We Are Marshall

Igaz történet. Ezzel fogadnak, és nem alapján vagy ilyesmi, hanem ez így történt meg. És a filmet, főleg a végét látva már akár el is hihetem. Na jó, nem kerülgetem a forró kását, hiába olyan tipikus igaz történetes film (ezt jobban nem tudom mondani azt hiszem) és minden perce profin kiszámított, mégis valahol megérint. Szerintem. Nem, a We are Marshall sem a fociról szól, szerencsére, bár abból is elég sok van benne.

We Are Marshall

Az egész onnan indul, hogy egy város egyetemi csapatának a repülőgépe az egyik meccsről hazafelé lezuhan, és az edzők, a város pár neves polgára, és a csapat életét veszti a balesetben. Kivéve Lost “Matthew Fox” Jack, aki okult a szigeti kirándulásból. Na jó, ez a poén nem illett ide. Szóval a szörnyű sokk után utáni talpraállásról szól igazából, amiben az újoncokkal teli maradék csapat új edzője segít a városnak. Hogy szokták ezt mondani, inspiring story? De nem olyan Erőleves a léleknek stílusban.

Amúgy én nem sokat tudok az amerikai fociról, de ehhez a filmhez nincs is rá szükség. Annyira le van egyszerűsítve benne az egész, hogy a gól rúgás 3 pontot ér, a touchdown meg 6-ot (7-et? emlékezet..). Lehet ez nem mindig van így, de nem is érdekel, hiszen bár izgalmas benne az a pár meccs valamennyire, de mint mondtam: nem a fociról szól.

Az viszont biztos, hogy tele volt sorozatszínésszel. A legjobban a morgós öregúr szerepére a Deadwood legtöbbet káromkodó kocsmárosa volt fura. Utána rögtön a szigetről szabadult Matthew Fox, aki a szokott arcait hozta. Nem tűnik nagy színésznek, de komoly gond sincs vele. Aki viszont lehetett volna jobb, az a főszereplő pont, Matthew McConaughey. Nekem egy félmosoly és egy tájszólás már nem elég, bár magához képest ő változta a legtöbbet, szemben pl Matthew-val, de egész egyszerűen nehéz volt elfogadnom a bölcs edző szerepét tőle. Hogy ne csak lehúzás legyen, David Strathairn (az igazgató) baromi jó volt.

Értékelésnek egy 7/10.

16 hozzászólás a “We Are Marshall” bejegyzéshez

  1. Sportfilm rajongóknak kötelező. Tavaly egyébként is jó eresztés volt a focis filmekből. Úgy mint gridiron gang, facing the giants, invincible. Nekem tetszett mind

  2. A touchdown 6 pontot ér, utána lehet 1 pontos extra pontot rúgni :P A mezőnygól pedig 3 pont. Tudom nem érdekel, de elmondtam, a félreértések elkerülsée végett… Örülök, hogy legalább a rögbivel nem keverted… Mondjuk 32 ember halálánál nem kellene poénkodni, és talán jó lett volna megjegyezni hogy a Marshall Thundering Herd edzője akkoriban Jack Lengyel volt.

  3. csak mert invincible-ben 7-et ért. arról majd holnap, amcsi foci napok? sok embert érdekel (máris esett az ovlasottság hehe)

  4. nyugi ott sem ért 7et max csak nem mutatták a bonusz lövést. azthittem ray finkel (ace ventura) ota ezt már mindenki tudja :)) egyébként egy valamit nem értek. most adott 3 évad lost és benne mettyu fox és szerintem leri rola hogy szar szinész (vagy lehet csak az a szerepe végig hogy szenvedjen és ezt kurva jol stabilan hozza állandoan)szoval akkor neki most miért kezdenek el filmszerepeket adni ?

  5. Szerintem jó volt a poén:) de a legnagyobb vicc hogy ezt így benyomták mettyúval a lost után, sztem kész

  6. Itthon már rengetegen követik az NFL-t (és talán már az egyetemi focit) is, szóval hogy ettől nem fog esni a látogatottság, az biztos…

  7. sztem Matthew Fox igenis jó színész. a Lostban azért voltak pillanatai, és a füstölgő ászokban a nyúlfarknyi szerepéből is kihozta a maximumot. szeretettel várom a Vantage Point-ot!

  8. amikor írtam még nem volt magyar címe, csak talonba volt vagy 1-2 hónapig ez a kritika :)

  9. jo végre megnéztem. szerintem kurva jo film. és már értem mér matthew fox kapta a szerepet. mcconaughey oriási volt. mondjuk rajta a szinkron mindig sokat dob. és valahol hihetetlen hogy soha többet nem lesz már matthew mcconaughey magyar hangja kaszás attila

  10. 6-ot ér a TD, és nem csak 1 extrapontért lehet rúgni, hanem 2-ért lehet mégegy td-t szerezni rúgás helyett, csak ezt ritkán használják.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.