War

Ha azzal kezdem, hogy Jason Statham és Jet Li küldi egymás ellen az akció témát, akkor már mindenki felkapja a fejét akit érdekelnek az akciófilmek. Nagy várakozást azért nem szabad a filmhez fűzni, hiszen a War épphogy átugorja a lécet, de szerencsére csak épphogy, azaz sikerül neki.

War - Jason Statham shotgunnal keménykedik

A történet röviden annyi, hogy a Jakuzák nyomulnak valami Ázsiai bagázs (maffia) ellen, Statham meg FBI ügynök. Ezen kívül az oldalakat kaméleonként váltó bérgyilkos említendő meg, és az, hogy ez a szerep Jet Li-re jutott. Nem egy nagy vasziszdasz, de ugye nem is ez a lényeg. A szereplőgárda a két főszereplő mellett viszonylag eltörpül, csak Luis Guzmán játssza le a két nagyfiút a minimális beleéléssel előadott 5 perce alatt, de azon kívül semmi említésre méltó.

Igazából a filmmel kapcsolatban egyetlen dolgot nem értek: miért kellett az első órában finomkodni? Ugyanis ama 60 percben tipikus átlagosakciófilm amit látunk, PG- 13 besorolással. A durva jeleneteknél egyszerűen semmit nem mutat a kamera, pedig akad pár vérengzés. Mindez annak a fényében nevetséges, hogy utána viszont teljesen elszabadulnak a készítők, és csak úgy repkednek a komolyabbheadshot-ok meg levágott végtagok.

Egy viszont biztos, ha én valaha is csinálok akciófilmet, amiben távcsöves puskával lő akárki, és egy másik akárki hősiesen bevetődik a golyó útjába, hogy megóvjon valakit, nos ez nem fog neki sikerülni. Bizony, legjobb tudomásom szerint egy nagyobb kaliberű lövedék valami ilyesmi puskából simán átvisz két embert is. Sok képtelenség van a filmben, de ez zavar most, olyan szép lett volna ha két embert terítenek le ennél a hősies jelenetnél.

A másik pedig, hogy egyszer érnénk meg azt a bevállalást, amikor a Jakuza meg az Ázsiai maffia egymás között anyanyelven beszélne folyamatosan. Főleg, mert nem megy nekik az angol. Jet Li meg még közöttük is vakon botorkál… Tudom, hogy egy amerikai (vagy akár magyar) közönségnek nem lehet olyat leadni, amiben 60%-ban valami távolkeleti nyelven beszélnek, de jó lett volna. Na majd ha valaki csinál tökös, realista akciófilemt a témában. hehe.

Még mielőtt azt hiszitek, hogy most nagyon le akarom húzni a filmet megjegyzem ama tényt, hogy én kellemesen szórakoztam. Semmi újítás, látványban sem, tipikus akciófilm az egész, annak viszont elment simán, a teaházas aprításnál meg még egy “ezaz” is kicsúszott a számon, ami tőlem dicséretnek számít egy akciófilm kapcsán. Egy 6/10 jár a War-nak, de úgy, hogy a belefeccölt perceket nem bántam meg. Végül Statham vallatási technikája:

War - Jason Statham vallat
human
írta
2007. 09. 23. 20:25
megjelenés
31
hozzászolás


31 hozzászólás a “War” bejegyzéshez

  1. Ebben a filmben az az érdekes,hogy úgy reklámozták,hogy Jet Li és Jason Statham először játszik egy filmben,ráadásul egymás ellen harcolnak,ami már a The One-ban megtörtént…

  2. sajálom az efféle filmeket. összekapnak két jó arcot és az egész megvalósítását nem teszik tehetséges filmesek kezébe, pedig a potenciál megvan.

    a nagy kérdés, hogy lesznek-e még hasonló filmek, hiszen statham cuccai és jet li cuccai is folyamatpsan buknak meg az usa-ban a moziban – ellenben videón, dvd-n már a kölcsnzős eredmények is példanélkül túlszárnyalják a mozisakat.

  3. Jakuza vs Triádok ahogy kivettem. 6/10 jár neki, kicsit lassan csordogáló, de korrekt akciófilm 1-2 wtf pillanattal.

  4. “Tudom, hogy egy amerikai (vagy akár magyar) közönségnek nem lehet olyat leadni, amiben 60%-ban valami távolkeleti nyelven beszélnek, de jó lett volna. Na majd ha valaki csinál tökös, realista akciófilemt a témában.”

    Ott a Szigorúan piszkos ügyek, mint “távolkeleti nyelven beszélő maffiás film”

  5. Elég gyenge film volt, szerintem a 6 pont kicsit túlzás. 4 a max nálam. Főleg a vágással volt bajom, 1 másodpercen belül kb 40 vágás, ilyen Tony Scott stílusban. Bár nála jobban elviseltem. Kevés volt az igazán jó bunyós rész. Egynek elment, de a két főszereplőnek külön-külön sokkal jobb filmeket csinál pl: Crank, Nyakörv. Sikerült alulmúlni az Egyetlent, ami azért nem tette olyan magasra a lécet.

  6. ötpertíz, mert a főszereplőket kedvelem, de ilyen egy béna rendezést…pedig a sztori is rendben lenne.
    Mást ne mondjak, hát milyen vége van ennek? Videoklippekben jobb befejezések vannak sokszor.
    Meg szép amcsi izomautókat széttörni megint csak nem jópont nálam.
    A bunyók azonban rendben voltak (mondjuk Dzsetlítől nem vártam mást)

  7. Drágám azért megnézném ahogy egy jakuza(japán) és egy triád(kinai)tag egymásall az anyanyelvén beszél.

  8. drágám: bandán belül. Oké, nem teljesen tiszta az a modnat, de a jakuza amikor parancsot ad az alattvalójának akkor ne erőltesse már az angolt..

  9. Hát a vetődéses jelenethez annyai, hogy nem kell ahoz egy 7.62-es kaliber, amit mondtál, elég egy 5.52-es kis MP5-ös is (minden SWAT-os ezekkel rohangál a filmekben), simán átmegy 2 emberkén, max a gerinc állítja meg a skúlót.

    Az meg nevetséges szokott lenni, hogy egy AK-val valakit válon lőnek, az meg szisszen egyet és fut tovább. Láttam már 7.62-es AK skúlót 3 hüvelykes acélba csapódni, akkora kimeneti nyílást csinált, hogy belefért az öklöm.

  10. Nekem nem jött be. Eléggé unalmasnak találtam. Jah és megjegyezném, hogy

    Spoiler

    Nem a mesterlövész lövi le amikor elé ugrik, hanem Rouge lövi hátba Crawfordot :).

    Spoiler off

  11. spoiler on

    Nemis hátba lövi mert szembe van vele amikor elesik!
    Annál a résznél nagyon kaki a vágás vagy nemtom,de ami verziót én néztem ott nagyon nem jól volt az a rész megcsinálva!Azért sztem nem tucat akciófilm max a film 3/4éig könyveli el annak az ember és utána azért ott a meglepi…
    Amugy mindenkinek egyértelmú volt a vége vagy agyaltatok Jet Lee utsó mondatán:)?
    spoiler off

    Amugy nekem pozitiv meglepi a film,simán jó.
    Statham ismét olyan iszonyat laza mint szokott lenni:)

  12. MuChy47: Valóban MP5-össel rohangál minden SWATos, dehát abból a sorozatból mindegyik fegyver 9 milis,h jó legyen beléjük a pisztoly lőszer. Ráadásul éppen azért használják, mert az átlag 9 milis nem megy át 2 emberen, különben használhatatlan lenne pl túszmentésnél ;)

    Különben egyet kell értenem. Egy hagyományos japán filmben vagy animeban simán keresztül lőnék mind a kettőt :D

    egyébként: http://www.heckler-koch.de/HKWeb/show/frameContent/20/4/20

  13. Azért nekem tetszett a film bár én nagy Jet Li rajongó vagyok és sokkal jobb filmjei is vannak.
    A legkirályabb rész az volt mikor Japánba felnyitotta a jakuzalány a dobozt benne a cetlivel: “Kezdj új életet!”
    És ott volt a faterja feje a dobozban;)

  14. Nekem nagyon bejött a film. Én jobban szeretem, ha Jet Li gonosz szerepeket kap, sokkal jobban ál neki!

  15. “Tudom, hogy egy amerikai (vagy akár magyar) közönségnek nem lehet olyat leadni, amiben 60%-ban valami távolkeleti nyelven beszélnek, de jó lett volna. Na majd ha valaki csinál tökös, realista akciófilemt a témában.”
    Egyik japán, másik kínai, igazából kurvára nem értenék meg egymást..

    Szerintem szar film volt, olyan blődségekkel, hogy ihaj.
    Pedig én bírom Statham akciófilmjeit, de ez kiverte a biztosítékot most.

    Nálam 4/10 max. a film

  16. Nna, most látom, hogy már a nyelvi kérdés ki lett vesézve a kommentekben, sorry érte.

  17. Ozirisz nincs igazad, nem a mesterlövész(Bobby) lövi le Crawfordot, hanem Tom. Daprince nevű hozzászóló jól mondta, Crawford beugrik Tom elé, Bobby leveszi a célkeresztről az ujját és Tom pedig hátbalövi Crawfordot.

    Hát ennek így elég szar vége lett.

  18. A kritika Írójának!
    Nem a távcsöves puskával lövik le a főszereplőt, hanem Jet Li lövi le hátulról. Kikockáztam, jól látszik. Egyébként, ha a puskából találják el, akkor hátrafelé zuhan, itt meg előre esik.

  19. …nem vártam sokat a filmtől, rosszabbra számítottam…nekem tetszett…nálam ez még a “2x nézős” kategória…(Jet Li urat jó látni)
    10-ből 7

  20. hááááááááááááááááááááááááát noss az tetszik benne igazán hogy 18+-os és az a megnemálló vér bár az igaz a végét nemértem mert nemillik a történthez meg elhadarták

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.