Az Úszó erőd nem állta ki az idő próbáját

Pedig csak másfél óra akcióra vágytam, és mivel a kezem ügyébe esett a HD verzió, gondoltam beiktatom, nassolok valamit mellé meg ilyesmi. Hát, az egyik leghírhedtebb Die Hard másolaton bizony fogott az idő, és sajnos a nosztalgia sem erősített rajta. Konkrétan bealudtam 1-2 helyen, méghozzá az akció alatt.

Úszó erőd (Under Siege) - Erika Eleniak megérkezik a hajóra

Pedig a faarcú nulla színész Segal ellen ilyen Tommy Lee Jones meg Gary Busey kommandóztak, és a formás popót erika Eleniak szállította (a képen) Amúgy rajta mennyire látszik az idő múlása. Mármint a csávók mászkálnak a tipikus cuccban és ott van az, hogy régi a film, nem divatos, de a női valahogy jobban változik. Oké, amacskanadrág szerű ami rajta van az mos újra menő, de nem így! Azért a cicikről lőttem egy screenshotot.

A történet ugye annyi, hogy Segal valami ultrakiképzett csávó, akinek a szolgálati ideje végig alig van hátra idő és azt szakácskodással tölti. Egészen addig, amíg el nem foglalják tolvajok azt a hajót, amin nyugodtan főzöget, ekkor begurul, hogy a főfogást nem szolgálják fel a legénységnek, és legyakja a gonoszokat, akiket Tommy Lee vezet. De ezt mindenki tudja, aki nem 12 éves és kicsit is kedveli az akciófilmeket, nem? Tv leadta vágva 100ezerszer, előtte videón cserélgették az emberek, meg minden.

Úszó erőd (Under Siege) - Aludj el szépen kis Tommy

Mint mondom, például a Die Hard-dal ellentétben, az Úszó erőd szépen kopott az idő múlásával. Borzasztó párbeszédek, és hát Segal… És ezért rajongtunk valamikor. Már csak az Ölve vagy halvát nézzem újra, mi?

34 hozzászólás a “Az Úszó erőd nem állta ki az idő próbáját” bejegyzéshez

  1. A legjobb segal film az volt, amiben még majdnem az elején kiesett a repülőből. Bár a címére nem emlékszem :)
    De azért a hölgy mellesleg rendben van.

  2. Tény, hogy nálam is az Ölve vagy halva az egyetlen értékelhető filmje. Az úszó erődöt csak a száguldó erőd übereli. Az sem mai gyerek… Erika cicejei pedig az egyetlen valamire való dolgok a filmben. Még Tommy Lee Jones is feledhető sztem…

  3. Erika cickójairól szívesen megnézném azt a pár mp-et mozgás közben is HD-ben. :)

  4. Na igen, mint egy előttem hozzászóló is említette, ez egy Oscar díjas film a Száguldó Erődhöz képest, mert az a mélypont. Ez egy korrekt kis eksönmúvi azért szerintem. Persze nem egy Die Hard, az tény.

  5. erika cickói emlékezetesek voltak számomra :)
    anno azért a filmet is szerettem

  6. Ha másfél óra akcióra vágytál, akkor miért pont egy ilyen filmet választottál?!

    Ez akkkkkkkkkkora egy gány film..egy részt mert Segal játszik benne..másrészt nézhetetlen és unalmas mint a dög.
    Legközelebb inkább a Tenacious D, avagy a kerek rockerek c. filmet nézd meg. Végre egy jó kis rockos film:P

  7. A “Törvényre Törve” végén van minden idők egyik legfaszább akciófilmes beszólása, amikor a főgecivel,William Forsythe-tal verekszik:
    Forsythe: Le akarsz lőni?! Kifogyott a töltényem.
    Segal: A töltények megkímélhettek volna a fájdolomtól.
    Már csak ezért is érdemes megnézni ezt a filmet:)

  8. Segal az idióta magyar valóságshow szereplő, a faarcú úriember vezetékneve Seagal. Nem vagyok fan, de ha már vezető filmes blog meg ilyenek… :P

  9. érdekes h senki nem szólt, amúgy ha megnézed imdb oldalt akkor
    Alternate Names:
    Steve Seagal / Steven Seagel / Steven Segal

  10. nem vagytok normálisak az uszo eröd nem csak seagal legjobb filmje hanem a világ egyik legjobb akciofilmje. milyen die hard? hogy jön ez ide? (sose jutott volna eszembe ha itt nem olvasom annyira más a kettö) kurva nagy történet kurva nagy szinészek kurva jo párbeszédek (magyarul üt minden mondat, minden második párbeszéd szálloigévé vált) és kurva jo akciojelenetek. istenem ha az utobbi 7 évben csináltak volna csak egy ilyen filmet is nem lenne ekkora szarban a filmgyártás

  11. én 2000 ota nem láttam 10/10es filmet de szerintem 9/10est se. a 90es években majdnem minden hétre jutott egy. pedig megnézek mindent és hidd el elkeseritö a helyzet. de erröl nyithatnánk egy külön topicot is hogy miért nincsenek jo filmek mostanában

  12. Nana, azért még Seagal kezdetben tudott jó filmeket csinálni, a Tűzparancs után már aztán nem ment neki. A legutóbbi filmjeit már végig se tudtam nézni. Én bizony nem is nézek tőle semmi újat, de talán majd az Under Siege 3…:):)

  13. úszó erődöt újranézni:) azért annyit nem ér, bár a maga idejébne nem volt rossz ,most meg simán elmegy. A die hard-nak én se tudom mi a picsa köze van ehhez,segal-nak meg akad azért nézhető filmje,néha jól is jönnének esténkét ha az rtl nem vágná ki a keményebb részeket

  14. csávó bezárva terroristákkal egy épületbe/hajóba, túszok is vannak.. rémlik? Lehet Die Hard előtt is volt ilyen, de Bruce elvette tőlük és megcisnálták a modern akció egyik alappillérét

  15. amúgy a csaj ruháját minek hoztad fel? most ez olyan dolog, hogy akkor minden régi filmet felhozhatnál, 10 év múlva meg a mostani filmekben levő csajok ruhája lesz gáz, ennyi

  16. Szerintem igenis jó film..:) És ne mcsak erika miatt.. igaz, én fegyver és haditechnika junkie vagyok..:)

  17. Az nem volt világos nekem, hogy Jones hogyan adhatta ki magát valami ezredesnek vagy tábornoknak.
    Tudom, hogy CIA-s volt, de nincs olyan sok tábornok, ugye?
    Egyébként az akciós részek teljesen rendben voltak, a párbeszédekkel sem volt gond, a feszültség…hát Seagal-ért soha nem szoktunk aggódni, üt-vág és győz.

  18. Human!

    Azt rosszul tudod, hogy ez Die Hard-másolat. A Die Hard csak megalapozta ennek és az 57-es utas-nak a létrejöttét is. Egyébként a mai napig megállja a helyét az akciófilmek között. A többi dolog szubjektív. Nekem bejött 100 %ig. Ne hasonlítsd Seagal-t Bruce Willishez meg Wesley Snipeshoz se, mert mind a 3nak különbözik a karakter-alakítása, kisugárzása. Az ÚSZÓ ERŐD a maga műfajában kiállja az idő próbáját, hogy példát mutasson a mindenkori Hollywoodnak. Valaha tudtak akciófilmeket csinálni, igaz? Láss hozzá Seagal bácsi az Úszó Erőd 3hoz.
    A filmkritika oldalon még ennyire se tudnak filmet elemezni, mint itt. Szóval ez jobb oldal. Összességében kell tudni mérlegelni, mert nemcsak fegyverekből, meg cickókból áll egy film. Történet, szereplők, jelenetek, párbeszédek, jelenetek összekapcsolása, végkifejlet. A Száguldó Erőd? Azt is jól összehozták, csak annak az én szememben látványosabb lett a vége.

  19. “Az nem volt világos nekem, hogy Jones hogyan adhatta ki magát valami ezredesnek vagy tábornoknak.”

    spoiler: sehogy, zenésznek adta ki magát. a hajó kapitányának volt születésnapja, az elsőtiszt (Gary Busey) meg meglepetéspartit szervez neki. jött csöcsös csaj (Erika Elenak), meg zenészbanda, akik igazából Tommy Lee Jones vezetésével atomtölteteket akarnak rabolni, de van egy szakács (Sirály Pista), aki megoldja a helyzetet.

    egyébként elég gyenge darab, közelében nem jár olyan filmknek, mint a die hard, vagy sirálypista más filmjei (törvényre törve, nico). pont Jones vitte a hátán a filmet, ő volt az egyetlen valamire való színész.

  20. Na igen, Dimitrij. Ez már szubjektív.
    Nekem a Törvényre Törve és a Nico egyaránt klafa. Seagalt egyébként qrva sokan nem szeretik, mert nagyképűnek tartják az alakításait. Nekem bejön az biztos. Csak egy Die Hard-ot képes überelni az ÚSZÓ ERŐD, a 4et. Mert gigaocsmány lett a 4. Szerinted lesz a Street Fighterben Van Damme?

  21. “Mármint a csávók mászkálnak a tipikus cuccban és ott van az, hogy régi a film, nem divatos, de a női valahogy jobban változik.”
    ezért kell minden filmben meztelen nőknek szerepelni :)

  22. Fegyver és haditechnika miatt,szinészek: Tommy Lee Jones & Gray Busey jó még mindig a film!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.