Disturbia

Kezdjük talán ott, hogy a film besorolása elég fura, hiszen 70%-ban kb egy tinivígjáték, jó csajjal meg minden, 2%-ban családi dráma, és akkor 28%-ban pedig egy thriller. A megnézése pedig elkerülhetetlen volt, mégpedig azért, mert a Disturbia meglepetés sikernek bizonyult odakinn, ami felkeltette a kíváncsiságomat, hogy mégis mitől van ez.

Disturbia: a három tini

A történet röviden: apja halála miatt drámázó kissrác (Shia LeBeouf) megüti a tanárát, amiért bíróság elég kerül. A bíró a családi tragédia miatt elnéző vele, és csak 3 hónap házi őrizetre ítéli. Az anyja már nem olyan elnéző, lemondja az X-BOX live előfizetését, meg az iTMS-t is, így a srác nem tud sok mindent csinálni, ezért elkezdi a szomszédokat kukkolni. A nete megmarad, szóval a fél világot letölthetné, de mindegy. A szomszédba költözik egy szép lány, egy másik szomszédról pedig azt kezdi feltételezni, hogy sorozatgyilkos. Sokat mondtam? Nem annyit mint a trailer, ami a tini részt szinte teljesen kihagyta, pedig a filmben más az arány.

Aki eddig nem tudta, az tavaly rádöbbenhetett a House kapcsán, hogy a látod rajta a gonoszságot alakokat David Morse baromi jól hozza. Ha az én szomszédom lenne, lehet sorozatgyilkosnak nézném szintén. És hát a szomszédba költöző eyecandy sem semmi, úgyhogy Shia elég jól tengeti a házi őrizetet. Az a helyzet, hogy ezek a figurák eddig elég jól mennek Shia Lebeouf-nak, gondolok itt a Transformers poénkodásra, meg a Disturbia tinivígjáték részbe sorolható jeleneteire, szóval nem okozott csalódást. A nagy vízválasztó az Indy4 lesz?

Sajnos a film ebben a 70-30 koktélban már nem bizonyult annyira izgalmasnak, legalábis szerintem elég súlytalan a thriller rész. Horrornak semmiképp nem mondanám, hiszen semmi félelmetes nem volt benne igazából, se pedig túl véres rész. Mondjukpg-13, szóval nem is lehetett volna… Mindegy.

Disturbia értélelés

Ez biza 6/10, a rászánt időt most sem sajnálom, de újranézési faktor kb nulla, max pár medencés jelenetet esetleg az eyecandy jóság miatt. Mellesleg a soundtrack is a tinivígjáték vonalat erősíti, azaz egy popos maszlag, amit néha jó berakni limonádénak, de annyi.

human
írta
2007. 08. 05. 14:59
megjelenés
39
hozzászolás


39 hozzászólás a “Disturbia” bejegyzéshez

  1. Na ezt a filmet simán megnéztem volna moziban,ha a májusi bemutatót nem csusztatják át augusztusra. De az ő pénzük bánja…
    Én nagyon jól szorakoztam rajta,tény hogy lehetett volna thrilleresebb,meg túl sok meglepetést sem tartogatott,de egy 7/10 nálam így is símán,és az a kínai srác szekrényes-kamerás poénja mekkora már…

  2. Hát igen, ahogy a trailert elnézem, kiderül még mindig örökérvényüek Hitchcock filmjei. Ez ugyanis szinte teljes egészében a Hátsó Ablak (Rear Window, 1954) története, kisebb változtatásokkal.

  3. Tökéletesen egyetértek a kritikával. Totál nem értem, hogy ez a mozi miért lett akkora siker, semmi extra nincs benne (bár a film eleji autóbaleset príma). Meg kicsit furcsa volt, hogy Trinity a srác anyukája, ő vhogy túl fiatal hozzá :) Szóval számomra kissé csalódás ez a film.

  4. Nekem is kb. 10/7-es en stagnál ez a tini-thriller. Shia és Sarah Roemer nomeg persze a nagy David Morse miatt. 1x nézhető,jó,izgalmas móka. Másodszor már nem ülsz be elé. Az elején a baleset azért jól volt vágva,és fényképezve. D.J.Caruso(a rendező) az Életeken át című fostalicska filmje után, végre valami értékelhetőt hozott össze. A money talks/pénz beszélt Pacino-val,és Renee Russou-val nem láttam ettől a “mesterember-től”, mert állítólag eléggé kakira sikerült az is.Ami erre a filmre nem igaz. Az író(Carl Ellisworth, ő követte el a Red Eye/Éjszakai járat szriptjét), valóban sokat látta a Hátsó ablakot Hitchcock-tól.Sarah pedig tényleg eyecandy, és még színészkedni is tud valamelyest…..Szóval nézzétek, és ítélkezzetek

  5. klasszikusan nézhető – és nyugodt szívvel kihagyható film, soha nem fog hiányozni. nagyon tini, de talán éppen ezért lett ilyen sikeres.

    amolyan semmi sem történik benne, de élvezhető mozi, ami főleg akkor érdekes, ha az ember nem tudja, hogy mi a műfaj, hogy mire számítson.

  6. Yep….Ha Joliet meztelenebbül akarom látni,akkor inkább az eredendő bűn, vagy a Gia:-) A pénz beszél angol címe two for the money.

  7. Hasonló véleménnyel vagyok róla mint Human, már ezerszer láttunk ilyet, de azért egyszer elmegy. Az elején lévő baleset tényleg ütős, de ennyiben ki is merül az igazi dícsérnivaló. LeBeouf ígéretes karrier elé néz, Sarah Roemer elég mutatós, David Morse pedig hozza a szokásosan jó formáját. Furcsamód pont a vége van nagyon elrontva, ahol feszültségnek kellene lennie épp ott nincsen. Nálam is egy 6/10-et ér.

  8. jack: ahogy linkeltem is az írást amiben ott az angol cím :) a gia-ban meg fiatalabb

  9. Jolie legjobb filmje a Cyborg 2. (ott is pucérkodik!)

    Mondjuk úgy alapjában véve nincs jó filmje.

  10. Ennek a csajnak túl furca feje van ahhoz, hogy eyecandy legyen.
    Egyébként az effekt tényleg ott van, hogy a trailer után “ezt a szart, még ha David Morse, akkor sem”, aztán meg imdb-n 7.3 hogy az istenbe.

    Jolienak nincs jó filmje? Hát akkor a Tomb Raider az mi? :D

  11. engem csak odáig kötött le, amig kiderült, hogy mégis miről is szól az egész, onnantól viszont full unalom.
    minden annyira kiszámítható volt.

  12. Human…a linket nem is néztem,de kösz…

    Lehet, hogy nem ide tartozik, de én a Tomb Raider 1.-en, elaludtam a moziban. A kettő egy picivel jobb volt. Azon nem bóbiskoltam el. A Disturbia-t tény, hogy az amcsik nagyon kajolták…lásd imdb-n 7.3 átlag. Miért? Mert tipikus amcsi film.Jó fej főhös, csini szomszéd csajszi,lúzer haver, minden benne van, ami nekik kell….Hogy nekünk mi kell? Sajna ugyanez. Mellesleg nekem ennél a picit hasonló témájú A szomszéd Jeff Bridges-el,és Tim Robbins-al még jobban tetszett. Ha ennek 10/7-et adtam akkor annak jár a 10/10.

  13. énis kellemesen szórakoztam rajta.. és nekem bejött bár télleg nem fogom idén újranézni a fix :D

  14. Én tegnap tudtam le. Ennyi. Nem több és nem kevesebb, mint másfél óra kikapcs. Pár jó poén, de hogy mitől istenítik annyira a buta amcsik, azt nem értem. Azért a kiccsaj aranyos, Trinityről pedig annyit, hogy a néni két hét múlva lesz negyven… Nem is olyan fiatal egy tizenéves srác anyukájának. Mondjuk én azon röhögtem, hogy szinte mindenhol az volt a beharangozás egyik aduásza, hogy “főszerepben: Carrie-Anne Moss a Mátrixból”. Hát, pont ugyanaz az érzésem volt, mint a Julianne Moore-ral reklámozott Az ember gyermekénél. Az a kb.10 perc, amit összesen a filmben megjelenik elég messze van a főszereptől :D Jó tudom én, hogy valahogy el kell adni a filmet és Shia LaBeouf neve még messze nem cseng olyan jól mint a NYOLC ÉVES Mátrix egyik főszereplőjének neve.

  15. Kövezzetek meg, de én már kétszer láttam, és másodjára is jó volt, annak ellenére hogy csak “egyszer nézős” film. Szerintem nem az, az az egyszer nézős, amit az istenért nem néznél meg mégegyszer, vagy mert annyira semmilyen volt, vagy annyira szar, de ez egyik kategóriába sem tartozik bele.

  16. Megnéztem,ennyi.Újranézni biztos nem fogom.Ennél sokkal jobb filmeket csak dvd-n adnak ki,ezt meg mozira viszik.Már csak értékelni kellene,de mit? 1óra dögunalom,az utolsó 40perc viszont egész jó.Lesznek akiknek ígyis bejön a film,nekem csalódás volt.

  17. A vége azért furcsa, az a nagy kerti nyugalom (ki tudja, mennyivel a katarzis után…), illetve az elején fasza a balesetes rész, csak túl sokáig “tartják ki”, hosszú nézelődés, segítség sehol.

    Nyilván ez a film sem hibátlan (kevés közel hibátlant ismerek), én is csak egyszer néztem meg, habár régóta vártam a trailer alapján.

  18. Nekem is tetszett. 8//10. Bár tény ,hogy kicsit elhúzhatták volna még a végét ,kicsit több feszültség de mindegy legalább jó volt és szórakoztató. Újranézési faktor nyílván 0. Annyira azért nem ütött. Nem baj utoljára úgy is a Halálos Fegyver 1-4 és Die Hard 1-4 amit hajlandó vagyok újranézni a többi meg…

  19. Udv!
    Sztem egy baromi izgi filmet lathattunk aki latta .Egy kicsit hasonlit a Vacancyhez ( Elhagyott szoba ) .Baratnommel neztuk a filmet o pedig leragta mind a 20 kormet. Nekem is bejott a film,de latom nagyon lehuzzatok. Persze hogy nem veszi fel a die hard4-gyel,de akkor is gratulalhatunk a rendezoknek es miegymasoknak hogy egy nagyon alacsony koltsegvetesbol ilyen jo filmet kihoztak.Foleg hogy Shia LaBeouf egy ev alatt letette a nevjegyet es 2 fasza mozis filmben !
    8.5/10

  20. hello szerintem nem kell annyira alul kritizálni, mert idén talán ez az egyik legjobb thriller. És nem rossz, nekem tetszik a film szerintem simán megkaphatta volna a 7/ vagy 8/10, de az igazi nyerő idén a 28 weeks later és a die hard 4.0.. hello mindenki

  21. Nem tudjátok h mikor lesz a pontos bemutatója a Disturbia filmnek naon fontos lenne!!!előre is köcce!!!:D Amit halottam a filmről pedig 10/8

  22. ahoz képest hogy most kezdték játszani a mozikban máris le lehet töleni az internetől JÓ minőségben, amit szerény személyem már meg is tett :) amugy moziba is megnéztem és sztem egész jó lett bár a történet kissé butuska és elég nehézkesen indul be

  23. Valóban a trailer nem árul el sokat a tini részről! Én mondjuk a trailer megnézése késztetett a film megtekintéséhez.
    A film elég nehezen kezdődik el. Ezalatt azt értem, hogy lassú a prológus: peca, karambol, spanyol óra, bíróság és csak ezek után kezdődik el igazán a film… És ezek után is lassan folytatódik a film: Xbox, iTunes letiltása, stb.
    Csak ezekután jelenik meg a sexy neibourgirl:) Ez kb. jó negyedóra…
    David Morse és a gyilkos tekintete elég lenne, hogy felhívjam a rendőrséged és panaszt emeljek személyi sértés vádjával; a kocsis jelenet egyszerűen csodálatos volt.
    Alapjában véve valóban nem a legjobb film, de csakis a leányzó miatt szerintem megérdemel egy 7/10-et.

    Disturbia: 7/10

  24. A Disturbiára én is 7-est adok, egy tizes skálán. Nem volt rossz, de a Bárányok hallgatnak nyomába sem ér, hiába néz olyan mereven a sorozatgyilkos! Nem egy Anthony Hopkins! Miért nem tudnak még olyan filmeket csinálni? Mi változott meg?

  25. Nekem nagyon bejött a film. Az eleje szórakoztató volt, még hangosan is nevettem a vége meg izgis. Jó azért nem a körömlerágós fajta, de simán 8/10-es. Na meg az elején az a karambol, frankón úgy éreztem, hogy én ülök a kocsiban. Brrr.

  26. sztem cool jo film nekem nagyon is tetszett
    ajánlom de bár az elején azt hittem h vigjáték de mind1
    azért naon jo:P:P

  27. “egyszer nézős” film ellenére nekem nagy kedvencem és már nem is tudom, hanyadszorra néztem újra. Imádom az ilyen tini-thrillereket. Baj az, ha az eleje lassabban indul? Nem. Fel van építve a film, és csak a végén kezd pörögni, de ez így a jó. 7/10.
    “visszalépsz és bele nézel a tükörbe, de nem azt mondod ‘De jó csaj vagyok’ hanem, hogy ‘Ki is vagyok én valójában?’, és ez kurva jó” (vagy valami ilyesmi). like.

  28. Kedvenc filmem…de kinek mi?! Tény, hogy egy kevert stílusú film (dráma, romantika, thriller), de szerintem ez benne a jó, miképp ezzel jól operálnak, s nem tűnik emiatt furcsának. Shia Labeouf legjobb filmje, a játéka zseniális szerintem. Röviden, a film azért kedvenc, mert ahányszor megnézem, annyiszor beszippant a légkör, magával ragad a kertvárosi élet, ennek révén átjön a feszültség is (Jézusom egy gyilkos a szomszédom,itt…a kertvárosban…) Megjegyzem még, hogy a szinkron is nagyon jó, kb. szóról szóra ugyanaz van fordítva, mint amit mondanak. Egyik örök kedvenc marad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.