvárásaim egy filmmel kapcsolatban. Pl kimondottan rühellem, ha stílust lopnak. (pl. Halálhajó)
    Egyébként a trailer valóban NEM tetszett, de ajánlotta egy két ember, imdbn is jó pontot kapott és itt is olvastam néhány jó kritikát. Ezek után néztem moziban. A látvány baromi kevés, a zene erősen felejthető. Egyszerűen nem működött végig a film. A vége a SPOILER ON pinbacker vonal SPOILER OFF meg már a habostorta az amúgy is iszonyat nevettséges baromságokon. (elvégre tudós ember lennék én is :DD)
    És még ha elfogadom, hogy scifi, akkor is fos :D Node a lényeg az, hogy sem más filmek tükrében, sem anélkül, nem jó SZERINTEM a film és tényleg javasolonám, hogy barátnőt NE vigyetek el rá :) És a 0/10-et azért kapta, mert szvsz a Graf szar volt, a zene nem maradt meg, a filmet úntam az utolsó 20percig, amikor a nagy csavar után ki akartam jönni a moziból (Mások megtették!)

  33. a látvány az utóbbi évek minden hasonló filmjét leveri. hollywooddal ellentétben a brit kollégák végre valami új és egyedi dolgot akartak létrehozni. mx, neked biztos bejött volna, ha pl. a matrix óta boldog-boldogtalan által használt slow motion-begyorsul típusú effektekkel lett volna tele.

    dehát különbözünk, így kerek a világ… :)

    ja, a barátnőmnek nagyon bejött :)

  34. mx, ha szted ez a film a halálhajó koppintása, akkor mi nem koppintás a filmtörténelemben? Stílusok, műfaji keretek mindig is voltak. Kevés igazán eredeti. korszakalkotó film van, és a jó film foglama nem egyenlő a korszakalkotóval. A keretek közül viszont ki lehet tűnni…

    Más:
    Mivel tudós vagy, biztos tudsz angolul, úgyhogy felhívom a figyelmed a köv. fogalomra:
    “Suspension of disbelief is an aesthetic theory intended to characterize people’s relationships to art. It refers to the alleged willingness of a reader or viewer to accept as true the premises of a work of fiction, even if they are fantastic, impossible, or contradictory. It also refers to the willingness of the audience to overlook the limitations of a medium, so that these do not interfere with the acceptance of those premises. According to the theory, suspension of disbelief is a quid pro quo: the audience agrees to provisionally suspend their judgment in exchange for the promise of entertainment.”

    Hozzáteszem, pl. a Mag, vagy az Armageddon nem azért voltak szar filmek, mert irrealitások voltak benne, hanem szarul volta megrendezve, szar szinészek, stb

  35. Az Armageddonban szar színészek?:) Mondjuk Michael Bay nem egy rendezőisten, de azért tudja, hogy kell rendes popcorn filmet csinálni. A Mag meg tényleg nem volt jó, de abban sem voltak szar színészek. Szerintem.

  36. Meglepően jó film volt, én unalmasabbra számítottam, illetve másra no. Bár az elején aludtam egy picit, de az nem a film miatt volt hanem az életmódom miatt :) .

    Én láttam benne némi Űrodessziát egy kis Armegeddont és sok Halálhajót.

    Végre egy ilyen film is került a mozikba a sok agyatlanság után. Jól szórakoztam rajta, el is gondolkodtam a dolgokon és ennyi nekem elég volt.

    Egyébként csatlakoznék ahoz a hölgyhöz aki szétakarta verni annak a majomnak a fejét aki kistévé kijelzőjű mobilját basztatta az egész film alatt fehér fénnyel borítva be a nézőtér egy részét ( Szolnok Plázában zajlott le az esemény ) . Pedig Frankie a béka megmondta még az elején, hogy ezt nem kéne…

  37. Oké Human, de a Sunshine meg az Armageddon gagyiságával nem egy kategória :)
    Armageddonban Ben Affleck mutatja meg premierplánban hogy milyen is egy szar szinész, elismerem a többiek jók (Buscemi, Billy-Bob, Owen Wilson,”Mahone” :D – jó arcok, de elsősorban vígjátékban nyomják jól(except fichtner), igazán eldönthette volna a rendező milyen filmet csinál) de már rég láttam :) Ha Michael Bay anno egy jó kis popcorn moviezt csinált akkor a Sunshine jóval több mint popcorn. Végre nem az van, hogy fossák a szót, amikor meg nem akkor meg bőgnek. Akit külön kiemelnék az Kaneda, bár nem nagy szerep, de jól nyomta sztem.

  38. Tegnap néztem meg a filmet, tetszett, de nagyon idegesített az SPOILEREK JÖNNEK VIGYÁZAT, hogy nem magyarátzák meg azt hogy Pinbacker valójában mi volt. Egy sci-fiben az a jó hogy a saját hülyeségét megmagyarázza. Hát ennyi.

  39. Én vagyok az egyetlen aki életében előszőr nem tudta egyből leszedni egy filnek, a Sunshine-nak az OST-jét? ráadásul semmi egyébb infót sem találok róla. Mi ez eljött a világvége?

  40. hát nem mindegyik filmen vitatkozunk ilyen jót, azért ez jelent valamit, hogy akinek nem tetszett, az is ilyen késztetést érez, hogy megmondja a magáét, hány és hány übergagyi film van amik után az ember visszakérné a jegy árát, aztán mégis alig van pár komment a fórumokon, mert szót sem érdemelnek :) van benne néhány képsor, az űrhajó, a védőpajzs, a nap ilyen közelségben, a kilátó … nekem ott vannak a “soha még ilyet” kategóriában, még így két nappal később is megborzongok ha magam elé képzelem

  41. Maximálisan egyetértek Phoebe-vel, bevallom titokban még ma is nézegettem a HD-s trailert :) – lúdbőr maxi

  42. és gondoljátok el, hogy elsőre nem kaptak elég pénzt az effektekre, utólag kaptak rá plusz zsét, godnolom akkor dobtak a CGI-n. köszönet az égieknek.

  43. Zorrobomber:

    Ez jó, el is mentem ezt az idézetet és amikor majd fikázzák a történelmi filmeket, hogy így meg úgy nem hiteles, majd bevágom :D
    Ugyanakkor szerintem bizonyos korlátokon már nem lehet átlépni, de biztos embere válogatja :D
    Szvsz az armageddon és a mag meg nem említhető egy lapon. (az egyik popcorn, a másik meg totálisan sz*r :D)
    A másolás viszont ez esetben szerint sokkal durvább, mint bármelyik másik esetben (kivéve ha remake :D)
    És becsszó nem divatfika… MIVOLTMÁRAZASZARAVÉGÉN??? (mert ha az nincs, akkor elkönyvelem unalmas filmnek, de ez….)

  44. nekem nagyon bejött a film, a látvány és a fényképezés elsőrangú, és mivel sci-firől beszélünk, ne várjunk triplacsavaros forgatókönyvet. a feszültség a helyén volt, bár az utolsó negyedóra télleg elég shitre sikeredett.

    btw, az underworld csinálta az OST-t… riszpekt a srácoknak :)

  45. tudjuk, én is ültem a végefőcímnél, modnjuk nem csak ők. Amint kijön majd kell.

  46. A hiperszuperreaális HBO-s Rómában is irdatlan nagy baromságok voltak, mégis jó, az élvezhetőség kedvéért meg kell változtatni dolgokat.

    A film végét még emésztgetnem kell, megnézem mégegyszer és aztán véleményt formálok

  47. tisztazzunk valamit, mert fontos:
    Michael Bay filmjei szirupos, demagog amerikai patoszba martott hazug propagandafilmek.

    nem lehet annyira lesullyedni ertelmi szintben / korban, hogy ezek elvezhetoek legyenek (mert hanyunk tole, azert, es hanyadekban nem jo filmet nezni).

    a mag ezzel szemben egy vegtelenul gyagya klisehalmaz, tehat magasan az Armageddon felett all.

    ezt azert jo tudni.

  48. Fúúúú a badboys is milyen gusztustalan propaganda film volt… ja tisztára olyan mint hányásban fetrengeni…. azazzzazzz…..

  49. c14: most ne haragudj, de nekem eddig tetszettek Michael Bay filmjei nagyrészt,és nem is vagyok egy tizenéves ember. Neked hányás, nekem tetszett. Ezért ne nézz le embereket. Michael Bay filmjei popcorn filmek, nincs semmi eszmei mondanivaló, kivéve talán a Sziget. Ha Magyarország megtehetné, hogy ilyen filmeket készítsen, akkor itt is lengene a magyar zászló és Kovács Jóska Pista is ugyanazt tenné, mint Bay filmjeiben

  50. kedves c14!
    azért az érdekes, hogy nekem a lesüllyedt értelemi szintemmel eszembe se jut, másokra azt mondani, hogy szánalmas, mert mást gondolnak egy filmről mint én, és a negatív véleményemet meg tudom anélkül is fogalmazni, hogy hányást emlegetnék

  51. Phoebe Buffay:
    nem szeretnek vitatkozni veled, biztosan igazad van, csak arra az aprosagra szeretnem felhivni a figyelmed, hogy senkire sem mondtam azt, hogy szanalmas.

    olvass vissza ;)

  52. Peter:
    “nekem eddig tetszettek Michael Bay filmjei nagyrészt”

    ezen azert nem csodalkozom, ugy tunik ugyanis, hogy ugy otvenevente komplett amneziaba kerul a teljes emberiseg, es elfelejti, hogy kicsit regebben pontosan ugyanilyen kommunikacios eszkoztarral hulyitettek be tomegeket arra, hogy vegiggyilkoljak a vilagot.

    ez volt szaz eve, otven eve, es ma is eppen ez megy.

    amikor napfenybe feszulo dicso amerikai zaszlot latsz kemenyen lebegni a buszke szelbe (illetve dine in hell), akkor gondolj arra, hogy az ezekkel a szimbolumokkal agymosott orkok oltek meg/ hurcoltak el/ eroszakoltak meg dedpapad/ dedmamad. mindannyiunkeit.

    egyebkent errol szol a filmmuveszet (es minden muveszet). amelyik agymos, az hulladek, illetve rosszabb, mert orkot general.

    amelyik emberre tesz (akar humorral is, ez mufajfuggetlen) az er valamit. igy tessek tekinteni a Napfenyt is (es vegre elfelejteni, hogy meddig birja az ember az urben, mert az tokeletesen lenyegtelen).

  53. Ezt nevezem sarkításnak. lol :) Amúgy még szerencse, hogy a témánál maradtatok. :D

  54. c14:
    Nomer nem tökös amerikaiak ültek egyik hajón sem mi?
    SPOILER Az első ember pedig aki meghalt a japcsi kapitány.
    SPOLIER OFF

    Ember azt elfogadom, hogy a hollywoodi filmekben van éppen elég agymosás (hogy szándékos arra mernék megesküdni, inkább hazafiságnak nacionalizmusnak nevezném, amiből megjegyezem ránk is férne egy csöpp… node ne politizáljunk) viszont szvsz ebben semmiben sem különbözött sem a mag, sem az armageddon a napfénytől…
    Volt ott is egy tökös oroszunk!!!! :D Amúgy meg nem tudom mi a baj azzal, hogy a hős és nemes főhős (még ha amerikai is) megy tűzön vízen át, hogy megmentse szeretteit, helyteállva minden irreális helyzetben és feláldozva magát hősiesen és drámaian a jó ügyért, és az emberiségért. Legyen agymosás vazz… de inkább így gondolkodjunk, mint a vészhelyzetben boltokat fosztogató, randalírozó csőcselék. Szerintem…

    Azt meg már meg sem említem, hogy szvsz az Armageddon (tényleg popcorn mer az…) úgy nagyjából 2x hitelesebb, mint a napfény.
    SPOILER ON (még azzal együtt is, hogy az armageddonban hőseink nagyrésze megússza)SPOILER OFF

    Az én főérvem a napfény ellen, hogy számomra nem működőtt. A vége meg szinte kizavarat a moziból De persze ez is emberfüggő.
    A te érvelésed ellen meg az, hogy Bay valóban Popcorn filmeket csinál, amiben a tökös amerikai a főhős, de ezzel szerintem semmi baj sincs. Hányni meg pláne nem kell tőle… van itthon elég sok minden, amitől bőven lehet… :)

    Egyébként meg azért sértődtek be, mert az állításodban logikailag benne van, hogy aki szereti Bay filmjeit, az szeret hányásban agymosva fetrengeni, tehát valami alacsony intelligencia szinttel rendelkező egyed. Amely egyet jelent azzal, hogy szánalmas. Azért a saját érvelésedre emlékezz már…

  55. c14: ohh bocsánat félreértettelek amikor azt írtad: “komolyan szanalmas, amit itt osszeszonokoltok a realitas es az alkotasok kapcsolatarol” … tudod olyan érzékeny vagyok :) értem én, csak amit “szónokolunk” az szánalmas, mi nem …. persze ez mindjárt egészen más …. nincs harag azért, ugye? :) csak próbáltam jelezni, hogy olyan magasról beszélsz, hogy beleszédülök ha ennyire felfelé kell tekintenem :) … részemről befejeztem mielőtt Human kimoderál :)

  56. Én szarok a realitásba, legtöbben azért nézünk filmet , hogy kiszakadjunk valamennyire a való világból és másfél két órára lekössön egy film. Ha ez sikerül, akkor már jó, ha ásítozom , unatkozom, az estét vagy a jövőhetet tervezem alatta, akkor nem jött össze. Lenghet felőlem amcsi zászló, szólhat pátoszos muzsika, vagy beszélhet felőlem valaki hosszan valami nagy dicső dologról, ha leköt akkor oly mindegy. Rohanhat Mel Gibson az amcsi zászlóval a Hazafiban, megfagyhat a Holnaputánban , stb, nem érdekel , mert nem vagyok olyan, aki ha ilyen zászlót lát, akkor kimenekülök a világomból. Szívesebben látnék magyar zászlót lengedezni, de hogy ez bekövetkezhessen, hogy pl egy aszterodidára állítsa fel a mondjuk Turul űrhajó legénysége gyakrolatilag egyenlő a nullával.

  57. No hát nem is tudom hogy foglaljam össze egy kommentbe az észrevételeimet. Először is a film baromi jó volt, hát én is mondjuk egy 8/10-et adnék az utolsó mondjuk 10 perc miatt, mert ugye a stílusváltás, ahogy Human fogalmazott az még egyáltalán nem volt gáz

    SPOILER
    ————————-
    sőt, kicsit Alien 1 fíling volt :), de a kockában történtek kicsit zavaróak voltak nekem, mind az effektek miatt, mind a történések miatt, de azért megbocsájtható én azt hiszem.
    ————————-
    SPOLER OFF

    De nekem nagyon bejött ez az izoláció fíling, hogy ott vannak a nagy semmiben. Jó persze volt némi Halálhajó utánérzés, de nem vészes, talán ha nem hozzátok szóba, eszembe sem jut :)
    Na long story short: nagyon király film volt, azóta is paff vagyok (odáig meg a Brick-től voltam paff, előtte meg a 300-tól azelőtt meg a Véres Gyémánttól, úgyhogy mostanában folyamatosan “paff status = 1” :))

    A tudományosan gondolkodókhoz is szólnék azért, meg az őket fikázókhoz:
    Ha az ember fia ért valamihez, elég nehéz az azzal kapcsolatos dolgokban elnézni a baromságokat. Amikor azt látom egy filmben hogy egy biztonsági kamera szemcsés homályos távoli képén lévő 1 pixeles arcból egy éles szuperközelit csinálnak egy spéci programmal az okosok, akkor én is a hajam tépem, pedig ehhez még csak nagyon elő se kell vennem szakbarbár énem. Bátyám az autóversenyes filmeknél veri a fejét a falba, mert ő meg abban van otthon. Nem csodálkozom, ha egy fizikus irányultságú ember egy ilyen filmen agybajt kap, de azért szerintem nem volt _annyira_ tudománytalan ez a múvi.

    És aki az Armageddont hozza föl akármilyen kontextusban: az egy förtelem! Ahogy ott rallyznak a meteor felszínén, csak hogy egy debilséget említsek, hát az siralom. Meg úgy az egész film. Pátosz a köbön. Gáz. A Napfény tipikus példája annak hogy hogyan lehet a heroizmust úgy ábrázolni, hogy az ne legyen giccses.
    (Én már minden olyan filmnek örülök, ahol a mission accomplished után nem vágják be a vezérlőteremben a helyükről éljenezve felugró, egymást ölelgető koordinátorok / world leaderek képét… az a mélypont).

    Na mindegy, ízlésről vitázni hülyeség, én azt hiszem az imdb és a rotten tomatoes értékelései elmondanak mindent a többség nevében.

  58. És mi van akkor ha rallyznak a meteor felszínén? Aki tudományos és valós dolgokat akar látni nézzen Spektrumot vagy National Geo-t. Az a film nagy hülyeség , tény és való, de ha egyszer tetszett, akkor mi van?

  59. Nekem úgy tűnik, hogy az Armageddon leszólásával az azt megelőző bekezdésben tett kijelentésedet hazudtolod meg. :) Már ami a rallyzást illeti.

  60. Én? Én sose mondtam, hogy az Armageddon nagy film, csak azt hogy szórakoztató és nekem tetszett.

  61. Peter: ha te az olyan sci-fi-ket szereted amik a “nagy hülyeség” kategóriába esnek, az a te magánjellegű fétised :)
    Greg: miért is?

  62. Peter: Ravennek szólt az előző :) egyébként hasonlóképpen gondolom én is
    Raven: semmi extra, csak úgy értettem, hogy miután megmondod a tutit a tudományosan gondolkodóknak és az őket fikázóknak, te magad is elkezdesz fikázni. Legalábbis innen úgy tűnt. :)

  63. Na, látom elég vegyes a megítélése a filmnek.
    Még nem láttam, ezért gondoltam utána nézek egy kicsit, mert az utóbbi idők sci-fi filmjei úgy általában elég kiborítóak tudnak lenni a rettenetes butaságok miatt. Nem vagyok fizikus, sem csillagász, mégis ha a világűrben hangot hallok, egy kis űrhajónak földi gravitációja van, stb. egyszerűen hülyét kapok! Nem azért, mert annyira bosszantó lenne a dolog, inkább csak egy pillanatig bosszant. Viszont ez a pillanat bőven elég ahhoz, hogy kizökkentsen a film hatása alól. Innentől kezdve komikus, komolytalan az egész.
    Amiért meg szeretném nézni a filmet, az egyrészt a látványvilága, ami a bemutatón igen jól nézett ki, másrészt nosztalgiából.
    Valamikor 1980-ban adták ki Francis Carsac francia író Sehollakók c. könyvét. Kölökkorom egyik nagy kedvence.
    A “gyújtsuk be újra a napot”-ötlet onnan jött. Az eredetiben (Sehollakók) úgy oldják meg a Hissek (idegenek) a feladványt, hogy egy bazinagy, ultralapos és bitangerősre épített szállítóhajóval szállnak le a napok kihűlt felszínére, lepakolják a városnyi méretű bombát, beélesítik, aztán uzsgyi, lehet menni napfoltot nézni. A művelet során ezerrel körbe vannak rakva az utasok mindenféle anti G generátorral, nehogy kilapuljanak.
    Itt persze még működik a Nap, gondolom más módszert alkalmaznak majd hőseink.

    UI: A Slow Motion-t szereti mindenki a Mátrixnak tulajdonítani (ha jól emlékszem valamelyik rendező büszkén feszített a kamera előtt, és közölte, hogy aztat ők fejlesztették ki, és milyen ügyesek voltak), pedig ez nem igaz.
    Emlékeztek még a Lost In Space-re 1998-ból? Ugye, hogy ugye.

  64. a lassított felvételt senki nem tulajdonítja a mátrixnak, a “megpördul a kamera” cuccot adják nekik, amikor neo kitár a lövések elől.

  65. Aza. Pontosan ez az efekt van a LIS-ben.
    Amikor az idő lelassul, a kamera pedig körbejárja a szereplőt.
    A mátrixos pali valami bullet-time, vagy minek híjja.

  66. mintha forgással előtudnának idézni mesterséges gravitációt.
    és az űrhajó forgott.
    a film maga problémás fizikailag, de az armageddonhoz képest ez egy dokumentum film:).

  67. hej

    jó kis film ez. viszont.
    nyilvánvalóan látszik, hogy maximálisan az élethűségre törekedtek. minden okés. ujjongtam, amikor a figura kiröppent az ajtón és mindenféle effektek helyett a maradék levegő a tüdejéből véres jégpáraként távozott. hihetőnek tartottam mindent, ami az úton az űrben történt a legénységgel, a hajóval, stb. na és éppen ez az amiért teljesen megértem azokat, akik a maradék néhány, mégis ordító bakit zavarónak tartják. lehet, hogy rosszul láttam, de akkor ott a moziban majdnem lefordultam a székről amikor mindenféle ellenrakéta vagy akármi nélkül a merkúr gravitációját is kihasználó kafa gyorsítás után úgy parkoltak be az icarusI mellé, mint apám a spar parkolójába vasárnap délután. valaki bent a vezérlőben gondolom rálépetta fékre és kész. erre pl. nincs mentség. ettől nem írom le a filmet, persze, de azért na. ne bántsátok azokat akik sci-fi-n nőttek fel, :) plusz ha egy film ilyen komolyan veszi magát akkor ott ne legyen ilyen baki, szerintem. ettől még szórakoztató volt persze. de kár hörögni azoknak akik azt mondják, nézzek inkább dokfilmet ha a valóságra vagyok kíváncsi.

  68. valójában az sem egyhelyben volt ám, hiszen ezerrel körözött a nap körül, gondolom nem semmi sebességgel, modnjuk tényleg lassítani kellett volna

  69. na tessék, és tényleg igazad van. szóval ember legyen a talpán aki űrfilmet készít, hehe. fura, hogy harmincvalahány évvel ezelőtt már sikerült, igaz ott arthur c. clarke volt a rendező munkatársa… ;)

  70. Baromi csalódás… ezek után félek a Transformerstől mint a tűztől :(
    A film első fél órája után vílágít róla, h angol és nem amcsi. Egyszerűen nem pörög.
    A sztori lehetne érdekes is, de nem ebben a formában. A látvány télleg gyönyörű ezt aláírom. A zene…… volt benne?
    Megint egy újabb példája annak, hogy ne a tréler meg a hájp alapján válasszon filmet az ember…. inkább mentem volna a Tízcsapásra….

    SPOILERS

    A Merkúr meg mióta egy Forma1-es autó….mennnyémá
    Pinbacker-szál….. mégis hogy kerül a hajóra? mégis hogy éli túl? mégis miért nem mutatták ténylegesen soha ( ha azt hitték h ettől izgi hát k*rvára nem)

    SPOILERS OFF

    a vége nekem ennyi lett: 10 / 5

  71. Csodálatos metafizikus sci-fi, ami pár éven belül masszív rajongóbázissal bíró megkerülhetetlen alappillére lesz a műfajnak (a tavalyi „Az ember gyermekével” együtt).

    SPOILER

    Capa végső találkozása (egyesülése) az „Éltetővel” nagyon sok kérdést, és értelmezési lehetőséget vet fel, szerintem a „logikai bukfencek” helyett inkább erről kéne eszmét cserélni. Hihetetlen, igazi borzongató moziélmény volt.

  72. Az AdM nevü gyereknek, aki állítólag szereti a sci-fit:

    bizonyára ezt már te is tudod, de azért a biztonság kedvéért még 1x elmondom neked, mert olyan dolgokon akadsz ki amit nem értek:

    A Sci-fi egy rövidítés, mely Science Fiction-t takar. Stimm? Ok, a fiction szó magyarul fikciót, vagyis a valóságban nem feltétlenül előforduló valótlan dolgot jelent, egy feltevést.

    Ez alapján lett sci-fi kategóriába sorolva, a filmben amikor a csávó -273 C fokon röpköd védő ruha nélkül, nem pedig komédiába….

    Szerintem tök jó film, izgalmas néha, érdekes és megindítja a képzelőerőt.

  73. Meglepo hogy ennyi embernek tetszett. Fizikus haverral es rendes sci-fi muveltseggel mentunk, eldontve, hogy a fizikai keptelensegeken atugatunk es hagyjuk magunkat dramailag vagy latvanyilag meggyozni. Jelentem minden fronton katapult, pedig Boyle -tol mast vartam. Akinek ez a latvany valami, az nezzen scene demokat a ’90 -es evekbol, ott meg jobbak is vannak. A zene nem rossz de jellegtelen es nem passzolt, az operatori munka nudli, most tenyleg, nektek bejott az amikor
    SPOILER
    az ikarosz 1 -re lepve ertelmetlen flasbackekkel bombaztak? Vagy a vege? Vagy az orult Freddy Kruger? Kurvara nem volt vicces meg logikus se meg erdekes se. Lehet a Trainspottingbol maradt ki nehany meter azt beraktak jol.
    /SPOILER

    A forgatokony szinten turo, tudom, hogy nehez, de basszus

    SPOILER
    nemar a vacsora kozben mondja fel egyikuk az elotortenetet,
    egyaltalan nem hiteles a humanoidok viselkedese a szituacioban.
    es az olyan elemek, hogy kezzel kell a bombat beinditani, csak egy ember ert hozza, egy palyamodositast az emberiseg uccso tulelesenel nem ellenorzi a szamitogep.
    Bar ezt eppen ertem is, szegeny urhajosoknak ugy kell meghalni menniuk, h direkt minimalis informacioadasra programozott HAL vigyaz rajuk. (lasd a beszelgetest amiben kiderult h van megegy ember a fedelzeten – jo kis biztonsagi rendszer, hiheto)
    Szerintem ok is ereztek h gaz a masik kapitany felbukkanasa, aztan jol atmentek Z kategorias horrorfilmbe ahol nem kell megmondani h honnan/hogyan/miert jon a szornyeteg.
    /SPOILER
    Ugy volt h a fizikai dolgokon kinunkban fogunk nevetni (gravitacio, lassitas, gauss gorbe, pajzs csak elolrol, űr, nap belseje) de sajna az egeszen kellett, hogy szorakoztassuk magunkat.
    Ez igy nekunk 0/10 – azaz kar a penzert-; csinaltak volna inkabb nehany tiszteseges Verne adaptaciot a’la Méliès.

    cs@

  74. bírom az ilyet. Én néztem scene demokat a 90-es években, és ha szerinted ez a látvány alulmarad, akkor nem tudom mit szívtál. Mondjuk a legjobban engem a 8kbyteos descent ütött anno. A többi szöveged gyengíted az ilyen dumákkal (mitn amikor a mac-esek leszólják a win-t valami olyasmiért ami nem igaz rá)

  75. ok, akkor csak a nemdemagogot vedd figyelembe :)

    ennek ellenere tartom, hogy pl ennel a 64k-bol kihozott demonal (Potion – Gift)
    http://www.youtube.com/watch?v=nWeh9VQyP3E
    tobbet nem mutattak a filmben, csak persze kevesbe pixelesebb a plazma.
    (ja es ez nem is a favoritom, mert annak elfelejtettem a cimet :))

  76. kfgyk: Huh, szerintem, te sok filmet nem nagyon élveztél életedben, ha ilyen szemmel nézed őket. Javaslom a tudományos tv csatornákat, ott megtalálod a kedvedre való műsorokat, és talán a humanoidok sem viselkednek olyan furcsán ott.
    Ez egy film, ami a szórakozást szolgálja, és aki elengedi, átadja magát a vásznon látottaknak, hallotaknak, annál el is érte a célját, szerintem.
    Amúgy sok rendező összetenné a két kezét, ha ilyen “szar” operatőrrel kéne dolgoznia, meg mellé csapnának, egy ilyen zeneszerzőt is.
    Ha van kedved írhatnál egy-két sci-fi címet, ami tetszett neked, amik megfeleltek az elvárásaidnak!

  77. Ghost in the shell (+szamtalan anime), Mad Max, Solaris, 5. elem, Urodisszeia, X-Man (I-II), Starship Troopers, Dark City, The City of Lost Children, Brazil, Dune, SW, Blade Runner, Donnie Darko, Alien, King Kong (inkabb a regi) – kapasbol, ido es almufaj szempontjabol is vegyesen. ja es jon majd a Gaiman film (Coraline) az meg lehet jo lesz, trailer alapjan. nemtom bizonyit -e ez akarmit is azon kivul, hogy van ami nekem is tetszik. :)

    es igen, sok filmet nem elveztem, de erdekel masok velemenye ezekrol is. azert irtam be ide. peldaul kifejezetten zavar, hogy K. Dick kurvajo konyveibol ujabban egyet se birnak jol megcsinalni, ezt a scanner darkly-t is h elbaktak
    masreszt nem figyelsz, irtam, hogy elfogadtuk az alapvetest, ha a fenykard zsezseg akkor zsezseg, ha a nap igy hal meg hat legyen. tv -t meg nem nezek mert az is szar.

    szoval, miben is nyilvanul meg az operatori zseni itten?

  78. Engem is érdekelnek a vélemények, azért örülök, hogy írtál ismét!
    Nem az alapvetésekre gondoltam, hanem a felsorolt problémákra: a kézzel indítható bomba, a kicsit “figyelmetlen” számítógép, a humanoidok fura gondolkodása. Azért furcsáltam, mert ilyen “ésszerűtlen” dolgok nélkül nem nagyon működnének ezek a filmek, és az általad felsorolt címek kilencven százalékában ugyan úgy megtalálhatóak ezek a “hibák”, némelyikben még sokkal blődebbek is.
    Úgy látszik, azért másban sem egyezik az izlésünk(bár a felsorolásban nekem is van sok kedvencem), mert nekem a scanner darkly is tetszet, szerintem jól visszaadta a könyv hangulatát, pedig valljuk be őszintén, hogy az egy Dick könyvnél nem egyszerű, talán ezért is sikerül , olyan ritkán. Sok filmkészítő, az ilyen könyvekből szeretik csak a jó alapötleteket kiemelni, a körítést pedig megoldják ők leegyszerűsítve, felpörgetve a maguk módján, hogy minél fogyaszthatóbb legyen a végeredmény.
    Az operatőri munkáról, pedig annyit, hogy én a film alatt sokszor szorultam bele az ülésbe, sokszor bámultam tátott szájjal a olyan és ahhoz hasonló képeket, mind amilyen itt a cikk elején is be van szúrva. A film utolsó negyedében pedig szerintem nagyon hatásos az, hogy érzékeltetik, hogy a szereplők érzékszerveit mennyire elhomályosítja a félelem, a fájdalom, és a levegő hiánya. Ezzel a nézőt is teljesen belevonva a kínos helyzetbe.
    A végén pedig a tér-idő zavarokat(ami nem tudom, hogy tudományos szempontból menyire megalapozott) is nagyon jól ábrázolják a kamerafogásokkal, és a kimerevített képekkel. Ezek nagy részét köszönhetjük az operatőr kiemelkedő munkájának is.
    Persze kinek mi tetszik!
    Kicsit megszaldt a kezem bocs a regényért:)

  79. nekem nagyon tetszett a film.
    /spoiler
    és mint ahogy említette valaki eszembe jutott az ikaros 1-en lévő flashback-ek is, amik nekem speciel bejöttek.
    /spoiler
    tetszett hogy végre olyan sci-fi-t nézhetek ami alá nem kell lavórt tenni a csöpögő amerikai nyál miatt, és így is hősöket láttam a vásznon.
    és mint mondták korábban ez fikció, ezért nem szabad szőrszállhasogatni az eseményeket, engem végig magával vitt az élmény és látvány.
    így utánaolvasva a “meztelen” űrséta is még jobban tetszett.

    röviden fogalmazva nekem ez a film felkerült a kedvencek listájára, és nem a “nem ezt vártam” filmek közé

  80. Úristen. Hány évesek vagytok ti ajnározók? Látott már it valaki más sci-fit is a Klónok támadásán és a Sunshinenon kívül? Nem gondlolhatjátok komolyan, hogy ez jó film. Főleg nem, hogy jó sci-fi.
    Nálunk eleve a fél terem elhagyta a helységet a vége előtt. Totál bukás volt.
    Az egész egy vontatott bénázás, agonizálások sora, már alig várod, hogy végre ez meg ez a szereplő is meghaljon, mert hiszen meghal mind tutira.
    Mikor a végé bejött a képbe a szörnykapitány, mert már mást nem tudtak kitalálni, hogy a félelemtes drámát fokozzák, már mindenki röhögött.
    Ez nem volt nyál? Úristen. Hát ez maga volt a nyálkirály. Nem a klasszikus értelemben, de a túlzások terén teljesen.

    Aki oda volt az űrjelenteketől, az nézze már meg, hogy honnan származnak azok. (2001 és 2010). Semmi új nem volt bennük, sőt gyenge másolat volt.

    Na jó a végére egy pozitívum. Nekem nagyon tetszett, amikor megnézétk együtt a Merkúrt. Az tényleg egy jó jelenet volt, ott én is átéreztem a helyzetüket.

    1/10

  81. látványtól kb 10 perc után már szétfolytam a moziszékben…egy csöpögő nyálú idiótává degradálódtam, nem érdekelt a barátnöm mellettem, sem a világ egyéb kis piciny problémái…we are only stardust érzés teljesen magábakeritett
    zene ezt az élményt csak fokozta, és robert cappa aka cillian murphy sztem szenzációs volt (átéreztem ahogy fél :) ), bár ehhez sztem a kamerázás is hozzátett, mint ahogy irták is felül, hogy elhomályosodik a végén sokszor, meg minden kaotikus már…csodálatos
    meg a sztori…érzitek nem? reignite the sun…azztakrva…azért ennél monumentálisabb sztori nagyon nem kell :D

  82. Nekem kegyetlenul bejott… Akinek ez nem tetszik, az nem tud elvonatkoztatni egy “hagyomanyos” scifitol… Ez tobb annal. A lenyeg nem a sztori, hanem annak az elvonatkoztatott reszei. Mas kontosben is lehetett volna az egesz, nem kellett volna a monumentalis hangulat, akkkor is utott volna, de igy meg jobb volt…
    Kar osszehasonlitani barmilyen masik scifivel, inkabb osszehasonlithato Danny Boyle tobbi filmjevel, illetve az Alex Garland altal irott regenyekkel… Azt a hangulatot nagyon megragadta (talan ez a legjobban)
    mindenesetre ha nem tetszett a Solaris, vagy a 2001 Urodusszeia, akkor ezt nem kell megnezned, csalodni fogsz… ez nem az a fenykardozos, lezerpisztolyos…

  83. Hát én csak most láttam a filmet és sajnos nem is moziban.
    Nem az a pontos kifejezés rá , hogy csalódtam benne de valami olyasmit érzek.
    Szerintem a trailer alapján senki sem ezt várta, sokkal akció és adrenalin dúsabbnak hatott az egész. Engem erősen emlékeztetett az Űrodusszeia folytatására a 2010-re, amiben Roy Scheider szerepel. A film ettől még jó de szerintem a trailert is úgy kellene megvágni, hogy emlékeztessen a film igazi hangulatára, mert akkor senki sem koppan úgy mint én amikor megnézi.
    Összeségében tehát én nem ezt vártam ezért 6/10 adok a filmnek, de hozzáteszem, hogy nekem az Armageddon kurvára bejött szal elfogult vagyok. Ha a művészi hatást fel kell áldozni a popcornmozi oltárán, főleg 1 sci-fi esetében, én
    döföm az elsőt Danny Boyle Sunshinejába.

    Nem tudom olvassa ezt még valaki de azért gondoltam megosztom veletek a véleményem, ha nem is aktuális már.

  84. Lehet csak nekem túnik úgy, de a trailer zenéje nem csak egy variációja a Requiem for a dream zenéjének? Azt tudom, hogy Clint Mansell komponálta mindkettőt de, hogy kétszer felhasználni ugyanazt! Kicsit felháborítónak találom, de gondolom nem sokan látták azt a filmet (megbukott a mozikban), úgyhogy talonból előhúzta.

  85. trailerben ritkán van a tényleges filmzene. Igen, a trailer aklatt rekviem szól, a filmben viszont sehol sem.

  86. Üdv

    spoileres lesz

    Szerintem ebből sokkal jobb filmet is ki lehetett volna hozni, felesleges Danny Boyle-t isteníteni, sok helyen el lett kúrva szvsz. Sokan említették azt a furcsa effektet, de a másik hajó kapitánya effekt nélkül is rontott a film élményén. Teljesen felesleges volt bevinni a történetbe… Aztán volt egy csomószor, hogy bevágtak mindenféle számítógéppel készített külső jelenetet, amikről általában nem tudtam megállapítani, h éppen mit is ábrázol, de mindegyikben volt hő, fény meg lángok, meg nagy hang…ezeknek sem láttam sok hasznát. A néha bevágott arcokról nem is beszélve. Az pedig alapvetően nem probléma, ha különböző filmekből merít ötleteket, de ez teljes egészében más filmekre épült – az alapötlettől eltekintve semmi egyénit nem tudott felmutatni.

    Lehet, h nem jó hangulatban néztem, de nálam ez csak 6/10.

  87. Én is megnéztem a Sunshine-t, természetesen eredeti hanggal és magyar felirattal. Nekem nagyon tetszett maga a story is, és a zene meg a hatások csak hab volt a tortán. :) Nálam ebben a kategóriában 8.9999/10 :)

  88. én tegnap este néztem, és nekem nagyon tezsett a film!!! a legjobb rész amikor majd kiugrottam a székből hogy capa beszélget ikarosszal a fogyasztásrol meg egyebekről és akkor mondja ikarosz hogy nem 4-en vannak hanem…..SPoiler…na szal nekem bejött a film egy erős 9 a 10 ből :) látványilah hanyat dobott, nagyon durvák az effektek ésa hangok is tökéletesek!!! csak Tim nem kellett volna bele az nagyon nem kellett volna :/ na mindegy!!! Spoiler: a végén Capa találkozik istennelm és azért nem hal meg ????? köszi előre is a választ

  89. (Spoiler is lesz benne, de szvsz. aki ennyi kommentet elolvasott úgy, hogy a filmet még mindig nem nézte meg, azzal nem lehet mit kezdeni…)

    Most végeztem a Napfénnyel, és nem, nem moziban néztem.
    Ezzel együtt elismerem, hogy a látványvilág nagyon jóra sikeredett, tudom, hogy milyen lehet moziban.

    Én nagyon szeretem egy filmben a párbeszédeket, az emberi kapcsolatok, a levegőben vibráló feszültség vagy épp más, pozitív érzések vibrálását. Ezért az első fele nekem tetszett, nem találtam unalmasnak, nem hiányzott semmilyen aszteroidamező, “leállt a hajtómű” és egyéb, erőltetett sablontörténés.

    Én tipikusan az az ember vagyok, aki a filmekben elsősorban a hangulatra koncentrál, és csak utána jön a realitás. Ezért egy jó filmnek akár butaságokat is el tudok nézni.

    A Napfény azonban nem engedte ezt meg nekem. Hogy mi történt ezzel az alkotással? Danny Boyle egy jó első félidő után beosont a pályára, sunyin körülnézett, és egy méretes fekáliát applikált a szép zöld gyepre.

    Megjelenik a 7 éve egyedül malmozó zombiember, akinek bőrét nem fogja a 100% erősségű napfény? Neeeee… Aki egy ilyen jól induló, hangulatos filmet (függetlenül a számos lopott ötlettől) ilyen barbár módon szétver az utolsó fél órával, azt gumibottal kellene elkergetni min. két év büntibe, hogy addig ne foghasson kamerát a kezébe.

    Akik pedig bírálták a “realistákat”, mindent az ultima ratio érvvel magyarázva (“ez csak sci-fi, ember, ebben mindent lehet), azoknak üzenem: a sci-fi műfaj jellemzője, hogy magyarázatot adnak benne a lehetetlen dolgokra, logikailag minél jobban felépített állításokkal alátámasztva azt; ahol a “lehetetlen” dolgokra nem kell magyarázatot adni, az a fantasy (imádott műfajom).

    Szóval, javaslom a hülyeségeket megemlítő ideírók pocskondiázásának leállítását, mivel teljesen igazuk van. Pedig erre a filmre, ahogy többen is jelezték, jó szándékkal ültek be, de a jó szándék nem minden…

    Azt gondolom, egy kozmikus méretű ráspollyal tönkretett film nem érdemel Fountain-szintű pontozást, de még csak közelében lévőt sem.

    5/10, de csak a zene és a látvány miatt. Na, meg a jó kezdet, ugyebár…

  90. Sziasztok
    Itt olvasgatom a véleményeket és elhülök…
    Sok szaron rágodtok hogy -274fok meg nyomás…. stb..
    Ha nem merül el az ember a részletekben akkor kurva jó…
    Maga az effektek, zene, látvány…
    Kicsit mese, de ezért scfi! :D
    Hamár itt vunk vki nem tudja honnan lehet letölteni a zenéjét??
    Vagy ki az előadó??
    köszi

  91. kicsit kései reakció de csak most láttam a filmet,

    “Tyler,
    Nem értem, realitásról beszélni egy sc-finél? Meg úgy egyáltalán egy filmnél? Ki a franc ül be moziba azért hogy a realitásban gyönyörködjön, nem erre találták ki a filmet. Akkor mire? SZÓRAKOZTATNI B**** MEG!!”

    SCI-FI bakker a nevében benne van hogy tudományos. Kell hogy legyen a moziban valamennyi realítás; középföldjén is 1G a gravitáció hiába mozognak a fák meg röpködnek a sárkányok. Ami nem dokumentumfilm az nagyrészt fikció (néha még a doku film is :o), és persze igen tág határok között mozoghat ez a fikció, de van egy határ amit be kell tartani; ha John Rambót háromszor fejbelövik akció közben és túléli az gáz, a film szar. Úgy viszont hogy több ezer lövésből csak súrolja pár azt mondjuk hogy OK, hát egy akciófilm. A SCI-FI-ben is vannak határok ilyen határok, kinél itt kinél ott. Nálam a Sunshine nem lépte át ezt, sokkal inkább a logikai bakik a vágás és a rendezés az amiatt nem tetszett. Amellett hogy a műfajba semmi újat nem tudott hozni…

  92. Én fizikus vagyok, aki fúziós plazmákkal foglalkozik, tehát mondjuk úgy, hogy valamennyire szakmabeli.

    Nekem mindezek ellenére nagyon tetszett, és még mindig leülök és újra és újra és újra megnézem. Igaz az x-edik megnézés után már kívülről tudom de érdekes még mindig izgulok és még mindig lenyűgöz. És már 1000 bakit és tudománytalanságot, oda nem figyelést és totál hülyeséget vettem észre, de kit érdekel? Még így is ez az a film amit újra és újra megnézek, nem más. Hiába tudománytalan, hiába kéne felálljon tőle a szőr a hátamon. Feláll, de egészen mástól: a hangulattól, a látvány és zene egysége teljesen megborzongat és lenyűgöz, és onnantól nem érdekelnek a hülyeségek, mert odaszögez a székhez és nem kapok levegőt.

    Őszintén szólva nekem ez jobban tetszik mint mikor nyomnak valami áltudományos bullshitet a fluxuskondenzátorról vagy hasonlóról, hű, akkor aztán meg van magyarázva, mi? Minden sci-fi ugyanennyire tudománytalan, csak van amit az átlaguser is levág és van ami csak a szakmabelit irritálja. van ami elfogadott -senki nem rökönyödik meg a hipertérugráson, a mesterséges gravitáción, meg azon hogy emberek kikerülik a lézersugarakat- és van ami meg nem szokványos. tök mindegy. mindegyik hülyeség. akkor meg?

    mondjatok igénytelennek de nekem mindennél jobban tetszett. tíz pont.

  93. Üdv mindenkinek!!!
    nekem még csak most sikerült megnéznem a filmet és azt kell mondjam…hogy kib… jó film!!!:D maga a látvány a zenékkel együtt annyira durva hangulatot ad, hogy…ááá. Szóval nagyon bejött. Legutóbbi ilyesmi film, ami tetszett (már ha leeht hozzá hasonlítani, de vmennyire sztem lehet), az a 2001: Űrodüsszeia volt, aminek mai napig nagy rajongója vagyok:D
    szóval nekem is 10 pont a Sunshine!!:)

  94. Ez egy nagyon rossz film volt.
    Nézzétek meg inkább a Solaris-t (az eredeti orosz verziót).

  95. csá mindenkinek!
    én is megnéztem és nekem eléggé tetszett (leszámítva az Ikaros I kapitányának ,,akcióit” a végén :D)
    attól egy kicsit gagyi lett de a hanghatások tényleg nagyon királyak!
    nálam ez 8/10
    és azt szeretném kérni mindenkitől hogy aki tudja hogy hol tudnám letölteni, vagy akinek megvan külön mp3-ba az Ikaros I vészjelzése, és ír, azt megköszönném ugyanis sms hangnak akarnám berakni :):)
    nekem ez a csipogó/sípoló vészjelzés nagyon bejött :D
    előre is köszi

  96. Szerintem 1x megnézhetös film! Amugy jo volt…
    Bár nem értem miért van még mindig hangja az ürben a robbanásoknak meg egyéb dolgoknak? xDDDD

  97. Azért a Solaris egészen más tészta. Az inkább filozófiai jellegű amíg ez a film inkább az akcióra és a látványra épít.
    Egyébként pedig a SCi-Fi jelentése tudományos fantasztikus ha jól tudom. Ebben a filmben volt tudomány is és sok fantázia. Azt hiszem bőven belefért a kategóriába. Majd ha igaz történet alapján vagy hasonló szöveg lesz egy film elején akkor érdemes gondolkodni azon vajon a nap tömegéhez képest elegendő mérető volt e a bomba és hogy hol tárolták a 8 évre való élelmiszert stb.

  98. “…jaaaaa, hogy ez is Clint Mansel…ennek is b*szott jó a soundtrack-je…”

    nem egészen Clint Mansel…csak a trailernek a zenéje volt az övé.egyébként John Murphy a zeneszerző.és már le lehet tölteni a soundtrack-et;) a film meg egyébként nagyon jó:) sajnos én nem moziban láttam de sztem így is élvezhető volt a film;) 10/10

  99. Nos, Üdv!
    Elöször írok ide, pedig jópárszor olvasgattam a filmleírásokat mielött valamit megnéztem volna, hisz azért nem mindegy…
    De erre a filmre 8 pontot adni……………………..
    Amint megjelent a tűzálló őrült, aki röpke 7 évig nem ért semmihez a mindent por lepte negyedbe, na én akkor fakadtam majdnem sírva, elöször azt hittem a srác álmodik. Szánalmas.
    Az egész forgatókönyv, hogy is írjam le, nem is tudom…de ezt le tudom írni:amikor a Trey gyerek közli hogy bazzzzze elfeledtem átkapcsóóni a kiba napernyőt, az is egy csúcspont volt a filmben. Ismétlés a tudás anyja: Szánalmas! Mr. Filmbuzi blog csináló, ez volt az elsö csalódásom a pontozásodban úgyhogy nincs nagy gáz ;).
    BUÉK!

  100. Először is nekem nagyon tetszett a film. Látvány, zene, sztori rendben volt számomra.
    Azaz igazság h én nem érzem magam annyira okosnak mint a “kritizálós fizikus hsz írók” mikor a film elkészítéséhez folyamatosan profok és fizikusok adtak tanácsokat. A másik sztem példátlanul ritka és beszédes dolog h milyen utóéletet él a film honlapja!! Ez tükrözi az érdeklődés nagyságát és érdemes azt is megnézni h kik válaszolnak a hozzászólókban megfogalmazódott kérdésekre!
    Igényesen és precízen összehozozz film! Én nagyon élveztem!
    Már csak DTS-es DVD verziójára vágynék! :)

  101. Végigolvastam az összes kommentet, és persze láttam a filmet, moziban is, otthon is!
    Be kell valljam nekem tényleg nagyon tetszett!
    A sci-fi a kedvenc műfajom és nem nagyon láttam benne olyan techikai csavart ami ne lett volna olyan legalább egy kicsit hihető, sőt mondhatnám elég logikus dolgokat mutattak be egy-két csúsztatással!
    A kommentek között volt egy amit megmagyaráznék:
    SPOILER ON A nap gravitációja nem tünt el, csak amikor épp felé zuhantak, az ő szemszögükböl nem lehetett érezni,
    SPIOLER OFF

    Ami engem rabulejtett a film kapcsán, az a kissé nyomasztó, felszültséggel teli atmoszféra, amit a képi világ még jobban kiemel!

  102. Bepótoltam. Kár volt. :( Pinbackerig állat, le voltam nyűgözve. Onnantól sajnos 0. :(

  103. Üdv. Napi 1- max. 2 filmet nézek meg általában. Erre most került sor. Elkezdtem pár véleményt olvasni, de felesleges, mindenkinek más és más az értékrendje és viszonyítási alapja.. és mivel minden szubjektív így hagyom is a sallagos összehasonításokat -a más filmekhez való viszonyításukat. Nagyon rossz visszajelzéseket hallottam a filmről, csak pár helyen olvastam róla pozitivabb kicsengésű leírást (pl. itt). Nemrég a kezembe került s most elővettem s benyomtam 5.1-be (trailer miatt várható volt, hogy aki nem moziban vagy ilyesmi közegne nézi, máris hatásvesztéssel számolhat: amitől egyből nem olyan jól ítélheti meg az ember…) Mivel foglalkozom amatőr csillagászattal elvnatkoztattam a realitásoktól s hagytam, hogy a film rabul ejtsem, mintsem ész-érvekkel néztem volna, hogy “ez hülyeség meg az is”… Szóval, teljesen lekötött a film és a hangulat, de jól alakult… A film addig jó is, míg az a másik kapitány-féle mutáns valahogy meg nem jelent, onnantól kezdett Freddy-s lenni és Alienses a film, a végén a kockán mászkálgatás is túlspirázott lett, de alapjában jó volt a film. (Örüljünk, hogy megnéztük – így is nagyon ritka a közepsenél jobb sci-fi) 7/10

  104. Én még csak most jutottam el odáig h. élvezhető képminőségben figyeljem megy a Nap resetelését, és ez ledöbbentett. Nekem még azzal a kis töréssel sem volt gondom a film végén, zseniális mozi. Még ilyet!

  105. Üdv!
    Kicsit “drogos” filmnek találtam a végét, valahogy olyan fura, gyors, értelmetlennek tűnő.
    De ha végignézed a Filmet, egyszerűem lenyűgözően szép egy Filmről beszélünk. A vége fele furák a gyors jelenetváltások. A zsilip elromlásakor, amikor kirepíti az embereket az Ikarosz 1-ből a 2-be, az lehetetlenül érdekes…:S Akkora légnyomásnál lehet nemmaradna semmisem a komákbol…:)
    De ezeket félretéve megismétlem önmagam…engem legnyűgözött. Most szerzem meg HD verzióban:P

  106. Ez egy utolsó sci-fi volt…legrosszabb film amit az utóbbi időkben láttam…Annyi hülyeség volt benne, hogy az már fáj…A story pedig :D Vígjátéknak elment…
    Azon viszont nagyon meglepődtem, hogy hogyan tetszhet ennyi embernek itt ez a film? Nem nyújtott kiugrót semmiben, és tele volt hibával(még sci-fihez képest is) amiket fenti kommentekben már leírtak…A színészek teljesítménye közepes alatti, zene azért jó, látvány effektek terén kellemes, viszont az operatőri munka silány, rendezés katasztrofális, az egész film unalmas volt és érdektelen, nem kötött le.
    És hogy akkor szerintem mi a jó film?!
    The Fountain(Forrás) = ez alap film kellene, hogy legyen. Sztori, rendezői munka, filmzene, alakítások Minden téren tízszerezve veri az ilyen bóvli filmeket mint a Napfény!!! Szóval nézzétek meg, és utána röhögtök saját magatokon, hogy egy ilyen filmet mint ezt pozitívan jellemeztetek :D

    Na off, mert csak felidegesítem magam a kommenteken.

  107. Bepótoltam ezt a lemaradásomat is, érdekes film volt. Nem mondanám hogy tetszett de voltak pozitívumok, főleg a látvány, zene, feszültség.
    Amig meg nem jelent a zombi addig egy 7-est adtam volna rá de ami utána történt szánalmas B kategóriás klisé volt.

  108. Szerintem nem volt ez annyira rossz film nekem csak a az összeéget figura nem jött be ezt a horror elemet nem kellett volna belevinni a filmbe. A zsilipes rész is egy kicsi gáz volt én 10/6 pontott adnék.

    “b4ln4” kritikusunknak meg csak annyit hogy a Forrás teljesen
    más műfaj és nem igen lehet a kettőt összehasonlítani.
    Nekem teszet ez is de sok helyen érthetetlen volt a film nem véletlenűl bukot meg.

  109. A filmet nekem is csak nemrég sikerült megnézni, sajnáloatos módon nem moziban, de nagymonitoron és HD-ben, de a látvány így is lenyűgöző volt. sajnos azzal egyet kell értsek, hogy a film második fele hazavágta az egészet, de azért szerintem így is bőven kiemelkedik a mostanság játszott filmek közül…

    b4ln4:
    “Szóval nézzétek meg, és utána röhögtök saját magatokon, hogy egy ilyen filmet mint ezt pozitívan jellemeztetek :D”

    sosem értettem az ilyen jellegű komment-befejezéseket…mi értelme? mások nem fogják ettől kellemetlenül érezni magukat, hogy “jaj Istenkém, ennek az embernek biztosan igaza van,most már nem is tetszik a film”, csak magadat járatod le vele…

  110. …jó film , nagyon jó zenével , remek szereplőkkel , jó rendezővel , gyenge végkifejlettel (itt most az “event horizon” szerű kibontakozásra gondoltam)…
    …sajnos csak 70cm képátlós szélesképernyős bámulatban leshettem meg , de nagyon tetszik…
    …azt hiszem az Underworld egyik leggyönyörűbb , legeltaláltabb dala ebben az évben született meg : “To Heal”
    Értékelésem: 10-ből 7

  111. kövezzetek meg de nekem ez a film nem jött be, nem tudom miért, de egyszerűen nem tetszet… egy 6/10 max nálam…

  112. Hát nekem ez nagyon bejött ez a film. A látvány fantasztikus, nagyon megfogott; a filmzene is nagyon el lett találva.

    Hát igen, a vége. Elég érdekes, nem várt befejezés. Személy szerint én is kicsit furán néztem a stáblistakor, amikor elgondolkodtam azon h mi is volt ez a végén. De tetszett, azért mert nem egy tipikus befejezést láthattam. Mostanában már azokat a filmeket értékelem és nézem inkább, amik valamiben különlegesek, másak mint a többi, mert manapság annyi de annyi hülye film jelenik meg ami ‘egy lére megy’ :).

    Nekem bejön ez a film úgy ahogy van, lenyűgözött. 9/10.

  113. Sziasztok!

    Igen, ez a film tényleg hasonlít a Halálhajóhoz, de több filmből is építkezik, “szed össze” ezt-azt, ami – legalább is ez az én véleményem – ennél a filmnél nem baj, inkább ez válik az előnyére. A fantasztikus filmek világában nagyon nehéz újat mondani, ami még érdekes lehet. Én speciel már régen ki voltam éhezve egy jó sci-fi-re, ami, lehetőség szerint, nem egy újabb lerágott cupákot dob elém. Mivel kevés szereplős a film, végig olyan érzésem volt, mintha egy stúdióelőadást néztem volna, megfelelő feszülséggel, ami a legvégén robbant. Több ilyen alkotás kellene, mert néhány filmes műfaj haldoklik, vagy stagnál, nincs aki életet vigyen egy-egy karakterbe, történetbe. /A traliernél bombasztikus a Rekviem egy álomért zenéje./

    Számomra olyan ez, mint az Alien 2, nem tudom megúnni, akárhányszor veszem elő.

  114. több évig bezárva 6 srác meg 2 nő. ebből inkább pornót kellett volna készíteni… a 8/10 meg röhej, viszont a hang/zene zseniális. néha izgalmas viszont teli van baromsággal és bejáratott sablonokkal meg az az összeégett mit fecseg istenről?

  115. Human nem igazán értelek!!! Ha elmondanád miért csak 8/10 azt értékelném! Valahogy túl rövid poszt és túl szűkmarkú pontozás az elmúlt jó pár év egyik legzseniálisabb science fiction filmjéért. Persze azt sem értettem, hogy miért adtál 10/10-et a no country-ra…..
    De ez már az én gondom, meg persze egy msik történet.
    Én csak annyit tudok róla mondani, hogy fantasztikus, elkápráztató, elgondolkodtató és persze minimum 9/10, de ha az utóbbi idők sznalmas sci fi felhozatalát nézzük, akkor 10/10

  116. azt mondom, hogy
    iszonyatosan jo film volt, a latvany, a szineszek, minden. A sztori elejet megdobhattak volna valami erdekessel,de ettol fuggetlenul az egyik (vagy az 1.) legjobb filmvolt amit lattam az elmult 3 evben. Nalam ez a film 10/10-es.
    ENJOY :)

  117. Háááát, többet vártam az írásaitok alapján. Szépnek szép mondjuk ha arra pörgök akkor fullHD-ba nézem. Szerintem viszont az a megégett ürge az röhej volt, szánalom. Nálam 5/10 maximum. Bocsi

  118. nem most láttam, csak a napokban vettem elő újra a filmet
    és hát a zenéje az lenyűgözött, fantasztikus

  119. A fenébe. Akartam, de nem megyek bele abba, hogy az emberek mennyire képtelenek arra, hogy ne csak ráerőltessék az igazukat másra hogy “ez egy szar film bazeeee”, hanem észérvek, ingerültség, stb. nélkül. Tehát a filmről. Ennyire a földön él mindenki, az anyagi világban? Senkinek még csak meg sem fordult a fejében az, hogy ez nem csak egy egyszerű scifi, amit egyébként utálok, hanem sokkal több? Ennyire nem értettétek a kapitny motivációját? A legénység cselekedeti és döntései teljesen hihetőek voltak, iszonyú nyomás volt rajtuk. Ha megkérdeznék, hogy ki haljon meg, a feleséged, vagy az emberiség, kétlem, hogy azon nyomban válaszolnál, szemrebbenés nélkül. Tehát kedves filmnézők, néha nézzetek már a filmek mögé is, és próbáljatok meg valami jelentést is felfedezni benne. A film vége iszonyat jó volt, ilyen alkotásokért élek, ezért érdemes filmet nézni. Kiváncsi vagyok, mint írtok a Fountainről, ami megintcsak egy iszonyú jó alkotás. A Sunshnnal kapcsolatban pedig arról nem is beszélek, hogy a filmes eszköök, effektek, kamerakezelés és hangulatteremtés mennyire ottvolt! Erről tanulok, és ennek a filmnek tananyagnak kellene lenni ilyen szompontból. Human, majdnem teljesen egyezik az ízlésünk, köszi ezt a filmet is. :)

  120. Tudom, hogy régi téma, de most a nagy fizikus fikázók kedvéért elkezdtem nézni a filmet audiokommentárral, mégpedig Brian Cox-éval, aki a film alatt volt konzultáns, és mellesleg a CERN-ben dolgozik (tehát feltehetőleg konyít pár dologhoz).
    És ugyan még csak a film felénél tartok de a felemlegetett “baromságok” felét minimum igazolta, hogy az márpedig úgy (vagy kb 90%-ban úgy) van… Illetve hozzá tette hogy természetesen vannak úgymond hibák (pl űrben nem -273 fok van hanem -270) meg valótlanságok is, ám ezek a történet szempontjából máshogy nem voltak megoldhatóak, de ahogy észrevettem egyik sem olyan vészes (pl hogy még a Merkúr elérése előtt megszakad a rádiókapcsolat, ami a valóságban csak a Merkúr után történne meg – de a történet így jobban épült fel).
    Javaslom a kukacoskodóknak a megnézést ilyen módon is :)

  121. Régi topik, de ha nem gond, bedobok gyorsan egy 10/10-et. Tegnap láttam a filmet. A Forrás, vagyis fél éve nem vágott földhöz film ennyire. Minden tökéletes volt benne. A zene csodás, most is az megy a youtube-ról. A színészek nagyon jók. Cillian Murphy karaktere Richard ikertesója A Partból, nem azért, mert annyira hasonlítanak, hanem mert a szerző (Alex Garland)tényleg ért ahhoz, hogy komplex figurákat építsen fel. Mindegy, nem nyáladzom itt tovább, de ez akkor is nagyon kész volt.

  122. Bár csöppet megkésve láttam a filmet (anno nem is hallottam róla…)de egyértelműen a kedvencemmé vált. Imádom,hogy nem csöpögős, nincs fölösleges nyálcsere… és mégis az utóbbi idők legmegindítóbb/legelvontabb filmélménye amiben részem volt.Cillian Murphyről nem is beszélve:)…
    Nem semmi,hogy milyen szorosan összekapcsolta a tudományt a filozófiával,és az emberi és elme határtalanságaival..:)
    Örülök, hogy sokaknak tetszik!
    10/10

  123. Most néztem meg a filmet, mert már régen kíváncsi voltam rá. Szó szerint büntet, szorongtam az egész alatt.
    Mint fizika szakos hallgató mondom, csak az utolsó pár perc lökte le a lécet. A film 98%-a nem okozott fájdalmat ilyen téren (Ellentétben a Képlettel, vagy az Angyalok és Démonokkal).
    Ajánlom mindenkinek.

  124. SPOILERES

    Nagyon lenyűgözött a film mint látványilag mint történetbelileg! Nem igazán szokott érdekelni engem egy filmnél hogy mennyire realisztikus vagy hogy tényleg meg fog e történni. Inkább bele éltem magamat és miután megnéztem át gondoltam a filmet és nagyon elgondolkodtató.
    Te képes lennél ott hagyni azt az embert akivel már több hónapja utazol egy űrhajóban (Icarus II) egy másik “meghibásodott” űrhajóban (Icarus I) ? Vagy pl: Milyen lelki állapotban lennél ha a te hibádból halna meg egy szintén űrutas társad a Napvédő pajzson? Vagy te lemennél abba helyiségbe ahol -50C fokos a víz csakhogy megmensd az űrhajót ? És a zenéje … Az valami fantasztikus! Amikor a mercury-t nézik annyira jól sikerült, egyszerű kis zenét mutatott fel a zeneszerző mégis annyira megfog hogy nagyon! Ha nem emlékeztek már a zenére csak irjátok be youtube-ra remélem nem csak én fogok így érezni. És teljesen egyetértek a “film ajánlásoddal” human. A film még nagyon frusztráló is egyben pl: Amikor át mentek az Icarus 1-re az Icarus 2 ről és bementek abba a szobába ahonnan a napot lehet vizsgálni és ott ültek a megporladt ember maradványok… Nem tudom hogy hozta össze Pindbacer de nagyon felkavart… Én 9/10-et adnék rá azt 9et mert a zenéje is nagyon jól sikerült és azárt nem 10et mert nincs tökéletes film :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.