Kaw

Sokaknak bizonyára Hitchcock Madarak című filmje ugrana be elsőként erről a filmről. No de ha mindig azt keresnénk, hogy mihez hasonlít egy új film, lassanként nem láthatnánk semmit a mozikban, főleg nem állatos horrort, hiszen már szinte mindent lelőttek valamikor. A cápákat számtalan műben, az oroszlánokat többek között a Ragadozókban, még kengurut is láthattunk, ha nem is horror vonulatban, legutóbb a Kenguru Jackben.

Mindenesetre ez a film nem valami remake, szóval a történet, melyet az állatok – esetünkben a hollók – köré szőttek, jelenkorban íródott és nem a régit dolgozza fel, tehát ne vegye el a kedvét senkinek, hogy már látott egyszer valamikor régen egy madaras filmet.

Mert, hacsak egy általam észre nem vett dolgot kivéve, elég kevés köze van a Madarakhoz. Természetesen a Sci-fi Channel filmek mindig hemzsegtek a kikacsintásoktól, itt most az említett állaton kívül kapunk egy nem csak az élesszeműek által észrevehetőt is. Mégpedig, hogy az egyik szereplőnk, Rod Taylor, történetesen a Madarak főszereplője volt. Amúgy is szokás az SFC filmekben legalább egy nagyobb nevet is felvonultatni, vagy legalábbis egy ismertebb régi arcot, itt adta magát a dolog, gondolom.

Kaw poszter

A történet egy eléggé elszigetelt, csendes városkában játszódik, főhősünk (Sean Patrick Flanery – Testvérbosszú), egy tipikus kisvárosi, farmerben rohangászó seriff, éppen a szolgálat utolsó napját tölti, hiszen eléggé triviális módon pont most készül munkát váltani. Persze, hogy ezen a napon kell reggel hívást kapnia, és kivizsgálnia egy halálesetet. Az események innen, tekintve, hogy seriffünk csak feleolyan okvetetlenkedő fajta, mint úgy általában szokás, gyorsabb iramban követik is egymást. A városka egyszercsak szemben találja magát egy fenemód összehangolt madársereggel. Innen a többit mindenki el tudja képzelni, avagy ha nem, esetleg nézze meg a filmet.

Mivel a filmet Kanadában forgatták, Wayne seriffet és a Madarakból beszerzett dokit főleg ottani színészek kísérik, nem nagyon ismerem őket, talán egyikőjüket tudnám kiemelni, Stephen McHattie-t, aki nemrég a Golyózápor című filmben tűnt fel. A készítők ugyanígy főleg a kanadai filmkészítők között nevelkedtek.

A speciális effektusokat lassan már unom is megemlíteni egy SFC filmnél, egyértelmű, hogy gyengék azok számára, akik a CGI miatt járnak a mozikba. Szerencsére én immúnis voltam mindig erre, így engem sosem zavart igazán, persze nem egyszer találkoztam az effekteket igencsak lehúzó véleményekkel, no de ezek a filmek lehetséges, nem pont náluk találták meg a célközönségüket. Egy elég vicces hibát mondjuk felfedeztem, nem is igazán effekt, inkább csak logikai hiba, nem ártott volna, ha megvárják, míg elolvad a hó egyes forgatási napokon, mert igencsak változékony természeti hatások tárulnak a szemünk elé a filmben.

Összességében nekem tetszett a film, a meglehetősen gyors storyline elég gyorsan viszi a filmet előre, elég sok akciót felvonultatva. Most már nem első nézésre is könnyedén elérte nálam a 8-at a tízes skálán, mind szórakozásban, mind más SFC filmekhez hasonlítva, persze a maga műfajában.

Mammut
írta
2007. 10. 23. 22:10
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “Kaw” bejegyzéshez

  1. kicsit off:
    bár az írást nem olvastam el, őszintén szólva nálam az állatos horrorok a legutolsók. egyszerűen nem lehet, pontosabban én nem tudom komolyan venni őket, és leginkább az ultragagyi kategóriába tartoznak. nemrég egy megvadult kutyásat néztem végig, csakazértis. vicces volt. (“a falka”, retek klubon ofkorsz)

  2. Hajjaj. A minden állatos horror volt már dologra akkor kellett rádöbbennem amikor sikerült valamelyik csatornán elcsípnem egy dzs-movie maratont, és az egyik film szörnye egy óriási csiga volt :D

  3. hát ez a film volt annyira gyenge, hogy nem tudtam végignézni. a hétfő esti hiradó izgalmasabb nála.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.