Új design a vezető filmes blognak

Megjött amire vártatok. Amennyire bejött a sokvonalas fullminimal annyira gyorsan meguntam, így lépni kellett, amint szusszantam a munkából. Come and see.

human
írta
2007. 07. 13. 20:53
megjelenés
59
hozzászolás


59 hozzászólás a “Új design a vezető filmes blognak” bejegyzéshez

  1. No offense, de nekem nem nagyon tetszik. Ez a kék háttér egy kicsit semilyen és a logó alatti kép is furcsa, nem illik a “képbe”. Ez egész olyan semmilyen, ellentétben a yummie-val, ahol a kép nagyon ott van.

    De persze úgyis a tartalomért járok erre ;)

  2. jaja, nem illik egy mozinak a teteje ahol a filmek címei vannak egy filmbuzi nevű sitehoz :)

  3. human ez tényleg gyors volt. jobb mint volt, az biztos. de a yummie-t nekem meg sem közelíti. a felső kép annyira semmilyen. bár a bordó mint szín jó, meg lehetne próbálni, hogy ne akkor legyen a post címe szines ha rámegyek egérrel, hanem mindig.

  4. ks: az előző egy sablon volt konkrétan. nemtom melyik a sablonosabb, az, ami egy sablon votl picit átalakítva, vagy ez.. és akkor még nem is láttátok a taljesen sablonos homokszínű változatot lol, az mennyire lett volna gáz :)

  5. előfordulhat az is, hogy csak én vonzódom túlságosan az überminimál felé, de igazából nem is az oldal felépítését, a tagek elhelyezkedését, hanem a színeket találom sablonosnak

  6. egy baj van, most az rssben az ékezetek a címekben kérdőjelek meg krixkraxok :( meg talán még ezen az “nyilacska admin” feliraton változtathatnál kicsit

  7. cool ez az új design. ha ráérsz, nekem is összedobhatnál valamit. már egy szimpla fejléccel is beérném. :)

  8. Tovább gondolkodva a designon, konkrétabban az alábbi dolgok nem tetszenek:

    a színek, a háttér túl homogén. Ez ügyben példaként hozném fel a http://blog.tiffg.ca/blog/ oldalt, ahol a háttér egy kicsit el van koszosítva. Szerintem ez nagyon feldobja.

    A FILMBUZI felirat nagy nyomtatott ‘i’ betűjére nem kell pont, ezért furának hat rajta a csillag. Talán ha csupa kisbetűvel lenne kiírva. A betűtípus egy kicsit katonai hangulatú, nem mozis. Ami talán jópofa lehetne, az egy régi mozik stílusában készült neonfeliratos megfejtés, esetleg villoghatna is ha rámegy az ember, mintha kontakthibás lenne.

  9. A színharmónia tekintetében pedig egy képet mutatnék, remélem, fent lesz még:
    http://staytondailyphoto.com/photos/star_full_building.jpg

    Ennek a képnek nagyon jók a színei, nagyon “mozis”, a moziplakátok, a jobb oldalon a classic mozik képei, minden részlet a helyén van. Látszik rajta, hogy régi mozi, mégis remekül karbantartott és tiszta.

    Talán valami hasonló kellene, amitől a blognak tényleg mozis hangulata lesz, olyannyira, hogy ha idetéved egy külföldi, aki egy mukkot sem beszél magyarul, akkor is levegye 1 másodperc alatt, hogy ez egy filmes blog.

    Persze ízlésről nem lehet vitatkozni, és nem is akarom ráeröltetni az ízlésemet senkire, csak ötleteket szerettem volna adni amolyan “brainstorming” módra ebben a két hozzászólásban. Remélem, azért segítettem valamicskét. Hozzáteszem, fogalmam sincs, hogy mit lehet megvalósítani egy blogon.

  10. de itt már nicsn brainstorming, ez a végleges. Még egy dolog van amit akarok, de az pár hét mire meglesz szerintem

  11. hú ez a toronto filmfesztiválos blog fejléce milyen szinten ver oda… tipo powa’! pont a koszosság nem tetszik benne. imádom a betűket.

  12. És miért kellett új design? Mi baj volt a régivel?
    Eddig se azért jártam ide rendszeresen mert kurvajól nézett ki, hanem a leírások, ajánlások, kritikák miatt. De tőlem aztán lehet akármilyen, csak kérdezem, hogy miért az újítás.
    Hm?

  13. Láttam, csak azt hittem, van valami komolyabb oka is, de nyílvánvaló, hogy én gondoltam túl sokat a dolog mögé. Na, zárjuk le.

  14. Jó lett az új design – tetszik!
    Egy kis off: TCM-en megy a Logan Futása, aminek 2010-re ígérik a remake-jét!

  15. Jó, nekem bejön :) Végre lehet látni hol kezdődik egy komment ki irta és meddig tart :) Waytogo :)

  16. oh, my jesus!
    de tényleg!!!
    grat
    még esetleg ha a fejlécbe lévő mozibejárat felletti feliraton filmbuzi felirat lenne olvasható a nemtudommi helyett…. :)

  17. Tetszetős, esetleg a fejlécben lévő képből lehetne többett látni(kevesebb zoom vagy nemtom) akkor jobb lenne legalábbis sztem.

  18. ügyes. határozottan ügyes. a kék háttér milyen lett volna trendi átlóscsíkosan? :)

  19. chabba: már nem azért, de a képnek, amit példának felhozol, annyira kromatikus abberráció utánérzése van, hogy csak na… LOL mondjuk, ha egy DSLR-el készült volna és nem csak zaj és elmosottság lenne a kép alsó kétharmadában, azt mondanám példaértékű, bár a kompozíció akkorse túl jó (aranymetszés sehol nem érvényesül, majdnem lelóg blara a mozi teteje, jobbra meg a plakát)

    nem vagyok fotóbuzi, ahogy filmbuzi sem (ezt meghagyom humannak :P), de van szépérzékem. amúgy nekem a design mindegy, a lényeg: olvasható legyen egy oldal és könnyen be lehesen határolni a különböző részeket.

  20. a tegnapestim törölted, human??
    ez a “levél” mi? mármint ha nekem szólna nem kaptam levelet

  21. Nekem sokkal jobban bejön mint a minimal. :) És tényleg, végre tagolódik rendesen, látni mikortól jön az új post.

  22. Nem olvasom végig a sok kritikust, jó és kész :) Az előző túl minimál volt, ez pont jó.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.