Maverick

Azt akartam írni, hogyha az ember szórakozni akar, akkor klasszikusokhoz kell nyúlni. Ezzel csak az a probléma, hogy a Maverick még nem klasszikus, és hogy azért előnyben van az újoncokkal szemben, mert az idő próbáját állva bizonyít már 13 éve. Azaz nem fogott rajta az a bizonyos vasfog, és még Jodie Foster is szép benne.

Maverick fegyvert ránt

Valójában nem hinném, hogy van olyan ember aki még nem látta ez a filmet. hahh, fellengzős, tuti van ilyen, mert például fiatal vagy akármi. Nekik a történet röviden: Van egy nagy pókerjátszma, ahova 25 ezer dollár a beugró, a vadnyugat legjobb pókerjátékosai neveznek, és Maverick (Mel Gibson) ki akarja deríteni, hogy jobb-e mindnél. Ezzel csak az a probléma, hogy ebben meg akarják akadályozni, na és az, hogy még 3ezer hibádzik. Miközben igyekszik a játszma helyszínére belebotlik egy bizonyos Ms Bransford-ba (Jodie Foster), meg még sok másba.

És azt kell mondanom, hogy a film maradt ugyanaz a felhőtlen szórakozás, mint amire emlékeztem. Nem veszi túl komolyan magát, és az egyetlen negatívum ami beugrana, hogy Mel Gibson mint narrátor nem az igazi. De aztán ezt is megbocsátottam neki, mert az indiános kitérő utáni narrálás vicces volt. Meg az egész film is, végig fun. Ahogy szivatja és átejti mindenki, még a legjobb “barátai” is. Ahogy a jellemét nemesítik.. mások. Ahogy “segítenek neki”.

De a film csúcsjelenete mindenképp Danny Glover feltűnése. Ahogy egymásra néznek a bankban, és ahogy, amikor Danny Glover ellovagol, az orra alatt mormolja, hogy túl öreg ő már ehhez a sz*rhoz. Hát az valami fergeteges.

Maverick értékelés

Ilyen egy szórakoztató western komédia. 8/10 a pontszám. Mellesleg a helyszínek csodálatosak, és hát HD minőségben, hogy is mondjam.. kicsattan a kép.

human
írta
2007. 10. 25. 09:58
megjelenés
34
hozzászolás


34 hozzászólás a “Maverick” bejegyzéshez

  1. word.

    decemberben jön a szinkronos dvd.

    egyike azoknak a filmeknek, aminek jónak tartom a szinkronját, de nem láttam eredetiben, so lehet, hog nem is jó:)

  2. Én láttam eredetiben is, de a szinkron itt kivételesen kötelező. “Leitattál tüzes vízzel, megfenyegettél villámló bottal” Ez pl az eredetiben sehol.

  3. Én nem láttam még (pedig nem vagyok azért Annyira fiatal), de most ezzel a kis szösszenettel mindenképp felkerült a listára. Köszi!

  4. Kevés olyan film van, amit ha megnézek, akkor az jön át , hogy a színészek élvezték a forgatást. Akárhányszor látom, ez az érzés mindig előjön, hogy a szinészek nem csak ott vannak, hanem élvezték is a forgatást. Sok hatalmas poén, beszólás. Nem tudom, hogy a második rész vissza tudja e adni majd a hangulatot.

  5. Kötelező film, nagyon bírom. És a szinkron is király. Jó, hogy van ez az ajánló, azt hiszem a napokban újra megtekintem.

  6. kb 10 éve próbálkozok már azzal, hogy úgy dobjam be a pikk ászt pókerjátszma közben mint Maverick, de még most sem megy tökéletesen.
    Most egy picit fel is villanyzot Winnie beszólása, hogy jön a szinkronos DVD! Ennél jobban már csak a szomszédnője szinkron DVD dobna fel!

  7. bachterman: na most elképzeltem valamit és nem tetszett. Láthatóan nem ismered a szomszédasszonyomat! :D
    Jack Lemmon és Walter Matthau-ra gondoltam (Grumpy Old Men). Kb 2 éve mindenütt kerestem már a szinkronos DVD-t, de sehol sem találtam, és nem is foglalkoztam többet vele. Valaki tud valamit róla esetleg?

  8. Trib: nekem megvan :)
    Amúgy a Maverick tényleg egy jó kis “oldie”.
    Amit még tudok mindenkinek javasolni (Human-nek is!), az a Zűr Bajjal Jár (I Love Trouble) – Nick Nolte és Julia Roberts főszereplésével. (Julia itt kivételesen tetszik is, pedig amúgy nem bírom a fejét).

  9. Raven: mekkora igaz! Zűr Bajjal Jár is klasszikus!! :)

    kellene Human egy lassan-lassan klasszikus kötelező darabok post! :)

  10. tudom kicsit off, sorry, de
    Raven Seldon: hogyafrancba? Merre szerezted be?

    A klasszikus rovat dolgot én is támogatom, de ha még a Maverick nem számít klasszikusnak akkor mi számít annak? Az élet csodaszép, Szárnyas Fejvadász meg Ben Hur?
    (amúgy észrevettétek, hogy az élet csodaszépet már sosem vetítik karácsonykor? Pedig kis koromban ez egy hagyomány volt mikor családdal közösen megnéztük karácsonyfa díszítés közben. Ezt a DVDt is be kell szereznem!)

  11. no warez (csak letölthető a grumpy szerintem, amcsi dvdripre vágott szinkronnal), mert törlöm stb.

  12. Nagy kedvencem nekem is. Hatalmas dumák vannak benne. A szinkronos verziót pedig meg kell vennem, nincs mese.

    A 2. rész egyébként tényleg tervben van.
    A film alapja pedig egy régi sorozat.

  13. Semmi warez, mindkét Szomszéd nője kijött dvd-n már jó ideje Mo-on is. A dvd-fesztivál keretein belül most akciós is még pár napig.

  14. Maverick alap mű, és a kedvenc is!
    Jó HD minőségben megnézni, bár azért csodálkozom, hogy ilyen “régi” filmekből is jönnek ki HD kiadások.
    Amúgy a magyar szinkron szerintem marha jó lett.

  15. Lethal Weapon marathon… legjobb egész napos szórakozás! (Najó van jobb, de a lethal weapontól nem fájdul meg a derekam :)

  16. top lassan lassan klasszikusok:

    vissza a jövőbe
    beverly hills-i zsaru 2
    ghost
    t2
    házibuli (lőjetek le)
    arachnofóbia
    szimatnak szemét szemétnek szimat

  17. Maverick
    Halálos Fegyver tetralógia
    Thomas Crown Ügy
    Szemtől Szemben
    Trainspotting
    Toy Story
    Die Hard
    Indiana Jones 1,3
    Nagy Lebowski

    sztem…

  18. “de ha még a Maverick nem számít klasszikusnak akkor mi számít annak?”

    annyira jogos. a maverick a legnagyobb klasszikus mind vigjáték mind western kategoriában. minden mondata alap. egyszerüen akkora szövegek vannak benne hogy 10 év távlatábol is fekszem rajtuk.(johogy tudom kivülröl a fél filmet) simán 10/10es lenne ha nem lenne ekkora szinkronja mer ez még dob rajta minimum 5 csillagot. uristen nem is tudom hogy lehet ekkora filmet csinálni ami ennyire egyben van. donner papa egyszerüen kurva nagy király

  19. Jujj, remélem senki nem kezd listákat írni, h milyen szennyet tart klasszikusnak, már most láttam pár nevetséges címet…

  20. Nálam benne van a top10-ben és épp a minap néztem meg újra. Mindig előveszem és huszadszorra is röhögök minden poénon. No persze a postban említett Danny Gloveres rész az ami visz mindent, de például ahogyan JF-el bánik Mel az sem kutya :D Egyébként ez az a film, ami szerintem magyar szinkronnal igazán élvezetes. Valahogy Mel Gibson hanghordozását nem bírja a fülem. Szinkron meg üt :)

  21. “-fütyüljetek, hogy lássák mennyien vagytok
    -*ftyüyt* *pú* *pfff*
    -akkor tapsoljatok…”

  22. Trib és Human: eredeti magyar kiadású DVD, mint ahogy mondták is előttem. Postoljak be róla egy képet egy mai napilappal, hogy elhigyjétek? :D

  23. máig az egyik legjobb:)

    Brett, oldalával lefekszik az utra…odalép a nő:
    -miaz? mit hall?
    -mi? …ja semmit, csak gondoltam szunyókálok xDDDD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.