Ízlések és pofonok (No Reservations)

Egy biztos, semmiképp nem érdemes a film előtt kajálni, mert mutatnak pár olyan ételt és desszertet benne, hogy amint vége, úgyis ennél valamit. Ezen kívül Cahterine Zeta-Jones az az asszony, aki gyönyörű. Nem is értem néha, hogy miért utálják annyian. Amúgy romantikus komédia a film stílusa, nem is egyszerű drámával körítve.

Ízlések és pofonok (No Reservations) - A két főszereplő a hűtőkamrában dumál
– Ez tényleg egy remake?
– Az, de mostmár nem táncolhatsz vissza, Catherine!

A film története röviden, hogy a csoda női chef éli a munkával teli napjait, egészen addig békességben, amíg a nővére meg nem hal, és egy gyermeket nem hagy rá. Az életét már hibátlanul eltervezett asszonynak nem kicsit borulnak fel a tervei és szokásai, a gyermek feltűnése miatt. Megtanul kinyílni, lebontani a falat. Ebben segít neki a mellé felvett co-Chef is, aki férfi, és kiszámíthatatlan, emellett a Thank You For Smokinggal örökre bizonyított Aaron Eckhart játssza.

Egy biztos, olyan romantikus film ez amitől nem mászik az ember a falra. A film első harmada nagyon szomorú, és onnan folyamatosan mászunk ki a szereplőkkel együtt a gödörből. Picit klisés, de a jobbik fajta filmeket másolja. Egyszerűen nem egy hangosan nevetős, hanem inkább olyan vigyorgós, mosolygós, kellemes film. Hogy is mondjam, kellemes meglepetés. A Trailernek azért ne dőljetek be.

Ízlések és pofonok értékelés

Én bizony egy 7/10 mellett ajánlom valami borult eges délutánra, vörösboros estére.

16 hozzászólás a “Ízlések és pofonok (No Reservations)” bejegyzéshez

  1. Sajnos én túl hamar “bedőlök” egy mozis ujság (3 betű) kritikáinak és egyből leírtam a cikk miatt. De most valahogy kedvet csináltál hozzá, lehet rákeresek…

  2. Nekem is tetszett a film. Szép és elég hiteles, nem túl csöpögős és van benne humor, dráma, és érzelem is. Voxban eléggé lefikázták, de hát megszokhatnám már hogy ott a QT filmek a nyerők. Minden szereplő a helyén van benne, főleg a kislány meg Zeta-Jones.

  3. Az egy nagyon pocsék cikk volt szerintem, hogy lehet olyat leírni hogy Catherine Zeta-Jones nem színésznő…

  4. cathy z.j.-t azért “utálom” (ez egy erős szó), mert az arcberendezése olyan, hogy akármennyi smink ellenére is engedi láttatni, hogy milyen lesz öregen, 20 év múlva. és az borrrzasztó.

  5. most jönne az, hogy ha ez bejött, akkor mit mondtál volna az eredetire:)

    tessék európai filmeket nézni, még akkor is, ha nem maiaik, na!

    ha abból indulunk ki, hogy a bella martha egy kedves, 7/10-es film, akkor nem csoda, hogy a NR 4/10-ről indul, pedig teljesen nézhető, csak más osztályzási rendszert kéne kitalálni:)

  6. Nem túl férfias, de nekem nagyon bejönneka romantikus komédiák:). Az én kedvencem viszont nem a before sunrise meg hasonlók, sokkal inkább mondjuk a You’ve got mail.

    Mindegy, ezt is megnézem akkor.

  7. nem is tudtam, hogy remake. tisztességes iparosmunka, három jó színésszel, de sztem erősen klisés, a zenei aláfestő téma kicsit erőltetve volt. bár a hasonló filmekben ez szokásos. ja és a kislány abigail breslin (little miss sunshine), nagyon gurul neki most a szekér

  8. az a kislány sztem szörnyen néz ki..a little miss sunshine-ba meg..borzalmas sztem. nemtom mit esznek rajta..

  9. Kaito: Méghozzá olyan remake, ami képről képre, beállításról beállításra ugyanaz, mint az eredeti. Sosem értettem, miért jó ilyet csinálni, mert ha aktualizálják, vagy “áthangolják” tengerentúlira, az oké, bár az is Hollywood krónikus ötlethiányáról árulkodik. De az ilyen remake kész szegénységi bizonyítvány…

  10. Minek nézzem meg? Az eredetit láttam, a történetet ismerem. A színészek miatt, kösz nem…

  11. Ezt a kivastagított betűs stílust nem tudom, miért erőltetitek. Elég bulváros. Aki annyira hülye, hogy egy cikket nem tud végigolvasni, annak tökmindegy…

  12. Én is tudom. Ugyanazért, amiért a sok képet és véleményt, de kevés elemzést tartalmazó cikkeket: könnyen, gyorsan fogyasztható. De attól függetlenül még nem tetszik, remélem nem teremt divatot a magyar blogokon (a sorozatjunkie-n is ez megy). Nem kekeckedni jöttem amúgy, csak valahogyan most bukott ki ez belőlem, sorry.

  13. Ez a film egy hitvány fos az eredetihez képest!!! Nézhetetlen kategória, Cathrin még egész jó benne de a pasi az kurva gáz, egy napon nem lehet emliteni az eredeti film férfihősével sem stílusban, sem szinész játékban!! Ez a film 2/10 NAGYON SZAR !!!!

  14. Féltem tőle, hogy gyenge eresztés lesz, de nem csalódtam pozítivan, szimpla sztori, amcsi stílusban jó kajákkal, 3/10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.