Pókember 2.1

Nem kerülgetem a forró kását, nagy kihagyásaim vannak még filmek terén. Na jó, a pókembert pont nem kéne oda sorolni, de akkor is csak most láttam a második részt, abból is rögtön az extra változatot. Mindezt úgy, hogy Rozsomák mellett Pókember volt a kedvencem kiskölyökként, csak hát Tobey… Ha már itt tartok, akkor bevallom, hogy az első részt is csak DVD-n láttam. Na ennyit a vallomásokról, térjünk a filmre.

A Pók és Octopusz összecsap
Jegyet azt nem fizettél vazze

A filmből is rögtön a lényegre, Octupus (Alfred Molina) rulz, ez egy pillanatra sem kérdés, legalábbis nekem. Nektek pótolnivaló meg a Kávé és cigaretta. Elnézést az apróbb kitérőért. Szóval a film két csúcspontja nem véletlenül, de Octupus nevéhez kötődik. Plusz van a spenótos poén. De tényleg, a banki és a magasvasutas zúzás nagyon rendben van, és mint kiderül itt lapul pár plusz jelenet a 2.1 verzióban (a plusz jelenetekről a dvdextrán olvashattok).

Ami meg rossz, az a sok hihetetlen párbeszéd amit be tudtak sűríteni a filmbe. Az akció rendben van, de kevés, és akkor ilyen párbeszédek akadnak a torkunkon mint ez alábbi. És még csak nem is lövik a folyóba az íróját (vagy a fordítóját?).

– Most járok valakivel. (Kirsten)
– Új haver? (Tobey)
– Nem, új pasi új fiú.
– Úgy érted, van barátod?
– Hát azért több, mint barát. Mi az?
– Semmi. Örülök neki. Kell a társaság.
– Talán több annál.
– Több?
– Nem tudom.

Alfred Molina napszemüvegben egy épület tetején
Ez még nekem is fájt, pedig én lenyomtam Pókembert!

De tudjátok mit, a film ott vérzik magán Pókemberen. Ez a Tobey egy antiszínész, bánatot vagy ilyesmit képtelen kifejezni az arcával, mindig ugyanúgy néz, olyan unalmasan. Na persze Kirsten beszívott arca sem valami jó (a mellbimbó azért átszúr a ruhán megint egyszer, a vége felé, kikötve.) Az sem tesz jót a filmnek, hogy az üvegdarab – ötletes megoldás btw – csak érzékeltetve van, mint ahogy a lény (Nem a fantasztikus 4-esből) feltámadása is sokkal komolyabb lenne durvábban. Na jó, popkorn, rajzfilmes hatás végig (legalábbis a CGI sokszor), így annyira nem illene oda, de akkor is jobbak lennének úgy azok a jelenetek. Komoran. haha.

A gond amúgy, hogy a nagy belső vívódást, a felelősséget, meg szerelmet, hát én nem nagyon éreztem, pedig arra volt kihegyezve az egész, mert akcióból a többmint 2 órás játékidőt tekintve bizony kevés akadt.

Hát ennyi, pontszámnak meg részemről 6/10 sajna. A harmadik részt viszont nem hagyom ki vásznon, csak még ezt pótolnom kellett előtte, és bár úgy hallottam keveset meg bénán van a fekete szerkó, de látni kell, egyelőre azt még nespoilerezzétek, thx.

human
írta
2007. 05. 14. 02:43
megjelenés
25
hozzászolás


25 hozzászólás a “Pókember 2.1” bejegyzéshez

  1. Nekem ez a kedvenc képregény filmem. Részemről 9/10. Ha ez nem tetszett, a harmadik még úgy se fog.

  2. én láttam a Kávé és cigarettát. ez egyik legjobb jelenet tényleg Alfred Molinahoz köthető :)

  3. Sztem annyira ne rohanj a 3. részre, abban az akció/borzalmas dialóg arány még jobban el van tolódva…

  4. Pókember első két része nagy halom kaki. Én 15 éve vettem rendszeresen a képregényeket, mostanság is neten még olvagatom őket, de ez a Pókember nem adja vissza azt, amit én olvasgattam, nincs hangulata, nagy kaki az egész. Ráadásul a háromban meg annyi változtatás van , ahogy hallottam, hogy egy rendes képregényrajongónak üvöltve kéne követelni a készítők fejét:)

  5. Azt én se bánnám, ha Tobey-t lecserélénék a következő részre, mert a legbénább színész a sorozatban.

  6. Nekem speciel nagyon tetszett az első és a második rész is. Szerintem első 7/10 második meg 8/10. Bár azt megjegyezném, hogy a 2.1-ben ha minden igaz akkor főleg a beszélgetéseket hosszabbították meg, és persze semmi céllal minthogy egy kis pénzt kaszáljanak. Az eredeti kommentárjában szó is volt róla hogy milyen sokat kivágtak.
    Mindenesetre a harmadik epizód nekem hatalmas csalódás volt. Jobban jársz a DVD-vel.
    Bele se kezdenék hogy mennyi baj van vele………gyertyát sem tarthat a második részhez.

  7. Azt nyilatkozta, hogy valószínűleg neki ez az utolsó. Ez mondjuk érthető, hiszen még talán megpróbálhatja elkerülni “nézd ez a pókember!” átkot…

  8. Jah! Human te szinkronnal nézted vagy eredeti hanggal? Mert a szinkron az eléggé tré mindegyik részben…

  9. Az első 2 film egy nagy rakás…semmi. Kliséhegyek, semmi igazán ütős akciójelenet, borzasztó színészi alakítások, sok hollywoodi szirupos műdráma. Nem találtam benne egy olyan részt sem amelyik tetszett volna. Mindkét részben ugyanaz történik gyakorlatilag. Peter mindkét részben elveszti a maszkjának a felét, valakinek kiderül ki is ő, mindkét részben nagy választás elé állítja a főgonosz, 2 probléma, csak az egyikre van idő, pókcsávó mégis megment mindenkit időben. Erre még rájönnek a hihetetlen és lehetetlen akciójelenetek(vonat megállítása a saját testével pl. az egy dolog h a háló bírja de a satnya izmai és csontjai hogyan?). Jó, szuperhősfilm, de akkoris. Mindig akkor gyenge amikor kell neki, mindig akkor erős amikor kell neki. Olyan művi az egész.
    Egyszerűen nem vagyok képes feldolgozni mit eszik ezen a sorozaton olyan sok ember.
    Mondjuk nem a legrosszabb filmek amiket láttam, de 2-2.5 pontnál nem adnék többet egyik részre sem. Az X-men és a Hellboy azok a szuperhős-képregényfilmek az utóbbi időkben amit értékelhetőre, sőt jóra tudtak megcsinálni. A többieket inkább hagyjuk.

  10. csatlakoznék, alfred molina jelenete az egyik legjobb a kávé és cigarettában. meg cate blanchetté. ja és benignié. meg ugy mindegyik na.

  11. suspention of disbelief Lobster csak ennyit tudok mondani. Ha neked az hihető hogy valaki hirtelen mutálódik és lézert lő ki a szeméből, meg irányítja az időjárást, meg agyak tud megolvasztani…..de az hogy pókember erősseb mint gondolnánk..hát akkor gratulálok.
    Egyébként ízlések és pofonok, de 2. részben meg az elsőben se volt gond sztem a színészi játékkal. Alfred Molina király volt, a maszk elvesztéséről meg anyit hogy pffff. Más filmekben sokkal gázabb dolgok történnek oszt azon nem akad fenn senki.
    Nah mind1. Elteszem magamat mára.

  12. főleg h mutatják is, hoyg amikor pókképességei vannak akkor mekkora eséseket kibír. inkább a doki hirtelen sokkal többet bír dolog fura nekem, Mármmint a fémkarok teherbírása fasza, de amikor a doki testét ütik az vicces volt.

  13. Jó, az egy dolog lenne hogy megállítja a vonatot magában. De valahogy ettől az embertől, ebben a filmben nem hiszem el. Az hogy Wolverine hatalmas badass, szétgyilkolják de kibírja, vagy akár csak Storm időjárásirányítós dolga(ha már ez került szóba) hihetőbbnek tűnik abban a filmben mint hogy ez a nyápic Tobey megállít egy 300al száguldó vonatot. Nem tudnám megmagyarázni miért. Szerintem az lehet az oka hogy annyira súlykolni akarják a nézőbe a Pókember emberi mivoltát, és a gyengéit hogy ezek után ne akarják azt mutatni hogy a vonat elé fekszik és megfogja. Ezt még Wolverine-től sem nézném el pedig keményebb lényegesen.
    A maszk elvesztése nem azért gáz hogy megtörténik hanem hogy 2*-3* megtörténik a 2 film alatt.
    És a színészi alakítások alatt nem Molinára gondoltam hanem az “állandó” kasztra.

  14. Szerintem pont ez az egyik fontos dolog, ami pókembert meghatározza mai napig:
    Emberi. Mérhetetlenül mindennapi problémái vannak, amire csak rátesz egy lapáttal az egész pókmuri. Az első részben láttuk ahogy megtörténik a változás, a másodikban pedig, hogy milyen hatással van a további életére. egyébként követi azt a vonalat amit a superman filmsorozat mutatott. Eredetsztori-mi van ha lemondana a képességeiről-a harmadik meg túl parádés, és mindkettőben hihetetlen lúzer lett a gonosz énje a karakternek.

    Jah okidokit a legtöbb helyen úgy magarázzák, hogy pókember visszafogottabb harc közben (képregényben is majdnem eltörte egy két fickó csuklójá csak azzal hogy erősebben megszorította) és ezért nem törte szét a doktor arcát. MEghát mégiscsak…MOVIE. Szerintem olyan mint amikor akciófilmekben egyszersem találják el a főhőst, pedig gépfegyverel lövik száza, és nem tud futni mert sebesült…:D

  15. Nekem nagyon bejött a második rész. Meg az első is. Nagy Pókember-fan vagyok. Imádtam a képregényt. Csakúgy, mint az X-ment.

  16. Részemről a kettő már erőtelejes szappanoperásodás. Oki-doki szimpatikus volt valamennyire, Tobeyt viszont rettenetesen játszik, olyan idióta az arca, amikor bőg akkor is fölfele görbül a szája széle mintha egyfolytában vigyorogna, haha, deszar szerep, haha.
    A háromtól már egyenesen félek, meg merjem-e majd nézni, biztos ami biztos maradok a papír változatnál az tartja magát azért ennyi év távlatából.

  17. Szerintem az első rész az boralamsan gyenge volt, csak za fanfelirat dobta fel (Kámeháme :-D), amúgy unalams vacak volt. A második rész már kezdett alakulni, de tényleg sok benne a fölösleges és idióta párbeszéd, meg szinkronban ugye van amit nem lehet viszaadni (I’m back! I’m back! My back, my back). A maszkelvesztés meg mintha ilyen valamelyik képregényben is lett volna, így tetszett. Meg ami igazán zavaró mindkét filmben, az az, hogy a pókruhás jelenetek 90% CGI, ami ordít az első részben, a másodikban már nem annyira. A harmadikat én meg személy szerint elkerülöm messzire egy jó darabig, ugyanis volt “szreencsém” látmni egy bizonyos Bee Gees-es jelenetet…. Sam Raimi maradjon Ash-nél és a Necronomicon-nál, az áll jól neki :-)

  18. sz a az összes része 100%alékos és ennyit mondanék nem tudok rosszat mondani pókemberről

  19. Hát ez valami borzasztó egy gyenge film…!
    Éreztem hogy ki kellene hagynom!
    (De mivel tegnap tévé…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.