Halálbiztos (Death Proof)

Ez rövid kritika lesz? Nem fogok a Grindhouse múltról beszélni vagy ilyesmi, főleg mert én is csak annyit tudok mint ti (lehet azt is rosszul). “Gagyi” és olcsó, de szórakoztató filmek, kettő egymás után. Ezt próbálta felidézni Rodriguez (elvileg, várom a bemutatót szeptemberben). Tarantinónak meg elgurult a gomolyag, azt úgy döntött inkább mással játszik.

Halálbiztos (Death Proof) - A második női csapat egy része

Ez egy odacsapós film lenne, ha 80 percre vágja kb. Néha tud kurvajó párbeszédeket írni, nem utálom QT- zsigerből, de itt a dumás részeknél rengeteg fölösleget éreztem. Főleg, hogy nem az a lényeg. Persze, felépítette -volna- a szereplőket annyira, hogy minimálisan érdekeljen minket a sorsuk, de én inkább letettem a hajam az első kaszkadőr jelenetnél, és hadd hulljon a férgese.

Na jó, lépjünk túl a párbeszédeken, jöjjön a pozitívum: valahol cool volt. A kaszkadőr jelenetek például. Ezen kívül, hogy nem skinny modellek a szereplők, azt elismerem. na és Stuntman Mike (Kurt Russell).. egyszerűen cool. Aztán ott van a zene, de ott szinte mindig baromi jót alakít ez a Tarantino gyerek. Amúgy a film második fele sokkal jobban sikerült (fekete-fehérestől), főleg mert hát a női felhozatal ott erősebb.

Amúgy lányok, miért jön be nektek ennyire ez a film? Arra gondoltam, hogy azért, mert cool csajok a férfiak játékában.. mondjuk úgy, érvényesülnek.

Halálbiztos értékelés

Ez biza egy 6/10 lett, rövidebben, picit lényegretörőbben ez sokkal jobban ütött volna. Nem azt mondom, hogy csak a második résznek kéne benne lenni, hiszen akkor Stuntman Mike nem teljesedhetne ki igazán.

66 hozzászólás a “Halálbiztos (Death Proof)” bejegyzéshez

  1. A párbeszédek nagyon pengén vannak felépítvé. Csak oda kell figyelni. Szerves részei a film hangulatteremtésének. Sztem.
    9/10 (szintén QT-fan;)

  2. igen, pontosan azért. jó én mondjuk alapból rajongok lara crofttól a kaptárig minden cool csajos filmért, de a grindhouse után megfigyeléseim szerint minden nő, az is aki amúgy esetleg előtte szomorú vesztesnek érezte magát, emeltebb fővel és nagy mosollyal jön ki a moziból.
    egyik barátnőm konkrétan kirúgta a pasiját utána, szóval csak óvatosan vigyük el rá a nőinket.

  3. Amerikában egymás után adták le a Tarantino részt és a Rodrigez részt. Nálunk szétszedték, de megtoldották +27 percel. Ez pont elég volt hogy kicsit ellaposítsák a filmet, gondolom ezek a részek nem véletlen maradtak ki az eredetiből. Sztem az eredeti 10/10lett volna ez csak 9.9/10

  4. tegnap néztem meg az amerikai special double feature-t, és azt kell mondanom, hogy a rövidebb death proof szerintem is jobb volt, a rendezői változat ugyanis tényleg helyenként kicsit nehézkesnek tűnik, szóval érdemes az eredeti változatot is megtekinteni, szerintem akkor simán lesz ebből még 7/10, netán 8/10 is…

  5. cavaldi, rellip: szóval nicns ennél jobb film? 10/10? Tarantinó összes filmje közül egyik sem jobb? Ne vicceljetek légyszíves

  6. Nálam ez csak 8/10. Baromi nagy QT fan vagyok,de a párbeszédek most valóban nem voltak annyira frissek,meg szellemesek mint a ponyvaregányben vagy az alkonyattól pirkadatigban… De a fő bajom az,hogy ha ez csak egy sima QT film lenne,semmi Grindhouse nélkül,hanem teljesen önálló filmként kezeljük,akkor elég csalódás lenne ennyi év kihagyás után…
    De a direkt lebutított kép,a direkt rossz és durva vágások iszonyúan coolá teszik!

  7. 9/10, vagy 4x lattam moziban, szerintem nagyon jol eltalaltak a parbeszed akcio arany… es meg csak qt fan se vagyok…

  8. Megintcsak magamat ismétlem, itt mostanában elég “megkeseredetten” alakulnak a pontozások, de legalább a dizájn jó :))

  9. Most a Moziünnep alatt adják nálunk moziban a teljes Grindhouse-t. Én tegnap néztem Kossuthban este fél 10-kor. Tessék elmenni és moziban megnézni az egészet. Mondjuk felirat nélkül adják és fekcserélték a 2 filmet, tehát nem ugy volt mint amerikában h: Machete álelőzetes, Terrorbolygó, 3 álelőzetes, Halálbiztos, hanem így: 3 álelőzetes, Halálbiztos, Machete álelőzetes, Terrorbolygó. Így végig kellett nézni a Halálbiztos stáblistáját, amire elvileg a teljes mozi végén kellett volna kivonulni.

  10. Otherworl: gondolom akkor a superbad és tvset kritikát nem láttad, amik bizony elég pozitívak és 1 héten belükl ííródott mindkettő. Azért a design jó.

  11. De azért kapják be a jó büdös ********,hogy felirat nélkül adják…
    Ok,elboldogulok az angol nyelvel,de hogy három órán keresztül hegyezzem a fülemet,amikor a filmek fele pofázás… Ráadásul tele van szlenggel… menjenek már…
    Ha a Transformerst adnák így az ok,mert ott úgyis a látvány a lényeg…
    De tényleg már…

  12. Szerintem ha egy Tarantino filmnek tekintjük akkor csak 6/10. De ha annak tekintjük aminek készült, mégpedig a 70-es évek amerikai mozi-feelingjének bemutatására(mert valami olyasmit olvastam még anno 4 hónapja mikor láttam, hogy a Grindhouse az a beszaratós esti mozizást jelentette akkoriban, de lehet már nem jól emlékszem) akkor 9/10. Az átvezetőfilmekkel és minden részletével együtt jó(bár nekem a Planet Terror rész jobban tetszett Bruce Willis bácsival), de csak a rövidített változatot és csak úgy érdemes megnézni ahogy Amerikában adták. Ez a szétválasztás nagy hülyeség volt.

  13. de pont annak nem jó amire felhozod: túl sok duma, nulla cici. A Grindhouse filmek elvielg lényegretörők voltak, nem 90 perc duma 30 perc akció volt bennük az arány. Szóval pont annak nem jó.

  14. A Planet terrorban több az eksön, ott jóformán megállás nélkül akciózás van, ahogy ezt Rodrigueznél megszokhattuk.

  15. felemás, tényleg nagyon elhúzta QT, sok a szar párbeszéd, a 2. részniga nőjének meg “faszkorbács”, rohadt idegesítő…zene kép hangulat grindhouse feelin csillagos ötös, Kurt isten, de amúgy lehetett volna jobb

    Planet Terror viszont 11/10, fenomenális

  16. Hát én nem tudom a kill bill nevezetű borzalom után nem igazán vágyok tarantino filmre,( nem rég ráadásúl láttam minden idők lehgunalmasabb és eseménytelenebb helyszinelők epizodját: rendezte tarantino) de ha ti mondjátok talán adok neki egy esélyt.

  17. “kill bill nevezetű borzalom” eltévedtél? vagy mi van veled? :-) kill bill rules 1 is 2 is (de inkább az 1.)

    én az egész csi, csimijami, csi ny hülyeségből összesen a tarantino duplát láttam…úgy tünik azon még QT se tud segíteni

    QT leggyengébb filmje meg a jackie brown

  18. qtari: a leírásod alapján, a Corvinban úgy adták le, ahogy Amerikában. Álelőzetesek elég jók voltak :D.
    Nálunk megtapsolták mind a két filmet, ami eléggé fura volt.
    Bruce bebaszott a planet terroroban, nem is tudtam, hogy benne van.

  19. Hát nem tudom, nekem is furcsa a pontpozás, Tarantinohoz általában kell egy hozzáállás hol jobban hol kevésbé, de egy Superbad szerű filmtől már a trailernél elmegy a kedvem.

  20. nem ment el az előző youtube linkes kommentem.
    Keressetek rá a “machete”, “Werewolf Women of the SS”, “don’t” (+grindhouse). Ezek az álelőzetesek voltak az eredeti filmben.

  21. Ez a film abszolút csalódás volt…sok süket duma, alig történik valami. A végső üldözés jó volt. De egyébként nulla. Robert Rodriguez Terrorbolygója látatlanban is tuti ezerszer jobb lesz. Állítólag adják is már, ugye?

  22. 23.Kecske ajánlójához még annyit hogy a 4. áltrailer a Thanksgiving….brutális mind a 4, már csak ezért is megérte megcsinálni a Grindhouse-t

  23. Én is ott voltam tegnap este a Corvinban és eszméletlen jó feeling volt a Korda teremben. Egy biztos, hogy elég rég láttam olyan előadást, ahol a közönség öszintén (egy emberként) tapsolt a megtekintett alkotás után. Itt tényleg csak azok voltak, akik a két rendező és az exkluzív premier miatt jöttek el és rendkívül jó érzés volt egy ilyen közönséggel együtt nézni ezt a vegytiszta örömmozit. Planet Terror 9/10 (bár nagyon hajlok a 10/10 felé, ez majd a hosszabb változatnál kiderül), Death Proof 7/10 (rövidebben jobb lett, mert nem olyan rohadt unalmas az első fél óra, de nagy kár Kurt Russel bónuszjeleneteiért és a táncért), a trailerek átlagosak, közülük is Eli Roth Thanksgiving-je sikerült a legjobban. Tarantino filmje önmagában megállná a helyét (bár még így is a leggyengébbje), de a Grindhouse koncepciót figyelembe véve és Rodriguez Planet Terror-ját látva QT-nek most nem sikerült a feladatot teljesíteni. A Grindhouse mozik nem rendelkeztek agyszebész szövegekkel, vér, bél, szex és banális szövegek voltak a védjegyeik, de egy pillanatra sem álltak meg (unalmasak meg főleg nem voltak), 90 perc agyatlan szórakozásban lehetett része az arra tévedőknek. Ennek ismeretében Rodriguez hibátlanul teljesítette a feladatot, Tarantino pedig életében először leverte a lécet.

  24. A halálbiztost csak a hosszú változatban láttam, de úgy kétszer, moziban, és a 6 pont az nagyon kevés, amit adsz rá, sokkal jobb annál.

  25. Nem tudjátok mi volt az a szám, ami akkor ment mikor az első csajcsapat hajtott a sötétben, velük szemben meg Kurt Russel jött?

  26. Bázz apám egyszer megijesztett azzal, hogy el tudta mondani ennek a zenekarnak a nevét :)
    Műgy a Corvinban tényleg kurva jó volt a Planet Terror, utána taps meg üdvrivalgás.
    Rodriguezhez képes Tarantino tényleg egy kicsit elszállt, és nem a jó irányba. Az indexes kritikában nagyon helytállóan írták, hogy a néző drukkol Stuntman Mikenak, hogy írtsa már ki a lányfalkát. A második négyesnél ugyanez, csak ott megpróbál szimpátiát kelteni azzal, hogy a csajok adják a keményet. Ha lett volna még plusz 27 perc, én biztos megőrülök a picsogástól.
    Egyébként lehetne olyan alternatív befejezés is, hogy Mike felkeni a szélvédőre a második kollektívát is.
    Tényleg, van olyan, akinek Rosario tetszik ezzel a fejjel? Mert elismerem, hogy a 25th Hourban és a Clerks 2-ben jó nő, de itt olyan izé.

  27. háh, ez nagyon fless.. nemtudom neked mi nem tetszik,de akármilyen érvet is hoztak fel eddig a többiek csak hajtogatod a magadét és győzködnád a népet arról h tényleg sok a duma. közben rá kellett volna h jöj, ez egy tarantino-film. jaja, bizony:) 7/10 , ütött rendesen, kaszkadőr májk meg még bele is vinne egy 8/10-be.simán

  28. a másik meg az, hogy a jackie brown+ a kill bill hol gyenge és unalmas? áhh, mondjuk sablonfilmeket meg én nem szeretem.. guy ritchie & tarantino & scorsese LOVE

  29. lol. az ellenérvekben még a QT fanok közül is elismerik páran h túl sok a duma. a többi ellenérv meg az hogy Qt az úúr.. erre mit lehet viszont mondani?

    Értem, hogy te bírod őt és QT az isten. Személyes sértésnek veszed, ha a kedvenc filmed másnak nem tetszik, de látod, hogy előfodul. Én nem szidlak mert a Station Agent-et vagy más kedvencemet nem szereted, tudod, ízlések…

  30. hol éltek? jackie brown + kill bill unalmas és szar? mi van veletek? jó..mondjuk én meg a sablon filmeket nem szeretem:) guy ritchie & tarantino & scorsese LovE

  31. hát de ha nekem tetszik leírom. ne mmondtam h te rosszul érzed a dumával kapcsolatos dolgot, csak sztem meg jó,és nálam pont ezért jó. és én sem szidtalak, nem is foglak,úgyh nem kell utálni:)

  32. “QT leggyengébb filmje meg a jackie brown”

    muhahaha. na most vissza kell ülnöm a székre, mert leestem.

    azért olvasva a posztokat és a kommenteket, bár minden elismerésem a mennyiség láttán, nagyon látszik, hogy tényleg csak amatőr mozibuzik vagytok és a kommersz közönségfilmeknél – amiket viszont úgy zabáltok, mint kecske a káposztát – tovább nem igen terjed a tudományotok. nem sértésnek szánom ezt, csak ez jön le.

    rá kéne hagyni srácok a mindig legújabb, teljesen jelentéktelen lófasz multiplex szarok kajtatását (nincs elég cici, juj, milesz?) és megismerkedni kicsit jobban azzal, amit annyira szerettek állítólag. filmművészetnek hívják, vagy mi.

    akkor majd arra is rájöttök, hogy miért a jackie brown tarantino messze legkiforrottabb és legérettebb filmje. mind a mai napig.

    bocs :)

  33. mista, te egy hülye sznob vagy.
    “akkor majd arra is rájöttök…”: micsoda leereszkedő duma, inkább neked kéne rájönnöd, mekkor hólyag vagy, és hogy attól, mert neked a Jackie Brown tetszett a legjobban, nem lesz rögtön a legjobb QT film. szubjektív véleményről már hallottál?

  34. jackie brown? pf….lehet kiforrott meg mittudomén, de összességében nem egy jó film, nem élvezhető, és nem is ad semmit, vannak benne jó részek de ennyi, engem nem fogott meg, bár csak egyszer láttam még…attól hogy sokan szeretjük qt-t még nem kéne minden munkáját beszopnunk, a death proofal se talált be rendesen…

  35. Szerintem is a Jackie Brown Tarantino legérettebb és legkomolyabb filmje, de ez messze nem azt jelenti, hogy a legjobb is. Egyébként megértem, hogy sokaknak miért nem tetszett, teljesen más stílusú, mint a többi filmje. A nagy hardcore Lynch-fanok jó részének se biztos, hogy a Straight Story a kedvenc filmje, egyszerűen nem azt kapják a rendezőtől, amit eddig megszokhattak. Én szeretem ezeket a “szembemegyek mindenki akaratával és csakazértis csinálok egy olyan filmet, amilyet tőlem nem várnak” dolgokat, igazából ilyenkor derül ki, hogy milyen filmes is az illető.

  36. brumi: hát igaz hogy vannak jó rendezők akik több stílusban is maradandót alkottak (mondjuk Terry Gilliam vagy Coen-ék vagy Danny Boyle pl), de szerintem qt egyrészt a jackie brownnal annyira nagyon nem tért el korábbi filmjeitől, viszont annak ellenére hogy érett és kidolgozott munka, nem annyira élvezhető…most lehet itt dícsérni a színészválasztást meg a párbeszédeket és természetesen azenét, de összességeben akkor se a legjobb filmje..

  37. Egy percig se mondtam, hogy a Jackie Brown a legjobbja (nem is lehet, mert az a Pulp Fiction), de itt végre mutatott valami mást is és kicsit komolyabbra vette a figurát, amit én egy pirosponttal jutalmazok. Nincsenek akkora beszólások, de ez nem is baj, mert a közel 2,5 óra ellenére egy percig sem unalmas és a szokásos dolgok, amiket te is felsoroltál mind nagyon rendben vannak.
    Pulp Fiction a legjobbja, Death Proof pedig messze a leggyengébbje. Bár még közel sincs nagy baj, csak mint már előbb írtam a Grindhouse koncepciójának nem sikerült maradéktalanul megfelelni. Ez már a bővített változatban is látszott, de a Double Feature nyilvánvalóvá tette, hogy Tarantino itt most bizony hibázott, főleg úgy, hogy Rodriguez a Sin City után a legjobb filmjét tette le az asztalra. Hiába 2,5 óra a Jackie Brown, azon egy percig sem unatkoztam, nem úgy mint a Death Proof hosszabb változatának első fél óráján, ahol azt hittem késbe dőlök, olyan szörnyen semmitmondóak és feleslegesek voltak a csajok párbeszédei. Remélem következő filmjével helyrehozza ezt a kis fekete foltot és végre megint ír valami kib*szott nagy forgatókönyvet a régi filmek stílusában és az üres dumát inkább meghagyja papíron vagy eltüzeli, hogy senki ne tudja meg, hogy ő ilyenre is képes.

  38. shrike: igen, hallottam. de fentebb nem a szubjektív véleményemet írtam le. olvasd el mégegyszer mit írtam. aztán ha nem megy, íratkozz be valami szövegértési tanfolyamra. bocs, de az ilyen szintű visszavágásokra már csak direkt leereszkedőt tudok írni :D

    egy hülye sznob vagyok, ja. jogos, teljesen :)

  39. azért az vicces, hogy engem kioktatnak arról, hogy “szubjektív véleményről már hallottál?”, aztán meg olyan érveket olvasok itt egy-egy filmmel kapcsolatban, hogy “nem annyira élvezhető”. na ez tényleg a kibaszottul szubjektív kategória. az viszont, hogy valami mennyire kiforrott és érett egy alkotó életművén belül, az teljesen objektív tény.

    olyan ez, mint amikor valaki azt mondja, hogy az szubjektív dolog, hogy mi a jó zene. holott kurvára nem az. az teljesen objektív, hogy mi jó és mi rossz zene. a szubjektív az, hogy neked mi tetszik és mi nem. na de hagyjuk, mert tapasztalataim alapján ezt 10 emberből jó ha 2 képes megérteni és elfogadni. pedig nem valami bonyolult, szóval nem az agyi kapacitásokkal van itt a baj, még mielőtt valaki félreértene.

    amúgy azzal sem értek egyet, hogy a jackie brownnal tarantino valami tőle rettentő szokatlant alkotott volna. szerintem a jackie brown logikus folytatása az első két filmjének. de valljuk be srácok, ugye egyikőtök sem akkor látta a jackie brownt, amikor az a moziban ment, 97-ben, nálunk meg 99-ben laza 2 éves késéssel? sőt, gondolom egyikőtök sem időrendben látta a tarantino-filmeket. ha mondjuk valaki a kill bill utáni lelkesedésében nézte meg a jackie brownt meg mondjuk a kutyaszorítóbant, biztosan teljesen más vélemény alakult ki benne, mintha ezeket a filmeket időrendben látta volna.

    persze ezen az időrend témán túl sokat lovagolni nem érdemes, de lássuk be, qt 90es években írt forgatókönyvei, és ekkoriban készített filmjei nagyjából egy kalap alá vehetőek, míg az ezredforduló után készített filmek (kill bill, death proof és én a sin cityt is ide sorolom) pedig egy teljesen másik kalap alá tartoznak és igencsak eltérnek a korábbiaktól. gondoljátok végig. most ne menjünk bele komolyabban, de ha semmi mást, csak a látványvilágot nézzük, már akkor is érezhető ez. na de persze a látvány csak egy a sok közül.

    amúgy bármekkora közhely, és bármennyire én is igen kedvelem qt filmjeit, sőt, bármennyire a jackie brown a legkiforrottabb és legérettebb alkotás az életművön belül, kilépve ebből a nézőpontból, be kell látni, hogy a filmművészet egészében betöltött szerepüket tekintve a qt-filmek közül messze-messze a ponyvaregény a legjelentősebb (bármennyire unalmas már) és erős a gyanúm, hogy ezt már soha nem is fogja tudni felülmúlni.

  40. Menj vissza a suliba, s ott pampogj a filmművészet nevű fas*ságról, ok? De azért köszönjük, hogy leereszkedtél hozzánk…és látod, hopp, szerintem a Ponyvaregény nem akkora szám- de köss belém, gyorsan!

  41. Shrike: a leereszkedő stílusa nem jó a csávónak, de azért elolvashattad volna amit ír. A ponyvaregén kult lett, hiába nem az a legjobb filmje, és te hiába nem tartod nagy számnak. Kvázi megkerülhetetlen, még te is láttad :P

  42. Hát lehet most megfogtok sértődni de szerintem életem egyik legrosszabb filmje volt.Ennél a Jackie Brown is klasszissal jobb.QT filmjeit szerettem……eddig.Jó tudom direkt csinálta ilyen szarra,de az én véleményem az ,hogy ő csak egy kicsit is megerőltetné magát kitudna még préselni az agyából egy ponyvaregény kaliberű filmet.Nem lepne meg ha a következő filmje mesefilm lenne vagy valami néma film.

  43. No, igen, megkerülhetetlen, az tény!:-) Mista, látod, azért tudom kit kell szapulni – és nem is vagyok mindig ilyen nyers, pláne, mert hasonló terrénumban mozgok én is. Egy sörökkel övezte vitára, eszmecserére mindig kapható vagyok.:-)

  44. QT következő filmje az Inglorious Bastards című 2. világháborús film lesz. A forgatókönyvet át kell írnia, az kb még 1 év, tehát nem a közeljövőben lesz a következő QT mozi sem. Hallottam vmi olyasmiről h szerepeltetni akarja benne Stallone-t, Svarcit, meg Bruce Willis-t is.
    Ahogy a nevemből is láthatjátok(qtari= Quentin Tarantino nevének becézése) nagy QT fan vagyok. KB. 3 éve volt h részletesen elkezdtem foglalkozni vele: megnéztem a Tiszta románcot QT audiokommentárjával (gyk: ő volt a forgatókönyvíró), és azt már előtte is tudtam h videotékából robbant be a filmes köztudatba, de mikor megnéztem a filmet ezzel a kommentárral (még magyar felirat is volt hozzá), akkor döbbentem rá h mennyire hasonlítunk egymásra ő meg én. Sok párhuzamot felfedeztem:Ő is ugyanolyan filmbuzi kiskorától kezdve mint én; csonka családban nőtt fel az igazi apja nélkül,pótapái is voltak neki, nálam is hasonló volt a helyzet; évekig dolgozott tékában,egész nap a filmekről dumált, én állandóan itt lógtam a helyi tékában, beszélgettem a tékás csajszikkal filmekről stb, csak aztán megszűnt:(; kívülről tudja az összes filmet, amit látott, nálam is ugyanez van; kiskorában a TV volt a barátja, jóformán nekem is, hatalmas nagy élményim vannak tvben vetített filmekről, sorozatokról, videón nézett filmekről, hangalámondás, klassziku szinkronok (sok káromkodásos szinkron), mikor még az egész család leült együtt szórakozni, stb. Aztán megvettem a róla írt könyvet is (Vágvölgyi B. András: Tarantino mozija), abban aztán minden benne van, így mégtöbb érdekességet tudtam meg róla. Én komolyan ránézek és magamat látom 44 évesen (csaképpen nem mint filmrendező), ugyanolyan megszállott filmőrült, aki megszállottan rajong a kedvenceiért mint énis.

  45. szerintem kurvajó. elej az a megszokott tinifilm és amikor mike elviszi a kicsikét kocsikázni na onnantól felfordul az egész hit, bepörög minden és izgalmassá válik. nem gondoltam volna, ez nekem 10/10 kurvajó az egész

  46. mista:
    Minden szubjektív a világon. Olyan nincs hogy objektivitás. Pláne ha szolipszista az ember… :) …
    Amit a zenéről írsz az baromság. Lehet hogy a zenei tudást, az énekhang milyenségét stb, lehet mérni valamiféle objektív mutatóval, de magát a zenét soha. De ez persze bármilyen művészeti ágra igaz, elég csak Holt Költők Társasága című film egyik legjobb jelenetére gondolni… (azt gondolom láttad nagy filmesztétaként…)
    Mondom ezt azzal együtt, hogy JB szerintem is jó film, és itt figyel a polcomon a ponyveregén mellett, ami azért – szvsz – jobb…
    Az írási stílusod meg katasztrófális, úgy beszélsz – nagyképűen – bármiféle minőségről és esztétikáról, hogy közben olyan alpári vagy mint egy kocsis. Szóval majdnem mondtam egy kib*szott csúnyát :) …

  47. én lány vagyok, és már csak azért is meg kell védenem ezt a filmet, mert igazából rég láttam olyasmit, hogy közönséges bombázókból ennyi dumával szerethető karaktereket teremtettek volna. ez a sok duma lényege, hogy megkedveld a szereplőket, akiket először igazságtalanul kinyírnak, aztán ők maguk tesznek igazságot. felemelő film. nem véletlen, hogy pl. kijössz a moziból, és rögtön változtatni akarsz az életeden. semmi köze a művészfilmek vontatottságához, célja és értéke van a rengeteg szövegnek. és őszintén szólva engem nem érdekel a sok körítés, hogy hogyan csinálták annak idején a b-filmeket, meg hogy ezek mind “agyatlan szórakozás” céljából születtek. elolvastam a szükséges tudnivalókat, emellett eszemben sem volt, hogy képzelegni kezdjek. aki mást várt tarantinótól, az nem véletlen, hogy rodriguezt jobban fogja kedvelni. egyáltalán, igazán ciki, hogy felépítenek egy háttérsztorit, elmesélik az embereknek, hogy mi a grindhouse, és ti “elvárásokkal” ültök be a moziba vagy a monitor elé, megnézni egy olyan jellegű alkotást, amelyhez hasonlót az adott időben, adott helyen sohasem láthattatok, mégis tudni vélitek, miért jó vagy nem jó a maga műfajában. pedig ez csak egy l’art pour l’art cucc, és ezért is szeretem tarantino-t. ti. az utóbbi pár évben kezdünk megfeledkezni arról, hogy mit jelent egy film élvezete (ez nem csak a közönségre vonatkozik sajnos, a gyártók képesek legendákat meg világméretű progandákat csinálni pókember hármakhoz is…)

    van egyébként 6 másik jobb tarantino-film, nekem ez is tetszett. anyway, ez egy vélemény volt a sok közül.

  48. Én is 6/10-et adnék rá, de nekem a film első fele tetszett jobban, a második fele elég elnyújtott és lapos volt az autós jelenet előtt. + Kurt Russellnek szurkoltam, úgyhogy a vége sem tetszett…:D

  49. Hát én csak a death proofot láttam és nagyon tetszett.
    A planet terrortól félek, belepörgettem és nemjött be igazán.
    A death proofot megse akartam nézni mert a planet terrorhoz képest igenratyinak éreztem a trailert, de HÁLÉG megnéztem és akkora film sztem. (L) imádom holnap megnézem a planetet is.
    Másrészt miaz hogy a kill bill szar? :| nincs QT-nak szar filmje. egyik legjobb volt azis.
    (L)

  50. azt imádom még QT-ben, hogy a filmjei teljesen eltérnek más rendezők filmjeitől. Az ő filmjeinek saját stílusunk van, nemolvad bele a sok szar tömegfilmbe.
    Ezttetszett meg a halálbiztosban is.
    ehhez hasonló filmet még nemláttam.
    Talán csak azért nemjön úgy be egyeseknek mert QT-től nem ezt várták. Más rendező készítette volna a filmet nemmondanák hogy botrány a film meg csak 6/10. :)
    Annyira jó hangulata van a filmnek, én oylasmit vártam ettől a filmtől mind a sin city amit annakidején nagyon megszerettem és ahoz hasonlítva hát nemistudom. Rosario meg sztem a haja miatt nemolyan megnyerő mind a sin cityben.
    Mindkét filmben egészen más karaktert alakított és talán ezért nemolyan vonzó mind a sin cityben.

  51. Nagy rajongója vagyok, vágom a feelinget, az én sorsom kész Ponyvaragény, Kutyaszorítóban vagyok Alkonyattól Pirkadatig, fekete verdát hajtok, de az új Tarantino film olyan, mint az élet:
    LEHETNE JOBB IS !!!!!!!!!!

    Üdv. mindenkinek!

    Robi

  52. Teljesen szubjektív..Tarantinot valóban érteni kell…
    ha lehet egyátalán, de attol hogy anyám és apám a film felénél feláll és azt mondja hogy miez a szar?:elég :) attol ez még nem olyan rosz film..csak kicsit elkell vonatkoztatni
    Persze igazi fanok 10/10adnak de ez nem az a Tarantino aki a kutyaszorítóban vagy a ponyvában nyomul:)
    A vágások és az efekketek profik, mint ahogy azt már tőle megszokhattuk. Bár szerintem a storyn meg az egészen nem sokat agyalt:) bár lehet ettöl jo…

  53. Az igazság az,h ennek filmnek (DP) akkorát kellett volna robbannia,h a Japánra ledobott cucc az csak 1kis puki lett volna Kurt-ékhoz képest,főleg Stuntman-re gondolok!!!!!!!!!!!!!!!
    Ez a faszi olyat produkál ebben a filmben (kábé 6-8x láttam moziban, dvd-n is legalább ennyiszer,+fogom venni és a zenéjét is),h az 1szerűen ELKÉPESZTŐ,leírhatatlan..!!!

    Minden alkalommal találtam vmi újat a játékában,ennél jobb színész alakítást,és karaktert én még nem láttam!!!!!! Pedig rengeteg filmet néztem,főleg az amerikai függetlenekkre gondolok elsősorban a 90-es évek eleje-közepe. Keitel “hitetlen papja” /Clooney mint “vámpírvadász” vagy Madsen és a többi MrPink:) a kutyiban,C.Walken nemcsak a Pulp-ban,Banderas-Buscemi duó (Desperado),Samuel LJ-Travolta mindig-mindenhol,de nem is feltétlen QT-szereplői,hanem mondjuk a jóöreg Gary Oldman,Del Toro (Sin City),Depp a halott emberben vagy a “drogos-parás” túrája az ügyvédjével Vegasban,tényleg k***sok jó karaktert láttam már,de Kurt Russell ebben a nem igazán jól sikerült trash-ben,sőt leginkább nem jól sikerült, egészen HIHETetlen!
    Mostmár,ha nézem általában végig tekerem,és csak akkor állítom+,ha Kaszkadőr barátunk feltűnik a vásznon:) 1ébként,QT is vmelyik internyúljában aszonta,h stunt volt eddigi legjobb karaktere..
    Láttam az amcsi Grindet a trailerekkel +mindennel,na az BAszottjó volt!!!!!!!!! Trejo-t nagy húzás volt újra berakni,Cage: na ott befostam:),a PLanet kenterbe veri a Death Proof-ot,viszont abban nincs semmilyen karakter,legalábbis stunt-hoz képest..(Willis sajna kevés időt kapott+SexMachaine végre visszatért!:)
    Ja,és h a csajokról is essen pár szó:) nekem Butterfly a kedvencem,sztem Ő is aranyosat alakít kár,h pont őt nyírja ki a legdurvábban!:( meg mielőtt kihagynám a dokinénit,na Ő 1igazi vadmaccccs!!:)

    A Végére hagytam a legkényesebb témát a Jackie Brown..!
    …hát,hát!
    Nemtok ennél többet hozzátenni,bocs!
    Lehet,h mint film jó,igaz rég láttam..
    1biztos: nekem az a máig 1etlen QT produkció amit,aszem 1x nagy nehezen legyűrtem,bár kicsit mócsinos volt,+a Kill Bill témából a 2est már nem feltétlen kellett volna elkészíteni..

    Várom a fikázást és a fitymálást!!:)

    Hey-Ho,Hey LADYs! That was fun!:) ..Well, adios.

    u.i: vkinek nincs 1IcyHot-os dszekije???

  54. Most bukkantam rá megint a topikra, egész véletlenül, és bár már senki sem fogja olvasni, max Human, lenne egy fontos közlendőm: én csak az első Shrike voltam, a többit valaki más írogatta a nevemben. A bizonyítékom az, hogy nem szeretem a sört, és hogy még életemben nem használtam orros smiley-t. :) Nyilván nem tudom bizonyítani, de mindegy, az én hibám, miért nem néztem vissza akkor, talán az admin lebuktathatta volna az imposztort.
    A hozzászólásom kicsit valóban nyers volt, most újraolvasva magam is meglepődtem, hogy ilyet írtam, de olykor rendesen fel szokott menni bennem a pumpa sznobkodás láttán, és hát azt mista mesteri szinten művelte a 38-as hozzászólásában (kizárólag arra válaszoltam).

  55. Ez a film egy gyenge Tarantino másolat. Pofátlanul unalmas, amolyan átverős mozi. Igazi slasher movie-t igért be aztán meg jött ezzel a kamuval. Hoooszú unalmas dumák, idegesítő tökös csaj karakterek. Egyedül Kurt Russel jeleneteiben volt valami izgalom.
    Nálam már rég elvesztette a csoda gyerek státuszát.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.