Szemtől szemben (Heat)

Asszem a Heat az az akció dráma amihez kevés fogható. Dráma, mert ha nem vigyázol alattomosan padlóra tesz, és akció.. nos a filmtörténelem legjobb akciójelenetét tartalmazza. Mindenki látta már, aki még nem, az sürgősen pótolja. Egy éve egyszer elkaptam a felénél tévében, persze hogy akkor is ott ragadtam. Most meg itt van DVD-n jól és egy mozijegybe került, de az újranézésvel jobban jártam, mint valami új filmmel, ez biztos. Kár, hogy sosem láthattam ezt nagyvásznon.

Szemtől szemben (Heat) utcai harc

Még előtte megemlíteném, hogy Michael Mann tökéletesen dark Los Angelesét aláfestő zenei is telitalálat. Mindig amikor nézem a filmet, rádöbbenek mennyire kitett magáért Elliot Goldenthal itt. Még az egyszerűbb jeleneteknél is. A film meg szintén telitalálat. Ritkán sikerül ennyire felépíteni a karaktereket mozifilmben, igazi mélységet adni nekik.

Most pedig spoilerezzünk, dumáljuk ki a filmet. Lássuk, kinek mi a legemlékezetesebb pillanata? Hát nekem nem a kávézás. Sőt, Pacino kicsit túlzás végig.

Az egyik nyilván, amikor iceman a bankból kifelé menet meglátja a zsarukat és egy másodpercre sem habozik. Annyira profi. Így kezdődik meg az az akciójelenet, ami azóta történelem. Brutális, eszméletlenül tele túlcsorduló energiával.. leírhatatlan. Meg kell nézni az előtte levő 80 percet és úgy átérezni.

A másik pedig, amikor De Niro megtudja holvan Waingro, és otthagyhatná életben, megléphetne a városból a sok pénzzel, de nem bírja ki, mert a barátai ezen szemétláda miatt haltak meg. Valószínűleg az igazi rablók nem ennyire bajtársiak, de ez akkor is üt. Szóval a jelenet, amikor ül a kocsiban és lekanyarodik kinyírni a csávót.

A harmadik pedig amikor beüt a 30 másodperces szabály és otthagyja a nőt. Kár, hogy mégsem ússza meg. Vagyis nem kár. Pedig a De Niro figura messze jobb abban amit csinál, mint a Pacino által megformált nyomozó.

Manapság hol vállalna be Hollywood ennyire sötét hangulatú akció-dráma-filmet? És kik lehetnének a főszereplők? Nem az, hogy ki lehetne az új Pacino vagy De Niro, hanem egyszerűen kiknek hinnénk el a fiatalok közül egy ilyen főszerepet. Változik a világ. (Azért van pár film, ami ha nem is üti meg ezt a 10/10 szintet, de azért közel esik hozzá.)

human
írta
2007. 10. 13. 02:24
megjelenés
58
hozzászolás


58 hozzászólás a “Szemtől szemben (Heat)” bejegyzéshez

  1. Telitalálat!

    Azon filmek egyike, amelyik az új árát is megéri. Kép, hang, akció, dráma, jellem, szerepek, rendezés – minden kiváló. Nálam abszolút 10+-os.

    És a film 1995-ös. De régen volt már, el sem hiszem. Én a bemutatókor láttam moziban. A “jelenet” közben és után nem nagyon tudtam levegőt venni, azóta is élesek az emlékek. És a hanghatások! wáááááááá, borsódzok még most is

    A szinkron is kiváló (hol van már az a minőség!), bár Kulka Jani kicsit furcsa volt elsőre DeNirohoz.

    Az IMDB-t csak a Trivia-szekció miatt szoktam nézegetni. Ott említést tesznek arról, hogy a filmnek van valóságalapja. Neil McCauley egy létező tolvaj-bankrabló volt.

    Én is csak ezt tudom mondani: aki nem látta még, nyomás és szerezze be! Ha van lehetősége, akkor nagyképernyőn, csendben, ráhangolódva, külvilágot kizárva!

  2. A 90-es évek legjobb akció-drámája, Mann legjobb rendezése.A bankrablás utáni lövöldözés zseniális,az alakítások, a vágás, a sztori, minden a helyén van.10/10. Sajna tényleg az új évezredben nem készült hasonló kaliberú epikus hangvételű klasszikus jelenetekkel teli film. Az extrás változat van meg, az extrák nagyon jók. Aki még nem látta, nézze meg…..Én is azt teszem újra,és újra,és újra………..

  3. Az eddig megemlített jelenetek mellé még mondanék pár szerintem szintén zseniális részt a filmből .
    Az a jelenet amikor McCauley bandája betör a raktárba és McCauley kimegy az épület egy külső sötét sarkába őrködni és mindezt a rendörség megfilyeli. Azt a bizonyos koccanást követő másodpercekben amikor de Niro észreveszi h. megfigyelik és és először a filmben “szemtől szembe” néznek és csak úgy vibrál a feszültség a képkockák között na az valahogy felejthetetlen. Szintén nagy kedvenc részem az amikor Vincent Hanna rájön a konténertelepen, hogy McCauley őket, a rendőrséget figyeli .
    Roger Van Zant kiiktatása..
    A film tele van hasonló zseniális jelenetekkel, én is csak ajánlani tudom mindenkinek.

  4. Emlékszem, amikor megvettem az első DVD meghajtót a gépembe, ez a film volt az első, amit megvettem.

    Ami minden újranézésnél megdöbbent, az a bűnözők közötti kapcsolat bemutatása, a loyalitás, bajtársiasság és barátság azon szintje, ami még a “jó emberek” között is elképzelhetetlen. Pl. a családokkal együttvacsorázós éttermi jelenet a bűnözőkről vallott valamennyi sztereotípiát hazavágja.

    És perzse minden más, amiről előttem szóltak; ez a film tényleg egy 20. századi eposz.

  5. SPOILER HEGYEK

    Egyértek! Egyik igazi nagy kedvencem ez a film. Sajnos a vége… az utolsó 1 perc, (ahol deniró megmurdel) az nagyon nevettséges lett. És kb 2 pontot rögtön le is vont a filmbből. Ugyanis a nagy flash az lett volna, ha a rendőr hal meg egrészt… másrészt a helyzet ahogy meghal valami katasztrófális. Egész végig görcsöltem a filmen, hogy úristen micsoda mozi, itt meg kiesett a csoki a kezemből, hogy mi ez a tré befejezés.
    Így csak 8/10. Így is az egyik legjobb film, amit valaha láttam.

  6. kicsit fura, hogy elmegy a repülő és akkor nem döbben rá az árnyékra. Viszont ha nem Pacino “nyer” akkor happyend lett volna a film vége, hiszen Niro-t több boldogság várta volna

  7. Sziasztok!

    Hol lehet megvenni egy ezresért ezt a filmet?
    Nekem is hatalmas kedvencem, a legjobb akciófilm amit valaha láttam

  8. Mann a kedvenc rendezőm és az ő karakterei (Miami Vice-t kivéve) mindig rendesen szinte aprólékosan fel vannak építve, hogy egyáltalán ne tudd eldönteni ki a gonosz, ki a jó és ezt a Heatben vitte a tökélyre! A vágások és a FEGYVERHANGOK..én spec nem tudnék mind a mai napig olyan filmet mondani ahol a fegyverhangok ilyen keményen mellbevágtak volna és dobhártyát sértettek volna mint az igaziak!!! Az egyik kedvenc jelenetem mikor Pacino kapja magát és elindul üldözni az autópályán De Niro-t Moby – New Dawn Fades zenéjére meg nekemis a fémraktáros (konténerben megfigyelős) jelenet mikor De Niro-nak még a tekintete is átszúrja a monitort és a feszültségkeltés kb a csillagos égnél van.. na igen és nekem ezértis tetszett a Colletaral is mert rengeteg Heat-i motívum fellelhető benne

    Csak egyet nem értek… még 1 db Oscarra sem volt jelölve ez a film… DE MIÉRT???

  9. Mert az oscar fos, szimpátiaszavazás, ez a film pedig túl jó ahhoz, h oscardíjjakkal reklámozzák…

  10. azt írod: “a filmtörténelem legjobb akciójelenetét tartalmazza” én meg azt: a filmtörténelem egyik legjobb akciójelenetét tartalmazza
    ja, és aki nem veszi észre, hogy a miami vice mekkora zseniális film, annak nem lennék a helyében:)

  11. Miami Vice nekem is bejön, nem tudom miért szidták annyira…

    A Heat pedig alapvetés, minden mozzanata klasszikussá teszi! :)

  12. a lovoldozos jelenet surround referencia volt a kilencvenes evekben, ahany haver erositot meg 5.1 hangfalat vett mind ezt mutatta rajta :)

  13. A miami vice sztem ötvözi a Heat akciójeleneteit és a Collateral (ami megint zseniális film) hangulatát!!! Csak a Collateral feszültebb lett mint az MV vagy ezerszer, a Heatben pedig a karakterek sokkal jobban ki lettek dolgozva! Szóval a MV nagyon jó film szerintem is, csak sajnos a mérce túl magas

  14. Limitált számban még megrendelhető a neten 1390/1490-ért, ill. Interspar/Auchan/Tuscó

  15. Nekem volt szerencsém moziban látni, egy premier vetitésen az urániában. Mann, már akkor a kedvenc rendezőim egyike volt és a film annyira beszivott 2 perc alatt, hogy utcaiharc csúcsjelenetnél, felálltam a sorok között és hangosan hitetlenkedtem a látványt illetően. Na azóta sem történt velem hasonló.

  16. Én először moziba láttam.
    Násnap elvittem a csajomat is,hadd csurgassa a nyálát mialatt halláskárosodást szenved az utcai lődözésnél :)
    10/10 még újra nézve is.
    Egyébként aki megveszi ősszel a Kane & Lynch PS3/X-360-as változatát az nyomhatja az utcailődözős szitut is.
    http://www.gametrailers.com/player/25569.html

  17. A téglában nekem bejött DiCaprio és Matt Damon párharca is, ha már a fiatal generáció is szóba került a bejegyzésben. Mindkét színész nagyon jól hozta a szerepekben rejtöző feszültséget.

  18. Hogy legyen egy ellenvélemény is. A filmet a közelmúltban leadta az egyik kereskedelmi csatorna. Gondoltam nekiülök, mert még sosem volt szerencsém látni, s annyi jót hallottam felőle. Azt hiszem az első egy óra után lekapcsoltam a készüléket. Számomra semmi érdekes nem történt addig, ami miatt megérte volna tovább ébren maradni.

  19. anak: mivel addigra vagy 2-3 reklám is lehetett… 3 órás filmet nem tv2-n kell nézni ELSŐRE. A Heat-et meg főleg nem, mivel a szélesvászon is baromi jól van használva benne végig.

  20. Kedves Human, ja hogy ez 3 órás alapból is? Ezt nem tudtam. Az biztos, hogy De Niro karaktere érdekes lett volna, Pacino viszont az őrületbe kergetett már az elején is.
    Kösz a jótanácsot, talán egyszer én is végig tudom nézni ezt a filmet.

  21. Pacino nekem is tuljátszottnak tűnt kicsit, igaz nem csak ebben a filmben hanem ugy össz…

    Ha jól emlékszem a bankrablásnál deniroék nem huznak kesztyűt…

  22. Egyetemista voltam, tömérdek időm volt. Ezt a filmet legalább 50x néztük meg videón. A párbeszédek beépültek a hétköznapjainkba. (másik ilyen a Bad Boys első része volt)

  23. Nagyon atom film, pontosan összeszedték az ide való arcokat, baromira ott van! Viszont a magyar szinkron borzalmas..

  24. SPOLERESEN!!!!
    Hááá hatalmas film. Régebben két nagy kedvenc maffiózó színészem volt, Pacino, meg De Niro. mikor megtudtam hogy egy filmben összeeresztették őket, jót vártam. Mikor megnéztem először… Nem hittem el hogy ilyen jó lett végeredmény. A vége kicsit csalódás volt nekem is, de lehet talán csak azért mert De Niro meghal, nem csak azért ahogy :).
    Hatalams film, áhh, süt belőle a profizmus. Ilyen színészeket… Számomra még az is maradandó volt, hogy Pacino az eégsz filmben Chivas Regal-t iszik. Hát már ebből süt a coolság, mégha annyira nem is rajongok magáér a piért, de akkor is. Értitek na :).
    EZ PROFI MUNKA, és kész

  25. nekem az a jelenet tetszet ami az elejen van:megtőrtenik a pénzszallito elleni támdas veingro hulye.ulnek egy kavezoba mondja ki le kelet szedem ramozdult de niro meg a fejet belevagja az asztalba.egy pasas kinez az ujsag moddul mirre Michael Cheritto (Tom Sizemore) is kinez na az jo jelenet remek a kamerabellitas:)

  26. Azért a legjobb az a végefelé, mikor De Niro a repülőgép helyett a bosszút választja. Nagyon ott van, egy mozdulata sem véletlen, egyszerűen tudja mikor, mit kell csinálni, látszik, hogy baromi profi. Kevés olyan színész akinek jól áll egy ilyen szerep, de De Niro-nak igencsak elhisszük.

  27. Alapmű!!!Sztori a színészek a zene…..minden ott van!Amikor először láttam a filmet nem tetszett,de amikor megnéztem másodjára(3 év elteltével) lehidaltam.Nem hiszem ,hogy tudnának még egy ilyen filmet csinálni.

  28. ez az a film amit bármikor megnézek mégegyszer, hiába fújom kivülről már a szöveget. zseniális!
    Érdekes h kedvenc részként sokan ugyanarra gondoltatok. Az a jelenet senkiben nem hagyott mély nyomot, amikor Eady-vel való megismerkedése után a ház teraszán whiskey-znek éjjel, és dumálnak a fényárban úszó Los Angeles felett? Nekem ez a top jelenet…és a zene alatta!

  29. na most az a helyzet hogy ez tényleg egy kibaszott jo film. az egyik legjobb a kategoriában ha nem a legjobb. (deniro-kulka ezt soha nem fogom megérteni és elfogadni de szerintem ezt már mindenki tudja és érzi a sulyát (ez egyébként egy akkora tévedés dezsöfi rajz katalintol amire heltai olga egész életében képtelen lenne mégha szándékosan is akarna hibázni)) a két legalapabb jelent egyébként az elsö rablás a hokis maszkokban festö ruhákban. hát aki ezt kitalálta az mehetne is a legjobb kosztüm oscarját felvenni. (és a vice city-ben is ugye ugye) a bankrablásnál meg a “felvágom a zacskot és elegánsan ráhuzom a sporttáskát a pénzkötegekre” rész hát az fenomenális. semmi faszakodás az aranyrudakkal vagy zsákokkal vagy pénztárgépböl zacskobaszedés semmi egyszerüen elegánsan frankon zacsi felvág sporttáska ráhuz. hopp pluszjelenet pacino nem engedi a csávonak hogy nézze a tvjét miután levarrta a volt nejét – zárojelenet kirugja az anyosülésröl a tvt. jo kurva sok jo rész van

  30. Ez a film tökély, persze csak annak akik szeretik ezt a két színészlegendát. Számomra Al Pacino a csúcs!!!!!!!!!!!!!!!!!

  31. a top tízben benne van ez a film nálam, most kb 8adszor látom (most megy a tvben) kiráz a hideg még most is. Nagyon aprólékosan tökéletes

  32. Alapvetés.

    Aki nem látta moziban bánhatja. Emlékszem suli helyett néztem meg a filmet talán Bástyának hívták a mozit, ott volt a New York Palotával szemben a sarkon, ahol most bankfiók van. Csak ültem és nem hittem a szememnek. Múltkori vetítést csak véletlenül kaptam el. De egyszerűen nem bírtam a sok reklám ellenére sem abbahagyni. Pedig másnap kelnem kellett.
    S egyetértek Bdanival az Eady-s jelenetben benne van az egész film hangulata. Nálam abszolút Top10-s!

  33. Egy érdekesség amire a minap bukkantam:
    Lil Wayne- Im me című számának az alapja a Heat végefőcím zenéje, nállam ez teilatálat.. ajánlom mindenkinek egy meghallgatástra.

  34. haverokkal néztük meg, eszméletlen rég… még aznap beültünk mégegyzser megnézni, aztán azona héten mégegyszer… :) egy film volt ezen felül, amit egy hét alatt kétszer néztünk meg, az a Kaszinó volt.

  35. még nem volt szerencsém a filmhez, nemrég néztem meg és nagyon bejött! azért 95 nem volt gyenge év akció szempontjából (se7en,usual suspects és még ez is) hát újra lesz nézve párszor az fix,habár nekem mindkét előbb említett film jobban tetszett ennél, dehát nem vagyunk egyformák

  36. Heat (2009) (VG)

    Ez csak a film alapján készülő játék lesz.
    Habár csak kiváncsi vagyok rá, de a Kutyaszorítóban, meg a Sebhelyesarcú játék is elég felejthetőre sikerült.

  37. Az egyik abszolút kedvenc filmem, nem tudom elégszer nézni. Mann szintén nagy kedvenc, eddig mindent, amit láttam szerettem tőle (Miami Vice-t is), de abszolút kedvencem ez meg a Thief (Az erőszak utcái – meghajlok a magyar fordítók tudása előtt…:)), két mestermű, nálam mindenképpen.

    Kedvenc jelenet: Eady-s beszélgetés háttérben L.A.-vel nekem is nagyon, Breedan (a szakács, akiből sofőr lesz aztán…) beszélgetése a csajával, Pacino helikopteren a város felett, meg persze az alapok: Al-Bob párbeszéd, meg a lövöldözés. És a lövések hangja tényleg nagyon ott volt… És speciel a befejezést is szerettem.

    Érdekesség (“újszülöttnek minden vicc új” alapon):
    a Heat tuképp egy remake, Mann saját TV filmjét remakelte (L.A. Takedown, imdb-n rá lehet keresni). Nem változtat ez semmin, csak sztem érdekes. Bocs, hogy hosszú voltam.
    Peace. :)

  38. Most néztem meg, media marktban 990 Ft-ért lőttem tegnap.
    Még soha nem láttam, öcsém úgy jellemezte “afilmamiért mindenmagyarúgyodavaan csak tudnám miért”. És szerintem
    tök igaza volt. Imádom a régebbi 80/90-es filmeket, de ez elég lagymatag. De Niro jó, Kulkát két percig bírtam, aztán átlőttem angolra a DVD-t. Pacino túljátszott, ezer filmben volt jobb, amúgy zseniális színész. ( Pl. pár napja néztem a “Szerelem Tengere”-t, amiben a játéka veri ezt simán. De Niro soha nem volt ilyen jóvágású, mint itt, de akkor már inkább az “Éjszakai rohanás” is jobb, mert többet ad magából. Vagy a “Ronin” offkórsz. A story meg nem nagy szám, a fegyverek gyönyörű hangja meg nekem a legkevesebb egy filmben, nem tudok rágerjedni csak ezért.
    Elliott Goldenthal pedig , aki a monumentalista hangszereléséről híres, elég löttyedt kis minimalista zenét nyomott ide, persze azért illik hozzá.

    Viszont nem hagytam volna Mann-t , hogy az Eady-s, teraszos részt ilyen gagyi zöldháttérben csinálja meg. Értem a rendezői koncepciót, de ha nem jó, akkor inkább hagynia kéne a vibráló várost, mert röhejes volt az a lyukasztás, és nekem szétverte a filmet.

    Val Kilmer olyan volt, mint Brad Pitt nekem, Tom Sizemore pedig giganulla.

    A drámai szál az tök jó volt. illetve a lényeg : zsaru,rabló, egy kutya. Nehéz boldogságot találniuk.

  39. A tegnapi QoS nezes utan, ismet eszembe jutott, h hihetetlen, de eltelt 13 ev es a Heat akciojeleneteinek minoseget meg csak megkozeliteni sem tudja semmi. 9,5/10 siman, van par jobb film, de akciofilmek kozul csak Kurosawa Ran (Kaosz) cimu filmje jobb nala velemenyem szerint. _A_L_A_P_M_U_.

  40. Tényleg nagyon nagy.A filmben lévő kontraszt,hogy a párbeszédek nyugodtak és megfontoltak a lövöldözés meg odabasz.A legnagyobb karakter szerintem a Nate(Jon “Endzsifaterja”Voight).Én moziban láttam 95-ben(jó év volt) és akkor volt még a Rettenthetetlen(legjobb a maga műfajában) és persze a Hetedik.A közönséges bűnözök pedig szerintem közepes akkor inkább 2 év múlva a SZIGORÚAN BIZALMAS és ha nincs az a sutyerák titanic akkor többre vitte volna.Visszatérve a Heat az alap és egy kalapban a Casinoval és a Nagymenőkkel.

  41. Imádtam a filmet! Amikor kirabolják a bankot és menekülnek egy autóban érdekes dolog történt a lakásomban. Olyan hangosra volt állítva az erősítő, hogy a fegyverropogástól megrepedt az ablaküveg a szobában! Egyszerűen azt a jelenetet bűn lenne halkan végignézni. :-)

  42. En par hete neztem meg kb. tizedszer, mikor hazajottem a Righteous Kill-rol, ami olyan nagyon szar volt, hogy sirva aludtam el ! Muszaj volt megneznem, hogy valahogy kompenzaljam a sokkot. Nalam siman benne van a top10-ben !

  43. Nagyon jó film… nincs kétség! Nekem ez 10/8-as de csak a vége miatt! Azt nem értem, hogy a vérprofi érzelmi alapon miért megy vissza? Nem úgy építették fel azt a karaktert, no de mindegy. Jó film ajánlom!

  44. Erre a filmre mondtam én mindig, hogy a kategóriájában a legjobb.
    És lám 2009 és még mindig az.
    Ez nem hogy 10/10, de ha 1000-ig pontoznánk, akkor 1000/1000.

    SPOILER!

    Amikor az utcán lövöldöznek a bankrablás után – aki lőtt már bármilyen karabéllyal az tudja – hogy így visszaadni filmen még soha nem sikerült senkinek.
    Pedig az akciófilmek korát éljük kb ’73 óta. És mégsem soha senkinek nem ment ez.

    Az, hogy a végén csak Iceman ússza meg, szerintem zseniális. A szerencsejáték-függő, állandóan pátyolgatott karakter, aki szórja a pénzt és nem tervez. Ha lehet ilyet mondani, ő a történet Micimackója :)

  45. Már nem ayért Mx, de az a film egyik leg érzelmesebb jelenete… én mikor először láttam simán bekönnyeztem, hiszen hihetetlen amikor mondja, h nemfog visszamenni és megfogják egymás kezét, mikor ők ugyan olyan emberek voltak belűlről, akár barátok is lehettek volna. Ráadásul megszólal a végén Mobynak a zenéje ami ráteszi a pontot az i-re… egyszerűen hihetetlen, tízből tíz.

  46. Ma valahogy megint odakeveredtem, megnéztem a trailert Youtube-on (ezredszerre) és már attól is annyi érzelem indult meg bennem, hogy ihaj… tökéletesen egyetértek noname-el: a vége (minden esetleges “érzelmességével” együtt) tökéletes, a zenére pedig mindig hidegrázás indul meg bennem.. áááh kész, most megint belegondoltam! :-DD

  47. Tegnap gondoltam egy nagyot, hogy megnézem újra. Már nem tudom miért, de valahogy a szinkronos változat akadt a kezeim közé. Negyed óráig bírtam, amikor kinyomtam és letöltöttem eredeti nyelven, annyira rossz a szinkron, mármint a hangok választása, egyedül Pacino-é volt a megszokott. Real hanggal sokkal nagyobb élményt nyújt.

    Összességében nálam is 10/10 a film. Egyik kedvenc jelenet a nyílt utcai lövöldözés. És ahogy Human Te is írtad, amikor lekanyarodik kinyírni a fickót a szállodába, ahogy morfondírozik De Niro a kocsiban, majd éles kanyar :D Zseniális.

    Az a durva, hogy ugye valójában De Niro a rossz arc, de mégis jobban kedvelhető, mint Pacino karaktere, legalábbis szerintem. Kicsit sokat madafakázik. Amúgy a The Town után volt nagyon nagy Heat utánérzetem :)

    Kikkel tudnánk elképzelni most egy ilyen kaliberű összecsapást? Szerintem ha két mai “fiatal” színészt eresztenének össze ilyen Heat-szinten, akkor sem lenne akkora élmény, mint két ilyen nagy gengszter legenda egymás ellen. Szerintem. Ha kicsit az öregebbek felé nézünk, az egyik oldalt George Clooney-val lehetne elképzelni, mondjuk ő lenne a rossz.

  48. én csak tavaly nyáron vagy előtte pótoltam be, télen pedig újranéztem, mi sem változott, 10/10
    ja és imádom a zenéjét, az valami rohadt jó

  49. Ez a film nálam a LEG! Ez után szorosan a Ronin, bár sajnos abban nem játszik az öreg Al Pacino, de Robert de Niro-t imádom! Nincs még egy ekkora színészpáros mint az övék!
    Olyan érzése van az embernek, mintha csak rájuk lett volna írva az egész sztori, nem pedig eljátszanák!
    És kegyetlen az hogy milyen jó hangulata van végig a filmnek. Mikor a csajjal beszélget a tetőn, az a zene írja le jól a hangulatát az egész filmnek. “Személyiségminta” mind a két fickó :)
    A nyugodt hanglejtéstől nincs az az érzésem, hogy gyorsan le akarják tudni a párbeszédeket.
    Egyszerűen zseniális, ebből is látszik, hogy régen tudtak jó filmeket csinálni. Na és persze a fegyverehangok az utcai lövöldözésnél….. kúrva nagy! Talán egy film van ami az újak közül még elnyerte a tetszésem, az is azért mert semmi felesleges robbantgatásos baromság nem volt benne csak a puszta sztori, és ez mégpedig a Válogatott gyilkosok. Igaz a fiatal Jason Statham messze nem akkora egyéniség mint az öregek, de ügyes! :)

  50. Hihetetlen szuepr film, még annó 1995-ben láttam.

    A film hangjai abban az időben úttörőnek számítottak, legalább ezért be kellett volna köszönnie Oscar bácsinak.

    A film eleje is nagyon szuper a koncentrált robbantással és a pénzélkocsi kirámolásával – Danny Trejo végre “jó” szerepben. :)

    Nekem is ez az egyik kedvenc jelenetem:
    https://www.youtube.com/watch?v=JqDoUCcJHPU
    Neil és Eady a tetőn

    Egyébként meg szerintem a vége – SPOILER – is nagyon jó, amikor lelövi DeNiro-t Pacino, mert igaz, h fura az, hogy a repülőgépeknek felkapcsolt helyzetjelző fények miatt meglátja az árnyékát, de maga a dráma nagyon ott van akkor is. És főleg, ami utána kezdődik, számomra maga a csoda:
    http://www.youtube.com/watch?v=3tI1pu5rfZw

    Z S E N I Á L I S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.