A gömb (Sphere)

Ez még pár hete újráztam, de most kedvem támadt írni róla. Nos ezen viszont fogott az idő foga számomra. Emlékszem amikor először láttam megnnyire lenyűgözött, hogy idegen lény a tengerfenéken, hogy tudóscsapat meg kideríteni mi van, és hát igen, a látvány ami a filmben volt.

A gömb - Sphere - Dustin Hoffman és Samuel L. Jackson sasol
Te Sammy, mi a fenét csinálunk mi itt?

Hát nem, és nem a megvalósítás kopott, hanem egész egyszerűen túl értelmetlennek tűnt néhol. Nem is, inkább túl kapkodósnak. Biztos vagyok benne, hogy a könyvben jó pár dolog sokkal logikusabban következik. Egyedül Samuel L. Jackson következtetési tetszettek most is. ‘Mind meghalunk, ha elmondanánk mit találtunk itt, akkor nem lenne a jövőben ismeretlen esemény’. A vége is nagyon béna lett.

És mellesleg Sharon Stone mi a fenét keresett ebben a filmben?

human
írta
2007. 06. 12. 13:24
megjelenés
20
hozzászolás


20 hozzászólás a “A gömb (Sphere)” bejegyzéshez

  1. A Crichton-regényeket valamiért nem tudják jól filmre vinni, ennek ellenére a Gömb az, amelyik leginkább hű a könyvhöz, szerintem. Nekem teljesen bejött a film, bár Sharon Stone “művésznő” jelenlétét én se nem értem.

  2. Nem is emlékszem, hogy mi volt a vége, lehet, hogy azért mert nem is láttam. Nem igazán emlékezetes, és nagyon értelmetlen.

  3. Nekem nagy csalódás volt ez a film. Főleg hogy előtte néztem meg az Event Horizont. Na az tetszett!
    Nemtom miért, de mindig azt gondoltam, hogy az event horizon 5letére építették a gömböt is.

  4. Nekem ez az egyik kedvenc filmem.
    Ám nem értem miért így csinálták meg a végét. Az eredeti forgatókönyv sokkal jobban ér véget. Ott még kérdezgetik a főszereplőket, hogy mi az isten történt, és ők szart se tudnak. Sőt az összes felvétel amit felhoztak letörlődött és stb stb…
    Aki teheti olvassa el a forgatókönyvet, mert nagyon érdekes! :)

  5. Egy dologra emlékszem belőle, amikor állnak a hullámzó gömb elött: “Ez egy tökéletes gömb”.
    kész..
    Crichton filmekből a Jurassic Park élvezetes volt (szórakoztató), a 13. Harcos akkoriban pedig hiánypótló

  6. Én amikor néztem a 13. harcost az volt bennem hogy wtf is this shit? Lehet azt is és a 12 majmot is újráznom kéne.

  7. ‘És mellesleg Sharon Stone mi a fenét keresett ebben a filmben?’

    Széltében-hosszában terjesztették, hogy meglehetősen nagy az IQ-ja, valószínűsleg ezért végták hozzá egy tudós karakterét a minél nagyobb hitelesség jegyében. Sikerült.

  8. szerintem teljesen rendben volt. bár én még nem ujráztam be,de akkorát nem is bukhat ha úgy fogok leülni elé, mint annno: egy scifit nézek tehát nem baj ha nem igaz és nem logikus

  9. Numberone: Egy scifit nézel, rohadt nagy baj, ha nem logikus, mivel igaz nem lehet. Csak a logikával lehet hiteles, amúgy megette a fene.

    Egyébként nagyon jól kezdődik, a labda nagyon magasra fel van dobva, aztán akkorát ütnek mellé, hogy nekem fáj. Egy nagyon gyenge Solaris epigon lett belőle. (itt a Lem regényre gondolok, nem Clooney-ra :D )

  10. a film saját jogán elég korrekt, de nekem a könyv után nagy csalódás volt. (úgy kell nekem, minek tanultam meg olvasni. =})

  11. Nagyon kafa!!!!! Úgy látszik, van, aki utálja, és van, aki szereti. A hangulat, a zene csodás. Viszont a legjobb jelenetek kimaradnak, amelyek a könyvben voltak:(( De nem baj.

  12. ez egy jól sikerült sci-fi film,S. L. Jakson most is odabasz mint mindig, nincs a filmel semmi problem csak annyi h amikor nézem a filmet akkor megprobálom nem észre venni Sharon Stone kisasszonyt mert rámjön a hányinger, maga a nő is irritál, nem tom mér nem maradt a régi félig pornó szerepében, mert az tökéletesen illik rá.

  13. Nekem is a Lem regény jött le belőle, bár én még nem olvastam Crichtont, de alapvetően a sztori passzol. Egyébbként szerintem élvezhető film volt.

  14. Én most újráztam, és hasonlóan semmilyen érzésem van mint anno. A könyvet legalább 3x olvastam ki, sajnos a filmet egyszer is nehézkes végignézni. Totál Stephen King effektus: van egy rakás nagyon klassz, nagyon összeszedett Crichton mű (Gömb, Zaklatás, Gyilkos Nap, Kongó, Jurasic Park), és egy-két viselhetó filmadaptáció (Zaklatás, JP, Gyilkos Nap). Nem mellesleg szerintem a Jurassic Park és a Zaklatás voltak a legjobbak.

  15. …nekem ez már régebben is tetszett…most (tegnap kereskedelmi csoda leadta)is bejött…jó téma, imádom D.H-t, látványos is a maga nemében, de emlékszem a vége már anno is nagyon felidegesített, hihetetlen mennyire összecsapták, elnagyolták–>elk*rták.(felejtsük el mert az jó nekünk, ok, felejtsük…hopp elfelejtettük, ááá) Ettől rosszab befejezése szerintem csak a Játszma c. filmnek van…

  16. Nem igazán szeretem az ilyen filmeket, de ez valamiért megfogott. Még régebben néztem valamelyik kereskedelmi szörnyűségnek volt műsorán, kb. 23 ezer reklámmal, de annyira felkeltette érdeklődésemet a sztori, hogy éjszaka ellenére nem aludtam el rajta (ami nálam nagy szó). Talán azért mert pakolt rá a hangulat. Pár ember összezárva, ott van valami, amiről nem tudják micsoda, aztán már senkiben sem bíznak. Jó a lélekrajz. Nem mondanám hogy 100 százalékig kidolgozottak, de a 4-5 szereplős filmek pont emiatt érdekesek. Nem azt kell nézni hogy ki kicsoda. Egyébként meg van a filmben valami jól adagolt feszültség.
    Nekem tetszett.

  17. Bár a filmet előbb láttam, mondták, hogy olvassam el a könyvet, mert durva jó, teljesen más, mint a film. Vonakodtam eleinte, mert a film nem nyűgözött le, de végül beadtam a derekamat. Hát tényleg! A kommersz irodalom egyik ékköve, zseniális könyv, és sajnos az az idegesítő, hogy minden lehetőségük meg lett volna egy jó könyvadaptációra, ha azt szó szerint követik. Sajnos nem ezt tették, a szép ezüstgömböt lecserélték egy CGI higanygömbre, nem járják be teljesen az űrhajót, nem mutatják, hogy járnak a gömbben, és a végét is átírják, teljesen értelmetlenül. Nagy kár érte. De nagy valószínűséggel a stúdiórendszer a hibás ebben…

  18. Nagyon tetszett ez a film :) A Kapcsolatot néztem egy hete, az picit jobban magával ragadott, de ez is legalább egy erős hetes :) (Az meg 8-9) :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.