Pókember 3

Azt hiszem ideje bocsánatot kérnem minden robottól, hogy lebutáztam őket a Transformers kapcsán, merthogy a Pókember 3 alatt csak azt éreztem, ahogy percről percre egyre több agysejtem lesz öngyilkos, vagy esik a nem túl magas IQ pontszámom. Kegyetlen, annyira elnagyolt az egész, hogy nem is tudom a készítők mit gondoltak, erre a rendező olyat nyilatkozott, hogy a következőbe még több ellenfelet szeretne.. nocomment.

Pókember 3 amint magát nézi

Az van, hogy a Pókember kettő elment azért szódával, főleg a főgonosz, meg 1-2 gyakás miatt, de a harmadik rész megy az első mellé a műanyag kitüntetésével. Tudom, nekem vannak nagy igényeim, de amikor mindenféle fizikának fittyet hányva pattognak a tárgyak (figyelem, nem pókember, neki elnézem!), pedig a produkcióba rengeteg pénzt öltek, na az olyankor fáj. Az is, hogy Venom teljesen gagyi bénaság lett, és amikor visszafejti a maszkot a csávó, akkor meg a nagy idegen lény hirtelen kemény műanyaggá változik (a nyakát figyeljétek, a nyakát..).

Arra már ki sem merek térni, hogy ez az egész Peter nem fogja fel MJ kirúgását dolog nevetséges volt. Elhiszem, hogy a siker mámorító (érzem a filmbuzinál, haha, ez csak egy gyenge poén volt), de attól még nem kell 6 éves retarddá silányulni, max nagyképűvé. Tobey persze maradt ugyanaz az antiszínész, csak hát az ő nevével forrt össze a Pókember név, így asszem baromi sokat fog kérni egy esetleges negyedik részért (tessék csak megnézni Chris Tuckert, aki egy A listás filmet sem szállított jó rég, mégis k*ott sok pénzt kapott a Rush Hour 3-ért).

Más: elismerem, hogy teljesen képregény érzésem lett ahogy homokember szinte mindig pénzeszsákokkal a kezében mászkált, teljesen kényszeresen, de sajnos ez a rossz fajta flash, mert elég nevetségesen hatott. Mellesleg azért a film legjobb akciójelenete hozzá fűződik, gondolom amiatt nem jutott a lezuhanó kocsikra meg falról összevissza pattanó zöld gnómra elég pénz.

Pókember 3 amint homokemberrel összecsap
A kis bélpoklos

Na jó, tévedtem, mert visszagondolva egy jeleneten lehetett érezni a CGi erőt, mégpedig amikor kibontják a felhőkarcoló oldalát az emelődaruval. Na az jól nézett ki, de erre, és a legnagyobb kacagást ez váltotta ki belőlem (kis spoiler jön): szóval áll a rendőrfőnök a felhőkarcoló alatt, halál nyugodtan, és szólnak neki hogy az a lánya aki épp teljes életveszélyben lóg 50 emelet magasan. Na most erre mit csinál? Megőrzi a hidegvérét, de megám. A pasi aki szól a rendőrfőnöknek, hogy az biza a lánya, az meg áhítozik utána, és erre izgul? Nem. Minek izgulna, hiszen egy vasdarabon lógva 50 emelet magasan semmi baja nem lehet a csajnak. Nos itt, ezen, én csak kacagni tudtam.

Kicsit szerteszét lett ez az írás, de most már így marad, a filmet pedig mindenki baromi messze kerülje, mert szinte semmilyen jó akciójelenet nem dobja fel az unalmas részekbe belefulladó embert. 2/10.

human
írta
2007. 07. 08. 13:43
megjelenés
34
hozzászolás


34 hozzászólás a “Pókember 3” bejegyzéshez

  1. ez olyan pókember szinten 2/10 vagy univerzálisan? mert komolyan vissza kéne nézni a blogot, hogy ennyire rosszat kapott-e valamelyik film:)

    jelentem nem láttam – ki az a tiszta ember, aki még csatlakozhat hozzám és látta az első kettőt? (nem, nem vagyok kivagyi különc. naná, hogy meg fogom nézni, vagyok olyan kommersz sucker, csak nem siettetem)

  2. Na, gondoltam Human-nal sem értek többé egyet semmiben mióta lehúzta a Transformers mesémet :D

    De tévedtem, ezért mea culpa :P

    Ez egy gagyi vígjáték volt semmmi több, ja és Tobey “Anti-Színész” Maguire (remélem így kell írni) mellett megemlíteném Kirsten Dunst-ot is, ő sem tud mit kezdeni a kamerával :) De azért Bruce Campbell legalább dobott valamit nekünk.

    Látvány kifejezetten a sz*r kategóriában helyezkedett el, kivévé a sandman-es részeket ott azért elkerekedett a szemem néha, olyankor úgy éreztem hogy na ezért megbocsájtom az előszö “gumi-szagú” jelenetet, de aztán jött egy újabb, tehát itt is lebillent a mérleg nyelve :(

    Mielőtt kizsigerelnének a rajongók, hogy …. meg …. (ahogy én is tenném ha a kedvencem fikázná valaki :D), inkább nem is mondok semmit, aki ennek a filmnek a rajongója az meg is érdemli, 3/10 de mindhármat a Sandman animációk kapják.

  3. Azért ennyire nem volt ez rossz film. A véleményem kb. a következő (kb. 2 hónapja láttam):

    Szerintem is ez a leggyengébb Pók-film a háromból. Hogy miért? Egyrészt túlzsúfolt. Nem kellett volna ennyi ellenség. Venomot nyugodtan ki lehetett volna hagyni, neki egy külön filmet kellett volna szentelni, most pedig koncentrálhattak volna a Szimbiótára. Venom kinézetét egyébként jól eltalálták. Homokember is jó volt.

    Pzitívumként tudom értékelni, hogy a legkisebb mellékszerepeket is azok a színészek játszották, mint akik a korábbi részekben. Valamint voltak benne jó poénok is(pl.: J.J.).

    A leggyengébb láncszem a trilógiában egyértelműen Tobey Maguire. Az előző részekben sem volt szinpatikus az ürge, de most megkoronázta eddigi teljesítményét. Véleményem szerint nem egy nagy színész, Pókembernek pedig nagyon béna. A filmekben Peter Parker egy idiótára hasonlít, de a képregényekben ez egyáltalán nem így volt. Nem bánnám, ha lecserélnék a 4. részre, bár tudom nem nagy esély van rá. Amikor a szimbióta hatására kemény gyerekké változott, az egy oltári kínos rész volt a filmben. Nem is értettem, hogy akkor ezt most komolyan gondolták.

    A kifogásaim ellenére mégis 65%-ra értékelem, mert csak Pók-film, és kicsit elfogult vagyok Pókemberrel szemben. Az első rész nálam 80%, a 2. pedig 90%.

    A 4. részben remélem nem a kiszivárogtatott Gyík és Vérontó lesz, mert akkor az is csak tovább fogja rontani az összképet. Továbbra is Venommal kéne inkább foglalkozni. Szerintem.
    Ja, és Venom, aki nem olvasott képregényt vagy valamilyen háttérinfót a filmmel kapcsolatban, az honnan tudja, hogy ki az a fickó? Mert a filmben – emlékeim szerint – egyszer sem hangzott el a neve.

  4. Az első jó volt, de érezhetően lehetett volna jobb is…
    A második már a nem volt annyira jó, nagyon-nagyon érezhetően lehetett volna jobb is, illetve mondjuk ki, hosszú volt és unalmas, rossz irányba mentek el a készítők.
    Erre itt a 3., amit a sok negatív kritika hatására már meg sem akarok nézni… szomorú mi lett a Pókemberből.
    Marad az Xmen a képregényfilmek dobogóján. Mindhárom rész, együtt.

  5. Az első kellemes volt, a második fantasztikus a harmadik meg szar. Ennyi. Túlzsúfolt, leegyszerűsített, méltóságától megfosztott, a mitológiát semmibeveő trágya. Kár.

  6. Hát nekem legkevésbé sem vágyam hogy megnézzem. Az első rész felén elaludtam a tv előtt, a másodikat végignéztem de nagyon gagyi volt, főképp a vonat megállítása. Sok kedvem nincs végigszenvedni még két és fél órát gyerekkorom egyik kedvenc hősének megalázásával.

  7. winnie: valami miatt létezik az 1/10 és a 3/10 kategória is, de a 2/10 msot lett létrehozva, szal az új freeblog (tavaly május) óta nem kapott ilyet film :)

  8. dESMOND a Venom igazi neve Eddie Block. De a filmben is elhangzik a neve.

  9. Ezt a részt még nem láttam, de sokat nem várok tőle, eddig minden helyen szidták. Egyébként sem értem az ájuldozást az első 2 résszel kapcsolatban, mivel azok se voltak nagy számok (jó, a 2. rész nem volt rossz, de az se egy X-Men, Batman Beginsről nem is beszélve). Le kéne állni a készítőknek a Pókemberrel, mert úgy néz ki, belefáradtak.
    Egyébként idén rájár a rúd a 3. részekre, ld. Karib-tenger 3, vagy Shrek3. Azért remélem, a Bourne már jó lesz :)

  10. le kéne állniuk? szerinted le fognak miután a pókember 3 minden idők legjobb nyitóhétvégéjét hozta? sztem fejik még egy darabig ezt a tehenet

  11. Nekem meg az új Batman nem nagyon jött be. Amíg el nem kezdett batmankedni, addig tetszett, de utána már nem.

    Az X-men-filmek viszont rendben vannak.

  12. “a fantastic four 2 szarabb:D”

    na ez igy ebben a formában nem igaz a pokember 3 megmutatták h egy képregényfilmet is el lehet baxni de azé a ff 2 azé jobb mint ez. ff1-nél biztosan :)

  13. Máshol nem tudom megkérdezni, de mailt milyen címre tudnék neked írni? Mert nem találok sehol egyetlen mailcímet sem…

  14. Máshol nem tudom megkérdezni, de mailt milyen címre tudnék neked (vagy a Filmbuzi-csapatnak) írni? Mert nem találok sehol egyetlen mailcímet sem…

  15. yummie.hu-n nyomd meg a kapcsolatot felül (itt is lesz majd, csak msot ebben a eprcben nem csinálom meg.)

  16. Büszkén kijelenthetem, egyiket se láttam és nem is fogom:)
    Sztem kb a két lehető legellenszenvesebb embert választották főszereplőnek, meg bénák is ahogy mondjátok.
    De amugy mintha azt hallottam volna már tervezik a 4-et, de a két szereplő már nem akar játszeni benne (esetleg nagyon sok pénzért:)

  17. Öm… nos én az Pókember 1-et láttam de csúcsbéna forgatókönyvének és bivalyszar szinészi játékok egész tárházának köszönhetöen a 2. rész kimaradt… de ahogy elnézem a 3. rész megnézésével sem fogom gazdagitani a hálivúúdi álomgyárat. Amúgyis, a Pókember tápos :P ennyi. Egy Transzfómeesz simán lealázza :P

  18. Ém láttam mindhárom pókembert. A képregényt annyira nem ismerem, de abban biztos voltam, még mielőtt leültem volna a moziban, hogy ellenségekből kicsit sok lesz. Attól féltem, elcseszik az egészet, és milyen igazam lett! Bár ehhez hozzájött az is, hogy hála Kristen Dunstnak, aki sikeresen elmesélt egy csómó mindent még a bemutató előtt, rengeteg részt át kellett írni, újra kellett forgatni, ami miatt lett olyan a film amilyen…
    Az első hatalmas röhögőgörcs már rögtön az elején kapott el, amikor a Venomot tartalmazó meteor vagy mi becsapódott. Na most ugyan kettesem volt fizikából, de annyit biztosan tudok, hogyha valami az űrből érkezik, és becsapódik az akkorát szólt volna, hogy fél New York felébred! De itt nem ez történt! A kb hat méterre lévő Peter és MJ észre se vette. Na ja…
    De voltak itt még cifra dolgok bőven, pl hogy lehet, hogy egy atomkutató központot csak egy sima kerítés véd a betolakodóktól?
    Vagy példul amentsükmegalányomlopjunkpénzt klasszikus hogy került ide? És miért nem volt egyetlen félelmetes gonosz sem? Hol van már Alfred Molina? Egy folyó mélyén, kár…
    A Homokemberrel együttéreztem, Venomot szántam. Elképeztően és pofátlanul keveset szerepelt benne! Ezért haragudtam. Topher Grace nem volt a legjobb választás!
    A másik zavaró tényező, nekem legalábbis, az volt… Hogy immáron ez a harmadik rész, de még mindig nem tudunk elszakadni Ben bácsi halálától! A manapság divatos flashback segítségével végre kiderült az igazság. Remélem a negyedik részben már nem lesz ilyen.
    Aztán ott volt még a szimbiózis. Hát erről csak annyit, hogy teljesen röhejesnek ábrázolták a gonoszt! John Travolta és a Maszk jutott eszembe, amikor Peter végigtáncolt az utcán. Húúúú de gonosz…
    Összességében káosz a film, de ez nem azt jelenti, hogy nincsenek jó pillanatai.
    Itt kiemelném a Zöld manós bunyót az elején. Le a kalappal! A metrósharcot, és a toronyház lerombolását. De ennyi…
    Az alakítások… Hát Bruce Cambell igazán kitett magáért, és J. K. Simmons is.
    Utoljára csak annyit mondanék, hogy a sok gonosz közül végül Sam Raimi lett a leggonoszabb! Csak annyit tudok mondani neki… EL A KEZEKKEL A NEGYEDIK RÉSZTŐL!

  19. Tragédia borzalom és én felháborodtam a filmen rettenetesen szar volt még hogy több akció és több ellenség mindenből sok volt és ezért volt szar huzták nyuzták mint a rétestésztát.Ha ki adják dvd-n én még a 299 ft os turkálóból sem fogom megvenni mert ilyen filmre még az is sok.

  20. Nevetséges ez a majmolás :)

    Olyanok írnak itt kritikát a filmről akik se a képregényt, se a rajzfilmet vagy esetleg a korábbi részeket látták volna. Pusztán a kritikus szavaira hivatkoznak.

    Tényleg nem lett jó a harmadik rész, sok a vontatott unalmas rész, de nem hiszem hogy pusztán ezért lenne csak 2/10 a film. Nekem épp az első rész nem tetszett míg a második volt az eddigi legjobb.

    Human Insect. Annyira túlforrott az izlésvilágod, hogy szerintem még nincs is marvel adoptáció ami neked tetszett volna.
    Megérne egy misét ha egy pár estét képregény olvasással töltenél :)

  21. Ne haragudj, de rengeteg pókembert olvastam. asszem az egyik pók kritikában valahol emlegettem is. Meg x-ment (ami mellesleg tetszett, marvel, jéé, kritika is van róla), meg fantasztikus 4-est ha feltűntek valahol. Daredevil-t is, legalábbis az electrás részek rémlenek.

    Légyszíves mielőtt ilyesmibe kötsz, legalább keress rá az oldalon (ami ugye 2003 előtti történéseket meg sem örökít..)

    + szerintem is a második pók volt a legjobb, ha ebből a 3-ból kell választani

  22. Nem értek egyet azzal sem aki azt kritizálj, hoyg túl sok ellenfele volt. Ha emlékeim nem csalnak pl. a Baljós Légióban öten küzdenek a pók ellen (Bogár, Rinó, Víze.,Bumeráng, meg még valaki). Mindezt egy két részes képregényben, miért volt sok, hogy most két ellenfele volt? Minden képregényben és rajzfilmben valakik szövetkeznek a pók ellen.

    Btw, Venom tényleg keveset szerepel, annak viszont örülök, hogy Homokember nem lett a happyend áldozata.

  23. Hömpölygő kupac trágya, a romantikusnak szánt jelenetekből árad a hülyeség, lepra az egész. Homokember mellé nyugodtam berakhatták Morrie Benchet, azaz Vízembert is, közös támadásuk elsöprő lett volna. Sebaj, helyette megkapjuk plusszba az új Zöld Manót, Venomot, egy szőke ciklont és egy meredek ívben degenerálódó szuperhőst. Az extrákban nem szerepelt véletlenül a Duracel-nyuszi?

  24. Sokan szidjátok, de szerintem annyira nem rossz. Vannak benne gáz részek az is igaz. Például hogy lezuhan a földre a meteor és meg se hallják. Ezektől függetlenül nem sikerült szerintem rosszul. Nekem személy szerint az első tetszett a legjobban. Kegyetlen jó volt benne a zöld manó. A harmadik viszont jobb lett, mint a második. A másodikban az a csápos izé elég tréfa.
    Remélem a negyedik részbe beleveszik Scorpiot. Az kemény menet lenne.

  25. szerintem eddig a legjobb része a 2 meg 1 volt a legjobb igaz hogy a 3 . se rossz de alig várom már hogy jőjjön a 4.része mert nagyon szeretem a pókembert nézni 1 nap megnézem vagy 3 zor ennyi.

  26. Kb 2 nappal ezelőtt elolvastam ezt a kritikát, és akkor picit kiakadtam, hogy 2-t adtál rá Human. Na most az a vicc, hogy ma megnéztem megint, immáron DVD-n, és azt kell mondjam, teljesen igazad van. Egyszerűn, ez a film, nem is tudom… hát valami harmat gyenge. És a DVD hátoldalán ez a szöveg áll: “Nemcsak a Pókember-sorozat, hanem az összes szuperhősfilm legjobbja” -> valaki ezt beveszi? Ja meg hogy: “Elsőrangú. Pókember legveszélyesebb kalandja.” Daily Mirror -> ez valami szennylap? kérdem én…

    10/3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.