Bourne: amit nem bocsátunk meg!

Kinn vannak az első kritikák, és már amúgy is akartam írni egy 10 oldalas káromkodást amiért csak októberben hozzák be Mo-ra a Bourne Ultimátumot. Ha a nézhető (r5) rip előbb jön ki mint a hazai bemutató…

Egész egyszerűen ezért nem értem a forgalmazóknak a sírását a kalózkodásra. Filmet akarunk nézni, és nem 3 hónappal később, vagy be sem mutatva ha véletlen elhasal amerikában. Filmet akarunk nézni akkor amikor kijön! magasról teszünk egy akciófilmnél a kamerás verziókra (dumálós komédia az más, de hát ott a dvd előbb jön ki (Knocked up) mint ahogy itthon bemutatják majd), de ne szivassatok minket. És az átlag nézőt se szivassátok, mert persze hogy lekalózkodja vagy megveszi pecsánál vagy lemásolja a personal dealere (borítóval, dvd tetejére nyomtatott cuccal) 800-1000 forintért. És jól megnézi, a valószínűleg gagyi kalózdvd felirattal, mert a filmet akarja látni. Mert akkor akarja látni, amint lehet, minél előbb, mert megy a médiagépezet és a hype. Persze, a filmnézés luxus, nem “jár” (ezt az érvet is beszokták dobni ilyenkor), persze hoyg nem jár, hanem fizetünk érte 1200-1300 körül, és megnézzük a 320 forintos fél literes kristályvizet iszogatva a drága popkornhoz, perechez, m&m-hez.

PL a Bournról már írnak az újságírók, és hát enyhén szólva is pozitívat, olyat h rohannék augusztusban a bemutatóra, de nem tehetem meg. Nem a hazai forgalmazókat szidom, azt szidom aki eldönti mikor jön be valami. Ha épp az amcsi az, akkor őt, ha a magyar mégsem vállalja be mert szerinte nem éri meg, akkor őt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.