Felkoppintva (Knocked Up) – a nyár hangosanröhögős vígjátéka

A címen kívül mást nem is nagyon érdemes mondani, de azért megpróbálom. Először is azzal kezdem, hogy vászonra is eljutó vígjátékon nem is tudom mikor röhögtem ennyit, pedig a 2 órás hossz kicsit elrettentett elsőre. Lássuk mitől is ilyen fasza.

Felkoppintva - Knocked Up - a két főszereplő: Katherine Heigl, Seth Rogen

A sztori annak a pár embernek aki még semmit nem hallott a filmről: Alison-t (Katherine Heigl) előléptetik, ezért a házas húgával elmegy szórakozni egy bárba, ahol röviden szóba elegyedik hősünkkel. Ben (hősünk, Seth Rogen), aki nem az a férfiszépség, csak úgy él bele a nagyvilágba, alig van pénze és mellesleg abból akar megélni, hogy létrehoz a szobatársaival egy olyan siteot amin a hírességek melyik filmben hol meztelenek ídőpontjait árulják pénzért. Ital italt követ, aztán jöhet az egyéjszakás kaland. A címből kitalálható mi lesz belőle és bár pár poént előre láthatsz a témából adódóan, mégis amikor jönnek akkor tudsz röhögni.

Vígjátékoknál általában jogos félelem, hogy a trailerbe belerakják a főbb poénokat és ki is fújt, hát a felkoppintvánál ez nincs így szerencsére. Nem mondom, pár nagy röhögést ellőttek azért, de míg így is maradt a 2 órás filmre bőven puskaporuk. Például a “másnap” reggel kurvajó volt. Lehet Heigl ilyen nő valójában, mert ekkora színésztehetséget nem nézek ki belőle mint amit a másnap reggelnél művel. Azt az undorodó pofát amikor meglátja a nem túl szép pasit reggel meztelenül az ágyában… Na ott szakadtam a röhögéstől. Mondjuk hősünk reagálásán is, amikor meglátja az elég szép nőt az ágy mellett felöltözve: “meztelen vagyok” “csináltuk?” “nice”

A másik, hogy rated R vígjátékokat a mozikba! A Felkoppintva odakinn elég jól hoz, csilingel a pénz a készítő stúdió kasszájánál. Nem az, hogy meztelenség, hanem káromkodás. Lehet hallottam már, de nekem most a flying f*ck került be a szótáramba. Egyszerűen kevés olyan felnőtt van mint én mondjuk (haha), aki keveset káromkodik, így általában marha hihető (nem) a bajingo szó a vagina helyett például, meg a sok erőtlen teremburáját. Ha BJ-re gondolsz akkor ki kell mondani.

Felkoppintva - Knocked Up - a négy szobatárs

Egyetlen nagyobb negatívumként nekem a Google emlegetése volt kicsit sok, mármint olyan zavaró termékreklámnak tűnt, ami nem illik oda. Mert az, hogy italautomatát vagy pepsiautomatát mond az hidegen hagy, de amikor a beszélgetés kezdőmondata a “rékerestem googlin xy dologra” az picit zavaró. Mondjuk ma egy olyan iWiW beszélgetést hallgattam végig, hogy el tudom képzelni a google ilyen szintű emlegetését a köznyelvben odakinn.

Felkoppintva (Knocked Up) értékelés

Ennek simán jár az a 8/10, ennyi hangosan röhögést ritkán vált ki vígjáték. Remélem a Superbad hasonló minőség lesz, csak kicsit több agymenéssel.

Amit nem értek, hogy a magyar bemutató október 7. Most komolyan, a pórmagyarnak nem jár vígjáték a nyárra? Meg kell várni a dvd kiadást? Egyszerűen nem értem, hogy miért nem lehet bemutatni ha egyszer odakinn pénzügyileg elég nagyot durrant a nulla A listás színész. Az Ünneprontók ünnepénél is valami ilyesmit játszottak, hogy miközben amerikában tarolt a magyarországi bemutatót őszre tették. Kár hogy nem tudom megnézni bukta volt-e itthon, de majd valaki jól megmondja.

Még ide a végére annyit, hogy a poszter sztem nagyon jól sikerült, hiszen a a feltett kérdés hősünk arca felett nem kicsit ütős.

36 hozzászólás a “Felkoppintva (Knocked Up) – a nyár hangosanröhögős vígjátéka” bejegyzéshez

  1. Én tegnap este néztem meg, és nekem is nagyon tetszett, nálam símán megkapja a 10/10-et, nem találtam benne kivetnivalót, szerintem nem túlzok ha azt mondom, hogy ez az év vígjátéka. Ez a Judd Apatow gyerek tud valamit(A 40 éves szűz is az ő műve) hihetetlen jó dialógokat tud írni, a giccset kerüli messziről, egyszerűen egy szerethető, és eszmméletlenül vicces filmet csinált(ismét). Ja, és Jason Segel-t jó volt látni benne, itt is vicces volt a srác(ő a How I Met Your Mother c. sitcom egyik főszereplője)

  2. Nem tudom a filmben hogy szerepelnek ezek a kifejezések (még), de olyan szinten köznyelvivé vált a google-ön keresés, hogy a szótárba is bekerült a “to google”, “googling” ige.

  3. Jajahh. Sok helyen azt mondják amcsik, hogy “gúgülj rá”. Nem is azt hogy keress rá a neten…

  4. Jogos a felháborodás,én is nem kettő bammeg-et eltoltam a premier miatt.de most más jellegű kérdés…mennyire volt zavaró h kamerás?vagy korrekt minőség? mert akkor én is megwaccsingolom.

  5. Pedig a 40 éves szűz után azt hittem, hogy a magyar forgalmazók is látják, hogy itthon is van erre kereslet…

  6. Ráadásul annak a szinkronja is klassz volt, így hibába láttam előtte angolul, a moziba beülve újra vicces volt, és az ilyenekre még a pénzt se sajnálom…

  7. TS nézhető. dobozhang meg sötét jelenetek neccesek, de hát vígjáték, elmegy. látványfilmet nem néznék így :)

  8. bocs srácok, _a filmről legyen szó lehetőleg_ ezért a sok ki-mit nézt töröltem. Én évente ha két kamerás filmet nézek, de ezt tényleg muszáj volt. megnéztem a samplet, nézhetőnek találtam azt annyi.

  9. szenszey: de akkor sem faintos úgy kezdeni egy társalgást hogy “rákerestem a robbanós rágóra a googlin”

  10. Én magyarul is szoktam használni a guglizást :D De angol nyelvterületen is mondták már ezt, és több filmben is előjött, szóval kint csak nem lehet olyan szokatlan.

    A film maga pedig rohadt jó, nagy kövér 8/10 valóban, normális, életszerű párbeszédek, nekem főleg a veszekedés tetszett :D Negatívumként a füves haverokat tudnám csak említeni, amúgy nagyon király, rég nem láttam ilyen jó vígjátékot.

  11. Meglestem én is, télleg hatalmasokat lehet rajta röhögni.
    A haverokban szerintem is több lett volna. De voltak még iszonyat jó mellékszereplők, gondolok itt a japó dokira meg meg a munkatársakra (főleg a csaj). Nekem azért kicsit hosszú volt

  12. nem tetszett hogy a nőver férjének a karaktere ben volt kidolgozva, úgy értem elkezdtek egy szálat húzni azon az oldalon is hogy miért kell behozni egy plussz vonalat félig nem értem akkor már inkább el se kezdjék, vagy zárják le egyszerűen, lehet hogy valami vágott verziót láttam? nem hiszem hiszen a film végén még mindig volt utalás rá,SPOILER a kórházban mikor a csávó haverja rákacsint a csaj nővérére,, esetleg ha odamegy a férje és leüti vagy nem is tudom, tudom klisé de meg lett volna oldva, SPOILER VÉGE miért nem lehett akkor egy rövid snittel elintézni, ha már annyit szerepel a nővér+férj vonal..
    de ettől eltekintve egyszer jó volt

  13. a nővérj – férj vita hatalmas volt, úgy, mint a nőgyógyásznál is a veszekedés. Vicces film ez, rég sírtam így a röhögéstől :)

  14. Én csak most néztem meg. Tetszett, de sose röhögtem rajta. Elmosolyodtam néha, de semmi több. De így is jól éreztem magam.

  15. Tegnap végre megnéztem, végülis tetszett, de tényleg kicsit hosszú volt, meg 23:40kor kezdtem el nézni… Valószínűleg frissen jobb lett volna. De így is volt pár baromi jó jelenet. De végülis ez csak egy humorban erős romantikus vígjáték volt, többször valószínűleg nem nézem meg… (Superbad-es dagi srác atom volt:)

  16. En csak most tudtam megnezni, de hat jujjj meg jajjj, ez tenyleg hatalmas moka volt!!! Nem tudom, nalam is ilyen 8 esetleg 9 korul jar a film, marmint pontozasban, meg ilyet sokat, es akkor boldog ember leszek!

  17. Sziasztok,

    nem szoktam irni ide de sajnos ez a film annyira kiboritott, hogy nem tudom megállni…

    KICSIT SPOILER, (szóval aki maga akar kiborulni a moziban ne olvassa)

    Emberek, komolyan szerintetek ez egy jó film volt ? Kb. az 1/5éig volt rendben, de akkor is inkább a gyenge tinihumor miatt, a film kb. semmit nem mutat fel.
    Aztán jön a két női karakter. Istenem, ha ezt a filmet akkor látom, amikor még nem kezdek el csajozni, biztos a büdős életbe nem kezdtem volna bele. Hogy lehet két ennyire ellenszenves női karaktert kitalálni ? Főleg a nővér. Hiába néznek ki jól, ezzel a stílussal, nagy pofával, meg pasi idomitással a sirba raknak. Aztán jön a halom klissé, meg az éjjel nappal tépés… aztán ujra klissé… Aztán 15 perc elmegy arra hogy mi van a doktorral, és a végén 10 perc, hogy nincs a doki… wow, ki a szart érdekel, amikor az egész 25 perc egy gyenge telefonhívásos poénért kelett ? És ez még mind semmi. Nem írnám ezt le, ha nem jön a végén a legundoritóbb dolog amit filmben láttam. Mert eddig a film csak simán szar volt, de ez felrakta a pontot az i-re… a szülés.. Nem tartom magam prűd embernek, szabados neveltetésem volt, de ez botrányos, hogy ezt ki engedte át a rostán. Miért kell egy p*nát néznem amiből egy fej jön ki ? Szóval ez szép dolog az életben meg minden, de nem a mozivásznon… a haverommal erősen a hányás közelében jártunk, és a mozi nagy része is azért kiborult.. Nem ezt vártuk egy “legszórakoztatóbb” vígjátéktól… Öeeehh… borzasztó. Persze lehet velem nem egyetérteni, de nekem ez a véleményem.

  18. Hát.. Gugu, a kommented inkább no comment kategória, valami családi tragédia/szakítás után ültél be erre a filmre hogy ilyen szájízzel nézted végig? Olyan perspektívából, ahonnan te nézed a filmeket, a 40 éves szűz is egy rakás szarnak tűnhet..
    Szerintem a film zseniális, a tökéletes átmenet az R vígjátékok és a romkomok közt, lehet nézni barátnővel, haverokkal, de szerintem még anyámnak is tetszene. Seth Rogen, és a haverjai kimerítik az überlol kategóriát, főleg a “zsidó Bob Marley” (ezúton is főhajtás Speier Dávid mesternek a fordításért), meg a szemgyulladásos jelenet. Katherine Heigl meg akkora eyecandy, hogy az vmi elképesztő.
    Amúgy, Gugu, rád visszatérve, te egy filmet azért utálsz, mert vannak benne ellenszenves karakterek? Ez ööö, elég.. érdekes hozzáállás. Másrészt: jujj, mutattak egy születést közelről, ezért szar a film.. lol. Alien tetralógiáról, esetleg Taxidermiáról hallottál már? Oké, ezek nem romkomok, de így legalább megérti az ember, hogy a gizda srác mér vág oan fejet, miután benézett a szülőszobába..

    Oké hogy ez a véleményed meg minden, de én fel nem tudom fogni, hogy ezt a filmet hogy szarozhatja le valaki..

  19. :D Tájékoztatásul közlöm, hogy semmiféle családi tragédia, vagy szakitás nem áll a dolog mögött… a 40 éves szüzet nem láttam, de ezekután vhogy nem is vagyok rá kiváncsi.

    Arra meg had kérjelek meg, hogy ne menjünk át személyeskedésbe, fogadd el, ha vkinek más a véleménye ;)

    Egyszerűen az a bajom, hogy sokszorosan hype-olt film volt, a nyár legjobb vígjátéka,stb. És ehhez képest borzasztóan alul teljesitett. Én kérek elnézést, ha már egy ideje nem azt tartom az év poénjának hogy hogyan kap vki szemgyulladást attól mert a másik a párnájába fingik… vagy hogy a gombázásnak milyen hatása van, aki Trip-elt már, az úgyis tudja. Katherine Heigl eyecandy, oké, ennek ellenére sem érezted hogy rengeteg jelenet túl volt húzva? hogy miért kell a kádba fekvést nézni 7 percig? meséld már el, melyik zseniális szál kibontásához kellet ez egy vígjátékban? Romkom.. tényleg nagyon romantikus komédia, ahol egy részeg csóró zsidó gumi nélkül megkefél egy kategóriákkal jobb nőt. Nekem a romantika rész vhogy elmaradt a jelenetekből.

    És megforditanám a kérdésedet… Nem, én egy filmet attól szeretek, ha kedvelhető (mindegy milyen szempontból, lökött, ügyetlen, kedves,zseniális az illető), szerethető karakterek vannak benne.
    És mint írtam,a film nem a szüléstől lett szar… az gyakorlatilag a pont volt az i-n… És bár ezt is leírtam, de úgy látszik nem figyeltél, egy Alien filmben, vagy egy Terrorbolygó, Halálbiztos filmben ( kedvencek…) egyáltalán nem zavar az ilyesmi. Mert amikor arra beülök, tudom mire számitok. És mivel körülbelül el tudja mindenki képzelni, milyen egy szülés, mint ahogy sok száz filmben már megcsinálták, a poén nem ütött volna kisebbet a srác fejéről, ha nem mutatnak egy p*nát miközben egy baba jön ki.

    A “Na most ehhez szólj hozzá! ” szövegeddel meg nem is tudok mit kezdeni.. Tényleg úgy gondolod hogy annyira megmondtad a tutit, hogy eláll a lélegzetem ? Ha te így gondolod vidd el a csajod, meg az anyádat is erre a filmre. Nekem nem jött be, ennyi.

  20. sorry, most látom hogy az “Na most ehhez szólj hozzá!” az alapból ott van… :D Akkor az a rész sztornó… ide nem kommentelek sűrűn…

  21. 1. Romkomot azért írtam, mer azért elég erős lelkizős szálak vannak benne, spec egy Nagyi szemefényéhez képest ez egy Minghella-darab :D
    2. A szülést megelőző “Heigl a kádban-Rogen telefonál” rész valóban a legkevésbé jó része a filmnek, többek közt ezért kapott (így konkréta nem írták) a Voxban a film “csak” 85%-ot.
    3. A szemgyulladásos résznél még az se teccett mikor utána Vegasba benyögte a “Vigyázz, mer szemgyulladást kapsz” mondatot? :)
    4. Azzal mondjuk én se értek egyet, hogy ez volt a nyár legjobb vígjátéka, mer volt Vaskabátok és Simpsons, de utánuk szigorúan ez jön.
    5. Azért nézd meg szerintem a 40 éves szüzet, Steve Carell nagyon jó benne, kíváncsi vagyok mit gondolsz majd a filmről.

  22. Meg tudja nekem valaki mondani, hogy az éttermi jelenetnél, amikor 4-en ülnek az asztalnál és beszélgetnek, majd elkezdik utánozni Robert de Niro-t, az ‘ezt a cipőt?… ezt a cipőt? – this shoe?… this shoe?’ poénnal, akkor melyik de Niro filmből idéznek? Nem tudtam eddig rájönni, pedig nagyon kerestem és nagyon érdekelne! :D

    Üdv.

    Mellesleg szerintem Isten volt ez a film. Eszméletlen… Angolul sokkal nézhetőbb, mint magyar fordításban és szerintem a szinkronhangok hihetelen rosszul lettek összeválogatva, ami a mozis élményt nagyban hazavágja (persze csak úgy, ha már láttam előtte angolul), de a magyarra lefordíthatatlan poénok megoldása nagyon tetszett, meglepett. :D Jobb lett volna szerintem, ha a 40 éves szűzben megszokott szinkronhangok maradnak, de így is élvezhető volt másodszorra is.

    A szakáll-poénokon sírtam a röhögéstől. Amikor megtudja, hogy a csaj terhes, illetve a nővér férjének az őszintesége és nyers modora… OLTÁRI :D A film teljes egészében isteni.

    A Simpsons – The Movie után, valóban a nyár, de szerintem az év vígjátéka!

  23. Húha, olyan stílusban, ahogy a srác utánozta, leginkább a The Untouchables-ben beszélt (Avagy “Aki legyőzte Al Caponét”), de IMDB nem ír ilyen “memorable quote”-t, meg én se emlékszem ilyesmire, gondolom ha nem ebbe, akkor valamelyik másik maffiás filmjébe volt (Nagymenők pl?)

  24. Szerintem nagyon jó film… 10/10. Véleményem szerint jó az alapsztori, szimpatikusak a főszereplők, jópofák a poénok… Összesitve tetszik. De hogy ne érjen vád elfogultság miatt, azért némi kritkát is irnék:
    -Túl sok a fölösleges “b*sz ki”… Egyszer-kétszer még poénszámba megy, utána meg már zavaró a sok káromkodás.
    -Túl hosszú az alaptörténethez a film! Nem kéne két órán keresztül húzni ezt a történetet, másfél órában sokkal élvezhetőbb lett volna.
    -Mi a fenének kavarták bele a nővér magánéletét?
    Ezeket a kritikákat leszámitva, tényleg a “nyár legjobb filmje” (már ha nyár lenne…) :)

  25. megnéztem, jó film, sok fasza poén van benne de marhára elnyújtották, az uccsó 50 perc simán lehetett volna max 20-30…
    fárasztó és indokolatlan a sok fuck-olás, meg a film második felében rengeteg a nem életszerű helyzet, vagyis inkább furcsa a főszereplők viselkedése…szerintem a nem túl meggyőző indítás ellenére a film első fele(2/3a) ami igen jó lett, de aztán nekem már sok volt, bár összességében tisztes, munka, de nem térdcsapkodós, bár van 5-6 nagyon ütős poén meg sok kisebb ami jól eltalált, meg dícsérni lehet a vígjátékhoz képest bátor témát is, hisz nem erről szoktak szólni az ilyen filmek…
    mondjuk 6.5-7/10
    a 40 éves szüznél nem jobb

  26. Akkor is beirom, meg ha senki sem ert velem egyet meg mar nem olvassa ezt a commentet senki.
    Szerintem GAGYI! Okes, hogy van 1-2 jopofa poen benne, de basszus tobb mint 2 ora? Es annak tobb mint fele lelkizes? BAAA! Dobtak volna ossze egy 1,5-ot es kihagytak volna a sok “ma is tanultam valamit” dolgot.
    De leginkabb a tortenet zavar legjobban (meg a foszereplo csavokat sem nagyon birom, szerintem nincs benne egyediseg), Szoval van ez a tok jo munkat kapo bombano, akinek ivel a karriere ahogy kell, csinal egy hulyeseget, lefekszik a luzer csavoval aki eleteben nem csinalt semmit, egesz nap iszik meg sziv, egy regi balesetbiztositasbol el mar evek ota, aztan a filmben rajon, hogy neki ez a pasi kell!!! (Persze a Pasi a vegen lemond a furol meg a piarol… BAAA) Szep alom meg mese, de hol tortenik meg ilyen? Szoval nekem szenvedes volt, mar majdnem a Holiday-hez hasonlitom!!!

  27. Most fejeztem be a filmet, sztem 9/10-et simán elért (Nagyi szeme fénye 10/10, csak az összehasonlítás végett (/off: hihetetlen, hogy a játékfejlesztők “léha” életéről nem készült még több film)).

    Egy-két poénnál majdnem leestem a fotelból. Holnap újra kell néznem, mert a röhögéstől tényleg le lehet maradni pár poénról. Szakállas viccek nagyon állatok :)

    Mostanában szerintem sz@r szinkronokat gyártanak otthon (elkapkodott fordítás, lopott fordítás feliratok.hu-ról, háttérhangok elvesztése, karakter nélküli szinkronhangok), szóval én nagyon nem erőltetem, tökéletes az eredeti hang.

    Ja, és ha vmit nem tudsz angol nyelvi területen, egyszerűen annyit mondanak, hogy “google it”. Cambridge értelmezőbe is tavaly óta bent van, szóval ezen nem kell “kiakadni”. (használta már vki a fridzsider szót???, asszem a lista végtelen…)

    A poén az, hogy én úgy indítottam el a filmet, hogy “oké, ez az első film a dvd-ről, jó lesz”, és így még nagyobbat szólt. Nekem abszolúte bejött, bár el kell ismerni a negatív kritikáknak is van alapja, de arra hogy kikapcsolódj két órára tökéletesen megteszi.

  28. Háténnemtom. Most került csak sor rá, megnéztem,de valahogy… nálam ez ilyen 5/10 kb. Még egy ásítást is eltoltam alatta. Jó jó, volt benn pár jó poén, meg jelenet, de néhol csak egy vigyorgásra futotta. És nem csak az éjjel 2órakor kezdés miatt, nem vagyok álmos-fáradt, v ilyesmi. Többet vártam a filmtől az ilyen-olyan kritikák alapján. Namind1, majd egyszer a Superbad-re is sort kerítek, ha már mindenhol együtt emlegetik a két filmet.

  29. Bár én is régebben láttam a filmet, de egyetértek GUGU-val! színvonalon aluli, tini poénosnak se mondható film volt! Annyira felháborító volt, nem hittem el, hogy ma basszus ezek a poénok (szülőszobán torz fejű beteg kisgyerek, a végén a rokkantkártyával való parkolás??) Tényleg valakinél ez a 10/10? hihetetlen. Bennem 3 hónap után is felháborodást szül. Morbid butaság volt.Nem vígjáték és véletlenül sem volt romantikus!
    Nah meg tényleg ami hisztit a vén nővér levágott a szórakozóhely előtt. A hülyegyerek meg aki ugye apuka lesz a pipáját menti ki a házból?? Ilyen férfiideálra vágyik minden nő! Viccnek is rossz!

  30. Megnéztem. Borzasztó. A kritika miatt néztem meg, de csalódásomnak hangot kell adnom!( eddig csak olvastam ez az első véleményem ).koren teljesen igaz amit írtál! SŐT!

  31. Tegnap este volt “szerencsém” megnézni ezt a “remeket”.Egy hangosan nevetős, könnyed vígjátékra vágytam és a kritikusok szerint ez ilyen.Nos azt hiszem én nem erre a fajta humorra vagyok vevő.Hangosan nevetés nem is volt,és mosolyt is csak néhányszor csalt a film az arcomra. ( a sok terhességi teszt elvégzése az pl. egy vicces jelenet volt..) De egyszerűen untam magam, érdektelen baromság volt amin sikerült bealudnom. Mazochizmus határtalanságáról tettem tanúbizonyságot, hogy ébredésem után folytattam a film nézését onnan ahol elaludtam rajta.Holott a végkifejlet felé tartó cselekmények kiszámíthatóak voltak….Meg se lepődtem.
    3/10

  32. hát én többet vártam ettől a filmtől:-(
    annyira unalmas volt hogy elaludttam rajta

  33. gyenge film. a Seth Rogen meg haverjai lehet, hogy viccesek egy bulin, vagy jó velük haverkodni, mint Vince Vaughnnal, de ez önmagában nem vicces, inkább koleszhumor, amire én nem vagyok vevő, vagy csak nem értem mosolyogtató poénjaikat. Ha ismerném őket személyesen, akkor megérteném talán, de ismeretlenül nem esik le semmi. Például a Grandma’s boy sokkal viccesebb film volt, abban is sokat füveztek a geekek. Ez mosolyogtató film legfeljebb. többet vártam, minimum egy 40 éves szűzet, ahol az elejétől kezdve szakadtam, itt kb 40 percig csönd…
    10/3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.