The Simpsons – a mozifilm

Oké emberek, úgy alakult, hogy beiktattam a Simpsons mozifilmet – az milyen, hogy az Evan Almighty sajtóvetítésen, múlt héten, valaki felvette a szinket és már kinn van warezban úgy? -, és akkor most oltsatok le, hogy 19 vagy hány évad ismerete nélkül ilyet mondok, de szerintem marha unalmas volt. Egyszer nem tudtam röhögni, sajnos ez van. Egész egyszerűen Homer idegesített, annyira sötét faszkalap volt. Családi dráma? Hol? Izgalmas nagyívű sztori? Arró nem is beszélve, hogy a pár mosolyt esetleg kicsaló jelenet mind benne volt a trailerben.

The Simpsons movie

Szóval mondom, adjatok a fejemnek, de ha egy mozifilm nem élvezhető a sorozat nélkül, akkor ott már gond van. Ha erről nem maradtam volna le kissrácként, akkor lehet most virulna a fejem, de így nosztalgia meg szépemlék faktor nélkül ez bizony halovány volt.

72 hozzászólás a “The Simpsons – a mozifilm” bejegyzéshez

  1. a spiderpig-poént mondjuk kár volt ellőni a trailerben 1röhögéssel kevesebb lesz:D

  2. Egy extended Simpsons rész volt sztem… a jobbak közül, szóval egyszer tuti megérte megnézni. (közhely, de azért ez továbbra se az első 5-6-7 évad színvonala).

  3. kedves human insect, én egyetértek veled, sosem találtam viccesnek a simpsonst, ez a film pedig úgy, ahogy van, gáz. szerintem se vicces. inkább fárasztó. nevetni én se tudok rajta.

  4. pedig szerintem Homer a legjobb karakter, teljesen idióta, de pont ez a jó benne

    sorozatnézőknek biztos bejön a film

  5. Akkor nem van tudva, hogy általam meg lesz-e nézve ez az amerikaiak által készített csoda. Bár kedvelve volt általam – az milyen, hogy mindjárt jön a Dirt – a sorozat, de ezekután nem úgy van híve, hogy pénz lesz erre költve általam. ;)

  6. amúgy egyszerű a recept, aki nem szereti a simpsonst az ne nézze meg.
    én se néznék meg egy egészestés “anyátok közt” filmet és passz.
    és persze a simpsons nem az a sírva röhögős kategória, de én szeretem. eleinte nagyon bírtam benne a itchy and scratchy show-t de az mára sajnos eltünt.
    viszont szerintem szinte akármelyik rész többet ér az üvegtigris 1-2nél együttvéve.
    kinek a pap, kinek a paplan…

  7. Annak örülök, hogy végre valaki tud írni erről egy olyan kritikát, ami legalább nem ‘szarozza’ le. Nekem személy szerint nagyon tetszett, Homer meg az összes ember paródiája egyszemélyben, ez benne a jó :D . Nem szokásom DVD-ket venni, de ezt tuit meg fogom. Nem tudom, előtte egyátalán néztél meg részt, de szerintem ha máshol nem, a Viasaton azt a párat a 18. évadból, amit leadtak, megnézhetted volna. Így lehet, hogy tényleg kicsit hülyeségnek tűnt az egész.

  8. Pont ma néztem meg én is. Sajnos csalódnom kellett :(
    A sorozathoz képest szerintem sehol nem volt, viszont annyira rossz sem volt, szóval 6/10 nálam.
    Amit nagyon sajnáltam, hogy Burnst alig szerepeltették :(

  9. mint a fireflynál, modnjuk ott sokan buktak ráa film miatt a sorozatra, de még így is bukta volt mozikban. Ez nem bukta, viszont nem lettem tőle kíváncsibb a Simpsons családra.

  10. nekemnem volt gondom a serenity megértésével. sőt, meglehetősen butuska mozi volt. nem is igazából a sztori miatt fontos, hogy otthony légy simpson-téren, hanem a poénok, a karakterek és a belőlük adódó poénok miatt. no mindegy, számomra eddig a nyár filmje, ami nem nagy szó, lévén kiszabott szar volt az idei nyár. már csak a bourne-ben bízom.

  11. sosem értettem hogy mit esznek ezen a sorozaton annyira. egy-két részbe belenéztem néhány éve de egyszer sem sikerült még csak elmosolyodni sem, sőt, kimondottan idegesítő volt…

  12. amugy meg az egész 19 évadba ilyen a Homér.. sztem a te kritikáid unalmasak.. szar filmekre azt irod hogy mekkora jok, a jokra meg azt hogy szar…..

  13. akkor ne olvass, tényleg. nincs harag, nem hiszem h az én ízlésem superior és a tied meg gagyi, egyszerűen nem hasonlít az ízlésünk. Ennyi.

  14. Talán most először fordul elő, hogy vmiben nem értek egyet veled, de szerintem ez most egy különösen jó mozi volt és mindezt a Simpsons különösebb ismerete nélkül mondom. Engem teljesen megvett. És rögtön elkezdtem beszerezni a sorozatot is. Nálam 8/10, mert régen röhögtem ilyen jókat.

  15. Nem néztem a sorozatot,de ilyen intrikus hangvételű,humorbombát rég láttam.Telitalálat a mozi.
    Ellentétben a temérdek állatos bodymovie animációs gagyival,szellemes és eredeti darab.Nekem is a nyár egyik legjobb mozija.

  16. Soha nem néztem Simpsonst, de a 399-edik és a 400-adik rész az egyik legjobb sorozatélményem volt (pedig 24-et sem néztem).

  17. Én is inkább idegesítőnek találtam a sorozatot,ehhez képest a Futurama az egyik kedvencem, pedig ugyanaok a készítők

  18. Komolyan emberek… ha nem érdekel ne nézd meg basszus, de ne hord már el itt szarnak.
    Simpsons mindig is baromi jó volt és az is marad, szarok a kritikára, hogy “az utóbbi 10 évad mélyrepülés volt” amikor én szétröhögöm magam rajta.

  19. Én is csak 1-2 Simpsons epizódot láttam életemben, és egyik sem győzött meg, hogy a többit látnom kéne; a film viszont szerintem tök jó volt. Sokkal viccesebb a mostanában kijött animációs filmeknél. Persze, családi dráma, meg izgalmas, nagyívű sztori tényleg nincs benne, helyette annyi hülyeség van, ami azért elég ahhoz, hogy kitöltse. Méghozzá minőségi hülyeség, ha van ilyen egyáltalán.

    Például a kórusos Pókmalac a stáblista alatt, hát azt meg kell szereznem valahonnan, de magyarul, bár általában szinkronellenes vagyok…

  20. mi volt ekkora poén a spideypigben? most komolyan. az egyetlen poén amin nem röhögtem a filmben, lol.

    midnegy, nálam 8.5/10, kb 3 simpsons epizódot láttam összesen, de asszem most bepótolom a hiányosságomat. végigröhögtem, kár hogy iolyen rövid volt :)

  21. Született már ezen az oldalon jó kritika valamelyik filmhez? Mert az általam fellapozott kritikák alapján hívhatnátok az oldalt fikázó pont hunak vagy énnagyobbatfikázok pont hu. És ha megnézzük a kritikák színvonalát, akkor pláne a “béka segge alatt sincs egyik se” – csak hogy az oldalt megpróbáljam reprezentálni. Kocsmában írjátok őket?

  22. “Komolyan emberek… ha nem érdekel ne nézd meg basszus, de ne hord már el itt szarnak.”

    ó, de miért süllyedünk oda, hogy egy filmet védeni kell. hollywoodnak nincs szüksége ilyesmire szerintem.

    “Simpsons mindig is baromi jó volt és az is marad, szarok a kritikára, hogy “az utóbbi 10 évad mélyrepülés volt” amikor én szétröhögöm magam rajta.”

    ez benne a szép. sokan ugyanezt mondják a rendőrakadémia sorozatra – az ő állításukat is helyén kell kezelni, mint a fenti hasonló fanboy-hozzáállást.

    a simpsons kult, mese nincs, 18 évad az 18 évad – az elért, 170-180 milliós bevétel magáért fog beszélni, a scooby doo ezentúl nem lesz a legsikeresebb tévés rajzfilmből mozifilm feldolgozás.

    de attól még nem hiszem, hogy megszületett az első film, ami senki szerint sem sz*r:)

  23. spiderpig szerintem sem volt vicces. (egyik legrosszabb jelent volt a botoxossal karöltve ;)
    ami tetszett:
    – Burns egyetlen jelenete :( (bár a stáblista alatt is van egy)
    – a jegesmedve kiborulása :)
    – eski moe’s :)
    – jetpack helyett ragasztó :D
    – Flanders féle kakaó

    a legnagyobb poén mégis az, hogy egy 25 perces epizódon többet röhögök, mint ezen együttvéve. persze itt kb 6. évadig áll ez, hisz még csak odáig láttam. ez az egyik félelmem, hogy átvált majd ilyesmi humorba a sorozat.
    összegzés: ez nem jött be annyira :(

  24. nem olvastam el mindenhozzászólást, meg regisztrált tag sem vok, de rendszeresen olvasom a cikkeket.
    szal, nem néztem trélert, mert a moziban szeretném élvezni, nekem a sorozatok nagyon bejönnek, kár hogy nincs meg minden évad(csak 10-17ig ha esetleg vkinek megvan szóhat) szal én minden részt élvezni tudok,és remélem ezt sem különben…

  25. Igazad van Insect, nem sokat nézelődtem, kábé tíz percet, amit megenged ez a rohanó világ sajnos…(Gagyi lett volna most a részedről felsorolni a jó kritikákat, ugye.) De az magáért beszél ha a saját kritikád néhol ki van csillagozva a saját oldaladon. Miért kell ez? Őszintén írod a témáidat, tisztelet érte, de sokszor nem értem az érveket, mert az azok trágár köntösben vannak, azt meg nem lehet rendesen értelmezni. Kevés a kiegészítő információ. Jobban utána kell járni minden filmnek. A megjelenés profi. Sőt. Ez lehetne a legjobb moziportál. Na!

  26. én nagy fan vagyok de a 18 évad kicsit csalódás volt, kevés volt benne Homer, pedig ő a lényeg (mint a Sp-ba Cartman kb, bár nélkülük is vannak jó részek de a legjobak mikor velük szakad el a gépszíj)…ez meg érdekes lehet, ha 1 jó Simpson részt csinálnak egész estésre sok homerral az nem lehet rossz…
    aki meg 1 részt nem látott még az szóljon már hozzá…
    human: “Egész egyszerűen Homer idegesített, annyira sötét faszkalap volt.”
    Homer 1 akkora poén hogy az hihetelen, beszarás karakter, filmekkel meg sorozatokal együtt meg mindennel az egyik legkirályabb figura akit valaha megalkottak :-) (bár ezt rajzfilmben könnyebb megjeleníteni, de azért “élőbe” is van rá példa, Al Bundy mondjuk)

    a sorozat amugy rengeteg társadalomkritikát és filmes utalást tartalmazz meg rengeteg sztereotípiát kifordtanak meg vicces az egész na…..

  27. Egon: csekk rögtön az oldasávon az oceans’t, meg vannak hetek amikor cska jó filmeket láttam. most kicsit felgyűltek a rosszak, legutóbb télen kaptam ilyen “fikasite” kommentet, akkor is volt egy 2-3 hét amikor csak lehúztam filmeket, mert úgy jöttek.

    DE pl Disturbia pl sztem absz nem lehúzó kritika, ha csak a főoldalt nézem, Vacancy-t is sokkal jobban lefikázhattam volna, ha csak a flame-ért írnék, hiszen van rajta fogás rengeteg. Na mindegy. Itt a Simpsonsnál meg még okot is adtam, hogy mindenki figyelmen kívül hagyhassa, mivel nem láttam a sorozatot :)

  28. Szkítör: akkor itt valami rendszert vélek felfedezni, mert Al Bundyból több részt is láttam, de nem tenném be a top10 sitcomom közé.

  29. Se Rémrendes, se Simpson? What is wrong with you??? :D:D:D:D
    Én még nem láttam a filmet, leszedtem, de moziban akarom nézni először….a Simpson családnak nagyon sajátos a humora, nem szeretheti mindenki, nekem is szúrja a szemem, hogy ilyeneket írsz pl. Homerroól, dehát ez van, úgy se tudjuk megváltoztatni a véleményedet. Én személy szerint imádom ezt a sorozatot, minden karakter nagyon el van találva, amúgy meg szerintem mielött megnézted volna a filmet, beiktathattál volna pár részt is belőle, csak hogy tudd, hogy milyen a stílusa, milyenek a karakterek, és akkor nem hiszem, hogy ilyen erős lehúzó “kritikát” írtál volna, és nem váltottad volna ki sok a honlapodat látogató, és szerető ember ellenszenvét.

  30. Human I.: Simpsonékat nem ismerni (önmagában is ciki szerintem egy “filmbuzi”-tól), és így megnézni a mozit, aztán ideböfögni ezt a pár hozzánemértő sort, jó nagy loserségre vall.
    2-6 season rulz.

  31. én életemben vagy 3-4 simpsons részt láttam eddig, de nekem ettől függetlenül is sírva röhögős volt néhol, a többi helyen meg kifejezetten szórakoztató, azóta a sorozatra is kimondtam az instant get-et. igaz, az a pár rész, amit eddig láttam szintén tetszett, csak 9-10. évadban nem kapcsolódik be az ember egy sorozatba. de a film meghozta az ihletet.

  32. human: hát a rém rendes család az klasszikus…azért vannak benne gagyi részek de összeségében az is nagy oltás, főleg az amerika társadalom azon részeinek amelyeket erősen kifiguráz…Al Bundy karaktere meg hibátlan (bár sose győz szegény)

    az meg hogy top10 sitkomba nem fér be az semmit nem jelent, mivel ez már ment 10enakárhányéve, nem érdemes összehasonlítani az elmúlt évek sorozataival, mert más kategória…

  33. Bug: ismerni és nézni az két külön dolog. Nyilván tudok róluk, hiszen kult, ettől még nem kötelező néznem.

  34. skacok ,szerintem jó lett a film.. én angolul néztem ,de nekem nagyon bejött..pedig én nem is néztem a sorozatot..max 1pár részt láttam.szval az én véleményem pozitív

  35. Én is feliratosan néztem meg és nem csalódtam. Akinek bejött a sorozat, annak a film is bejön. Érezhetően populárisabbra készült, de a sorozathoz hasonlóan egy-két poénhoz kell gógyi és hogy gyorsan kapcsolj, vagy asszociálj más szitukhoz. Én ajánlom mindenkinek!Megérte a 700 megát:)

  36. Ma végre megnéztem én is moziban a filmet(mellesleg remek szinkronnal, ami igen ritka mostanság). Azt kell mondanom, hogy ROHADT JÓ VOLT. Ez bizony kétség kívül az év egyik legviccesebb vígjátéka, talán holtversenyben a Knocked Up-al az első helyet foglalják el, tudom, sokan nem értik meg az ironikus utalásokat, és remek társadalom kritikát, de itt mese nincs, ami kult az kult. Ez bizony 10/10.

  37. “Arró nem is beszélve, hogy a pár mosolyt esetleg kicsaló jelenet mind benne volt a trailerben.”

    Nem akarlak megbántani (megint) de egy poénok láncolatára építő filmnél, mi a túrónak kell megnézni a trélert?! Tényleg nem értem…

  38. biztos velem (és rajtam kívül a többi mozilátogatóval) van baj, de szanaszét röhögtük magunkat rajta! (-:

  39. Én is ma néztem meg, és hatalmas volt:D
    Nemtudom hogy mi annyira unszimpatikus a filmben, de ahogy láttam elég jó értékelése van mindenhol(91% – rottentomatoes)
    Bár én a sorozatot is nagyon szeretem, minden részt láttam már.A szinkron néha elég gyenge volt, pl Wiggum főfelügyelőnek és Bartnak nagyon vékony hangja volt.

  40. Sztem a film nagy király volt, rengeteget röhögtem rajt.
    Bart és Wiggum felügyelő hangja a filmben megegyezik a klasszikus szinkronnal.

  41. Hi,Szerintem nagyon jo lett a film,de aki nem nezte a sorozatot annak egy csomo poen nem jott at,pedig tele volt a film,és nem csak az elözetes:D.
    Remelem keszitenek meg ujabb reszt,ennel ütösebbet,mert azert a sorozatt jobb.A 18.evad ami egyedül nem tetcett,1-2jo resz van csak benne.
    Valaki tudja hogy hany evadra tervezték,vagy mikor lesz uj?

  42. Nekem bejött, de én a sorozatot is komálom, úgyhogy nálam 8/10. Ide nekem a Futuramat is moziban, Bender for President! :D

  43. qper: ha jártál moziban az utóbbi egy-két hónapban, nem igazán tudtad elkerülni a simpsons trailerét.

  44. A sorozatból mindössze egy-két részt láttam, de ettől függetlenül reméltem, hogy a film jó szórakozást nyújt, de hasonló véleménnyel vagyok róla, mint Human. Egy-két poénon mosolyogtam, egyébként pedig nem értettem, mit istenítenek rajta. Bár a South Park mozifilm is elég gyenge a sorozathoz képest, viszont a Simpsons-nál meg azt mondják, hozza a sorozat színvonalát…

  45. Elvileg a Sipson’s egy társadalomkritika, amely bemutatja, hogy milyen idióták is valójában az emberek. Én szeretem, de nem szoktam rajta nevetni, felismerem a szarkazmusokat, és belegondolok, hogy hm…ez valóban így van. Nem láttam még a filmet, nem akarok látatlanban véleményt mondani, nem is égek a vágytól, hogy megnézzem, ha valaki leültet elé úgy ok, amúgy nem remeg érte a kezem, csak annyit akartam mondani, hogy azok akik egy a földönfentrengek olyan morbid, és idióta filmre gondoltak nem csoda, hogy csalódtak.
    Az a szörnyű, hogy tényleg az emberi hülyeségre épül az egész, és ha saját életünkben nem vesszük észre az iróniát, a gúnyt, és a humort, a filmben miért tennénk…

  46. Valami jó izlésü ember kéne ide akinek a kritikái kultúráltak és reális véleményt tud írni és nem ilyen kezdetlegeseket hogy:sötét faszkalap.Igaz a te oldalad,azt írsz amit akarsz de azért megválogathatnád a szavaidat,mert így nem sok ember fog komolyan venni…max azért érezheted úgy hogy komolyan vesznek mert felidegesítd őket.Pedig nem kell idegesnek lenni(ez a hozzászoloknak szol).Látjátok Human próbálkozik.Hívhatjuk első szárnypróbálkozásnak.Most még nem sikerül…Ez van.De Human ha egy kicsit változtatnál egy iső múlva lehet hogy komolyabban vennénk az oldalad és megfogadnánk tanácsaidat a filmkkel kapcsolatban.Egy kis változással egész szuper kis oldal lehetne.:)

  47. Először is idéznék Human Insecttől: “Családi dráma? Hol? Izgalmas nagyívű sztori?”
    Valóban nem volt túl nagy a sztori. KTamasnak is igazat adok, hogy “Egy extended Simpsons rész volt sztem…”
    Aki magyarul látta, azt csak sajnálni tudom, pedig nem túl bonyolult angolul, 2-3 év angol tanulás bőven elég a szöveg értéséhez; szóval sajnálom azt, aki magyarul látta, mert biztos nem értette a “Pókmalac” poént.
    Az eredeti Spiderman szöveg így szól(az első sor): “Spiderman, Spiderman Does whatever a spider can ”
    Homer szövege pedig: “Spiderpig, Spederpig whatever a Spiderpig can do”
    Szerintem ez volt a legjobb vicc az egész filmben, a többi főleg fársztó volt…
    A grafika egészen forradalmi volt, és ez nagyon tetszett nekem.
    Sajnos ehhez a filmhez nem tudok többet szólni, olyan gyenge volt; pedig a sorozatot szeretem.

    The Simsons:6/10

  48. Elnézést kérek azoktól, akik értették a poént, mert feltételezni merészeltem róluk, hogy tudatlanok.

  49. Most mi van?
    Réka én nem értelek téged…
    Ez egy ilyen műfaj, valakinek tetszik az adott film valakinek meg nem. Az egyikünk lehúz valamit a másikunk Isteníti, míg a másik filmnél ez pont fordítva van. Hol itt a baj? Mi a baj Humannal -akit melleskeg nem nagyon ismerek, de amit te előadtál itt az súlyos-. Lehet, hogy nem tudom konkrétan miről van szó, de az előbbi hozzászólásod..hát…pf…
    Valaki magyarázza el mi van itt mert ááá…nonszensz…
    És remélem nem azt fogjátok mondani, hogy bepukkadt, mert egy film sz@r kritikát kapott…

  50. Á…megvan a baj!
    Homer egy faszkalap…Értem…
    Hát Rékuci, ez van ha az ember ennyi filmet néz…Előbb utóbb kikristályosodik…Az utóbbi időben nagyon kevés film kapott jó kritikát, és az a nagy igazság, hogy nagyon kevés film nézhető…A romantikus filmeknél az első perctől kezdve tudod a végét, a vígjátékban vagy sz@rok a poénok, vagy már ismered őket, a horrort végigröhögöd, a krimi vontatott, a sci-fi meg csak az efektekre épül, és ha nem akkor is max egszer nézhető. Nyomatják nekünk a “D” kategóriás filmeket, és persze, hogy csalódottságában az ember mond olyat is ami nem bírja a nyomdafestéket. Ezen csak a rendkívül nagy idióták akadhatnak fel, úgy látszik Te is egy ilyen vagy.
    Nem akarok védeni senkit
    Gratulálok, csak felhúzott a kommented.

  51. Hát azt látom:)Pedig ez is csak egy véleménynyilvánítás.Lehet hogy nem veszd észre de az emberekkel is úgy van mint a filmekkel…Márha érted mire gondolok…Bár te biztos érted hisz én vagyok az idióta és ezekszerint te az okos …Elég szomorú hogy az emberek ennyin felhúzzák magukat:)További szép napot mindenkinek!Igen,még neked is Buffybot…Hiszen ez is csak véleménynyilvánítás:)

  52. te is felhúztad magad valamennyire. Amúgy ha a vesszők és pontok után tennél szóközt, akkor lehet téged is komolyabban vennének.

    Na, ezzel le is zárom a személyeskedést, aki engem akar anyázni és nem a véleményem ellen hozni valamit, az inkább emailt írjon. Az nem ellenvélemény, hogy “miért káromkodsz”, amikor elég ritkán teszem, bár a simpsonsnak pont jutott egy.

  53. bocs buffy, de tényleg no személyeskedés, komolyan gondoltam. akkor se ha egyetértenék, vagy ilyesmi.

  54. Nem húztam fel magam,csak megvédtem a véleményem.Amúgy bocs,h nem írok teljesen szabályszerűen de ezen az oldalon ez nem sokat ront szerintem:)

  55. “mi volt ekkora poén a spideypigben? most komolyan. az egyetlen poén amin nem röhögtem a filmben, lol.”

    Már nem azért, de szerintem ez volt a fő poén az egészben! Annyit röhögtem rajta, s képtelen vagyok elfelejteni! Nálam a nyár mozija, láttam az összes évadot, és meg kell, hogy mondjam nálam veri a hazánkban sokkal népszerűbb South Parkot! :) Szóval 10/8 mert Burnst nem szerepeltették olyan sokat :)

  56. Jaja sztem is jo a film báár nem tom h a South Parkkal vetekszik e XDAm Human Insect.Rékanak igaza van sztem de ez nem lényeg mert ez egy film értékwlö lap.na pussz Am sztem vannak egész jo lapok az oldalon:D

  57. szerintem a simpsons mozifilm lényegében uncsi, semmitmondó,a sorozat sokkal jobb..de vannak a filmben olyan részletek amelyek tényleg elég viccesek, de ugy amblokk..hát…lehetett volna jobb is…

  58. Én moziba néztem és nem hazudok majdnem behugyoztam úgy röhögtem.Azután még megnéztem itthon még vagy 3x és én azt mondom teljesen jó,semmi gond nincs vele.Szeretem az ilyen debil poénokat és ez a film tele van vele,csak ajánlani tudom.

  59. Nekem nagyon tetszett.
    Nem nagyon néztem a sorozatot, max ha véletlenül odakapcsoltam, de ennek ellenére mindig is imádtam Simpsonékat.
    Talán a már fájdalmasan hülye dolgaik miatt.
    Nem tudom miért, de szerintem nagyon állat! :)

  60. Hát az idén ez volt a legjobb film amit láttam.Punktum. Persze azért valóban nem árt ha valaki jártas a tv sorozatban.Amúgy a filmes szaklapok mindegyike szinte 100%-ra hozta ki a filmet.

  61. Ha ilyen szinten nem a te stílusod a film, akkor miért te írsz róla kritikát?
    Ez olyan, mintha nekem kéne zsűrizni a gombakülönlegességeket, amikor alapból utálom a gombát.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.