Arthur és a villangók (Arthur et les Minimoys)

Ezt sem gondoltam volna, hogy ilyen kellemes kikapcsolódást nyújthat ez a film. Enyhe hasalás a mozikban, full gyerekeknek szól az egész, és mégis jobb mint a Cars például.

Arthir és a villangók

Történet röviden: Arthur szülei a nagyvárosban dolgoznak, ő meg a nagymamájával él vidéken. Sajnos a kilakoltatás veszélye fenyegeti őket, ezért Arthur a nagypapa által a kertben elrejtett kincs nyomába ered. Ehhez viszont össze kell menni és a villangóktól segítséget szerezni. Azért aggódni nem kell, ez nem a Drágám a kölykök összementek, a főgonosz errefelé pedig David Bowie nem személyesen!

Na jó, a való világban játszódó részekkel nehezen barátkoztam meg, és elég sok értékes percet elrabolnak, mint ahogy az animáció is fura volt néhol, de a film ennek ellenére szórakoztató eléggé. Nincsvilágmegváltás, de itt valahogy jobban működött az a pár popkult utalás is, mint az előbb említett Cars-ban, pedig ez sokkal inkább gyerekeknek szól, és a Villangók meg az ellenfeleik még a beszélő kocsiknál is furábbak.

Igen, azt hiszem ez a furaság az ami elijeszt sokakat. Mármint tessék a poszter, nem hasonlítanak sok mindenre. Meg amúgy is, Arthur (jobbra) vigyora katasztrófa. Én is ezért kerültem, meg a gagyi trailere miatt, de rosszul tettem úgy tűnik. ja igen, tudom mi tartott még vissza: Luc Besson. Egykor kultfilmeket rendező Besson nagyon sok műanyaggal lepte el a világot mostanában, ez a név nekem már nem biztató jel volt, hanem taszító inkább.

Arthur és a villangók értékelés

6/10 az értékelés részemről. Egy percet nem sajnálok amit erre fordítottam, de azért nem rohannék újranézni. Azért a Flushed Away jobb volt néla, próbáljátok be azt is utána.

15 hozzászólás a “Arthur és a villangók (Arthur et les Minimoys)” bejegyzéshez

  1. ó, nó!:) szerintem bődületesen tré volt. na jó, annyira nem, de 3/10, max. (de megvallom nem tudom, hogy honnan az a plusz kettő pont. inkább arról mesélj, hogy honnan jött az ötlet, hogy megmerted nézni?

    “full gyerekeknek szól az egész,”

    ööö, ezt viszont nem tudom hova tenni. már a füvező, betépett raszta, a nem beteg főgonosz miatt sem engednék egy gyereket a film 200 méteres közelébe (nyilván nem fogja fel), de pedofil crossgender kapcsolat ábrázolása vagy az utalás rá elég húzós volt.

    besson apó, te vén kujonc.

  2. Nem azért, de a filmben átszámolják a korukat, és kb midnketten ezer villangó évesek. a 10 évesek is lehetnek szerelmesek ;)

    sztem tényleg gyerekeknek szólt az egész, senki nem halt meg nagyjából, a harc elnagyolt, a való világ részek meg annyir abugyuták, hogy csak gyerekeknek szólhat ;)

  3. jó, de érted. 10 éves srácból villangó lesz, hobbiból párszor kegyetlenül megfekteti a csajt, éldegél vele, aztán, amikor büdös a párkapcsolat (10 éves fejjel, adja magát), akkor visszaváltozik, anyut meg ott hagyja a lurkókkal. wtf:)

    persze igazad van. annyiban gyerekeknek szól, hogy a besson-féle percerzióból neki nem esik le semmi, mint ahogy a babe 2 súlyosan szürreális víziójába is csak egy felnőtt borzong bele, a gyerek simán élvezi a rokkant kuyát és tsait.

    de, szót kellett emelnem:)

  4. Én a L’ecsóval voltam minap hasonlóképpen. Nem vártam sokat és hosszú idő után az első animációs film amit végigröhögtem és tökéletesen tudtam élvezni.

  5. jaj, ez a film geciszar. pontozni nem is tudnam, annyira. pedig olyan jol neznek ki a figurak, marha klassz kis vilagot teremtett besson, aztan az egeszet elrontja ezzel a teljesen nulla tortenettel. egyszeruen latszik a filmen, h a jelenetek nagy reszet csak azert raktak a filmbe, mert xboxon meg playstationon majd tok jol fog mutatni. ja, es a minden rajzfilmben kibaszott kotelezo kurvaunalmas vicces raszta miatt komolyan fontolgattam, h megkeresem bessont es vascsovel utasitom rendre.

  6. L’ecsó nekem is kellemes meglepetés volt, a Verdák után pedig különösen üdítő. Azonban nálam a Némó nyomában marad továbbra is az etalon!

  7. Nekem nagyon tetszett. De valóban nem gyerekeknek való film, esedékes lenne utána a sürgős szexuális felvilágosítás, a kénye skérdések elkerülése végett. Nekem leginkább német szinkronnal jött be a film (Selenia: Nena, Arthur: Bill Kaulitz (TH)). Mindamellett jókat hiénakacarásztam azon, hogy hogyan képesek veszekedni Selenia évein, mikor a filme egy omniózus jelenetében (igen, az extra szexuális pipacs jelentre célzok) kijelentette, hogy ő bizony ezer éves, és ezen alaposan eliflózgatott… Miközben Arthur éppen csak nem tehénkedett rá a melleire. Vagy csak az én túlzóan erotikára hajlamos képzeletem vette le a szexuális fenhangot? xD

  8. Az én 4 éves kisfiam kedvence jelenleg. Neki nem a szexuális felvilágosítás hiánya, hanem a szúnyogokat paradicsommal kilövő manók harca érdekes. És persze minden, ami kisfiúkról szól, akik egy különös, idegen világba kerülnek.

  9. Szórakoztató, hogy ezért lelkesedtek, bár nem tudom ki hány éves. Szerintem borzasztóan összecsapott volt az animált világ, nem technikailag persze, az lényegtelen, csak kapkodtam a fejem, hogy akkor most miért is ilyen pörgő, mire föl, ha azt se tudom ki kicsoda. A karakterek túl bugyuták voltak, semmi megkapó kedvesség, pedig gondolom a kisebbeknek szól elsősorban ez a mese. Az élő világ viszont bájosan ripacs.
    Ha 20 fölöttiek vagytok, túlértékelitek.
    10/3 – gagyi

  10. 3 ember lelkesedett érte összesen, és az alap pontzsáma is csak 6/10 volt. Nem tudom minek kell ez a korral való felesleges személyeskedés.

  11. Humoros,szórakoztató,és szerintem azt a két korosztályt fogja meg legjobban akiknek szánták.Ők pedig a gyerekek és a szüleik,ez a saját véleményem.8/10 szerintem és csak 2-3 pontot változott a véleményem fölfelé a 18-20 alkalom során amikor a lányommal néztük.(Azért szeretem ezt az oldalt mert a tűrés 1 vagy max.2 pont minuszban vagy plusszban az izlésvilágomhoz képest.)Grát.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.