29 hozzászólás a “És akkor a Sweeney Todd trailer” bejegyzéshez

  1. Nagyon várom, szeretem a rendezőt a színészeket is. Ráadásul ez a zenei oldal sem esik tőlem távol.

  2. Végre! Mióta várom ezt! Rakhattak volna bele több énekes részt is, ez a trailer nem mutat eleget belőle… De legalább azt már tudjuk, hogy az Epiphany és a Little Priest benne marad… És nem vágták ki a By the Sea-t sem, juppííí :-D
    Valaki nem tudja, itthon mikor mutatják be? Nem bírom a feszültséget… “Wait, what’s your rush? What’s your hurry?” Most akarom! :-D

  3. hehe, nem merik, nem merik kiemelni, hogy musical:)

    sebaj, reméljük hozzánk is hamar elér.

  4. Végre megérdemelné Mr.Depp az Oscart valóban. Illetve már régóta.

    Viszont Helena B. Carternél csúnyább teremtés nem igazán van ma mostanában :D
    De játszani azt tud

  5. Én is utálom, és az a pár másodperc jelenet a szemembe hazavágta a trailert is, a filmet is! Az ilyen régimódi musical stílust ugyanis egyenesen gyűlölöm. Pedig azon a részen kívül minden jó! Miért kellett musical elemeket belerakni? :(

  6. Igen az! Egy XIX századi legendaként kezdte és ebből lett Broadway musical. És a kezdet kezdetén majdnem Sam Mendes-Russel Crowe film lett belőle. Szerintem azért Burton megoldja,h ne legyen tipikus musical.

  7. Igy sokadszorra megnézve a trailert jópár oscar szobrocskát elvihetne: látvány,díszlet,smink, nameg “best actor in leading role” ;)

  8. Hát ezt a trailerben lévő 2 mp-s jelenet alapján nehéz lenne egyértelműen kijelenteni, de akkor én értettem félre a címben hogy “musical betétek”, vagy ettől musical egy musical? Mindegy, sajnálom hogy ilyen korlátolt vagyok, de akkor se szeressem őket. :( Na, jó lehet megnézzem, mert egyébként, azt a kis jelenetet leszámítva iszonyat hangulata, de moziban biztos nem.

  9. oké, nem írtam pontosan jól na. de a musicalekben is van “beszélgetős” rész általában, aztán hirtelen dalra fakadnak :)

  10. Csak tudnám, hogy mi ez az averzió sok embernél a musical-ekkel szemben… Kijelenteni, hogy “én márpedig nem szeretem a musicaleket” olyan, mint pl. kijelenteni, hogy nem szeretem az édességeket. Na de melyiket? Csoki, cukor, süti stb. Vagy úgy globál? Nehezen tudom elképzelni, hogy lenne olyan ember, akinek semelyik musical nem tetszik. Legfeljebb nem látott eleget. A musicalek is olyan széles skálán mozognak, mint a művészet bármely ágában az alkotások: Az Óztól a Szupersztáron át a Moulin Rouge-ig. Vagy az a baj, hogy a)végig énekelnek benne, b) néha énekelnek benne?

    Ez alapján a trailer alapján nekem tutira ott a helyem a moziban! Remélem Magyarországon is be fogják mutatni…

  11. Jbc4wa: nem az a baj vele hogy énekelnek benne. hanem ahogy, és amikor, és amiért énekelnek benne. általában egyszercsak dalra fakadnak mindenki táncol meg ilyenek. mint a trailerben is. logikátlanul. ez kirángat a filmből. ahogy human is írta “hirtelen dalra fakadnak”. de miért? és mi ebben jó? nem értem. az hogy koncert van, vagy így akarja a csajt felszedni vagy mit tomén, az oké lenne de hogy mindenki táncol és átváltanak erre az egészre és mindenki énekel és az annyira… szar… szóval nem tudom beleélni magam a filmbe és ostobának hat az egész. és szerintem minden musical egyforma. azt amiben végig folyamatosan énekelnek, azt még megértem, hogy aki szereti az operákat az egyfajta tv-s verzióként végig élvezi az ilyen musicalt. de nem szerettem. azt viszont nem értem aki a néha, hirtelen énekelnek, mindenki táncol meg ilyenek és aztán vissza a normál világba dolgokat szereti. és azt se szerettem. nehéz ezt szavakba önteni, talán ha eléneklem és közben táncolok könnyebben megy… :D

  12. Én azt ajánlom, mindenki áljon nyitottan a dologhoz. Ez egy rendkívül jó musical, nem a táncolós fajtából… Egyébként állítólag az énekes részek sajnos csak a film 70%-át teszik ki… az eredeti darabban jóformán végig énekelnek. (Egyébként aki nem ismeri a darabot, és nem bánja, hogy lelövik a poénokat, you tube-on keresgélhet… úgy láttam, fent van a teljes Lansbury-Hearn változat, illetve a LuPone-Hearn koncert is… ha valakinek ezek alapján sem jön be, inkább tényleg maradjon távol a mozitól. Aki látványosan szenved egy film alatt, általában a többiek kedvét is elrontja…)

  13. Sweeney Todd-tól tartok kicsikét, Burton “éneklős” filmjeit szeretem a legkevésbé. Karácsonyi Lidércnyomás hatalmas csalódás (alig 75 perc, de legalább 3-szor ennyinek tűnik), a Corpse Bride az jól sikerült (az animáció elsőosztályú, de a dalok egy idő után kezdenek unalmassá válni és ellaposodni), a Sweeney Todd-ot meg majd meglátjuk. Egyébként érdekes, hogy még ebben a trailerben se nagyon esik szó róla, hogy tulajdonképpen ez egy MUSICAL. Úgy tűnik hasonló reklámhadjáratot indít a stúdió, mint a Terabíthiánál, csak nehogy bebukjon a film az enyhe “félretájékoztatás” miatt. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a musical egyáltalán nem az én műfajom (1-2 kivételtől eltekintve kerülöm is az ebbe a kategóriába tartozó alkotásokat), de van amit megnézek. Sacha Baron Cohen rappelni fog, már csak emiatt kár lenne kihagyni. :)

  14. “Egyébként állítólag az énekes részek sajnos csak a film 70%-át teszik ki…” Hát a trailerben nem túlozták el, tényleg becsapós! Ez nem szép dolog. De ez nekem biztosan sok lenne. Fordított arányra azt mondanám talán.

  15. groundwalker:

    Azért viszonylag kevés olyan musical van, amiben úgy néz ki minden dalbetét, hogy mindenki (!) dalra fakad és mindenki (!) táncikál is közben. Te nagyon félre vagy tájékoztatva.:) Amelyikekben van prózai rész is, azokban valóban furcsább, hogy elkezdenek énekelni, de a legtöbbször max. 1-2 karakter, dramaturgiailag megfelelő helyen, táncolni meg végképp nem szoktak, legalábbis biztos, hogy nem minden számnál (néha, ha oka van). Azok tényleg csak a csöpögős-nyálas, főleg régebbi, amerikai musicalek, amikre Te gondolsz. Azokat általában én sem szeretem.

    Azzal mondjuk nem tudok mit kezdeni, hogy szerinted minden musical egyforma. Azért az Te is beláthatod, hogy biztosan nem egyforma mind… A szó értelméből kifolyólag sem.:D

    A végig éneklős musicalek talán tényleg emészthetőbbek annak, aki alapvetően nem szereti a műfajt, de ahhoz nem kell szeretni az operát, hogy emiatt, mint hasonlót, ezt is élvezze az ember. Persze, van kapcsolat, végülis az operák voltak a korabeli musicalek (nem véletlenül mondják, hogy Webber a 20. század Mozartja), de én speciel nagyon nem szeretem az operákat, egyszerűen a komolyzene miatt. Mondjuk azért ebben is vannak fokozatok.:D

    Szóval, szerintem létezik az a musical, ami neked is tetszene, legfeljebb hamar abbahagytad a kísérletezést.:) Kiváncsi vagyok, hogy miket láttál eddig. Persze, természetes, hogy nem mindenki szeret minden műfajt, de ha valamit globálisan elutasítunk, sok jóról maradhatunk le.

  16. én pl alapvetően nem szeretem a musicalokat, de a scrubs musical rész sztem is zseniális volt. Szóval lehet ott is csinálni jót.

  17. Ez nagyon ku.., khm nagyon nagy. Ha Johnny fiú magyar népdalokat énekelne, akkor is megnézném; zseniálisnak tünik a trailer alapján.

  18. Brumi! A Karácsonyi lidércnyomás mi miatt nem tetszett? A történettel volt gond, vagy valami mással? Én mondjuk szeretem azt is, a Corpse Bride-ot is, de a Sweeney zeneileg is más… hátha csak Danny Elfmannel volt gondod… Akkor a ST még tetszhet. : )

    Azzal a 70%-al meg nem ijesztgetni akartam, csak hallottam egy ilyen hírt (pletykát?). Állítólag sok olyan rész van, amit az eredetivel ellentétben csak elmondanak, nem énekelnek… És néhány dalt teljes egészében ki is vágtak, amik közül 1-2 azért fontos lett volna a történet szempontjából, úgyhogy talán azok helyett is sima szöveg lesz…

    Amúgy nem tudom, milyen lesz a film fogadtatása… Akik szeretik a musicaleket, sokszor nem szeretik a véres filmeket… aki meg thrillerre vágyik, nem rajong a musicalekért… ennek a darabnak mondjuk nagy rajongótábora van, de ha nagyon sok mindent kivágnak, vagy kiderül, hogy Deppéknek nincs elég jó hangja, ők is csalódnak majd… Reméljük, nem lesz bukás… (Legalább kint ne legyen, akkor itthon sem kell a DVD-megjelenésig várni. : D)

  19. Danny Elfmann-nel semmi bajom nincsen, Burton-nel jó párost alkotnak. A filmzenéket egyébként imádom és a komolyzene is egyre közelebb áll hozzám, úgyhogy a probléma gyökerét nem hinném, hogy errefelé kell keresni.A gyenge pont sokkal inkább a történet és a dalok milyensége. A sok énekkel talán még nem is lenne bajom, de itt egyszerűen sekélyesnek, semmitmondónak és unalmasnak találtam a dalszövegek többségét és ez nekem nagyon sokat levont a mese élvezhetőségéből. Nagy kedvencem a South Park is, a mozifilmben mégis sokalltam az éneklős betéteket és ott is ez húzta le a végső pontszámot (bár nem annyira durván mint a Karácsonyi Lidércnyomás esetében). Egyébként érdekes, mert a “zenés” életrajzi filmeket (Ray, Walk the Line) imádom, jó musicalhez viszont még nem volt szerencsém. Nem utasítom el egyértelműen a műfajt, de amikor hellyel-közzel rászedem magam egynek a megtekintésére, akkor ismételten rájövök, hogy ez nekem közel befogadhatatlan. Most a Dreamgirls intézte el, hogy határozatlan ideig még véletlenül se tekintsek meg hasonló alkotást, de azért a Sweeney Todd-dal szerintem kivételt fogok tenni, de ezt is csak szigorúan a Burton-Depp-Cohen trió miatt.

  20. Hmm, remélem, hogy ez a musical lesz a kivétel, és nem okoz csalódást. : ) A szövegek is rendben vannak, 1-2 dalban szerintem kimagaslóak. (Igaz, a NBC szövegeivel sem volt komolyabb bajom, egy-két apróságtól eltekintve…) A South Park film nekem sem tetszett igazán, nem csak a zenés betétek miatt, valahogy ilyen terjedelemben egyébként is ellaposodott… A Dreamgirls-t nem láttam, de az újabb musicalekkel amúgy is óvatosabban bánok… valami hiányzik…

  21. Brumi,

    ha jó musicalt akarsz látni, akkor mindenképpen a régebbi klasszikusokkal érdemes kezdeni (’70-es, ’80-as évek termése), nem olyannal, mint a Dreamgirls. Én szeretem ugyan a musicaleket, de a Dreamgirlsre még én sem tudtam rávenni magamat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.