A Zuhanórepülés butázik a mozikban

Valószínleg azért, mert senki nem kíváncsi egy magyar gengszterfilmre, vagy magyar filmre, még akkor sem, ha van benne szex meg csúnyabeszéd meg gagyi verekedés. Vagy mert a producer olyan negatív kampányt kerített amikor a letöltőket vírussal fenyegette, ami tényleg segített a besülésben? Mármint nem lesz word of mouth kampány ha senki nem látja a filmet és nem terjeszti, hogy milyen jó. Egy biztos, én nem láttam belőle kamerás felvételt feltöltve sehova, ami nagyon helyes. Legalább biztos nem a warez miatt bukik. (sg.hu infók)

human
írta
2007. 09. 23. 12:40
megjelenés
32
hozzászolás


32 hozzászólás a “A Zuhanórepülés butázik a mozikban” bejegyzéshez

  1. Magyar filmek közül egyszerűen csak a nagy marketinggel beharangozott ótvar vígjátékok sikeresek, sajnos.

  2. hahaha aki fenyegeti a letöltőket meg is érdemli:D hát ha nem kell neki az ingyen reklám akkor így járt

  3. “Magyar filmek közül egyszerűen csak a nagy marketinggel beharangozott ótvar vígjátékok sikeresek, sajnos.”

    koimbra. ez igaz is lehetne, de szerencsére nem az. az utóbbi években sok, kis marketinggel beharangozott magyar film is sikeres volt.

    butázik, hehe.

  4. Mar jo elore tudtam, hogy nem fogom megnezni ezt a filmet (sem), de miutan az index-en lattam nehany reszletet belole es nem tudtam, hogy sirjak-e vagy rohogjek. Jobb cim lenne neki, hogy “Melyrepules”.

  5. “Egy biztos, én nem láttam belőle kamerás felvételt feltöltve sehova, ami nagyon helyes.”

    Talán azért mert annyira gáz…

  6. én pénteken megyek osztállyal, remélem osztálypénzből :D
    de lehet hogy viszem az ipodot és nézek vmi mást ha nem teccik…

  7. Vagy én értettem félre, és a Zuhanórepülés tényleg lehülyézi az embereket a moziban, vagy mellégépelés eredménye a címben szereplő “butázik”:)

  8. igen, kimaradt a K betű, de mostmár így marad mert tetszik, bevallom (különben winnie kommentje után javítottam volna).

  9. moziban lattam a film bemutatojat es tetszett. nagy remenyekkel mentem a moziba DE MEG EGY EKKORA OTVAR SZAR FILMET MEG NEM LATTAM
    alig vartam hogy vege legyen. egyszeruen kurva szar

    bocs a stilusert de meg mindig merges vagyok hogy igy be tudtak palizni

  10. Eddigi kommentek közül egyetlenegy írta, hogy egyáltalán látta a filmet. Gyerekek, ne a szátokat rágjátok, hanem menjetek és nézzétek meg. Nem azért, mert különben éhenhal a rendező bácsi, meg nem azért, mert hogy a negatív kampány felkelti a kíváncsiságotokat, hanem azért mert:
    1. hollywood bekaphatja, nincs hova lapátolják a zsét, de a magyar filmgyártás igenis szarban van. Igenis támogatni kell, akkor is, ha a rendező faszkodik. Ha nem mentek el megnézni a komolyabb magyar filmeket (vagyis nem a gagyi vígjátékdömpinget), akkor Antal Nimród bácsi se fog visszajönni lerakni az asztalra még egy magyarnyelvű mesterművet, mert a vacancy-féle szarral is jóval többet kaszál odakint. Meg más fiatal rendezők sem fognak felbátorodni. Kész.
    2. A másik indok pedig az, hogy a film tényleg kurva jó. Az elmúlt évek legjobb magyar nagyközönségnek szánt filmje (azért írom így, mert nyilván taxidermiára meg fliegauf benedek-filmre jóval kevesebben ülnek be alapból). Abszolút megállja a helyét, a színészek kisujjal tolják le a hollywoodi csinált sztárokat a tehetségükkel, a sztori érdekes és izgalmas, és (amit nagyon nehéz eltalálni) iszonyatosan életszagú, hiteles.

  11. majd elmegyünk valami olyanra ahol nem néz hülyének/tolvajnak mindenkit előre a producer és esetleg a kritikák is érdekesebb filmet festenek le.

  12. elírtam, nem a rendező, hanem a producer faszkodott. még jobb, így a rendező is ártatlan a kérdésben. A magyar filmkritikusok finnyáskodását minden új, friss próbálkozás alkalmával meg vagy komolyan veszi az ember, vagy nem. Én nem olvastam őket, mert nekem ez már alapból, amikor fél éve hallottam róla, hogy lesz ez a film, első hetes nézősnek volt elkönyvelve.
    De mindegy, még egyszer leírom, hogy nekem nagyon tetszett, szerintem érdemes megnézni, és sztem a magyar mainstream filmiparnak nagyon jót tett volna, ha ez a film sikeres lett volna, de amúgy nem akarok vitatkozni annyit. (kivétel, ha valaki szeretne, mert akkor szívesen!:))

  13. Finey McFine
    Én láttam a filmet, de nem vagyok rá büszke.
    Szerintem ótvar a film.
    Azért mert a magyar filmgyártás szarban van nem fogok elmenni szar filmekre, mert akkor csak meggyőzöm őket, hogy gyátsanak még több ilyen filmet.

    Ha nem megy a filmgyártás, akkor nem kell erőltetni, lehet menni tisztességes munkát végezni…

  14. Na most elértétek, hogy csak valami kedvezményes napon menjek el megnézni… Gratulálok!!! :D

  15. konyorgom ha nem lattad a filmet ne buzditsd senkit ra hogy nezzek meg
    ez a film botranyosan szar

    bocs megint a stilusert

  16. Sziasztok.
    Én láttam a filmet, mert gondoltam, hűdejó, magyar, akció.
    Nem mondom, hogy jó film volt. Egyszeri film. De mindenképpen megérte megnézni. Úgy gondolom, magyar filmet mindenképpen meg kell nézni (főleg amióta filmbuzi vagyok…)
    Nem tudom, hogy azok, akik nem látták, hogy merészelik mondani, hogy sz*r?! Azért ez nagyon szánalmas.
    Igenis el kell menni, meg kell nézni és utána annyira húzod le amennyire akarod.
    Finey McFine-vel teljesen egyetértek.
    Mindenkinek megvan a véleménye, mindenkinek más az izlése. Valakinek tetszik, valakinek meg nem. Ez van. Látott már valaki olyan filmet ami mindenkinek tetszett.
    Minden filmben lehet kivetni valót találni.

    Nem akarom védeni a filmet meg semmi.
    Csak az dühít, hogy úgy ócsárolnak egyesek, hogy még be se ültek megnézni. Láttak egy bemutatót, pár részletet…
    Hát ne haragudjatok már…. SZÁNALMAS!

  17. az az a film amiben a Krami egy kiöregedett 8.ker ben müködö stricigyerek játsza a fögengszter elsö emberét,vagyis testörét val.ilyesmiét?? Fura mert az életben nemkellett senkinek,talán a Bucsuval (nem a Sz.Bucsu)melozgatott néha,de inkább a szivogatásban jeleskedett leginkább.

  18. Hi! Én egy multis moziban dolgozok. Kb 300 férőhelyes terembe adják, de minek? Első napokban kb napi 10 ember váltott rá jegyet és ebből 2 ülte végig!! És ez komoly! Minden nap a nézők 60-70% felbőszülve ront ki a film vége előtt. Ez nem vicc, hanem a film az. A napokba meg jó ha a napi 4 előadásból egyet leadunk mert senki nem vesz rá jegyet. Én erre nem mondenám h magyar film. Hollywood-ot szapuló siralas kis mélyrepülés ez! A legsiralmasabb fajtából!

  19. Nagyon helyes, hogy sehol nincs fent még egy ótvar kamerás változat sem, most legalább rájönnek, hogy nem a warez a hibás a mozis bevételkiesés miatt. Az überparaszt producer fenyegetőzése vicces és siralmas egyszerre, nem elég, hogy tájékozatlan, de még az embereket is hülyének nézi. Tudom, hogy a magyar filmgyártás nincs a legjobb helyzetben, de attól még nem kellene olyan makacsul ragaszkodni a vígjátékokhoz, ugyanis sok más műfajban lehet még maradandót alkotni. Érdekes módon Pálfi György, Fliegauf Benedek, Hajdú Szabolcs, Antal Nimród, Goda Krisztina és Török Ferenc képes volt minőségi alkotásokat készíteni, holott nem állt rendelkezésükre egy Hídemberes költségvetés. Az szép és jó, hogy megpróbálnak egy új filmes generációt kinevelni, de amikor a legjobbjaink sokszor erőteljes külföldi segítséggel tudják csak alkotásaikat finanszírozni, akkor nem biztos, hogy minden jól működik. De az azért örömteli, hogy a Kontroll, a Dealer, a Fehér Tenyér, a Taxidermia vagy a Moszkva tér megtalálta a közönségét és nem csak a futószalagon gyártott (többnyire gagyi) vígjátékokra költenek az emberek. Az viszont rendkívül zavar, hogy majdnem minden filmben ugyanazokat az arcokat lehet viszontlátni, nem ártana egy erőteljesebb vérfrissítés a színészeknél is. Nagyon sok tehetséges fiatal színész és színésznő jut nehezen (vagy egyáltalán sehogy) munkához és akkor is csak kisebb szerepekben bizonyíthatnak. Új arcokat és változatos műfajokat szeretné(n)k a magyar filmekbe és akkor talán kevesebb elégedetlenkedő néző lenne. Valamint kapjanak pénzt azok, akik már többször bizonyítottak, mert a végén őket is szépen elveszítjük és csak a moslékáradat marad, amiből nehéz lesz kimászni.
    Bevételek vs Warez témához még egy kis észrevétel. Szerintem elég sokan emlékeztek még az Üvegtigris 2 premier előtti workprint-jére. Nekem valahogy úgy rémlik, hogy durván jó nézőszámot produkált, pedig “elvileg” már mindenki látta. Most akkor, hogy is van ez? Az a nagy büdös helyzet, hogy a warez sokszor pozitív hatással van a filmek mozis alakulására, nem vonja el a nézőket, mint ahogy azt sokan mondják. A jó filmekre (általában) elmennek az emberek, ez ilyen egyszerű.
    A filmet nem láttam, moziban a trailerén hangosan röhögtünk (annyira szánalmas volt), de a nagy hírverés miatt terveztem a megtekintését egy akciós napon. A kedves producer úr ezt elég könnyen elintézte, inkább megnézem a Mr Brooks-t vagy a Planet Terror-t kétszer és akkor tudom, hogy nem veszett kárba a pénzem. De Fliegauf Benedek Tejútjára is marha kíváncsi vagyok, ha már egyszer a moziünnepen nem volt sok lehetőség a megtekintésére.

  20. Velem már sokszor előfordult, hogy megnéztem egy filmet a gép előtt és annyira megtetszett, hogy muszáj volt moziban is megnéznem.
    A hangot/képet semmi sem tudja olyanná tenni mint a moziban.
    És szerintem, ha valaki igazán jól akar szórakozni, jól akarja érezni magát, akkor nem sajnálja azt a kb. 1000 forintot…

  21. az egész bukta! Igazán tanulhatnának a nagyoktól a hazai piac “starjai”…tanácsadói brigád?? és hol vannak a hiteles és tényleges alvilági arcok a filmből…érdekess ez az USAban bejött!A verekedés annyira műanyag,hogy legszívesebben felálltam volna és kisétáloka teremből!A virtualitás a zenei öszjáték,visszatérő monolog…mind hiányoznak a vászonról…ugylátszik a magyar filmiparból kihalt az eredetiség…gyászolok…

  22. megnéztem a virusos dvdn. LOL. de minek.
    érthetetlen, logikátlan történet, kamera idegesítően rángatózik, színészek gyengék, szar az egész…
    Gryllus Dorka miért vállalt el egy ilyen szerepet??? ha a melleit akarta mutogatni, miért nem vállalt el egy Playboy fotózást?

  23. Úgy látszik tényleg divat mostanában magyar filmeket zsigerből fikázni. Aki meg sem nézte annak ne legyen már véleménye, könyörgöm. Ha külföldi film lenne kétlem, h ennyien lehúznák.

    Én megnéztem és összességében nagyon zsír lett. Hitelesen átadja az (budapesti) alvilági életet és át lehetett érezni Theo szerepét. Nagy Zsolt alakítása qrva jó és a többi színész is kihozta a szerepből amit kilehetett. A szinészi játék szinte fenomenális, aki szerint szar… hát fogalma nem volt róla, h mit néz. Sokan fikázzák Gryllus Dorka szerepét, amit egyáltalán nem kéne lenézni, nem egyszerű szerelmes qrvát játszani hitelesen. Sztem ezen van a hangsúly, a hitelességen, ami egy nagyon fasza hangulatot kölcsönöz az egész film alatt. Aki volt már “közel a tűzhöz”, az úgy is megérti, aki meg nem az el sem hiszi és fel sem fogja.

    Bár vannak hibái a filmnek: néhány érthetetlen párbeszéd, néha idegesítő és szükségtelen kamera rángatás és még1x megkell nézenem mert nem igazán értettem, h ::::SPOILER:::: Theot miért kellett átb@szni? ::::SPOILER vége:::: szóval a történet nem mindenhol tiszta de figyelni kell, h összeálljon a kép.

    Végeredményben egy kiemelkedő magyar akciófilm – és nem csak azért mert ilyen nálunk alig van.
    Előbb nézzéték meg, de ne úgy, h ez biztos egy szar magyar film és aztán gondolkozzatok el rajta, h mit láttatok és akkor véleményezzetek.

    8.5/10

  24. már megint milyen érdekes h egy-egy anyjáig elbaszott hálivudirudi által nyomott filmbe képesek a népek a színtiszta logikát és értelmet belemagyarázni. indokok: ez művészi, ez kreatív, ez egyéni, blablabla. mindemellett öröm nézni ahogy egy hír hatására megbojkottálnak egy filmet, és onnantól kezdve TÖKMINDEGY milyen a film, azt már egy trailer alapján izomból oltani és fikázni kell. Remek! mert jók ezek a dumák h mindenki kisétál a teremből, meg műanyagizű verekedés, de hagyjuk már – messziről jött ember…

    láttátok TI ezt egyáltalán? mert nem hiszem. épkézláb ok nem hangzott el senkitől.

    itt nem arról van szó h tökéletes lenne a film, távolról sem. hangtechnikailag úgy b*szták el ahogy van (szinte nem lehet hallani a párbeszédeket). azonban igenis ott a pont a gárdának, kiemelve a szereplőket mert tényleg hitelesen hozták az anyagot a maga szintjén. Ez NEM DOKUMENTUMFILM b*zmeg! Ergo a hitelesség is a saját környezetében, szubjektív álláspont mellett érvényes. Realistának akar látszani, de ettől még egy akció-gengszterfilm a hozzá tartozó klisékkel. abszolúte jó probálkozás. ha bigjúeszéjből jött volna nyílván nem lenne ennyire érdekes, de ettől még igenis vállalható darab. Pont ennyi. 7/10 mert néha xart se hallottam.

    McFine-al értek 1et. Tessék kritizálni, de előtte meg legalább megnézni h mit is fogsz savazni.. písz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.