A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness)

Ha röviden kéne jellemeznem a filmet akkor két szó villogna pirosan: kiszámított katarzis. Erről van szó, teljesen profin végigvezetnek minket másfél óra szenvedésen, hogy utána megkönnyebbülhessünk végre, és pár perc vidámságot érezzünk, feloldozást.

A boldogság nyomában - a két főszereplő - (Pursuit of happyness)

Az írás elkövetkező részét úgy hívom, hogy a történet felszínes ismertetése. Will Smith, aki épp az összes megtakarításából vett valami egészségügyi eszközt árul, az utcán belefut egy tőzsdés csávóba és egész egyszerűen lenyűgözi a kocsija. Érted, pirosFerrari , persze hogy kell neki is. Gyorsan meg is kérdezi tőle, hogy ezt meg miképp, az pedig elárulja mivel foglalkozik. Innen sűrűsödnek az események,Will jelentkezik gyakornoknak egy céghez, hogy ő is tőzsdés legyen, a felesége elhagyja, és mivel a gyakornokoknak nem jár fizetés így a gyerekével az utcára kerül. Nyilván nem ennyi, de ez elég lesz róla.

Nem kertelek jó a film, de túl profi (micsoda ellenérv, mi?). Valahogy nem volt benne semmi olyan emberi amit nagyon komolyan lehetett venni. Nem szorult össze az ember szíve mindenért, mert pont az kellett oda és pont azt tették. Elvileg igaz történet alapján, az most trendi. Igazán leszólni nem fogom, mert nyilván szórakoztató, ha lehet ezt mondani arra, hogy a sportkocsiért pár hónapig az utcán él a gyerekével Will.

A tanulság? Baromi hosszú a downward spiral mire elérjük a boldogságot, és nem a teljes semmiben van, mégsem a Fight Clubbot néztük.

Az írás ezen részét úgy hívom értékelés

Annyi jó film jött, rögtön utána, hogy ennek a pontszámát le kellett húzni 7/10. Holnap igyekszem írni arról, ami nekem eddig idén mindent visz.

human
írta
2007. 05. 05. 01:07
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness)” bejegyzéshez

  1. Ez az a film, amit képtelen voltam végignézni. Tudja az ember, hogy minden jó lesz, de mikor már 1.5 órája megy a nyüglődés…már a női lelkemnek is sok volt. Will Smith kisfia aranyos amúgy, meg végre próbáltak adni WS-nek egy rendes szerepet. Elismerem, hogy nem rossz a film abból a szempontból, hogy ilyen szorongós érzés uralt el, mikor már sok osk ideje képtelen mit csinálni azzal a szarral, de ezt nekem neee:)

  2. 30 % . Ennyi. Will Smith inkább akciózzon vagy csináljon vígjátékot. Egyébként a Bagger Vance legendája még jó volt, de sem az Ali sem ez nem tetszett. Sorry

  3. Nem rossz kis film, de azért többet vártam tőle. Nekem valahogy szarul esett ezt a jóembert szenvedni látni, kisebbfajta passiótörténet lightosabb köntösbe öltöztetve. Will Smith hatalmasat játszik, fia Jaden szintén remekel, a filmet egyértelműen a színészi játék viszi el a hátán. Egyszer elment, de nem hiszem, hogy mégegyszer elő fogom szedni. 7/10-et ér nálam is.

    Amúgy a cikk végén csak nem a Hot Fuzz-ra céloztál? Mert ha igen, akkor én azt majd szépen kiosztom. :)

  4. nagyon jó film ,nemtom mi bajotok vele. ilyen is kell néha, én simán átéreztem a helyzetet..ez meg mienmár h szerepeljen csak akcióban mert az jobban illik hozzá..pff. erre inkább nemis mondok semmit. nálamis 7/10-es, érdemes megnézni! (ui.: azért annyira nem happy end a film vége sztem…)

  5. A film fantasztikus volt. A történet óriási. Már kétszer megnéztem azóta, hogy először láttam. Olyan “egyszerűen” éri el az apa, hogy a fia a legkevesebb rosszat kapja élete legnehezebb részéből hogy azt tanítani kellene. Az apa elkötelezettsége a fia iránt és a hite saját magában olyan példaértékű, amely azt gondolom követendő.

    Nagyon hálás vagyol azoknak, akik ezt a filmet létrehozták.

  6. Nagyon jó film. Nálam 10/10. Pláne így, hogy a filmbeli fia, a való életben is az ő fia. Jóvolt így látni őket.

    Úgyhogy, ha van időtök, most menjetek el egy videótékába, és kölcsönözzétek ki, szerintem lenyűgöző.

  7. Peternek: Will Smith a 7 életben jól alakítja a szerepet szerintem, ezért nem mondom feltétlenül, hogy vígjáték vagy akció illik csak hozzá. Ezt a filmet még nem láttam..

  8. kedves HUMAN. nem tudom ki engedett oda teged film ertekeleseket irni, de egy harmadik osztalyos kisegito iskolas gyermek szebb szoveget allit ossze, es jobban osszefoglalja a tortenetet, esetleg meg meg is erti a film mondanivalojat, ami nem az volt hogy “a sportkocsiért pár hónapig az utcán él a gyerekével Will.” Ez a film tobbrol szolt ennel.
    Nem akarlak ocsarolni, de tenyleg egy olyan ember kene foglalkozzon ezzel, aki meg tud irni egy cikket, es nem ugy vazolja vel a storyt mintha a haverjanak meselne el egy kocsmaban 4 sor utan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.